Meget har ændret sig, når det kommer til cykelsæsonen 2020. På ét punkt ligner den dog sig selv -Critérium du Dauphiné køres stadig få uger inden Tour de France. Det betyder, at de store Tour-favoritter igen i år vil komme til Dauphiné i Frankrig for at pudse formen af, når løbet køres fra den 12. til den 16. august.

Der er lagt op til et meget åbent løb, derfor vil der også være gode muligheder for at ramme et godt odds på en vinder. Bet365 er den bedste bookmaker, når det kommer til at spille på cykling, og de har altid høje odds på vinderne.

Dette års løb består af fem løbsdage, som alle vil være bjergetaper med mål opad. Dermed er der altså intet at komme efter for sprinterne, som må søge andre græsgange.

 

 

bet365 Spil på Critérium du Dauphiné hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Et Dauphiné for bjergrytterne

Som nævnt er dette års Dauphiné blot fem dage fremfor de normale syv. Det betyder dog ikke, at løbet bliver mindre hårdt. ASO har nemlig lavet en rute med lutter bjergetaper. Blandt alle disse bjerge skal rytterne naturligvis over et par kendinge fra Touren i form af blandt andre Col de Porte, Col de la Madeleine, Col de Romme og Col de la Colombière.

Første etape bliver lettest af de fem og slutter på en kategori 4-stigning. Det er værd at bemærke, at 1. etape er næsten identisk med 14. etape af dette års Tour. Dagen efter er målet dog på Col de Porte, som er unden for kategori. På 3. etape skal rytterne først over Madeleine, hvorefter der er mål Saint-Martin De-Belleville, som er en kategori 1-stigning.

Fjerde etape starter med tre kategori 1-stigninger i løbet af dagens første 45 kilometer. I løbet af de sidste 50 kilometer skal de over Montée de Bisanne, som er unden for kategori, inden der er mål på kategori 2-stigningen Megéve.

På sidstedagen skal feltet igen op til Megéve. Inden da venter dog en håndfuld andre stigninger, hvoraf Col de Romme og Col de la Colombière er de hårdeste udfordringer. Det er værd at bemærke, at ruten for første gang siden 1947 ikke byder på en enkeltstart.

 

Critérium du Dauphiné odds

De fleste af Tour-favoritterne er til stede i Critérium du Dauphiné. De er naturligvis også favoritterne til at løbe med sejren. Det da også oftest en af de helt store stjerner, som løber med sejren i Dauphiné. Gennem de sidste ti udgaver har vinderen af løbet også vundet Touren fem gange samme år. Sidste års vinder Jakob Fuglsang forsvarer ikke sin titel i år, da han satser på Giroen og ikke kører Touren.

Roglic og resten af Jumbo-Visma

Dette års helt store favorit er Primoz Roglic. Jumbo-Vismas slovener var urørlig i det netop overståede Tour de l’Ain. Her blev Roglic nummer to på første etape og vandt de to sidste af løbets tre etaper. Jumbo Visma var generelt suveræne, da også Steven Kruijswjk og Tom Dumoulin viste gode takter. De er også med her.

Dumoulin skal stadig køre sig i topform efter en lang periode uden løb. Derfor bliver det Roglic og Kruijswijk, som det kommer til at handle om. Roglic giver odds 2,50 som vinder Dauphiné. Tror man på Kruijswjk, som også var god i Tour de l’Ain, er der odds 34 at hente. Det er et meget pænt odds. Hvis Ineos-holdet ikke er helt på toppen endnu har Kruijswijk ganske gode muligheder.

Spil på Primoz Rolgic her

Bernal er den største udfordre

Maget af dette løb bliver som nævnt en duel mellem Ineos og Jumbo-Visma. Egan Bernal var eneste Ineos-mand, som kunne følge Roglic til dørs i Tour de l’Ain. I den samlede stilling sluttede han 18 sekunder efter Roglic. Det meste af det tidstab kom af bonussekunder. Uden disse var forskellen blot fire sekunder.

Bernals problem var, at Chris Froome og Geraint Thomas slet ikke lader til at være nær Tour-formen endnu. Derfor er det godt nyt, at han får hjælp af Pavel Sivakov, som han havde et godt samarbejde med i La Route d’Occitanie tidligere i august. Her vandt Bernal, mens Sivakov blev nummer to.

Bernal giver odds 6,00 som vinder af Dauphiné. Næste mand på listen er ikke overraskende netop Sivakov, som giver odds 21,00. Froome giver 34, mens Thomas ligger på 41. Sivakov er ligesom Kruijswijk en god mand at sende afsted for at lægge pres på konkurrenterne. Derfor har han bestemt også muligheder.

Spil på Egan Bernal her

 

Andre kandidater

Der er naturligvis også flere andre af Tour-favoritterne, som er til start. Først og fremmest er der Tadej Pogacar. Den unge slovener har vist fin form i de italienske klassikere, og nu gælder det den store test inden Touren. De mange afslutninger på bjerge passer ham perfekt. Han vandt nemlig hele tre af denne type etaper i sidste års Vuelta. Pogacar giver odds 9,00 hos bet365.

Derefter følger Mitchelton-Scotts Adam Yates. Yates har ikke kørt løb siden februar, så hans form er mere usikker. Derfor giver han odds 15,00. Samme odds får man på den franske darling Thibaut Pinot. Pinot var en af de stærkeste ryttere i sidste års Tour, hvor han desværre endte med at trække sig med en skade. Han har allerede vist fin form i La Route d’Occitanie, hvor han blev nummer fire. Han mangler dog sin tro væbner David Gaudu.

Man kan dog også se, at det er klassmentsryttere fra anden geled, som vinder løbet. Eksempler på dette er Janez Brajkovic og Andrew Talansky, som vandt i 2010 og 2014. Selv i dette outsiderfelt er der store stjerner som Emanuel Buchmann, Julian Alaphilippe, Mikel Landa, Nairo Quintana, Richie Porte, Sergio Higuita og Miguel Ángel López.

Her skal man især holde høje med bundsolide Buchmann og Higuita. Higuita er meget hurtig på stregen, så han har som minimum gode muligheder for at snuppe en etapesejr.

Spil på Thibaut Pinot her

 

Odds på Danskerne

Der er seks danskere til start i Dauphiné. De seks er Kasper Asgreen, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen, Mads Würtz Schmidt, Christopher Juul-Jensen og Niklas Eg.

Blandt disse seks er Niklas Eg den eneste, som man kan oddse på som vinder af løbet. Trek-Segafredo-rytteren er i gang med sin anden sæson på holdet og inde i billedet til en plads på Tour-holdet. Siden pausen har han kørt et endagsløb på Mont Ventoux, hvor han sluttede som nummer 17.

Han kan måske få lov til at køre sin egen chance, hvis Richie Porte ikke er toppen. Eg giver odds 601 som vinder hos bet365.

Spil på Niklas Eg her

 

 

 

bet365 Spil på Critérium du Dauphiné hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Etapeprofiler Critérium du Dauphiné

1. etape: Saint-Germain-au-Mont-d’Or – Sanit-Christo-en-Jarez,  181 kilometer

Stage 1 of the Dauphiné 2020

Som nævnt er dette løbet på papiret letteste dag. Når kategori 2-stigningen Col de la Luère er overstået venter der hele seks kategori 4-stigninger. Disse er fordel på etapen sidste halvdel, hvilket naturligvis er med til at gøre denne ret så ubehagelig. Målstingingen Saint-Christo-en-Jarez skal passeres to gange inden afslutningen på toppen. Her kan vi allerede få at se, hvem der har formen på plads. Hold øje med folk som Bob Jungels, Tiesj Benoot, Thibaut Pinot, Tadej Pogacar og Warren Barguil.

Spil på vinderen af 1. etape her

 

2. etape: Vienne – Col de Porte,  132,5 kilometer

Dauphiné stage 2 profile

På 2. etape får vi for alvor at se, hvem der har noget at skyde med, når rytterne skal opad den benhårde Col de Porte. Den er hele 17,5 kilometer lang og stiger i snit med 6,2. Inden da skal rytterne også over kategori 1-stigningen Cote de Maillet. Det skal bliver interessant at se, hvordan Ineos og Jumbo-Visma griber tingene an på Col de Porte, hvor styrkeforholdet mellem det to hold skal prøves af for første gang. Hold øje med folk som Tadej Pogacar, Egan Bernal, Primoz Roglic, Thibaut Pinot og Nairo Quintana.

Spil på vinderen af 2. etape her

 

3. etape: Corenc – Saint-Martin-de-Belleville,  156,5 kilometer

Dauphiné stage 3 - profile

Denne etape er uden de store udfordringer indtil rytterne rammer den legendariske Tour de France-stigning Col de la Madeleine. Det er særligt interessant, da den i år også er at finde på Tourens 17. etape, som ventes at blive en af de absolutte nøgleetaper. Efter Madeleine er der mål toppen af Saint-Martin-de-Belleville. Den er 14,8 kilometer lang og stiger i gennemsnit med 6 procent. Her skal man igen holde øje med folk som Thibaut Pinot, Egan Bernal, Tadej Pogacar men colombianske Miguel Ángel López er også et godt bud.

Spil på vinderen af 3. etape her

 

4. etape: Ugine – Megève,  156,5 kilometer

Dauphiné stage 4 - profile

Fjerde etape starter brutalt med fire 1-kategori stigninger i rap. Hvis man ikke er klar fra start, kan det med andre ord blive en dyr dag. Finalen starter, når rytterne rammer Montée de Bisanne, som er HC-kategori. Den stiger med 8,2 i snit over sine 12,4 kilometer. Herefter venter målstigningen, som den noget lettere kategori 2-stigning Megève. Denne etape ligger godt til de bjergryttere, som også har en god finish. Her tænkes på folk som Tadej Pogacar, Thibaut Pinot, Egan Bernal og Tom Dumoulin.

Spil på vinderen af 4. etape her

5. etape: Megève – Megève,  153 kilometer

Dauphiné stage 5 profile

Hvis man skal gøre en forskel på sidste etape, skal man tidligt i gang. Allerede efter ca 35 kilometer rammer rytterne den benhårde Col de Romme. Den er “kun” 8,8 kilometer lang men stiger med 8,5 procent i snit. Efter en kort nedkørsel går Touren opad Col de la Colombière. Herefter går det op og ned frem mod Megève, hvor der er mål for anden dag i træk. Der er ofte blevet vendt op og ned på løbet på sidstedagen, så det er med at være klar fra start. Her skal man holde øje med folk som Warren Barguil, Tadej Pogacar, Thibaut Pinot og Tiesj Benoot.

Spil på vinderen af 5. etape her

 

Hvordan går det Egan Bernal i Dauphiné 2020?

Den regerende Tour-vinder er et af de helt store spørgsmålstegn. Han har på grund af sundhedskrisen været fanget i Colombia. Der har sågar været tvivl om, hvorvidt han ville kunne deltage i dette års Tour. Det ser dog heldigvis ud til, at der er fundet en løsning, som gør, at han kan komme til Europa.

Bernal er som bekendt en af verdens bedste bjergrytter. Derfor er det også naturligt, at han er blandt favoritterne til dette bjergrige Dauphiné. Det er næppe noget problem for Bernal, at der er nul kilometers enkeltstart i dette års udgave af løbet.

Colombia har stolte traditioner i løbet, som tre gange har haft en vinder fra landet. Lucho Herrera vandt i 1988 oh 1991, mens Martín Ramírez vandt tilbage i 1984 foran superstjernerne Bernard Hinault og Greg LeMond.

 

 

 

bet365 Spil på Critérium du Dauphiné hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Rytterne i Critérium du Dauphiné 2020

AG2R La Mondiale (Hold bekræftet)

Romain Bardet, Mikaël Cherel, Benoit Cosnefroy, Tony Gallopin, Pierre Latour, Aurélien Paret-Peintre og Nans Peters

Astana Pro Team (Hold bekræftet)

Miguel Ángel López, Fabio Felline, Omar Fraile, Gorka Izagirre, Merhawi Kudus, Alexey Lutsenko og Luis León Sánchez

Bahrain – McLaren (Hold bekræftet)

Mikel Landa, Pello Bilbao, Damiano Caruso, Sonny Calbrelli, Matej Mohoric, Wout Poels, Dylan Teuns og Rafael Vall

Bora-Hansgrohe (Hold bekræftet)

Emanuel Buchmann, Felix Großschartner, Lennard Kämna, Gregor Mühlberger, Daniel Oss, Peter Sagan og Andreas Schillinger

CCC Team (Hold bekræftet)

Fausto Masnada, Víctor de la Parte, Jan Hirt, Pavel Kochetkov, Serge Pauwels, Michael Schär og Lukasz Wisniowski

Cofidis (Hold bekræftet)

Gulliaume Martin, Nicolas Edet, Victor Lafay, Luis Ángel Maté, Anthony Perez, Pierre-Luc Périchon og Stéphane Rossetto

Deceuninck – Quick Step (Hold bekræftet)

Julian Alaphilippe, Kasper Agreen, Rémi Cavagna, Tim Declercq, Bob Jungels, James Knox og Mauri Vansevenant

EF Pro Cycling (Hold bekræftet)

Rigoberto Úran, Hugh Carthy, Sergio Higuita, Tanel Kangert, Jens Keukeleire, Daniel Felipe Martínez og Tejay van Garderen

Groupama – FDJ (Hold bekræftet)

Bruno Armirail, Antoine Duchesne, Stefan Küng, Tobias Ludvigsson, Valentin Madouas, Thibaut Pinot, Sébastien Reichenbach

Israel Start-Up Nation (Hold bekræftet)

Dan Martin, André Greipel, Hugo Hofstetter, Mads Würtz Schmidt, Krists Neilands, Guy Niv og Nils Politt

Lotto Soudal (Hold bekræftet)

Carl Frederik Hagen, Sander Armée, Stan Dewulf, Rémy Mertz,  Brent Van Moer, Harm Vanhoucke og Jelle Walleys

Mitchelton – Scott (Hold bekræftet)

Nick Schultz, Adam Yates, Brent Bookwalter, Jack Haig, Damien Howson, Daryl Impey og Christopher Juul-Jensen

Movistar Team (Hold bekræftet)

Enric Mas, Nelson Oliveira, Antonio Pedrero, José Joaquín Rojas, Marc Soler, Alejandro Valverde og Carlos Verona

NTT Pro Cycling (Hold bekræftet)

Roman Kreuziger, Michael Gogl, Edvald Boasson Hagen, Michael Valgren, Louis Meintjes, Ben O’Conner og Domenica Pozzovivo

Team INEOS (Hold bekræftet)

Chris Froome, Egan Bernal, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Pavel Sivakov, Geraint Thomas og Dylan Van Baarle

Team Jumbo – Visma (Hold bekræftet)

Tom Dumoulin, Robert Gesink Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Tony Martin, Primoz Roglic og Wout van Aert

Team Sunweb (Hold bekræftet)

Sam Oomen, Tiesj Benoot, Mark Donovan, Marc Hirschi, Søren Kragh Andersen, Nicolas Roche og Jasha Sütterlin

Trek – Segafredo (Hold bekræftet)

Niklas Eg, Kenny Elissonde, Juan Pedro López, Richie Porte, Michel Ries, Toms Skujins og Pieter Weening

UAE – Team Emirates (Hold bekræftet)

Sven Erik Bystrøm, David de la Cruz, Davide Formolo, Alexander Kristoff, Marco Marcato, Tadej Pogacar og Jan Polanc

B&B Hotels – Vital Concept p/b KTM (Hold bekræftet)

Pierre Rolland, Maxime Chevalier, Arnaud Courteille, Cyril Gautier, Quentin Pacher, Sebastian Schönberger og Tom-Jelte Slagter

Circus Wanty-Gobert (Hold bekræftet)

Jan Bakelandts, Fabien Doubey, Odd Christian Eiking, Quinten Hermans, Maurits Lammertink, Xandro Meurisse og Andrea Pasqualon

Team Arkéa Samsic (Hold bekræftet)

Warren Barguil, Winner Anacona, Maxime Bouet, Dayer Quintana, Nairo Quintana, Clément Russo og Diego Rosa

Total Direct Energie (Hold bekræftet)

Niccoló Bonifazio, Mathieu Burgaudeau, Jérome Cousin, Fabien Grellier, Romain Sicard, Geoffrey Soupe og Rein Taaramäe