Paris-Roubaix 2018 odds

Af Radu Razvan/Shutterstock

Efter sidste uges, med danske briller, fremragende Flandern Rundt, er det søndag tid til Paris-Roubaix. Løbet er et af sæsonens absolutte højdepunkter, og i år kan man endda se frem til flere danske ryttere i nøgleroller. Dermed er der i år ingen undskyldninger for ikke at se med, når feltets ryttere skal ud på en forårsdag i helvedet, som løbet populært kaldes. Man kan naturligvis også placere odds på Paris-Roubaix 2018. Det gør man bedst hos Danske Spil, der udbyder et hav af Paris-Roubaix odds. Den store favorit er Peter Sagan, men man får også flotte odds 25,00 på Mads Pedersen, der senest blev nummer to i Flandern Rundt.

 

Odds på Paris-Roubaix her

 

Paris-Roubaix ruteprofil

Før man placerer sit Paris-Roubaix odds, bør man naturligvis tage et nærmere kig på ruten. Løbet er et af sæsonens allerhårdeste, hvilket for de uindviede kan virke besynderligt. I Paris-Roubaix skal rytterne ikke over bjerge, og der er heller ikke ret mange nævneværdige stigninger.

Det, der gør løbet så hårdt, er i stedet de 29 brostensstykker, der også kaldes for pavéer. Det er disse stykker, der skiller fårene fra bukkene og afgør løbet. Brostene ligger som var de kastet ned fra en flyvemaskine, hvilket gør både defekter og styrt hyppige. Sidstnævnte gælder især, hvis det regner, da de gamle brosten kan blive spejlglatte.

Rytterne rammer den første pavé efter 93,5 kilometer, hvorefter de hyppigt følger efter hinanden. Hver eneste pavé er nummeret, og de tæller altså ned i takt med, at rytterne kommer tættere og tættere på mål.

Starten på pavéerne markerer også starten på finalen. Ligesom Flandern Rundt er Paris-Roubaix et hold, der ofte bliver afgjort langt ude fra, da det er et langt udskilningsløb. På hver pavé vil man se ryttere falde fra indtil kun den absolutte elite sidder tilbage.

Paris-Roubaix afgøres som altid på den legendariske cykelbane i Roubaix. Her skal rytterne køre halvanden omgang, inden vinderen findes. Afslutningen på cykelbanen skaber en fantastisk kontrast til de mudrede brostensveje, og det er virkelig intenst, når man har odds på Paris-Roubaix ude.

Man ser stort set aldrig en stor gruppe komme til mål samlet i Paris-Roubaix. Vinderen findes altid ved, at en rytter slider sig væk og kører alene over stregen eller ved, at en mindre gruppe på et par ryttere spurter om sejren. Spurtstærke ryttere som Alexander Kristoff, Peter Sagan og Arnaud Demare kan tillade sig at køre mere defensivt og satse på deres afslutningsevner, imens typer som Niki Terpstra, Sep Vanmarcke og Zdenek Stybar i stedet skal afsted alene for at vinde.

Paris Roubaix ruteprofil

 

Danskerne ved Paris-Roubaix

Trek - Segafredo Mads Pedersen

Mads Pedersen under VM i 2017. Af Bob Cullinan/Shutterstock

Det udviklede sig til en cykelfest uden lige, da Flandern Rundt blev kørt i sidste uge. Fra start til slut prægede danskerne løbet, hvilket gjorde det uhyre underholdende og spændende. Ved Paris-Roubaix kan vi meget vel få et lignende billede, og man kan sagtens tillade sig at have store forventninger til Mads Pedersen, Magnus Cort og de andre danskere.

Dette kan man også se på bookmakernes Paris-Roubaix odds. Danske Spil har i øjeblikket Mads Pedersen som en af de favoritterne til at løbe med sejren. Han rangerer naturligvis bagefter de allerstørste stjerner, men med odds 25,00 skal han bestemt ikke afskrives.

En anden dansker, der ventes at sidde med helt fremme, er Magnus Cort. Den unge Astana-stjerne leverede et rigtig flot Flandern Rundt, hvor han spillede en stor rolle i Michael Valgrens flotte fjerdeplads. Undervejs angreb Cort endda selv, og han viste sig dermed som en rytter, der sagtens kan gå hen og vinde et monument en dag. Vil man lave et odds på Paris-Roubaix på Magnus Cort, giver Danske Spil pengene 70 gange igen på, at han vinder.

Pedersen og Cort er naturligvis de store danske stjerner i øjeblikket, men der er faktisk mange flere danskere med. Mange af dem har endda også pæne chancer for at gå hen og levere store resultater.

 

Mange danskere om buddet

Matti Breschel har tidligere kørt top ti i Paris-Roubaix, og han bliver en af Sep Vanmarckes vigtigste hjælperyttere. Breschel er en rutineret rytter, der elsker forårets hårde klassikere.

Derudover er det også værd at holde et vågen øje med Søren Kragh Andersen til ens odds på Paris-Roubaix. Team Sunweb-rytteren har en perfekt profil til løbet, og han er lynende hurtig i afslutningerne. Han har dog manglet en smule i dette forår.

Lars Bak og Mads Würtz Schmidt er to andre danskere, der kan gå hen og overraske. Lars Bak overraskede alle, der havde lavet Paris-Roubaix odds, i 2011, hvor han sluttede på femtepladsen. 24-årige Mads Würtz Schmidt er formentlig låst til rollen som hjælperytter for Alexander Kristoff, men han vandt faktisk juniorudgaven af Paris-Roubaix i 2012.

23-årige Michael Carbel er også med ved årets Paris-Roubaix. Han kører for det lille hold Fortuneo-Samsic, men er ikke umiddelbart en mand, man skal lave et Paris-Roubaix odds på.

 

Paris-Roubaix odds på danskerne

Danske Spil har udbudt Paris-Roubaix odds på samtlige danske deltagere på nær Carbel. Der er naturligvis stor forskel på de forskellige odds på Paris-Roubaix hos Danske Spil. Det er tydeligt at Flandern Rundt-præstationerne har påvirket Danske Spil, da man får et rigtig godt odds på Mads Pedersen. Derimod er tiltroen til gode resultater fra Lars Bak og Mads Würtz Schmidt næsten ikke-eksisterende.

Mads Pedersen 25,00
Magnus Cort 70,00
Søren Kragh Andersen 200,00
Matti Breschel 250,00
Lars Bak 500,00
Mads Würtz Schmidt 500,00

 

Takket være Danske Spil kan man få rigtig mange penge igen på sine odds på Paris-Roubaix, hvis man tror på dansk sejr.

 

Odds på dansk sejr ved Paris-Roubaix her

 

De bedste Paris-Roubaix odds

Der er rigtig mange om buddet til sejren i årets løb, hvilket gør det ekstra interessant at sætte odds på Paris-Roubaix. Det betyder nemlig, at man får sine penge mange gange igen, hvis man forudsiger den rigtige vinder med sit Paris-Roubaix odds.

Den helt store favorit til sejren er Peter Sagan. Den slovakiske altmuligmand har været verdens bedste cykelrytter i en årrække, og han er sine konkurrenter overlegne på stort set alle parametre. Sagan er både den hurtigste mand i en spurt, men han er også i besiddelse af en ufattelig motor, hvilket betyder, at han kan sprænge en favoritgruppe og køre alene i mål. Han har således masser af våben, hvilket gør det svært at slå ham.

For konkurrenterne handler det om at køre taktisk klogt og slippe væk fra Sagan før målstregen. I store dele af løbet bliver det praktisk talt alle imod Sagan. Derfor kan det sagtens betale sig at kigge væk fra det umiddelbare favoritfelt, når man skal lave sit odds på Paris-Roubaix. Dette så man senest i Flandern Rundt, hvor situationen var den samme, og Sagan sluttede helt nede på sjettepladsen.

Blandt outsiderne finder man interessante navne som Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Niki Terpstra, Philippe Gilbert og Zdenek Stybar. Oddsene på dem er mellem 7,00 på Van Avermaet og 12 på Stybar, hvilket signalerer, at de stadig er gode kandidater til et vinder odds på Paris-Roubaix.

 

Paris-Roubaix spilforslag

Det er svært ikke at være patriotisk efter den store præstation i Flandern Rundt. Paris-Roubaix passer faktisk de danske ryttere endnu bedre end Flandern, og derfor bør alle seriøse spillere inkludere Mads Pedersen og Magnus Cort i deres odds på Paris-Roubaix. Det samme gør vi i vores Paris-Roubaix spilforslag. Begge ryttere passer nemlig perfekt til løbet med deres kraftfulde ryk, gode afslutninger og store motorer på flad vej. Danske Spil giver henholdsvis 7,00 og 18,00 i Paris-Roubaix odds på, at de to danskere kører i top tre.

Et andet fremragende Paris-Roubaix spilforslag er Arnaud Demare i top tre, der fås til odds 5,50. Den hurtige franskmand er i fantastisk form for tiden, og han så rigtig godt ud i Flandern Rundt. Paris-Roubaix passer ham markant bedre end Flandern, og han er formentlig den eneste mand i feltet, der kan gøre sig forhåbning om at slå Peter Sagan i en spurt.

Sidst men ikke mindst er det også umuligt at komme udenom et Paris-Roubaix spilforslag på den forsvarende vinder, Greg Van Avermaet. Belgieren er specialist i forårets brostensklassikere, og han vandt i overbevisende stil i sidste sæson. Van Avermaet er en fantastisk cykelrytter, der kombinerer råstyrke med taktisk snuhed. Vi anbefaler derfor, at man laver et Paris-Roubaix odds på Van Avermaet hos Danske Spil, hvor han giver pengene syv gange igen.

 

Følg spilforslagene hos Danske Spil

 

Alle rytterne ved Paris-Roubaix

Der er i alt 25 hold med ved Paris-Roubaix 2018. Alle 18 World Tour-hold er naturligvis med, og derudover har arrangørerne inviteret syv Procontinentalt-hold. Hvert eneste hold har syv ryttere med, hvilket altså giver 175 ryttere i feltet fra løbets start af.

 

AG2R La Mondiale

Oliver Naesen, Nico Denz, Gediminas Bagdonas, Rudy Barbier, Julien Duval, Tony Gallopin, Stijn Vandenbergh

Astana Pro Team

Truls Korsaeth, Hugo Houle, Laurens De Vreese, Dmitry Gruzdev, Magnus Cort Nielsen, Ruslan Tleubayev, Artyom Zakharov

Bahrain Merida Pro Cycling Team

Heinrich Haussler, Borut Bozic, Ivan Garcia Cortina, Kristijan Koren, David Per, Luka Pibernik, Meiyin Wang

BMC Racing Team

Greg Van Avermaet, Jean-Pierre Drucker, Stefan Küng, Jürgen Roelandts, Michael Schar, Miles Scotson, Nathan Van Hooydonck

BORA – Hansgrohe

Peter Sagan, Daniel Oss, Marcus Burghardt, Rüdiger Selig, Maciej Bodnar, Aleksejs Saramotins, Andreas Schillinger

Cofidis, Solutions Crédits

Christophe Laporte, Dorian Godon, Hugo Hofstetter, Cyril Lemoine, Jimmy Turgis, Bert Van Lerberghe, Kenneth Vanbilsen

Delko Marseille Provence KTM

Yannick Martinez, Iuri Filosi, Brenton Jones, Przemysław Kasperkiewicz, Evaldas Siskevicius, Gatis Smukulis, Julien Trarieux

Dimension Data

Edvald Boasson Hagen, Jay Robert Thomson, Nick Dougall, Ryan Gibbons, Scott Thwaites, Jaco Venter, Julien Vermote

Direct Energie

Damien Gaudin, Adrien Petit, Romain Cardis, Sylvain Chavanel, Yohann Gene, Alexandre Pichot, Simon Sellier

Fortuneo – Samsic

Michael Carbel, Pierre-Luc Perichon, Maxime Daniel, Brice Feillu, Benoit Jarrier, Romain Le Roux, Bram Welten

Groupama – FDJ

Arnaud Demare, Mickaël Delage, Jacobo Guarnieri, Ignatas Konovalovas, Olivier Le Gac, Marc Sarreau, Ramon Sinkeldam, Antoine Duchesne

LottoNL-Jumbo

Dylan Groenewegen, Grondahl Amund Jansen, Bram Tankink, Tom Leezer, Timo Roosen, Jos van Emden, Gijs Van Hoecke

Mitchelton-Scott

Mathew Hayman, Jack Bauer, Luke Durbridge, Matteo Trentin, Luka Mezgec, Alexander Edmondson, Michael Hepburn

Movistar Team

Marc Soler, Imanol Erviti, Andrey Amador, Jorge Arcas, Nelson Oliveira, Jasha Sütterlin

Quick-Step Floor

Philippe Gilbert, Niki Terpstra, Yves Lampaert, Tim Declercq, Iljo Keisse, Florian Sénéchal, Zdenek Stybar

Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale

Taylor Phinney, Sep Vanmarcke, Matti Breschel, Mitchell Docker, Sebastian Langeveld, Daniel McLay, Thomas Scully

Team Katusha – Alpecin

Marcel Kittel, Tony Martin, Mads Würtz Schmidt, Rick Zabel, Alex Dowsett, Marco Haller, Nils Politt

Team Sky

Gianni Moscon, Ian Stannard, Geraint Thomas, Owain Doull, Christian Knees, Luke Rowe, Dylan van Baarle

Team Sunweb

Edward Theuns, Max Walscheid, Tom Stamsnijder, Nikias Arndt, Lennard Hofstede, Søren Kragh Andersen, Mike Teunissen

Trek – Segafredo

Jasper Stuyven, John Degenkolb, Koen de Kort, Ryan Mullen, Mads Pedersen, Gregory Rast, Boy van Poppel

UAE-Team Emirates

Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Simone Consonni, Roberto Ferrari, Filippo Ganna, Marco Marcato, Oliviero Troia

Vérandas Willems-Crelan

Wout Van Aert, Michael Goolaerts, Stijn Devolder, Huub Duyn, Aidis Kruopis, Senne Leysen, Stijn Steels

Vital Concept Cycling Club

Bert De Backer, Johan Le Bon, Kris Boeckmans, Jérémy Lecroq, Julien Morice, Patrick Müller, Jonas Van Genechten

WB Aqua Protect Veranclassic

Alex Kirsch, Kenny Dehaes, Jimmy Duquennoy, Ludovic Robeet, Franklin Six, Lukas Spengler, Julien Stassen

 

Odds på Paris-Roubaix her