Tour de Romandie

Efter forårets mange klassikere vender cykelsportens fokus i denne uge tilbage på etapeløbene, hvor Romandiet Rundt køres i Schweiz. Det seks etaper lange cykelløb er et af de mest prestigefulde korte etapeløb, og det har altid besøg af sportens største ryttere inklusiv flere danskere. Romandiet Rundt rangerer som et vigtigt opvarmningsløb til både Giro d’Italia og Tour de France, og det skal blive interessant at se, hvordan de forskellige profiler står på nuværende tidspunkt. I år skal rytterne ud på tre bjergetaper og en bjergenkeltstart, og danske Jakob Fuglsang er blandt løbets favoritter. Han kører som kaptajn for Astana, hvor han har Jesper Hansen med som hjælperytter. Skal man sætte Romandiet Rundt odds anbefales det at benytte sig af Unibet, der har et kæmpe udvalg af odds på cykling.

 

Unibet Odds på Romandiet Rundt her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Romandiet Rundt etaper

Romandiet Rundt 2018 køres mellem tirsdag og søndag. Løbet starter med en kort prolog, hvorefter rytterne Rytterne skal ud på i alt fem etaper. Ruten i år er ekstremt hård, så der bliver ikke givet noget ved dørene. Kun de bedste ryttere vil kunne være med fremme, så der er masser at se frem til. Det gælder selvfølgelig både, når man skal nyde cykelløb i verdensklasse og, når man skal sætte sine Romandiet Rundt odds.

 

Prolog: Friboug 4,02 kilometer

Prologen i årets Romandiet Rundt køres i byen Friboug. Her skal rytterne ud på en i alt 4,02 kilometer lang rute, der i alt stiger med 102 meter. Man skal ikke forvente de helt store tidsforskelle her, og for de fleste klassementsryttere gælder det bare om at komme igennem uden problemer.

Cykling
Romandiet Rundt 2018 prolog.

1. etape: Friboug – Delémont 166,6 kilometer

Allerede på første etape går det løs for rytterne. Her skal de ud på en hård etape, hvor der venter dem hele fire kategoriserede stigninger spredt over 166,6  kilometer. På en etape som denne er det umuligt at gemme sig, og klassementsrytterne skal derfor være klar fra start. Selvom ruten er hård, vil favoritterne dog formentlig holde sig i ro. Der er nemlig langt fra toppen af Le Sommet, den sidste stigning, til målstregen, hvorfor det kan blive svært at slippe afsted. På denne etape vil man derfor formentlig se en relativt stor favoritgruppe nå målstregen samlet.

landevejscykling odds
Første etape ved Romandiet Rundt 2018.

2. etape: Delémont – Yverdon-les-Bains 173,9 kilometer

På anden etape skal rytterne endnu en gang op og klatre. Denne gang venter der dem to kategoriserede stigninger samt en række mindre stigninger. Det går opad lige fra morgenstunden af, og der er derfor ikke tid til at få gang i benene på denne etape. Man skal være klar fra starten af, ellers kommer man i store problemer.

Det er en etape, der indbyder til angreb fra lykkeriddere på grund af den kuperede rute. Favoritterne vil formentlig forholde sig i ro endnu en gang. De ved, at løbets mest afgørende etape venter på tredje etape, så de skal ikke bruge unødvendige kræfter. Samtidig er stigningerne i finalen heller ikke hårde nok til, at man for alvor kan skabe store tidsforskelle.

Cykling
Anden etape ved Romandiet Rundt 2018

3. etape: Ollon-Villars 9,9 kilometer

Tredje etape er den absolutte nøgleetape i Romandiet Rundt. En 9,9 kilometer lang bjergenkeltstart venter her rytterne, og det er en etape, man skal have i baghovedet, når man sætter sine Romandiet Rundt odds. Denne etape sætter store krav til rytternes klatreevner, deres udholdenhed og selvfølgelig deres evner i kampen imod uret. Bjergenkeltstarter er noget af det mest underholdende og brutale indenfor cykelsporten, og der er virkelig lagt op til et drama.

Selvom enkeltstarten blot er på 9,9 kilometer, kommer rytterne til at køre sig helt ud. Bjerget stiger i gennemsnit med 8,0 procent, og det bliver derfor en benhård etape, hvor der kan komme store tidsforskelle.

cykling odds
Tredje etape ved Romandiet Rundt 2018.

4. etape: Sion 149,2 kilometer

Efter bjergenkeltstarten er det tid til kongeetapen i årets Romandiet Rundt. På fjerde etape skal rytterne over fem kategoriserede stigninger, heriblandt tre kategori 1-stigninger. Desværre ender etapen ikke opad, men det bør ikke sætte en stopper for dramaet. Fjerde etape er nemlig den sidste mulighed for at skabe tidsforskelle, hvorfor man må forvente, at rytterne går all in.

Der er heldigvis også gode muligheder for at angribe. Så snart rytterne når etapens anden stigning, bliver der åbnet op for sluserne. Herfra efterfølger den ene stigning nemlig den næste, og der er ingen tid til restitution. Her kan man forvente, at rytterne angriber til højre og venstre og det bliver ingen nem opgave for det førende hold at holde styr på løbet.

odds på cykling
Fjerde etape ved Romandiet Rundt 2018.

5. etape: Mont-sur-Rolle – Genéve 181,8 kilometer

På femte og sidste etape skal rytterne over tre kategoriserede stigninger. Etapen er på ingen måder let, men den er heller ikke hård nok til, at favoritterne kan lave tidsforskelle. Derfor kommer klassementet kun til at rykke sig, hvis der sker noget uforudset som styrt eller måske hård sidevind. Dette skal man dog ikke regne med.

Det er sandsynligt, at et mindre udbrud slipper afsted og konkurrerer om sejren. Disse får dog kun lov til at køre væk, hvis de er tilstrækkeligt langt bagude i klassementet. Skulle en af feltets hurtigere ryttere sidde med gode ben, er det sandsynligt, at han beder sit hold om at køre udbruddet hjem. I så fald ender det i en massespurt, men det første scenarie er mere sandsynligt.

landevejscykling odds
Femte og afsluttende etape ved Romandiet Rundt 2018.

 

Romandiet Rundt odds

Årets løb har et yderst stærkt felt, og derfor er der rigtig mange gode bud til Romandiet Rundt odds. I år har løbet ikke besøg af nogle af sportens allerstørste stjerner, og derfor er det svært at spå om vinderen. Det betyder dog også, at man kan hente nogle rigtig flotte Romandiet Rundt odds, da løbet er åbent.

Tre ryttere skiller sig ud i kampen om den øverste plads på podiet:

Richie Porte 3,50
Primoz Roglic 4,00
Geraint Thomas 6,00

De er alle tre glimrende bjergryttere, der ovenikøbet er fremragende i kampen imod uret. Dermed er de også oplagte kandidater til sejren på bjergenkeltstarten, hvor de kan tage lang tid på mange af de andre titeludfordrere.

De tre storfavoritter kommer dog til at kæmpe hårdt imod et stærkt felt af udfordrere. Her skal man selvfølgelig især holde øje med danske Jakob Fuglsang. Han er i fantastisk form for tiden og gjorde det rigtig flot i Ardenner-klassikerne. Det betyder, at han går ind til Romandiet Rundt med selvtilliden i orden. Fuglsang kører samtidig som kaptajn på et stærkt Astana-mandskab, hvor han får fuld opbakning. Hos Unibet får man pengene 9,00 gange igen på sit Romandiet Rundt odds, hvis Fuglsang vinder løbet.

Udover Fuglsang, er det også værd at fremhæve brødrene Ion og Gorka Izagirre, der har været fremragende i år. De kan begge køre fine enkeltstarter, hvorfor de bør være at finde i toppen af løbet ved dets afslutning. Bedst chancer for at vinde har Ion Izagirre, der udbydes til odds 9,00 hos Unibet.

Sidst men ikke mindst må man heller ikke glemme folk som Daniel Martin, Simon Spilak og unge Pierre Latour. Løbet passer også fint til dem alle tre, da ingen af etaperne slutter opad. Det er ryttere, der alle er gode på de lidt kortere og mindre opslidende stigninger. Den dygtige trio udbydes til odds 10,00, 34,00 og 34,00.

 

Romandiet Rundt spilforslag

Det er umuligt at komme udenom et spil på Jakob Fuglsang, når man snakker Romandiet Rundt odds. I et felt, der ikke inkluderer de allerstørste klassementsstjerner, bør danskeren kunne være med helt fremme, hvor det er rigtig sjovt. Fuglsang er i forrygende form, og han har i de seneste par år udviklet et dræber- og vinderinstinkt, der kan konkurrere med de bedstes. Odds 9,00 på, at Fuglsang vinderløbet er rigtig flot.

Udover et Romandiet Rundt odds på Jakob Fuglsang, bør man også holde øje med Primoz Roglic. Han er langsomt ved at udvikle sig til en mand, der kan være med helt fremme i de store grand tours. Roglic er en fremragende tempokører, og han er ydermere en rigtig god klatrer. I dette forår har han allerede vundet flere store sejre, blandt andet i Baskerlandet Rundt, og i sidste sæson vandt han en etape i Tour de France. Roglic kan altså køre lige op med de bedste i alle terræn, og han er oplagt til et Romandiet Rundt odds.

Et sidste Romandiet Rundt spilforslag er at holde sig væk fra Richie Porte. På papiret burde han være den stærkeste af alle deltagerne, men australieren har fået sin sæson ødelagt af skader og sygdom. Han har blot vundet en enkelt sejr i år, og han er stadig langt fra fordums styrke. Porte skal nok blive god senere på sæsonen, men i øjeblikket mangler han lige de sidste procent. Derfor bør man ikke blive fristet af ham, når man sætter sine Romandiet Rundt odds.

Leder man efter en outsider til et højt odds, anbefales det at kigge på unge Marc Soler. Han vandt Paris-Nice tidligere på året, hvormed han beviste, at han er specialist i denne type løb. Unibet udbyder Marc Soler til odds 67, hvilket er fremragende. Han er en dygtig klatrer, der også kan køre nogle fine enkeltstarter. Derfor bør årets rute også passe ham fint.

 

Unibet Odds på Romandiet Rundt her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Romandiet Rundt 2018 startliste

Lotto Soudal

Thomas De Gendt, Sander Armée, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire, Remy Mertz, James Shaw, Enzo Wouters

Movistar Team

Andrey Amador, Marc Soler, Ruben Fernandez Andujar, Dayer Quintana, Jaime Roson, Rafael Valls, Nuno Bico

UAE Team Emirates

Anass Ait El Abdia, John Darwin Atapuma, Matteo Bono, Kristijan Durasek, Rui Costa, Daniel Martin, Przemyslaw Niemiec

Team Dimension Data

Nickolas Dlamini, Bernhard Eisel, Amanuel Gebreigzabhier, Merhawi Ghebremedhin Kudus, Johann Van Zyl, Jacobus Johannes Venter, Mark Renshaw

Astana Pro Team

Omar Fraile, Jakob Fuglsang, Daria Cataldo, Andriy Grivko, Jesper Hansen, Hugo Houle, Tanel Kangert

Wanty-Groupe Gobert

Thomas Degand, Fabien Doubey, Odd Christian Eiking, Guillaume Martin, Xandro Meurisse, Marco Minnaard, Dion Smith

Groupama-FDJ

David Gaudu, Davide Cimolai, Tobias Ludvigsson, Rudy Molard, Arthur Vichot, Leo Vincent, Benjamin Thomas

Team Sunweb

Simon Geschke, Louis Vervaeke, Lennard Kamna, Michael Matthews, Tom Stamsnijder, Michael Storer, Laurens Ten Dam

Team EF Education First-Drapac

Pierre Rolland, Joe Dombrowski, Nathan Brown, Brendan Canty, Hugh Carthy, William Clarke, Daniel Felipe Martinez

Team Sky

Leonardo Basso, Geraint Thomas, Johnathan Castroviejo, Michal Golas, David Lopez, Luke Rowe, Pavel Sivakov

Trek-Segafredo

Julien Bernard, Matthias Brändle, Nicola Conci, Gregory Daniel, Tsgabu Gebremaryam Grmay, Jarlinson Pantano, Tom Skujins

Team LottoNL-Jumbo

Lars Boom, Stef Clement, Steven Kruijswijk, Primoz Roglic, Daan Olivier, Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink

AG2R La Mondiale

Jan Bakelants, Nico Denz, Silvan Dilier, Axel Domont, Samuel Dumoulin, Mathias Frank, Pierre Latour

Bahrain-Merida

Enrico Gasparotto, Sonny Colbrelli, Gorka Izagirre, Ion Izagirre, Ramunas Navardauskas, Hermann Pernsteiner, Kristjan koren

Quick-Step Floors

James Knox, Elia Viviani, Eros Capecchi, Fernando Gaviria, Davide Martinelli, Michael Mørkøv, Fabio Sabatini

Team Katusha Alpecin

Matteo Fabbro, Maxim Belkov, Alex Dowsett, Robert Kiserlovski, Baptiste Planckaert, Simon Spilak, Mads Würtz Schmidt

BMC Racing Team

Tom Bohli, Rohan Dennis, Kilian Frankiny, Richie Porte, Tejay Van Garderen, Joey Rosskopf, Danilo Wyss

 

Unibet Odds på Romandiet Rundt her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+