Så nærmer årets første monument sig endelig. Milano-Sanremo skulle oprindeligt have været kørt tilbage i marts, men i år er løbet altså rykket til 8. august. Det har altid være det første de fem monumenter (Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt), så det er pasende nok også det første, der vender tilbage efter den lange pause. Milano-Sanremo er kendt som et åbent løb med mange favoritter, hvor de sidste 20 kilometer ofte er meget dramatiske.

Det er naturligvis muligt at spille på Milano-Sanremo. Det gør man bedst hos bet365, som allerede nu har odds på løbet. Som så ofte før er den store favorit Peter Sagan, som på utrolig vis stadig er på jagt efter sin første sejr i løbet. Vi gennemgår naturligvis hans så vel som de andre favoritters chancer.

 

 

bet365 Odds på Milano-Sanremo hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Odds på Milano-Sanremo 2020

Milano-Sanremo er som nævnt den letteste af de store klassikere vurderet på ruten. Det betyder dog også, at mange ryttere er inde i billedet, når det gælder kampen om sejren. De seneste par udgaver har tendensen være, at en gruppe stærke bjergryttere/klassikerspecialister har sat sprinterne og kørt om sejren.

Det var tæt på en spurt i 2018, da Vincenzo Nibali vandt. Den italienske etapeløbsrytter lykkedes lige akkurat med at holde det jagtende felt bag sig. Her vandt Caleb Ewan spurten foran Arnaud Démare og Alexander Kristoff, som begge tildligere har vundet løbet.

Sidste år blev løbet som nævnt afgjort, da en gruppe af klasseryttere kørte væk. Her sad folk som Alaphilippe, Nibali, Sagan, Alejandro Valverde, Kwiatkowski, Tom Dumoulin, Oliver Naesen og Wout van Aert. Her vandt Alaphilippe som bekendt spurten foran Naesen og Kwiatkowski, mens Sagan måtte tage til takke med fjerdepladsen.

Favoritten – Peter Sagan

Peter Sagan har deltaget i Milano-Sanremo ni gange. Her er det blevet til fem gange i top fem, mens to af disse var andenpladser. Den første af disse kom i 2013, da tyske Gerald Ciolek på overraskende vis slog Sagan i spurten efter et løb, som måtte forkortes til 246 kilometer på grund af vejret. Sagan måtte igen se sig slået i 2017, da Kwiatkowski lokkede Sagan til at køre en lang spurt og derefter overspurtede slovakken i en tremandsspurt, hvor Alaphilippe var sidste deltager.

Sagan har allerede sejre i Flandern Rundt og Paris-Roubaix, så dette er naturligvis en fjer, som mangler i hatten. Han kan naturligvis fortvente fuld støtte fra hele sit hold. Det er ikke utænkeligt, at Bora vil begynde at lægge pres på, når løbet når finalen for at mærke sprinterholdene.

Herefter kunne det tænkes, at Sagan igen vil forsøge at gøre forskellen på Poggio, men her vil alles øjne naturligvis være på ham. Hvis Bora ender med også at udtage tykske Maximilian Schachmann, kunne Paris-Nice-vinderen blive en vigtig mand for Sagan. Sagan giver odds 10,00 hos bet365.

 

De unge løver

De næste folk på bet365s liste over favoritter er Caleb Ewan og Mathieu van der Poel. Lotto Soudals Ewan har tidligere kørt løbet tre gange. Hans bedste resultat er andenpladsen fra 2018, hvor han som nævnt vandt feltets spurt og kom ind lige bag Nibali. Ewan har med andre ord vist, at han kan stå distancen i dette løb, hvor rytterne som nævnt næsten skal ud på 300 kilometer. Hvis man tror på sejr til Ewan, giver han 8,00. Australien har tidligere vundet løbet to gange ved Matthew Goss og Simon Gerrans.

Mathieu van der Poel er som bekendt blandt favoritter i stort alt, hvad han stiller op i. Sidste år bragede han for alvor ind på scenen med sejre i store løb som Dwars door Vlaanderen, De Brabantse Pijl og Amstel Gold Race. Han blev desuden også nummer fire i Flandern Rundt. Styrtede han endda undervejs og måtte bruge mange kræfter på at jagte.

Van der Poel har altså vist, at han godt kan gøre de lange løb. Det er dog også gået galt for den unge hollænder, som man så det ved VM sidste år, hvor han gik helt kold på de sidste ti kilometer. Van der Poel giver odds 9,00.

 

Outsiderne

Dette er som nævnt et løb, hvor der er mange om budet. Først blandt outsiderne er naturligvis Julian Alaphilippe. Han har som nævnt været på podiet to gange i de sidste tre udgaver af løbet, så han ved, hvordan den skal skæres. Der er også Quick Steps Sam Bennett, som endelig er kommet væk fra Bora, hvor Sagan og Pascal Ackermann begrænsede hans muligheder.

Nu er han manden, som der skal køres for. Han vil som nævnt få hjælp af blandt andre Kasper Asgreen. Med Bennett og Alaphilippe har Quick Step to gode kort, som de kan spille alt efter, hvordan løbet udvikler sig. Alaphilippe og Bennett giver odds 17,00 og 21,00.

Deres tidligere holdkammerat Philippe Gilbert er skiftet til Lotto Soudal. Det er ingen hemmelighed, at dette løb er hans abslut største mål. Den 37-årige belgier mangler nemlig kun Milano-Sanremo, så har han vundet alle fem monumenter. Hans alder er det helt store spørgsmål. Hvis han sidder med gode ben ville det dog være overraskende, hvis ikke vi ser Gilbert angribe på Poggio. De næste ryttere på listen Elia Viviani, Matteo Trentin, Wout van Aert, Giacomo Nizzolo, Matej Mohoric og Alexander Kristoff. Listen er som nævnt meget længere, og det er langt fra overraskende, hvis en anden rytter end de ovennævnte ender med at vinde.

 

 

bet365 Odds på vinderen af Milano-Sanremo hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Oversigt over favoritterne

Wout Van Aert 7,00
Caleb Ewan 8,00
Mathieu van der Poel 9,00
Peter Sagan 10,00
Michael Matthews 17,00
Julian Alaphilippe 17,00
Arnaud Démare 17,00
Philippe Gilbert 19,00
Sam Bennett 21,00
Fernando Gaviria 23,00
Michal Kwiatkowski 26,00
Matteo Trentin 26,00

 

Milano-Sanremo spilforslag

Når det gælder Milano-Sanremo er der som nævnt mange om buddet. Derfor kan man med fordel kigge lidt længere nede på listen over odds end blot på de øverste muligheder. Van der Poel er som nævnt blandt de største favoritter til odds 7,50.

Vi mener dog også, at hans store rival Wout van Aert har ganske gode muligheder i løbet. Han blev som nævnt nummer seks sidste år. Senere samme år viste Van Aert i Touren, at han har det, der skal til for at slå feltets bedste i spurt. Belgieren vandt løbet 10. etape foran Viviani, Ewan, Michael Matthews og Sagan. Han viste desuden fremragende form i Strade Bianchi, som han vandt på imponerende vis.

Netop disse fire herre kan han meget vel komme til at konkurrere mod, hvis det ender med den ventede spurt i Sanremo. Van Aert giver i skrivende stund odds 7,00 hos bet365.

Blandt de store favoritter synes vi, at Caleb Ewan er et godt bud på en vinder. Australieren viste som nævnt i 2018, at han sagtens kan sidde med over Cipressa og Poggio. Sidste år viste han desuden stor holdbarhed i Touren, hvor han vandt hele tre etapesejre – heriblandt sidste etape i Paris. Det vidner om, at han kom godt gennem bjergene uden at skulle grave alt for dybt.

Ewan er efterhånden fyldt 25, så  det giver god mening, at han er blevet mere holdbar end tidligere. Han er kendt for sin lave position på cyklen og vanvittige topfart. Ewan giver som nævnt odds 8,00.

Det naturligvis også svært at ignorere Michal Kwiatkowski. Team Ineos polske stjerne har allerede vist flere gange, at han har næse for at køre dette løb. I de seneste tre udgaver er han blevet nummer et, 11 og tre. Kwiatkowski er ikke blandt de absolut hurtigste rytter, men som han viste, da han slog Sagan, så er han blandt de kløgtigste. Kwiatkowski skal sidde klar på Poggio, hvor ønske scenariet er at komme afsted i en lille gruppe som i 2017. Kwiatkowski giver odds 26,00 hos bet365.

 

Danskerne ved Milano-Sanremo

Damnark var en faktor i Milano-Remo før 1986. Her kørte en 20-årig Rolf Sørensen Danmarks første top ti-placering i løbet hjem, da han blev nummer ni i sin første sæson som professionel. Sørensen har i alt otte top ti-placeringer i løbet. Den bedste af disse var en andenplads tilbage i 1991, hvor kun Claudio Chiappucci slog danskeren.

Jesper Skibby, Johnny Weltz og Bo Hamburger kørte også alle i top ti i løbet af 80’erne og 90’erne. Gennem de seneste par år er det folk som Matti Breschel og Magnus Cort, som har repræsenteret Danmark i finalen af Milano-Sanremo. I 2018 sluttede Magnus Cort på en flot ottendepalds, da han og resten af feltet blev sat til vægs af Nibali på Poggio.

Det er da heller ikke overraskende, at det er Magnus Cort, som bet365 har størst tiltro til. Bornholmeren giver odds 67 hos bet365. Cort er igang med sin første sæson på EF Education First. Til trods for at denne sæson nærmest blev afbrudt, inden den var kommet igang, er det allerede lykkes det Cort at vinde. Det skete, da han kørte først over streget på 2. etape af de franske etapeløb Etoile de Bessèges. Cort kan meget vel få lov til at køre sin egen chance, hvis han sidder der i finalen.

Danmark har som bekendt en yderst talentfuld generation af cykelryttere på højeste niveau i disse år. Dermed er det naturligivs ikke kun Cort, som kan skabe et resultat i Milano-Sanremo. Der er også folk som Søren Kragh Andersen, Kasper Asgreen og Michael Valgren. Især Valgren kunne være interessant at se i et angreb på Cispressa eller måske enda Poggio.

Blandt de mere hurtige herre har vi også Michael Mørkøv. Han må dog ventes at skulle køre for Quick Steps irske sprinter Sam Bennett, så medmindre, han ikke er med til mål, bliver Mørkøv formodentlig hjælper.

 

Milano-Sanremo odds på danskerne

Hos bet365 er det som nævnt muligt at spille på en stribe, at de store danske navne på WorldTouren. Det er ikke overraskende Søren Kragh Andersen og Magnus, som ligger lavest af danskerne med odds 67,00 og 81,00. Begge er gode på stigningerne og ganske hurtige. Kragh er holdkammerat med Michael Matthews, hvilket kan påvirke hans chancer. Cort må ventes at få en mere fri rolle på EF Pro Cycling. Derefter kommer Asgreen og Valgren på 201.

 

Magnus Cort 67,00
Søren Kragh Andersen 81,00
Kasper Asgreen 151,00
Michael Valgren 151,00

 

Der er med andre ord gode penge at hente hos bet365, hvis man tror, at vi endelig får den første danske vinder af Milano-Sanremo.

 

 

bet365 Odds på dansk sejr i Milano-Sanremo hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Ruten

Ny rute for Milano-Sanremo

Når man skal placere sit væddemål er det naturligvis vigtigt, at man kender ruten og ved, hvornår de vigtige momenter kommer. Med sine 299 kilometer er Milano-Sanremo det længste af de store løb på cykelkalenderen. Når det kommer til selve ruten er det umiddelbart den letteste af de fem monumenter. De store udfordringer kommer først til sidst, hvor små stejle stigninger giver mulighed for at skabe noget splittelse.

Som man nok se, er ruten mærkbart anderlades sammenlignet med de seneste par år. Årsagen er, at en række italienske kystbyer har meldt ud, at de ikke mener, at det bliver muligt for dem at lukke vejene på grund af de mange turister i området. Derfor har løbsarrangørerne måtte ændre på den ellers velkendte rute. Det betyder, at rytterne nu skal over Niella Belbo og ikke Passo del Turchino, som de ellers plejer. Derefter står den på Colle de Nava, som er fire kilometer lang.

De store ændringer betyder, at rytterne får mindre tid til at restituere inden finalen. Tidligere lå Passo del Turchino tidligt på ruten, men nu kommer stigningerne som perler på en snor. Ingen af dem er voldsomt hårde, så vi ser med stor sandsynlighed ikke favoritterne foretage sig det store før på de sidste to stigninger.

 

Finalen

De sidste 40 kilometer er, som man kender dem. Når feltet med 27 kilometer igen rammer foden af Cipressa-stigningen. Her vil de hold, som har interesse i at få sat de tunge sprintere sætte tempo. Samtidig vil der være en del angreb fra outsidere, som ikke har det store at komme med i spurten men er gode opad. Toppen af Cipresse rundes med 21,5 kilometer til mål.

Med lige under ti kilometer til mål tager rytter hul på dagens sidste stigning – Poggio. Her vil man se de helt store kanoner folde sig ud. Gennem de seneste par år har der været flere vellykkede angreb på Poggio. I 2017 angreb Peter Sagan og fik Julian Alaphilippe og dagens vinder Michal Kwiatkowski med sig. Året efter lykkedes det Vincenzo Nibali at gøre forskellen på Poggio og holde feltet bag sig på nedkørsel mod Sanremo.

Finalen vil med andre ord ofte være fyldt med daramtik og spænding omkring, hvorvidt de uundgåelige angreb på Poggio kan holde hele vejen til mål. Sidste år lykkedes det en større gruppe at sætte sprinter og afgøre løbet mellem sig med Alaphilippe som vinder.

 

 

bet365 Odds på løbets vinder hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Holdene til Milano-Sanremo

Her får du det fulde overblik over, hvem der stiller til start i dette års Milano-San Remo. Vi opdatere naturligvis listen i takt med, at der kommer oplysninger om, hvem der stiller til start.

 

AG2R La Mondiale

Oliver Naesen, Andrea Vendrame, Larry Warbasse, Stijn Vandenbergh, Julien Duval og Lawrence Naesen

Alpecin-Fenix

Mathieu van der Poel, Senne Leysen, Kristian Sbaragli, Sacha Modolo, Dries De Bondt og Scott Thwaites

Androni Giocattoli – Sidermec

Josip Rumac, Nicola Bagioli, Mattia Bais, Francesco Gavazzi, Jhonatan Restrepo og Nicola Venchiarutti

Arkéa Samsic

Nacer Bouanni, Laurent Pichon, Daniel McLay, Thomas Boudat, Clément Rousse og Florian Vachon

Astana

Alexey Lutsenko, Davide Martinelli, Alex Aranburu, Manuele Boaro, Gorka Izagirre og Omar Fraile

Bahrain – McLaren

Dylan Teuns, Iván García Cortina, Sonny Colbrelli, Damiano Caruso, Marco Haller og Matej Mohoric

Bardiani-CSF-Faizanè

Vincenzo Albanese, Iuri Filosi, Filippo Fiorelli, Fabio Mazzucco, Daniel Savini og Alessandro Tonelli

Bora – hansgrohe

Peter Sagan, Cesare Benedetti, Daniel Oss, Marcus Burghardt, Oscar GAtto og Felix Großschartner

CCC Team

Greg Van Avermaet, Matteo Trentin, Fausto Masnada, Alessandro De Marchi, Jonas Koch og Michael Schär

Circus-Wanty Gobert

Danny van Poppel, Jan Bakelandts, Andrea Pasqualon, Loic Vliegen, Xandro Meurisse, Aimé De Gendt

Cofidis

Elia Viviani, Christophe Laporte, Simone Consonni, Fabio Sabatini, Cyril Lemoine og Kenneth Vanbilsen

Deceuninck – Quick Step

Bob Jungels, Julian Alaphilippe , Zdenek Stybar, Kasper Asgreen, Sam Bennett, Tim Declercq

EF Pro Cycling

Alberto Bettiol, Michael Woods, Magnus Cort, Simon Clarke, Lawson Craddock og Mitchell Docker

Gazprom – RusVelo

Marco Canola, Simone Velasco, Damiano Cima, Igor Boev, Imero Cima og Stepan Kurianov

Groupama – FDJ

Stefan Küng, Arnaud Démare, Ramon Sinkeldam, Kevin Geniets, Jacopo Guarnieri og Ignatas Konovalovas

Israel Start-Up Nation

Davide Cimolai, Rick Zabel, Guillaume Bovin, Alex Dowsett, Reto Hollenstein og Rory Sutherland

Lotto Soudal

Caleb Ewan, Philippe Gilbert, Tosh Van der Sande, Nikolas Maes, Jasper De Buyst og Frederik Frison

Mitchelton Scott

Alexander Konychev, Michael Albasini, Alex Edmondson, Cameron Meyer, Dion Smith og Robert Stannard.

NTT Pro Cycling

Edvald Boasson Hagen, Roman Kreuziger, Rasmus Tiller, Michael Valgren, Michael Gogl, Giacomo Nizzolo og Max Walscheid

Movistar Team

Héctor Carretero, Dario Cataldo, Gabriel Cullaigh, Juri Hollmann, Eduardo Sepúlveda og Davide Villella

Team Ineos

Michal Kwiatkowski, Filippo Ganna, Gianni Moscon, Salvatore Puccio, Ben Swift og Dylan van Baarle

Team Jumbo-Visma

Antwan Tolhoek, Amund Grøndahl Jansen, Timo Roosen, Wout Van Aert, Paul Mertens og Bert-Jan Lindeman

Team Sunweb

Michael Matthews, Nikias Arndt, Tiesj Benoot, Cees Bol, Søren Kragh Andersen og Jasha Sütterlin

Total Direct Energie

Niccoló Bonifazio, Leonardo Bonifazio, Adrien Petit, Geoffrey Soupe, Anthony Turgis og Dries Van Gestel

Trek – Segafredo

Vincenzo Nibali, Giulio Ciccone, Giancluca Brambilla, Nicola Conci, Koen de Kort og Matteo Moschetti

UAE-Team Emirates

Tadej Pogacar, Alexander Kristoff, Davide Formolo, Fernando Gaviria, Maximiliano Richeze og Oliviero Troia

Vini Zabú – KTM

Giovanni Visconti, Marco Frapporti, Roberto Carlos González, Umberto Marengo, James Mitri og Lorenzo Rota

 

bet365 Odds på løbets vinder hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

De sidste 10 års vindere

År 1 2 3
2010 Óscar Freire Tom Boonen Alessandro Petacchi
2011 Matthew Goss Fabian Cancellara Philippe Gilbert
2012 Simon Gerrans Fabian Cancellara Vincenzo Nibali
2013 Gerald Ciolek Peter Sagan Fabian Cancellara
2014 Alexander Kristoff Fabian Cancellara Ben Swift
2015 John Degenkolb Alexander Kristoff Michael Matthews
2016 Arnaud Démare Ben Swift Jürgen Roelandts
2017 Michal Kwiatkowski Peter Sagan Julian Alaphilippe
2018 Vincenzo Nibali Caleb Ewan Arnaud Démare
2019 Julian Alaphilippe Oliver Naesen Michal Kwiatkowski