Weekenden byder endnu engang på topunderholdning, når cykelsportens bedste ryttere cykler igennem Belgien og Luxembourg i Liège-Bastogne-Liège.

Tadej Pogacar vender tilbage til feltet og skal forsøge at genvinde løbet, som han gjorde i 2021. Han kommer dog til at kæmpe med Mathieau van der Poel, der vil forsøge at gøre Eddy Merckx kunsten efter og vinde tre monumenter på en sæson.

Startskuddet lyder søndag den 21. april klokken 10:10 og løbet sendes på TV2 og Discovery+.

Odds på favoritterne til Liège-Bastogne-Liège 2024

Vi har samlet en oversigt over de 10 største favoritter ved dette års udagave af Liège-Bastogne-Liège. Den kan du se nedenfor og få et overblik over hvem der er størst tiltro til i ræset om sejren. Bemærk, at tabellen viser odds i skrivende stund. De er altså ikke liveopdaterede.

RytterBetssonExpektbet365
Tadej Pogacar1,501,651,57
Mathieau van der Poel7,508,008,50
Stephen Williams15,0015,0017,00
Tom Pidcock17,0017,0017,00
Santiago Buitrago23,0023,0026,00
Kevin Vanquelin25,0029,0034,00
Maxim Van Gils25,0019,0026,00
Mattias Skjelmose19,0023,0021,00
Marc Hirschi35,0034,0041,00
Ben Healy35,0041,0041,00
Liege-Bastogne-Liege odds og favoritter.

Som du kan se, er det især bet365, der har de attraktive odds på mange af favoritterne ved Liège-Bastogne-Liège 2024. Når det så er sagt, så er det Expekt, der har de fleste forskellige væddemål på løbet. Her kan du nemlig spille på samtlige af følgende:

 • Vinderen af løbet
 • Top-3-placeringer
 • Top-6-placeringer
 • Top-10-placeringer
 • Matchups / head-to-head (bedste slutplacering ud af to spillere)
 • Første- og andenplads
 • Vindermargin (hvor lang eller kort tid, der er mellem vinderen og nummer to)

Spilforslag

Tadej Pogacar har slet ikke haft et lige så tætpakket forårsprogram som han plejer. Derfor forventer jeg en endnu skarpere præstation fra sloveneren, der i år kan glæde sig over at ruteprofilen for Liège-Bastogne-Liège er som støbt til ham.

De små, men stejle, stigninger er det rene guf for den tidligere Tour de France-vinder, og så har han sin eksplosive sprint i baghånden, der kan komme i spil, hvis nogen skulle nærme sig målstregen med ham.

Mit spilforslag til Liège-Bastogne-Liège er derfor, at Tadej Pogacar vinder. Dette kan i skrivende stund hentes til odds 1,65 hos Expekt, som du kan se i tabellen ovenfor.

Expekt Pogacar vinder til odds 1,65

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Info om løbet

Liège-Bastogne-Liège, der også bliver kaldt “La Doyenne” (Den Gamle Dame på dansk), er et af de ældste og mest prestigefyldte endagscykelløb i verden. Det er en del af UCI World Tour og afholdes i Ardennerregion i Belgien.

Området er kendt for sit bakkede og ubarmhjertige terræn, hvilket sætter rytternes egenskaber på prøve. Løbet dækker typisk over 250 kilometer med en række hårde stigninger og svære tekniske nedkørsler, der kræver færdigheder og gode teknik på cyklen.

Liège-Bastogne-Liège blev for første gang afholdt i 1892, hvilket også gør løbet til en af de fem ‘Monumenter’ inden for cykelsporten sammen med blandt andet Milano-San Remo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Løbets lange historie og stærkt udfordrende rute har cementeret dets ry som en klassiker.

At vinde Liège-Bastogne-Liège er en prestigefyldt bedrift inden for cykelsporten, med tidligere vindere der tæller nogle af sportens største ryttere. Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alejandro Valverde og Philippe Gilbert har alle snuppet sejren gennem årene. Der har også været dansk triumf i Liège-Bastogne-Liège; i 1993 vandt Rolf Sørensen og Jakob Fuglsang gjorde triumfen efter da han vandt i 2019.

Udvalgte profiler

Læs med, når vi nedenfor gennemgår nogle af de største profiler i årets Liége-Bastogne-Liége.

Tadej Pogacar

Tadej Pogačar er en slovensk cykelrytter, der har markeret sig som en af de mest talentfulde og lovende stjerner i moderne cykelsport. Han er født den 21. september 1998 i Slovenien og har vist en bemærkelsesværdig evne til at klatre, samt køre utrolig gode enkeltstarter.

Pogačar blev kendt i 2019, da han vandt Tour de l’Avenir, en prestigefyldt ungdomsudgave af Tour de France, og senere samme år skrev han under på sin første professionelle kontrakt for UAE Team Emirates. Hans store gennembrud kom i 2020, hvor han vandt Tour de France i en imponerende præstation på cyklen, der gjorde ham til den anden yngste vinder af løbet nogensinde.

Pogačar er kendt for sin storslåede evne til at angribe i bjergene og sin stærke enkeltstartsteknik. Den nu 25-årige rytter besidder også en kolossal eksplosivitet, hvilket gør ham utrolig farlig i slutningen af etaper. Han er en komplet cykelrytter, der også har vist sig frem i andre store løb som Vuelta a España.

Expekt Odds på Pogacar

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel er en hollandsk cykelrytter, der er kendt for sin alsidighed og sit ekstraordinære talent på tværs af forskellige discipliner inden for cykelsporten. Han kommer fra en berømt cykelfamilie, hvor både hans far og bedstefar var succesfulde cykelryttere.

Van der Poel har markeret sig i discipliner som landevejscykling, mountainbike og cyclocross. Han har vundet mange mesterskaber og løb på tværs af disse og har en utrolig evne til at tilpasse sig forskellige terræner.

På landevejen har van der Poel vundet flere prestigefyldte løb, herunder Amstel Gold Race og Dwars door Vlaanderen. Han er kendt for sin taktiske kunne og sin eksplosive cykelstil, der gør ham farlig i enhver slags terræn og løbsafslutninger. For knap 2 uger siden tog han sin hidtil tredje sejr i Flandern Rundt.

bet365 Odds på van der Poel

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Stephen Williams

Stephen Williams er en britisk professionel cykelrytter, der er kendt for sin stærke klatreevne og har vist stort potentiale som bjergrytter.

Williams har konkurreret for hold som Bahrain Victorious, Jumbo-Visma og nu Israel-Premier Tech. Han har vist sig som en talentfuld rytter i forskellige slags løb, hvor hans evne til at bestige krævende stigninger har bragt ham i rampelyset.

Selvom han endnu ikke har opnået de samme løbssejre som nogle af de andre på listen, er Williams allerede anerkendt for sit store potentiale, hvilket også vises i hans anseelse som en dark horse i dagens løb. Han er en rytter at holde øje med i fremtiden og havde også succes i sidste weekend, da han vandt Fleche Wallonne, samt da han tog sejren i Tour Down Under først på året.

bet365 Odds på Williams

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Ruten

Man skal ikke have megen fantasi for at forestille sig, at Liège-Bastogne-Lìege starter i Liège, hvorefter ryttern ledes ud på en rute omkring Bastogne, for til sidst at krydse målstregen i Liège.

Liege-Bastogne-Liege rute 2024

Start i Liège

Løbet begynder i den belgiske by Liège, som også er kendt som start- og slutbyen på den smukke rute rytterne bliver udsat for.

Sydpå til Bastogne

Rytterne bevæger sig sydpå fra Liège gennem den smukke Ardennerregion. Dette område er kendetegnet ved sit skovklædte og kuperede terræn.

Stigninger og nedkørsler

Undervejs støder rytterne på flere udfordrende stigninger og tekniske nedkørsler, der tester deres ben på dagen.

Côte de la Redoute

En af de mest berømte og berygtede stigninger i løbet er Côte de la Redoute; en stejl bakke med en gennemsnitlig stigningsprocent på omkring 9,5%. Denne stigning kommer typisk sent i løbet og kan ofte være afgørende når løbets vinder skal findes.

Côte de la Roche-aux-Faucons

En anden vigtig stigning er Côte de la Roche-aux-Faucons, der også sætter rytterne på en gevaldig prøve med sine stejle ramper.

Tilbage til startbyen

Efter at have cyklet igennem Bastogne, vender rytterne tilbage nordpå mod Liège for at afslutte løbet.

Danske ryttere

RytterHold
Søren Kragh AndersenAlpecin-Deceuninck
Mikkel Honoré FrølichEF Educations-EasyPost
Mattias SkjelmoseLidl-Trek
Andreas Loretnz KronLotto DSTNY
Jonas Wilsly GregaardLotto DSTNY
Jakob FuglsangIsrael-Premier Tech
Anthon CharmigAstana Qazaqstan Team
Anders FoldagerTeam Jayco Alula
Danskere i Liege-Bastogne-Liege.

Startliste

Nedenstående liste er en komplet liste over samtlige ryttere i Liège-Bastogne-Liège 2024:

Soudal Quick-Step

 • James Knox
 • Gil Gelders
 • William Junior Lecerf
 • Pieter Serry
 • Mauri Vansevenant
 • Louis Vervaeke
 • Antoine Huby
 • Paul Magnier

Ineos Grenadiers

 • Tom Pidcock
 • Egan Bernal
 • Laurens De Plus
 • Omar Fraile
 • Ethan Edward Hayter
 • Michal Kwiatkowski
 • Brandon Smith Rivera Vargas
 • Salvatore Puccio
 • Oscar Rodriguez Garaicoechea

Bahrain Victorious

 • Santiago Buitrago
 • Yukiya Arashiro
 • Pello Bilbao
 • Wout Poels
 • Dusan Rajovic
 • Antonio Tiberi
 • Lukasz Wisniowski
 • Jack Haig

Alpecin-Deceuninck

 • Mathieu Van Der Poel
 • Quinten Hermans
 • Soren Kragh Andersen
 • Axel Laurance
 • Oscar Riesebeek
 • Stan Van Tricht
 • Luca Vergallito
 • Nicola Conci
 • Xandro Meurisse

EF Education – EasyPost

 • Richard Carapaz
 • Ben Healy
 • Frølich Mikkel Honoré
 • Archie Ryan
 • James Shaw
 • Harrison Sweeny
 • Rigoberto Uran
 • Owain Doull
 • Darren Rafferty

Groupama-FDJ

 • David Gaudu
 • Lorenzo Germani
 • Romain Gregoire
 • Valentin Madouas
 • Quentin Pacher
 • Rémy Rochas
 • Clément Russo
 • Sven Erik Bystrom

Cofidis

 • Guillaume Martin
 • Ruben Fernandez
 • Jesus Herrada
 • Gorka Izagirre
 • Ion Izagirre
 • Axel Mariault
 • Anthony Perez
 • Thomas Champion
 • Simon Geschke

Team Visma | Lease A Bike

 • Tiesj Benoot
 • Ben Tulett
 • Milan Vader
 • Attila Valter
 • Loe Van Belle
 • Tosh Van Der Sande
 • Mick Van Dijke
 • Johannes Staune-Mittet
 • Julien Vermote

Bora – Hansgrohe

 • Jai Hindley
 • Roger Adria Oliveras
 • Giovanni Aleotti
 • Bob Jungels
 • Jonas Koch
 • Matteo Sobrero
 • Aleksandr Vlasov
 • Patrick Gamper
 • Sergio Andres Higuita Garcia

Lidl-Trek

 • Mattias Skjelmose
 • Andrea Bagioli
 • Julien Bernard
 • Patrick Konrad
 • Bauke Mollema
 • Sam Oomen
 • Toms Skujins
 • Fabio Felline
 • Carlos Verona Quintanilla

UAE Team Emirates

 • Tadej Pogačar
 • Joerd Bax
 • Finn Fisher – Black
 • Joao Almeida
 • Marc Hirschi
 • Domen Novak
 • Diego Ulissi
 • Ivo Manuel Alves Oliveira
 • Rafal Majka

Lotto DSTNY

 • Maxim Van Gils
 • Logan Currie
 • Jarrad Eriks Drizners
 • Andreas Lorentz Kron
 • Sylvain Moniquet
 • Mathijs Paasschens
 • Gregaard Jonas Wilsly
 • Johannes Adamietz
 • Jasper De Buyst

Israel – Premier Tech

 • Dylan Teuns
 • George Bennett
 • Simon Clarke
 • Jakob Fuglsang
 • Derek Gee
 • Nicholas Schultz
 • Stephen Williams
 • Marco Frigo
 • Hugo Houle

Team DSM-Firmenich PostNL

 • Romain Bardet
 • Romain Combaud
 • Matthew Dinham
 • Christopher Hamilton
 • Enzo Leijnse
 • Martijn Tusveld
 • Kevin Vermaerke
 • Niklas Märkl
 • Tim Naberman

Decathlon AG2R La Mondiale Team

 • Benoit Cosnefroy
 • Bruno Armirail
 • Clément Berthet
 • Felix Gall
 • Paul Lapeira
 • Aurélien Paret Peintre
 • Nicolas Prodhomme
 • Dorian Godon
 • Valentin Retailleau

Astana Qazaqstan Team

 • Alexey Lutsenko
 • Samuele Battistella
 • Anthon Charmig
 • Igor Chzhan
 • Lorenzo Fortunato
 • Christian Scaroni
 • Simone Velasco
 • Gleb Brussenskiy
 • Abner Santiago Umba Lopez

Intermarché – Wanty

 • Georg Zimmermann
 • Francesco Busatto
 • Lilian Calmejane
 • Kevin Colleoni
 • Gerben Kuypers
 • Lorenzo Rota
 • Rein Taaramäe
 • Tom Paquot
 • Baptiste Planckaert

Team Jayco Alula

 • Simon Yates
 • Davide De Pretto
 • Anders Foldager
 • Jan Maas
 • Michael Matthews
 • Mauro Schmid
 • Filippo Zana
 • Luke Durbridge
 • Lucas Walde Hamilton

Movistar Team

 • Davide Formolo
 • Alex Aranburu
 • Jorge Arcas
 • William Barta
 • Carlos Canal Blanco
 • Oier Lazkano
 • Ivan Romeo Abad
 • Rémi Cavagna

Uno-X Mobility

 • Tobias Halland Johannessen
 • Martin Urianstad Bugge
 • Odd Christian Eiking
 • Anders Halland Johannessen
 • Johannes Kulset
 • Andreas Leknessund
 • Anders Skaarseth
 • Markus Hoelgaard
 • Ådne Holter

TotalEnergies

 • Mathieu Burgaudeau
 • Fabien Doubey
 • Fabien Grellier
 • Jordan Jegat
 • Alan Jousseaume
 • Paul Ourselin
 • Alexis Vuillermoz
 • Valentin Ferron
 • Matteo Vercher

Bingoal WB

 • Johan Meens
 • Floris De Tier
 • Louka Matthys
 • Luca Van Boven
 • Aaron Van Der Beken
 • Giacomo Villa
 • Loïc Vliegen
 • Dimitri Peyskens
 • Lennert Teugels

Equipo Kern Pharma

 • Ivan Cobo Cayon
 • Marc Brustenga Masague
 • Francisco Galvan Fernandez
 • Jordi Lopez Caravaca
 • Mikel Retegi Goñi
 • Ibon Ruiz Sedano
 • Danny Van Der Tuuk
 • Hugo Aznar Vijuesca
 • Urko Berrade Fernandez

Arkea-B&B Hotels

 • Kévin Vauquelin
 • Louis Barre
 • Clément Champoussin
 • Anthony Delaplace
 • Simon Guglielmi
 • Laurens Huys
 • Michel Ries
 • Raul Garcia Pierna
 • Lukasz Owsian

Team Flanders – Baloise

 • Kamiel Bonneu
 • Toon Clynhens
 • Lars Craps
 • Siebe Deweirdt
 • Elias Maris
 • Vincent Van Hemelen
 • Dylan Vandenstorme
 • Yentl Vandevelde
 • Victor Vercouillie