odds cykling

Søndag eftermiddag køres den tredje og sidste af de tre Ardenner-klassikere, Liege-Bastogne-Liege. Løbet strejker sig over 258 kilometer i det østlige Belgien, hvor rytterne skal over nogle af sportens hårdeste bakker. Løbets favorit er spanske Alejandro Valverde, men det ligner en tæt affære, hvor både Jakob Fuglsang og Michael Valgren forventes at blande sig helt fremme, når løbet afgøres. Vil man spille et odds på Liege-Bastogne-Liege, får man pengene 26 og 41 gange igen på henholdsvis Fuglsang og Valgren hos Unibet. Foretrækker man en af favoritterne, er der odds 3,50 på, at Valverde vinder Liege-Bastogne-Liege 2018,  imens oddset på Julian Alaphilippe er oppe i 4,75.

 

Unibet Odds på Liege-Bastogne-Liege her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Liege-Bastogne-Liege ruten

Løbet er det mest prestigefulde af de tre Ardenner-klassikerne. Liege-Bastogne-Liege er et af cykelsportens fem monumenter, og rytterne vil derfor gøre alt for at snuppe sejren. Det er dog på ingen måde nemt at vinde Liege-Bastogne-Liege. Rytterne skal nemlig i gennem en drabelig rute, hvor de skal krydse hele 12 kategoriserede stigninger. Udover de kategoriserede stigninger er der, som man kan se på etapeprofilen forneden, også en lang række mindre stigninger, der ikke er kategoriserede. Det går kort sagt op og ned hele dagen, og rytterne får derfor ikke megen tid til at hvile.

Stigningerne i Liege-Bastogne-Liege er alle blot et par kilometer lange, men til gengæld er de ufattelig stejle. Derfor indbyder de også til angreb og offensiv kørsel, da det virkelig kan lade sig gøre at slide modstanderne op

 

Cykling odds
Etapeprofilen for Liege-Bastogne-Liege 2018.

Selvom det går op og ned det meste af dagen, er det først efter 70 kilometer, at den første store test kommer. Det sker, rytterne når løbets første kategoriserede stigning, Cote de Bonnerue, der stiger med 5,8 procent i gennemsnit over 2,4 kilometer. På dette tidspunkt skal man dog ikke forvente det store drama, da der stadig er for langt i mellem de rigtig hårde stigninger. Dette ændrer sig dog markant, når rytterne kører ind  i den sidste halvdel af løbet. Efter Cote de Mont-le-Soie, som rytterne krydser med 152 kilometer til mål, afløser den ene hårde stigning simpelthen den næste. Det er herfra, man for alvor kan forvente at se de store favoritter begynde at røre på sig.

De store stjerner vil formentlig forsøge at slide hinanden op, imens en række af de lidt mindre navne vil forsøge sig udefra. Hvis man ikke har den fornødne eksplosivitet til at slå Valverde eller Alaphilippe i en spurt, skal man afsted udefra, så der skal nok blive kørt offensivt.

 

Her afgøres Liege-Bastogne-Liege

Den egentlige finale i Liege-Bastogne-Liege 2018 begynder for alvor, når rytterne når Cote de la Roche aux Faucons, der stiger med hele 11 procent i gennemsnit over 1,3 kilometer. Herefter følger en kort nedkørsel, hvorefter dagens næstsidste stigning venter på Cote de Saint-Nicolas. Den stiger med 8,6 procent i gennemsnit henover de 1,1 kilometer, men der er en del af bakken, hvor det går opad med hele 10,9 procent. Fra toppen af Cote de Saint-Nicolas har rytterne blot fem kilometer til målstregen. De sidste 1,5 kilometer af løbet stiger med samlet fem procent. På dette tidspunkt vil man højst se en håndfuld ryttere sidde tilbage, og det er selvfølgelig dem, der skal afgøre løbet i mellem sig.

 

Danskerne i Liege-Bastogne-Liege

I 1993 vandt Rolf Sørensen Liege-Bastogne-Liege som den første og hidtil eneste dansker nogensinde. Tyler Hamilton og Andy Schleck har dog begge vundet løbet fra danske hold, men det er alligevel ikke helt det samme. I år kan man dog gøre sig forhåbning om at få endnu en dansk sejr. Både Michael Valgren og Jakob Fuglsang er nemlig i forrygende form for tiden, og især sidstnævnte har mulighed for at lave et topresultat.

Liege-Bastogne-Liege passer traditionelt set en smule bedre til bjergrytterne end deciderede puncheurs som Michael Valgren. Det skyldes, at løbet er hårdere og stigningerne en anelse længere end i Fleche Wallonne og Amstel Gold Race.

Fuglsang har på det seneste udviklet sig til en rigtig vinder, der sagtens kan sejre i selv de allerstørste løb. Hvis han sidder med helt fremme i finalen, kan han derfor også sagtens vinde. Fuglsang har dog ingen chancer for at slå hurtige folk som Valverde eller Alaphilippe i en spurt. Derfor vil det være bedst for ham, hvis han kan komme alene afsted eller i det mindste i en gruppe uden stærke afsluttere. I så fald skal han nok tage sin chance. Derfor er Fuglsang også et oplagt bud til et Liege-Bastogne-Liege odds.

Udover Astana-danskerne er Christopher Juul-Jensen, Casper Pedersen og Lasse Norman Hansen også med. De kommer dog alle til at køre som hjælperyttere, så de er alle dårlige bud til odds på Liege-Bastogne-Liege.

 

Liege-Bastogne-Liege odds

Selvom Jakob Fuglsang er et rigtig godt bud til et odds på Liege-Bastogne-Liege 2018, så må han stille sig bag de største favoritter i køen. Først og fremmest kommer rytterne til at kigge efter Alejandro Valverde, der er forsvarende mester og i alt har vundet løbet fire gange. Hvis han tager endnu en sejr, vil han tangere legendariske Eddy Merckx’ rekord for flest sejre. Det vil i sandhed være en stor præstation. Hos Unibet får man pengene på sit Liege-Bastogne-Liege odds 3,5 gange igen, hvis Valverde vinder.

Valverdes største konkurrent er Julian Alaphilippe. Han vandt senest Fleche Wallonne, hvor han formåede at sætte alle konkurrenterne til vægs. Alaphilippe er en yderst eksplosiv rytter, der næsten kan matche Valverde i spurten. Derfor er det heller ingen overraskelse, at Unibet har gjort ham til andenfavorit i deres odds på Liege-Bastogne-Liege. Her får man pengene 4,75 gange igen, hvis Alaphilippe vinder og 1,90 gange igen, hvis han slutter på podiet.

Outsiderne er en mere broget skare. Her er der ikke for alvor nogle ryttere, der skiller sig ud, hvorfor der også er lagt op til et yderst uforudsigeligt løb. Blandt outsiderne finder man folk som Tim Wellens, Michal Kwiatkowski, Jakob Fuglsang og Roman Kreuziger, der alle har kørt flot i foråret. De udbydes til mellem odds 13,00 og 31,00

Leder man efter et decideret langskud til sit Liege-Bastogne-Liege 2018 odds, kan det anbefales at kigge på folk som Primoz Roglic, Tiesj Benoot, Tanel Kangert og Rigoberto Uran, der udbydes til mellem odds 41 og 101.

 

Liege-Bastogne-Liege spilforslag

Hvis der er en ting denne sæsons forårsklassikere har vist, er det, at cykling er en uforudsigelig sport. Kun én gang, i Paris-Roubaix, er en klassiker blevet vundet af storfavorit. Ellers har det været den eneste overraskelse efter den anden fra Vincenzo Nibali i Milano-San Remo til Julian Alaphilippe i Fleche Wallonne. Derfor kigger vi også forbi Alejandro Valverde i vores Liege-Bastogne-Liege spilforslag.

Et rigtig godt bud på en vinder er italienske Vincenzo Nibali. Hajen fra Messina er en forrygende cykelrytter, og han er i rigtig god form for tiden. Han har allerede vundet Milano-San Remo i år, og han er sulten efter mere. Ruten passer en udholdende rytter som Nibali rigtig godt, og han er derfor et oplagt bud til et odds på Liege-Bastogne-Liege, hvor man får pengene 15,00 gange igen på ham som vinder hos Unibet.

Et andet interessant bud på et vinderodds er tjekkiske Roman Kreuziger. Den tidligere Saxo Bank-rytter har været forrygende i den forgangne uge, hvor han først blev nummer to i Amstel Gold Race og senere nummer fire i Fleche Wallonne. Liege-Bastogne-Liege passer ligeledes Kreuziger rigtig godt på grund af de hyppige og udmarvende stigninger. Der er derfor oplagt at sætte et Liege-Bastogne-Liege odds på ham som både vinder og til at køre på podiet til henholdsvis 31 og 7,00.

Sidst men ikke mindst er det ikke til at komme uden om at Liege-Bastogne-Liege spilforslag på Jakob Fuglsang til at køre på podiet. Danskeren mangler måske lige den sidste finish til at tage sejren, men han har gode muligheder for at lave et topresultat. Odds 7,00 på,  at han slutter i top tre er derfor rigtig flot.

 

Unibet Følg vores spilforslag til Liege-Bastogne-Liege her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Hold og ryttere i Liege-Bastogne-Liege

Movistar Team

Alejandro Valverde, Winner Anacona, Jorge Arcas Pena, Carlos Betancur, Imanol Erviti, Mikel Landa, Marc Soler

UAE Team Emirates

Daniel Martin, Matteo Bono, Rui Costa, Manuele Mori, Aleksandr Riabushenko, Rory Sutherland, Diego Ulissi

Team Sky

Wout Poels, Egan Gomez, Tao Geoghegan-Hart, Sergio Luis Henao, Vasily Kiryienka, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon

Team Sunweb

Tom Dumoulin, Johannes Fröhlinger, Som Geschke, Chad Haga, Christopher Hamilton, Michael Matthews, Sam Oomen

Bahrain – Merida

Vincenzo Nibali, Enrico Gasparotto, Jon Izagirre, Gorka Izzagirre, Franco Pellizotti, Domenico Pozzovivo, Giovanni Visconti

Quick – Step Floors

Julian Alaphilippe, Remi Cavagna, Philippe Gilbert, Bob Jungels, Enric Mas, Maximilian Schachmann, Pieter Serry

AG2R La Mondiale

Romain Bardet, Mikael Cherel, Benoit Cosnefroy, Axel Domont, Ben Gastauer, Cyril Gautier, Alexis Vuillermoz

Mitchelton – Scott

Michael Albasini, Jack Haig, Damien Howson, Daryl Impey, Christopher Juul-Jensen, Roman Kreuziger, Mikel Nieve

Team EF Education First – Drapac p/b Cannondale

Rigoberto Uran, Lawson Craddock, Alex Howes, Daniel Felipe Martinez Poveda, Logan Owen, Pierre Roland, Michael Woods

Bora – Hans Grohe

Rafal Majka, Cesare Benedetti, Davide Formolo, Patrick Konrad, Jay McCarthy, Gregor Mühlberger, Christoph Pfingsten

BMC Racing Team

Dylan Teuns, Alberto Bettiol, Patrick Bevin, Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Kilian Frankiny, Simon Gerrans

Astana Pro Team

Jakob Fuglsang, Omar Fraile, Hugo Houle, Tanel Kangert, Moreno Moser, Michael Valgren, Davide Villella

Trek – Segafredo

Bauke Mollema, Julien Bernard, Gregory Daniel, Fabio Felline, Michal Gogl, Tsgabu Gebremaryam Grmay, Ruben Guerreiro

Groupama – FDJ

Valentin Madouas, Rudy Molard, Anthony Roux, Romain Seigle, Arthur Vichot, Leo Vincent

Cofidis, Solutions Credits

Jesus Herrada Lopez, Guillaume Bonnafond, Nicolas Edet, Luis Angel Mate Mardones, Stephane Rossetto, Julien Simon

Lotto Soudal

Tiesj Benoot, Bjorg Lambrecht, Tomasz Marczynski, Maxime Monfort, Tosh Van Der Sande, Jelle Vanendert, Tim Wellens

Team Dimension Data

Tom-Jelte Slagter, natnael Berhane, Stephen Cummings, Scott Davies, Jacques Willem Janse Van Rensburg, Benjamin King, Serge Pauwels

Aqua Blue Sport

Lawrence Warbasse, Mark Christian, Edward Dunbar, Lasse Norman Hansen, Michel Kreder, Casper Pedersen, Calvin Watson

Team Fortuneo – Samsic

Warren Barguil, Elie Gesbert, Romain Hardy, Kevin Ledanois, Amael Moinard, Laurent Pichon, Florian Vachon

Team Lotto NL – Jumbo

Robert Gesink, Floris De Tier, Bert Jan Lindeman, Paul Martens, Antwan Tolhoek, Jos Van Emden, Danny Van Poppel

Team Katusha Alpecin

Ilnur Zakarin, Maksim Belkov, Ian Boswell, Jose Goncalves, Nathan Haas, Maurits Lammertink

Wanty – Groupe Gobert

Guillaume Martin, Jerome Baugnies, Thomas Degand, Odd Christian Eiking, Xandro Meurisse, Marco Minnaard, Dion Smith

Direct Energie

Lilian Calmejane, Jeremy Cornu, Fabien Grellier, Jonathan Hivert, Axel Journiaux, Romain Sicard, Rein Taaaamae

Sport Vlaanderen – Baloise

Benjamin Declercq, Kevin Deltombe, Thomas Sprengers, Dries Van Gestel, Preben Van Hecke, Kenneth Van Rooy, Aaron Verwilst

WB Aqua Protect Veranclassic

Maxime Vantomme, Thomas Deruette, Justin Jules, Julien Mortier, Dimitri Peyskens, Ludovic Robeet, Antoine Warnier

 

Unibet Odds på Liege-Bastogne-Liege her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+