Den 4. april køres den store forårsklassiker Flandern Rundt. Har skal vi vanen tro se de store klassikerstjerner dyste om sejren i et af sæsonens absolut største løb. Når man ser på Flandern Rundt odds, er det ikke overraskende med Mathieu van der Poel og Wout van Aert som de store favoritter. Vi har dog også flere danske favoritter, når det går løs i Belgien.

 

Odds på Flandern Rundt hos Bet365

 

Flandern Rundt odds 2021

Indlæser odds…
Disse odds leveres af bookmakeren bet365

Sidste år blev Flandern Rundt afgjort i en uhyre tæt spurt mellem Mathieu van der Poel og Wout van Aert. De to cyclecross-stjerner har taget landevejen med storm gennem de sidste par sæsoner. De har hver sejret i et monument – van der Poel vandt som nævnt sidste års Flandern Rundt, mens van Aert vandt Milano-Sanremo.

Det er dog langt fra sikkert, at dette års Flandern Rundt ender med at blive endnu en duel mellem van Aert og van der Poel. Vi har allerede flere gange gennem foråret set eksempler på, at de sagtens kan besejres.

Flandern Rundt har desuden ryg for at være et løb, hvor adskillige faktorer som punkteringer, styrt og lignende kan få stor indflydelse på løbet. Det er med andre ord en uforudsigelig affære, hvilket blandt andet taler til danskernes fordel.

Bet365 har sat odds på favoritterne. Som det kan ses har vi Kasper Asgreen med fremme blandt de helt store favoritter. Derudover har vi også flere andre danske stjerner, som forhåbentlig kan slå til. Vi vil her komme med vores vurdering af deres og de øvrige favoritters chancer samt komme med med vores spilforslag

 

Mathieu van der Poel

Sidste års vinder Mathieu er i skrivende stund favoritten til at vinde igen i år, når man ser på Flandern Rundt odds. Han har da også fået en god start på sæsonen med fire sejre på WorldTouren – heriblandt Strade Bianche og to etaper af Tirreno-Adriatico, hvor den ene blev sikret efter et vildt soloridt.

Van der Poel har flere gange været den, som har åbnet løbet sine angreb fra distancen. Det kan virke underligt hans gode spurt taget i betragtning. En del af forklaringen skulle ganske enkelt være at han keder sig. De af og til mindre velovervejede angreb kan dog også blive en ulempe for van der Poel, som kan risikere at løbe tør for kræfter i finalen.

Det er værd at huske på, at van der Poels Alpecin-Fenix-hold modsat de øvrige favoritters ikke er et WorldTour-hold. De er nemlig på niveauet under – procontinental. Her var de dog det bedste sidste sæson, hvilket i år giver dem adgang til alle de store løb.

Holdet har da også rustet op forud for denne sæson ved at hente folk som Silvan Dillier og Jasper Philipsen. Det har dog stadig ikke helt samme styrke som flere af konkurrenter, hvilket kan blive et problem for van der Poel.

Flandern Rundt odds på van der Poel

 

Wout van Aert

Belgiske Wout van Aert havde en fænomenal sæson sidste år. Her vandt han foruden Milano-Sanremo blandt andet også Strade Bianche og to etaper i Tour de France. Han sluttede af med at vinde sølv ved VM i linjeløb så vel som enkeltstart og blive nummer to i Flandern Rundt.

I år må han siges at være fortsat i samme spor. Van Aert har haft 11 løbsdage og er sluttet i top fem de otte af disse. Senest vandt han Gent-Wevelgem, som rangerer lige under Flandern Rundt og de øvrige monumenter.

Foruden hans suveræne form taler det naturligvis også til van Aerts fordel, at han kommer med et særdeles slagkraftigt hold. Med folk som David Dekker, Pascal Eenkhoorn og en formstærk Nathan Van Hooydonck ved siden side, kan han ikke klage.

Flandern Rundt odds på van Aert

 

Julian Alaphilippe

Sidste sæson kørte verdensmester Julian Alaphilippe karrierens første Flandern Rundt. Det var dog ikke til at se, at der var tale om hans debut i løbet. Det så nemlig længe ud til, at det skulle være Alaphilippe, van Aert og van der Poel, som skulle afgøre løbet mellem sig.

Derefter var uheldet dog ude, da Alaphilippe ramte en motorcykel og desværre måtte udgå af løbet. Sidste års løb blev som nævnt afviklet om efteråret, hvilket heldigvis for Alaphilippe betyder, at han får endnu chance for at køre det i VM-trøjen.

Alaphilippes primære problem er, at han ikke er han umiddelbart ikke er helt så hurtigt som van Aert og van der Poel. Derudover kan hans stærke Deceuninck Quick-Step-hold også endnu med at spænde ben for ham. Hvis en af hans holdkammerater kører væk fra de øvrige favoritter, kan det nemlig låse Alaphilippe.

Flandern Rundt odds på Alaphilippe

 

Kasper Asgreen

Den 26-årige koldingenser Kasper Asgreen ligner det bedste bud på en dansk vinder. Deceuninck – Quick Step-rytteren var har fået en fremragende start på sæsonen og håber naturligvis, at han kan forbedre sin andenplads fra 2019-udgaven af Flandern Rundt.

Asgreen viste sin monstrøse styrke i optaktsløbet E3 Saxo Bank Classic, som også er med på WorldTouren. Her kørte den danske mester alene i adskillige kilometer, inden han blev hentet af favoritgruppen. Med få kilometer til mål angreb han dog igen fra denne og endte med at køre alene hjem foran favoritgruppen, som indeholdte folk som  Mathieu van der Poel, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen og Dylan van Baarle.

Kasper Asgreen er ikke nogen langsom rytter, men hvis han skal vinde, skal han formentlig alene til mål. Han skal i hvert fald af med van Aert og van der Poel, som begge er lynhurtige. Derfor kan man godt forvente at se et angreb fra distancen fra Asgreen.

Herefter skal han så håbe på, at de øvrige favoritter ikke har hjælpere til at hente ham, og at der går går takt i den, når han skal jagtes.

Flandern Rundt odds på Kasper Asgreen

 

Peter Sagan

Der er blevet længere mellem snapsene for Peter Sagan, som dog stadig blot er 31 år gammel. Slovakken hentede sidste sæson blot én sejr, da han vandt 10. etape af Giroen. Den ekstraordinære løbskalender gjorde, at Sagan helt måtte droppe klassikerne for i stedet at køre Giroen.

I år er han dog heldigvis tilbage. Sagan vandt Flandern Rundt for fem år siden, da han kørte i mål foran Fabian Cancellara og Sep Vanmarcke. Nu er han på jagt efter sin anden sejr i løbet.

Sagans forårssæson har dog været plaget af sygdom, hvilket har betydet, at formen formentlig ikke helt er, hvor han kunne ønske. Sagan viste dog med sin etapesejr i Catalonien Rundt, han stadig kan vinde cykelløb.

Flandern Rundt odds på Sagan

 

Mads Pedersen

I skrivende stund er det helt store spørgsmål, om Mads Pedersen og resten af Trek – Segafredos klassikertrup må stille til start. Der var et sygdomsudbrud på holdet, som gjorde, at de måtte trække sig fra Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen.

Vi håber naturligvis, at den danske klassikerspecialist kan stille til start. Flandern Rundt var nemlig løbet, hvor Mads Pedersen fik sit store internationale gennembrud. I 2018 sluttede han nemlig på andenpladsen efter Niki Terpstra. Siden da har han vundet VM, Gent-Wevelgem og Kuurne – Brussel – Kuurne.

Mads Pedersen har den fordel, at han er blandt de hurtigste af favoritterne. Hvis han skulle komme til mål med van Aert og van der Poel kan løbet længde og hårdhed betyde, at Pedersen kan gå hen at slå dem.

Mads Pedersen har desuden et stærkt hold med folk som Milano-Sanremo-vinderen Jasper Stuyven, Quinn Simmons og Edward Theuns.

Flandern Rundt odds på Mads Pedersen

 

Søren Kragh Andersen

Søren Kragh Andersen havde et fænomenalt 2020, hvor han vandt enkeltstarter i Paris-Nice og BinckBank Tour samt to etaper i Tour de France.

I dette års Milano-Sanremo var han tæt på at vinde sit første monument, da var tæt på at komme til stregen med den senere vinder Jasper Stuyven. Kragh gik dog kold på de sidste meter og måtte tage til takke med en niendeplads.

Nu har Kragh endnu en chance i Flandern Rundt. Han får støtte af et stærkt Team DSM med stærke folk som Tiesj Benoot, Nils Eekhoff og Joris Nieuwenhuis.

Flandern Rundt odds på Søren Kragh

 

Flandern Rundt spilforslag

Bet365 er altid en af de bedste bookmakere, når det kommer til odds på cykling. Hos dem finder man en stribe odds på Flandern Rundt. Blandt disse er både odds på vinderen mens også spil på match-ups mellem udvalgte ryttere. Det er kombinationen af høje odds og det stærke spiludvalg, som gør, at der her er gode muligheder for at finde både værdi og stærke Flandern Rundt odds.

Når det kommer til cykling kan det sjældent betale sig at spille på favoritten. De seneste år har man da også tit set, at det er glippet for favoritter som Peter Sagan, Julian Alaphilippe Greg Van Avermaet, da alle sidder og kigger på dem, når der skal lukkes et hul. Det kan naturligvis også ske for van Aert og van der Poel i år.

 

Vi tror på dansk succes

Vi vælger at pege på Kasper Asgreen, som manden der kan slå de to superstjerne. Asgreen har flere gange vist, at han mestre at køre alene og lukrere på, at de øvrige favoritter ikke kan enes i jagtne på ham.

Det er et scenarie, som vi meget vel kan komme til at se udspille sig igen på søndag. Asgreens stærke Quick Step-hold kan som nævnt også hjælpe til ved at ødelægge rytmen blandt de jagtende konkurrenter.

Af samme grundt er Asgreens holdkammerater Zdenek Stybar og Yves Lampaert heller ikke dårlige bud. Blandt de store outsidere har vi også et godt øje til Oliver Naesen og Matteo Trentin, som begge ser uhyre formstærke ud.

 

Odds på vinderen af Flandern Rundt hos Bet365

 

Hårdt løb venter rytterne ved årets Flandern Rundt

Dette års Flandern Rundt er 267,3 kilometer lang og indeholder 17 stigninger og fem flade brostensstykker også kendt som pavéer. Den første halvdel af ruten er ikke vanvittigt hård. Det er på sidste halvdel, at vi finder de store forhindringer. Her kommer velkendte stigninger som Kruisberg, Oude Kwaremont, Paterberg. Oude Kwaremont skal køres hele tre gange, mens den stejle Paterberg skal forceret to gange. Anden af disse opstigninger er sidste inden mål.

Man vil formentlig se et udbrud komme afsted fra start med en fem til seks mand. Disse vil ofte være fra de mindre Wild Card-hold. Deres mission er, at holde sig foran så langt som muligt, og derved få en billet til finalen.

Med 144 kilometer til mål ændrer profilen sig dog markant. Herfra følger den ene stigning nemlig den anden, og rytterne bliver konstant testet. Det er her, man skal være vågen og følge nøje med, hvis man har placeret Flandern Rundt odds. Foretrækker man i stedet live odds på cykling, er det selvfølgelig også herfra, man kan begynde at se svagheds- eller styrketegn hos de forskellige favoritter.

 

Flandern Rundt-finalen

Efter omkring 120 kilometer rammer rytterne Oude Kwaremont for første gang. Herfra vil vi så småt begynde at se de store hold sende folk afsted i håb om, at de kan komme med i finalen af den vej. Det så man eksempelvis, da Mads Pedersen tog en flot andenplads tilbage i 2018.

Finalen start for alvor, når rytterne rammer Oude Kwaremont for anden gang. det sker med omkring 55 kilometer til mål. Oude Kwaremont er 2,2 kilometer lang og har en gennemsnitlig stigningsprocent på fire. Herefter rammer man Paterberg for første gang. Den er blot 360 meter lang men plejer alligevel at få stor indflydelse på grund af dens voldsomme procenter. Den stiger med 12,9 i snit, men rytter kommer helt op omkring de 20 procent.

Herefter venter Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg og Kruisberg, inden endnu en tur på Oude Kwaremont og Paterberg bliver løbets sidste stigninger. Herefter er de sidste 13,2 kilometer flade. Her vil man ofte se et forfølgelsesløb, men oftest vil vinderen være den/de, som kommer først over Paterberg.

Vi har de senere år set ryttere, som med store succes har angrebet langt ude fra. I 2017 angreb Philippe Gilbert allerede på anden opstigning af Oude Kwaremont med 55 kilometer igen. I 2019 kørte vinderen Alberto Bettiol væk på tredje opstigning af Oude Kwaremont.

 

Følg spilforslagene til Flandern Rundt hos Bet365

 

Danskerne i Flandern Rundt 2021

Den eneste danske sejr i Flandern Rundt ligger tilbage i 1997, hvor Rolf Sørensen kørte først over målstregen. I år kunne blive året, hvor vi endelig får en gentagelse af den bedrift med Mads Pedersen, Søren Kragh eller Kasper Asgreen, som vi allerede har været inde på. Der er dog også andre danskere, som kan gøre sig gældende, når det kommer til Flandern Rundt odds på vinderen.

Udover de førnævnte har vi også Michael Valgren på EF Education – Nippo. Valgren blev nummer fire i Flandern Rundt tilbage i 2018 og kan formentlig se frem til en delt kaptajnrolle med 2019-vinderen Bettiol.

Israel Start-Up Nations Mads Würtz Schmidt vandt en etape i dette års Tirrneo-Adriatico og stiller også til start. Mikkel Bjerg vil formentlig skulle hjælpe Alexander Kristoff og Matteo Trentin på UAE-Team Emirates. Emil Vinjebo, som kører for Team Qhubeka ASSOS, vil forhåbentlig få lov til at gå i udbrud.

 

Odds på dansk succes i Flandern Rundt hos Bet365

 

Alle holdene ved Flandern Rundt 2021

Qua sin plads på UCI’s World Tour får Flandern Rundt naturligvis besøg af alle de 19 World Tour-hold. Derudover er Alpecin-Fenix med som sidste sæsons bedste procontinental-hold.  Arrangørerne har desuden givet fem øvrige procontinental-hold wildcards. Dermed er der i alt 25 hold, der alle har syv ryttere med hver.

Her følge den foreløbige startliste

 

Alpecin-Fenix

1. Mathieu van der Poel

2. Dries De Bondt

3. Silvan Dillier

4. Jonas Rickaert

5. Oscar Riesebeek

6. Gianni Vermeersch

7. Otto Vergaerde

 

Deceuninck – Quick Step

11. Julian Alaphilippe

12. Kasper Asgreen

13. Davide Ballerini

14. Tim Declercq

15. Florian Scénéchal

16. Yves Lampaert

17. Bert Van Lerberghe

 

AG2R Citröen Team

21. Greg Van Avermaet

22. Stan Dewulf

23. Lawrence Naesen

24. Oliver Naesen

25. Michael Schär

26. Damien Touzé

27. Gijs Van Hoecke

 

Team Jumbo-Visma

31. Wout van Aert

32. Edoardo Affini

33. David Dekker

34. Pascal Eenkhoorn

35. Timo Roosen

36. Nathan van Hooydonck

37. Maarten Wynants

 

Lotto Soudal

41. John Degenkolb

42. Tosh van der Sande

43. Roger Kluge

44. Frederik Frison

45. Brent Van Moer

46. Florian Vermeersch

47. Tim Wellens

 

Trek – Segafredo

51. Jasper Stuyven

52. Koen de Kort

53. Alex Kirsch

54. Ryan Mullen

55. Mads Pedersen

56. Quinn Simmons

57. Edward Theuns

 

BORA – hansgrohe

61. Peter Sagan

62. Maciej Bodnar

63. Marcus Burghardt

64. Daniel Oss

65. Nils Politt

66. Lukas Pöstlberger

67. Patrick Gamper

 

EF Education – Nippo

71. Alberto Bettiol

72. Stefan Bissegger

73. Michael Valgren

74. Jens Keukeleire

75. Sebastian Langeveld

76. Jonas Rutsch

77. Tom Scully

Israel Start-Up Nation

81. Sep Vanmarcke

82. Jenthe Biermans

83. Hugo Hofstetter

84. Reto Hollenstein

85. Guillaume Boivin

86. Tom Van Asbroeck

87. Alexis Renard

Team DSM

91. Tiesj Benoot

92. Nico Denz

93. Nils Eekhoff

94. Søren Kragh Andersen

95. Joris Nieuwenhuis

96. Nikias Arndt

97. Jasha Sütterlin

 

Team BikeExchange

101. Michael Matthews

102. Jack Bauer

103 Luke Durbridge

104. Alex Edmondson

105 Amund Grøndahl Jansen

106. Alexander Konychev

107. Luka Mezgec

 

UAE – Team Emirates

111. Alexander Kristoff

112. Mikkel Bjerg

113. Sven Erik Bystrøm

114. Ryan Gibbons

115. Vegard Stake Laengen

116. Matteo Trentin

117. Rui Oliveira

 

Team Qhubeka ASSOS

121. Victor Campenaerts

122. Dimitri Claeys

123. Michael Gogl

124. Giacomo Nizzolo

125. Emil Vinjebo

126. Max Walscheid

127. Lukasz Wisniowski

 

Astana – Premier Tech

131. Yevgeniy Fedorov

132. Yevgeniy Gidich

133. Dmitriy Gruzdev

134. Hugo Houle

135. Nikita Stalnov

136. Artyom Zakharov

137. Benjamin Perry

 

Cofidis, Solutions Crédits

141. Christophe Laporte

142. Piet Allegaert

143. Tom Bohli

144. Jempy Drucker

145. Andre Carvalho

146. Kenneth Vanbilsen

147. Jelle Wallays

 

Bahrain – Victorious

151. Sonny Colbrelli

152. Dylan Teuns

153. Fred Wright

154. Marco Haller

155. Heinrich Haussler

156. Jonathan Milan

157. Marcel Sieberg

 

Groupama – FDJ

161. Stefan Küng

162. Kevin Geniets

163. Olivier Le Gac

164. Fabian Lienhard

165. Tobias Ludvigsson

166. Valentin Madouas

167. Anoine Duchesne

INEOS Grenadiers

171. Thomas Pidcock

172. Leonardo Basso

173. Owain Doull

174. Michal Golas

175. Ethan Hayter

176. Luke Rowe

177. Dylan van Baarle

 

Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux

181. Aimé De Gendt

182 Danny van Poppel

183. Wesley Kreder

184. Taco van der Hoorn

185. Boy van Poppel

186. Pieter Vanspeybrouck

187. Loïc Vliegen

 

Movistar Team

191. Iván García Cortina

192. Mathias Norsgaard Jørgensen

193. Imanol Erviti

194. Juri Hollmann

195. Johan Jacobs

196. Lluís Mas

197. Gonzalo Serrano

B&B Hotels – Vital Concept

201. Bryan Coquard

202. Frederik Backaert

203. Cyril Barthe

204. Bert De Backer

205. Jens Debusschere

206. Jérémy Lecroq

207. Cyril Lemoine

 

Bingoal – Wallonie Bruxelles

211. Timothy Dupont

212. Arjen Livyns

213. Mathijs Paasschens

214. Tom Paquot

215. Tom Wirtgten

216. Jelle Vanendert

217. Luc Wirtgen

Sport Vlaanderen – Baloise

221. Cédric Beullens

222. Lindsay De Vylder

223. Arne Marit

224. Fabio Van Den Bossche

225. Ruben Apers

226. Jordi Warlop

227. Thimo Willems

Team Arkéa Samsic

231. Warren Barguil

232. Amaury Capiot

233. Benjamin Declercq

234. Matis Louvel

235. Clément Russo

236. Christophe Noppe

237. Connor Swift

 

Team Total Direct Energie

241. Niki Terpstra

242. Damien Gaudin

243. Edvald Boasson Hagen

244. Adrien Petit

245. Geoffrey Soupe

246. Anthony Turgis

247. Dries Van Gestel

 

Odds på Flandern Rundt hos Bet365