Philippe Gilbert

Philippe Gilbert på vej imod sejren ved sidste års Flandern Rundt. Foto: Af Ian_Sherriffs/Shutterstock

Søndag formiddag køres Flandern Rundt, bedre kendt som Ronde van Vlaanderen eller bare De Ronde blandt de lokale i området. Det nu 105-årige løb er et af de absolutte højdepunkter i cykelsæsonen, og det er et af de løb, cykelfans over hele verden ser frem til. Flandern Rundt er et af sæsonens fem monumenter, og man kan argumentere for, at det er sæsonens mest underholdende løb. Det kombinerer nemlig brosten med eksplosive stigninger, hvorfor kravene til de håbefulde favoritter er enormt høje. Det skal man selvfølgelig holde for øje, når man placerer sine Flandern Rundt odds på vinderen.

 

Odds på Flandern Rundt hos Unibet

 

Hårdt løb venter rytterne ved årets Flandern Rundt

Da Flandern Rundt er et af cykelsæsonens fem store klassikere, ser man sjældent de store ændringer i ruten. Løbet følger stort set altid de samme veje, og derfor kender rytterne også de afgørende punkter til fingerspidserne. I år er ikke anderledes. Som bettor skal man naturligvis have samme kendskab til løbet og nøglestederne for at kunne blive succesfuld med sine odds på Flandern Rundt.

Flandern Rundt 2018 strækker sig over 266,5 kilometer, hvor der er 18 stigninger og fem brostensstykker, bedre kendt som pavéer. Som altid indledes løbet med omkring 120 kilometer relativt flad vej, hvor man ikke skal forvente det store drama. De store hold vil skærme deres kaptajner af imod vinden, imens enkelte af de mindre hold vil forsøge at få en mand eller to med i morgenudbruddet.

Ronde van Vlaanderen Ruteprofil

Flandern Rundt 2018 etapeprofil. Kilde: Cyclingstage.com

Med 144 kilometer til mål ændrer profilen sig dog markant. Herfra følger den ene stigning nemlig den anden, og rytterne bliver konstant testet. Det er her, man skal være vågen og følge nøje med, hvis man har placeret Flandern Rundt odds. Foretrækker man i stedet live odds på cykling, er det selvfølgelig også herfra, man kan begynde at se svagheds- eller styrketegn hos de forskellige favoritter.

 

Finalen

Med cirka 90 kilometer til mål rammer rytterne den legendariske Muur van Geraardsbergen. Stigningen er en af de mest ikoniske i Flandern Rundt, og den kommer til at skille fårene fra bukkene. Muren, som den ofte bare kaldes, er 1,1 kilometer lang, og den stiger i gennemsnit med 9,2 procent. Før toppen kommer stigningsprocenten helt op på vanvittige 20.

Flandern Rundt 2018 stigninger

Statistik over de 18. kategoriserede stigninger ved Flandern Rundt 2018. Kilde: Cyclingstage.com

På dette tidspunkt vil det kun være de stærkeste ryttere, der sidder tilbage, hvilket netop er hvad, der gør Flandern Rundt så populært. På dette tidspunkt er løbet allerede ved at finde sin afgørelse, og man ser ofte rytterne afgøre løbet langt ude fra. Der er nemlig ikke plads til at sidde og gemme sig, da Flandern Rundt er et løb, der belønner offensiv kørsel. Sidste års vinder, Philippe Gilbert, angreb 55 kilometer fra målstregen, hvilket sikrede ham en mindeværdig sejr.

Løbets egentlige finale starter med 13,2 kilometer til mål, hvor den sidste stigning er passeret. Herefter er det nedkørsel og flad vej ind til målstregen, hvor vinderen skal kåres. Selvom rytterne er slidte efter en lang dag i sadlen, er finalen altid hurtig, så det gælder om at holde tungen lige i munden for både ryttere såvel som spillere, der har odds på Flandern Rundt 2018.

 

De bedste Flandern Rundt odds

Ét navn skiller sig ud fra mængden, når man snakker om favoritterne ved årets løb – Peter Sagan. Den tredobbelte verdensmester er simpelthen i en klasse for sig selv i disse år, og han vandt Flandern Rundt i 2016. Sagan viste sig da også i fremragende form, da han i sidste weekend tog en sikker sejr i det vigtige opvarmningsløb Gent-Wevelgem. Sejren var hans første i denne sæson, og han tager dermed til Flandern med selvtilliden i top. Derfor er han også en oplagt kandidat til et Flandern Rundt odds.

Slovakken får dog næppe sejren foræret, hvilket de fire belgiere Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot, Sep Vanmarcke og Philippe Gilbert nok skal sørge for. De har alle kørt flot i denne sæson, og de forventes at blande sig, når løbet skal afgøres i finalen. Fælles for dem alle er dog, at de ikke kan slå Sagan i en direkte spurt, hvorfor de kun kan tage sejren med offensiv kørsel.

Størstedelen af feltets ryttere deler faktisk dette problem. Der er dog et par stykker, der kan slå Sagan i en spurt, heriblandt Alexander Kristoff. Nordmanden vandt løbet i 2015, og han er en utrolig hurtig mand på stregen. Derudover sidder den franske sprinter Arnaud Démare også med et håb om at sidde med til finalen. han har været i fremragende form i dette forår, hvor han blandt andet blev nummer to i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, vandt en etape i Paris-Nice og blev nummer tre i både Milano-San Remo og Gent-Wevelgem. Han er dermed et rigtig godt bud på et outsider odds på Flandern Rundt 2018.

 

Flandern Rundt spilforslag

Unibet er en af de allerbedste bookmakere til odds på cykling. Her finder man en masse odds på Flandern Rundt, heriblandt både odds på vinderen såvel som match-up odds i mellem udvalgte ryttere. Kombinationen af høje odds og et stort spiludvalg betyder naturligvis, at man har gode muligheder for at finde værdi og stærke Flandern Rundt odds.

Det er sjældent, det kan betale sig at spille på favoritten, men det kan det i dette tilfælde. Unibet tilbyder odds 1,80 på, at Peter Sagan slutter i top tre, hvilket er rigtig flot. Sagan har gang på gang vist, at han er feltets stærkeste rytter, og han sidder altid med fremme. Derudover er Sagan ikke for stolt til at kæmpe om sekundære placeringer, hvorfor han uden tvivl også vil spurte for en eventuel anden- eller tredjeplads, hvis det bliver relevant.

Unibet tilbyder også odds 17,00 på, at Oliver Naesen snupper sejren. Den 28-årige belgier er ved at etablere sig som en af de mest stabile klassikerryttere, og det er bare et spørgsmål om tid før, at han tager en stor sejr. Han blev senest nummer seks i Gent-Wevelgem og nummer fire i E3 Harelbeke. Foretrækker man en mere forsigtig tilgang, kan man spille ham til at slutte i top tre til odds 4,00.

Et andet godt Flandern Rundt 2018 odds er på førnævnte Arnaud Démare. Unibet tilbyder odds 9 på, at franskmanden slutter i top tre ved Flandern Rundt, hvilket igen er fornuftigt. Démare er i fantastisk form form for tiden, og hans flotte placeringer i foråret viser, at han er en mand, der meget vel kan stå foran en stor klassiker-sejr.

 

Følg spilforslagene til Flandern Rundt her

 

Danskerne i Flandern Rundt 2018

Den seneste danske sejr i Flandern Rundt ligger tilbage i 1997, hvor Rolf Sørensen kørte først over målstregen. Der kommer næppe en gentagelse af den bedrift i år, men danskerne bør alligevel spille en væsentlig rolle i løbet.

I alt er der fem danskere med i løbet, og bortset fra Mads Pedersen, der har fået en hjælperolle hos Trek – Segafredo, kan de alle komme til at spille store roller.

Størst forventning er der naturligvis til Astana Pro Team-duoen Michael Valgren og Magnus Cort, der begge har markeret sig med stærke præstationer i forårets klassikere. Valgren fik sit helt store gennembrud, da han vandt Omloop Het Nieuwsblad i februar, imens Magnus Cort kørte en flot andenplads hjem i Dubai Tour, vandt en etape i Tour of Oman og senest blev nummer otte i Milano San Remo. Dermed kan man sagtens overveje at placere et Flandern Rundt odds på den dygtige duo. Unibet har henholdsvis odds 51 og 101 på, at Valgren og Cort vinder Flandern Rundt.

Søren Kragh Andersen har gået lidt mere under radaren i foråret, men han er også taget til Belgien med tro på et topresultat. Det skyldes, at Team Sunwebs har gjort ham til holdets kaptajn sammen med Edward Theuns. Skal man lave et odds på Flandern Rundt hos Unibet, får man pengene 126 gange igen på, at Søren Kragh Andersen løber med sejren, imens der er odds 34 på, at han slutter på podiet.

Den sidste dansker med aspirationer i Flandern Rundt er Matti Breschel fra Team EF Education First – Drapac. Han er tidligere sluttet i top ti to gange, en sjetteplads i 2009 og en niendeplads i 2012, og han har derfor gode erfaringer fra løbet. Breschel kommer dog til primært at køre som hjælperytter for Vanmarcke, så hans rolle er mere låst end de andre danskere. Alligevel kan man hos Unibet få pengene 51 gange igen på sit odds på Flandern Rundt, hvis Breschel kører i top tre.

 

Odds på dansk succes i Flandern Rundt hos Unibet

 

Alle holdene ved Flandern Rundt

Qua sin plads på UCI’s World Tour får Flandern Rundt naturligvis besøg af alle de 18 World Tour-hold. Derudover har arrangørerne inviteret syv procontinental-hold. Dermed er der i alt 25 hold, der alle har syv ryttere med hver.

 

Quick – Step Floors

Philippe Gilbert, Yves Lambaert, Iljo Keisse, Zdenek Stybar, Florian Senechal, Tim Declerq, Niki Terpstra

Bora – Hansgrohe

Peter Sagan, Marcus Burghardt, Daniel Oss, Maciej Bodnar, Juraj Sagan, Aleksejs Saramotins, Andreas Schilinger

Lotto Soudal

Tiesj Benoot, Frederik Frison, Nikolas Maes, Jens Debusschere, Jasper De Buyst, Marcel Sieberg, Jelle Wallays

BMC Racing Team

Greg Van Avermaet, Alberto Bettiol, Jean-Pierre Drucker, Stefan Küng, Jurgen Roelandts, Michael Schär, Nathan Van Hooydonck

Team EF Education First – Drapac

Sep Vanmarcke, Matti Breschel, Sebastian Langevel, Sacha Modolo, Taylor Phinney, Thomas Scully, Tom Van Asbroeck

Trek – Segafredo

Jasper Stuyven, John Degenkolb, Koen De Kort, Fabio Felline, Mads Pedersen, Gregory Rast, Boy van Poppel

Mitchelton – Scott

Mathew Hayman, Jack Bauer, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Michael Hepburn, Luka Mezgec, Matteo Trentin

AG2R La Mondiale

Oliver Naesen, Stijn Vandenbergh, Gediminas Bagdonas, Rudy Barbier, Silvan Dilier, Julien Duval, Tony Gallopin

Team Katusha – Alpecin

Tony Martin, Viacheslav Kuznetsov, Jose Goncalvez, Marco Haller, Baptiste Planckaert, Nils Politt, Rick Zabel

Astana Pro Team

Laurens De Vreese, Oscar Gatto, Dmitry Gruzdev, Truls Korsaeth, Alexey Lutsenko, Magnus Cort Nielsen, Michael Valgren Andersen

Team Sky

Michal Kwiatkowski, Owain Doull, Christian Knees, Gianni Moscon, Luke Rowe, ian Stannard, Dylan van Baarle

Team Dimension Data

Julien Vermote, Edvald Boasson hagen, Nicolas Dougall, Johan Abraham Van Zyl, Ryan Gibbons, Jay Robert Thomson, Jaco Verner

Movistar Team

Daniele Bennati, Andrey Amador, Richard Carapaz, Imanol Erviti Ollo, Nuno Matos, Nelson Oliveira, Jasha Sütterlin

Bahrain Merida

Vincenzo Nibali, Borut Bozic, Sonny Colbrelli, Ivan Garcia Cortina, Heinrich Haussler, Kristjan Koren, Luka Pibernik

Team Lottonl – Jumbo

Amund Grøndahl Jansen, Thomas Leezer, Timo Roosen, Bram Tankink, Jos Van Emden, Robert Wagner, Maarten Wynants

Groupama – FDJ

Arnaud Demare, Mickael Delage, Antoine Duschesne, Jacopo Guarnieri, Ignatas Konovalovas, Olivier Le Gac, Ramon Sinkeldam

Team Sunweb

Edward Theuns, Søren Kragh Andersen, Nilas Arndt, Roy Curvers, Lennard Hofstede, Tom Stamsnijder, Mike Teunissen

UAE – Team Emirates

Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Simone Consonni, Filippo Ganna, Marco Marcato, Ben Swift, Oliviero Troia

Sport Vlaanderen – Baloise

Preben Van Hecke, Piet Allegaert, Amaury Capiot, Aimé De Gendt, Benjamin Declerq, Edward Planckaert, Jonas Rickaert

Wanty – Groupe Gobert

Frederik Backaert, Wesley Kreder, Yoann Offredo, Andrea Pasqualon, Dion Smith, Guillaume Van Keirsbulck, Pieter Vanspeybrouck

Verandas Willems – Crelan

Wout van Aert, Sean De Bie, Dries De Bondt, Mathias De Witte, Stijn Devolder, Huub Duijn, Michael Goolaerts

WB Veranclassic Aqua Protect

Kenny Dehaes, Jimmy Duquennoy, Julien Mortier, Alex Kirsch, Lukas Spengler, Maxime Vantomme

Cofidis, Solutions Crédits

Christophe Laporte, Geoffrey Soupe, Jimmy Turgis, Cyril Lemonie, Michael Van Staeyen, Bert Van Lerberghe, Kenneth Vanbilsen

Vital Concept

Bryan Coquard, Bert De Backer, Johan Lebon, Jeremy Lecroq, Julien Morice, Patrick Müller, Jonas Vangenechten

Roompot – Nederlandse Loterij

Pieter Weening, Floris Gerts, Pim Ligthart, Coen Vermeltfoort, Sjoerd van Ginneken, Brian van Goethem, Jan-Willem van Schip

 

Odds på Flandern Rundt