Cykelløb

Efter søndagens Amstel Gold Race er feltet rykket til nabolandet Belgien, hvor Ardenner-ugen fortsætter med løbet La Fleche Wallonne. Klassikeren blev kørt første gang i 1936, og det rangerer som et af sæsonens højdepunkter. Prestigemæssigt er det ganske vist lige under de belgiske topklassikere Flandern Rundt og Liege-Bastogne-Liege, men feltet er spækket med kvalitet, og rytterne vil gøre alt for at vinde. Fleche Wallonne slutter på den legendariske stigning Mur de Huy, der sætter store krav til rytternes eksplosivitet i finalen. Løbet passer derfor perfekt til spanske Alejandro Valverde, der har vundet de seneste fire udgaver, hvorfor han selvfølgelig også bookmakernes storfavorit på deres . Løbet er dog bestemt ikke afgjort på forhånd, da årets klassikere har været fyldt med overraskelser.

 

Unibet Odds på Fleche Wallonne hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Fleche Wallonne etapeprofil

Fleche Wallonne er et af sæsonens hårdeste løb, da rytterne skal i gennem små 198,5 kilometer, hvor det konstant går op og ned. Det betyder, at der bliver sat store krav til rytternes udholdenhed og fysiske form. Løbet kendetegnes ved stigningen Mur de Huy, som rytterne skal over tre gange, heriblandt i finalen. Den første gang er efter 141,5 kilometer.

Mur de Huy er 1,3 kilometer lang, og det stiger med 9,6 procent i gennemsnit. Den lave stignigsprocent er dog en anelse misvisende, hvilket skyldes den bløde start. Det stiger med hele 11 procent i 400 meter, med 17 procent i 100 meter og 14 procent i 300 meter. Når rytterne når toppen, flader stigningen lidt ud, og stiger “kun” med små seks procent.

Det er netop også på Mur de Huy, at løbet bliver afgjort. På trods af de mange stigninger i Fleche Wallonne venter favoritterne typisk til den afsluttende tur over Mur de Huy med at afgøre løbet. Dette gør Fleche Wallonne til den mest forudsigelige af forårsklassikerne. Man kan sige, at Mur de Huy både en velsignelse og en forbandelse for løbet.

På grund af afslutningen kræver det både sprintegenskaber og et hurtigt antrit at vinde Fleche Wallonne. Favoritterne spurter simpelthen op over Mur de Huy, hvilket favoriserer folk som Alejandro Valverde, der kombinerer klatreegenskaber med eksplosivitet.

Af samme årsag er der heller ikke megen plads til taktik i finalen. Det er simpelthen den stærkeste og hurtigste mand, der vinder, da fårene hurtigt bliver skilt fra bukkene, når først stjernerne begynder at rykke.

Ardenner-klassiker
Fleche Wallonne etapeprofil. Kilde: La-Fleche-Wallonne.be 

 

De bedste Fleche Wallonne odds

Det er ingen hemmelighed, at Alejandro Valverde er den helt store favorit til at løbe med sejren ved Fleche Wallonne. Den spanske legende har vundet løbet fem gange tidligere og de seneste fire udgaver. Ruten er nærmest skræddersyet til ham, og han er ydermere i rigtig god form for tiden. Han sluttede nummer fem i Amstel Gold Race for nylig, og før det vandt han Gran Premio Miguel Indurain samt etapeløbene Katalonien Rundt og Abu Dhabi Tour. Hos Unibet får man pengene 1,60 gange igen på sit Fleche Wallonne odds, hvis Alejandro Valverde vinder.

På trods af Valverdes dominans i de seneste år er han langt fra den eneste kandidat til et odds på Fleche Wallonne. Julian Alaphilippe, der vandt to etaper i Baskerlandet Rundt i starten af måneden, og senest blev nummer syv i Amstel Gold Race er hans største konkurrent. Man får 4,50 hos Unibet på sit Fleche Wallonne odds, hvis man spiller på den dygtige franskmand.

Udover Valverde og Alaphilippe er det svært at pege på egentlige favoritter. Det er de to, der virkelig skiller sig ud fra mængden. Derudover er der et bredt felt af outsidere, hvor man blandt andet finder Philippe Gilbert, der vandt i 2011, og selvfølgelig danske Michael Valgren. Gilbert udbydes til odds 23,00 imens, man får pengene 34 gange igen på sit Fleche Wallonne odds, hvis Valgren snupper endnu en sejr i Ardennerne.

 

Fleche Wallonne spilforslag

Det er oplagt, at placere et Fleche Wallonne odds på Valverde. Odds 1,60 er dog for lavt til, at det for alvor er interessant. Cykling er trods alt stadig en uforudsigelig sport, så vinderoddsene skal helst være en smule højere.

De bedste Fleche Wallonne spilforslag finder man i stedet blandt outsiderne. Unibet giver for eksempel odds 13,00 på, at unge Dylan Teuns vinder Fleche Wallonne. Den 26-årige belgier har kørt flere fine placeringer hjem i denne sæson, blandt andet en samlet sjetteplads i Paris-Nice, og hans evner passer godt til Fleche Wallonne.

Når man leder efter sine odds på Fleche Wallonne, bør man også tage et nærmere kig på Primoz Roglic. Han har været i forrygende form i denne sæson, og han er virkelig ved at etablere sig som en af sportens helt store stjerner. Han vandt Baskerlandet Rundt samlet og en etape i Tirreno-Adriatico, hvilket viste hans høje niveau. Han er derudover en stærk rytter, der sagtens kan holde hjem, hvis han angriber udefra. Dermed er han også et oplagt Fleche Wallonne spilforslag. Roglic udbydes til odds 19,00 som vinder hos Unibet og odds 5,50 i top tre. Især sidstnævnte virker fornuftigt, da han selvfølgelig får svært ved at vinde.

Sidst men ikke mindst er det umuligt at nævnte Fleche Wallonne spilforslag uden at nævne Philippe Gilbert. Den belgiske Ardenner-specialist vandt løbet i 2011, og han er altid blandt favoritterne i denne type løb. Hos Unibet får man odds 6,50 på, at Gilbert ender i top tre. Den 35-årige Quick-Step Floors-stjerne blev nummer tre i Flandern Rundt og nummer to i E3 Harelbeke. Dermed bør formen også være på plads.

 

Unibet Odds på Fleche Wallonne hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

De danske ryttere i Fleche Wallonne

Der er flere danske ryttere med i Fleche Wallonne-feltet. Den store stjerne er selvfølgelig Michael Valgren, der senest vandt Amstel Gold Race. Han får hjælp fra Jakob Fuglsang, der blev nummer otte i Amstel Gold Race, imens Christopher Juul-Jensen kører som hjælperrytter hos Mitchelton-Scott.

Hos Unibet får man odds 34,00 på, at Michael Valgren vinder Fleche Wallonne, imens der er odds 8,00 på, at han slutter på podiet. Fleche Wallonne passer desværre ikke så godt til Valgren, da den afsluttende stigning formentlig er for stejl for ham på trods af hans fremragende form. Det samme gælder i øvrigt Jakob Fuglsang, der heller ikke har den fornødne eksplosivitet til at komme væk i finalen.

Selvom det rød-hvide hjerte banker hårdt, bør man afholde sig fra at placere sine Fleche Wallonne odds på danskerne i denne omgang. I stedet skal man kigge på de ovenstående Fleche Wallonne spilforslag, hvor værdien er markant større end på Fuglsang og Valgren.

Ryttere og hold ved Fleche Wallonne

Movistar Team

Alejandro Valverde, Winner Anacona, Jorge Arcas, Carlos Betancur, Hector Carratero, Imanol Erviti, Mikel Landa

UAE-Team Emirates

Daniel Martin, Matteo Bono, Rui Costa, Manuele Mori, Alexandr Riabushenko, Rory Sutherland, Diego Ulissi

BMC Racing Team

Dylan Teuns, Alberto Bettiol, Patrick Bevin, Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Kilian Frankiny, Simon Gerrans

Team Sky

Sergio Luis Henao, Egan Arley Bernal, Tao Geoghegan hart, Vasil Kiryienka, Michal Kwiatkowski, Wout Pouls

Mitchelton-Scott

Michael Albasini, Jack Haig, Lucas Hamilton, Damien Howson, Christopher Juul-Jensen, Roman Kreuziger, Robert Power

Fortuneo-Samsic

Warren Barguil, Franck Bonnamour, Elie Gesbert, Romain Hardy, Kevin Ledanois, Amael Moinard, Florian Vachon

Groupama – FDJ

David Gaudu, Valentin Madouas, Rudy Molard, Anthony Roux, Romain Seigle, Beenoit Vaugrenard, Arthur Vichot

Team EF Education First – Drapac p/b Cannondale

Rigoberto Uran, Lawson Craddock, Alex Howes, Daniel Felipe Martinez, Logan Owen, Pierre Roland, Michael Woods

Bahrain Merida Pro Cycling Team

Vincenzo Nibali, Grega Bole, Enrico Gasparotto, Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Franco Pellizotti, Hermann Pernsteiner

AG2R La Mondiale

Romain Bardet, Jan Bakelants, Axel Domont, Mathias Frank, Ben Gastauer, Pierre Latour, Alexis Vuillermoz

Team LottoNL-Jumbo

Steven Kruijswijk, Stef Clement, Floris De Tier, Robert Gesink, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens

Bora – Hansgrohe

Rafal Majka, Cesare Benedetti, Emanuel Buchmann, Patrick Konrad, Jay McCarthy, Gregor Mühlberger, Pawel Poljanski

Lotto Soudal

Tim Wellens, Tiesj Benoot, Bjorg Lambrecht, Tomasz Marczynski, Maxime Monfort, Tosh Van Der Sande, Jelle Vanendert

Astana Pro Team

Jakob Fuglsang, Dario Cataldo, Omar Fraile, Hugo Houle, Tanel Kangert, Moreno Moser, Michael Valgren

Team Katusha Alpecin

Ilnur Zakarin, Ian Boswell, Steff Cras, Nathan Haas, Robert Kiserlovski, Maurits Lammertink, Willie Smit

Dimension Data

Tom-Jelte Slagter, Stephen Cummings, Scott Davies, Nickolas Dlamini, Amanuel Gebreigzabhier, Benjamin King, Serge Pauwels

Team Sunweb

Sam Oomen, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke, Chris Hamilton, Lennard Kämna, Michael Matthews, Laurens Ten Dam

Trek – Segafredo

Bauke MOllema, Julien Bernard, Gregory Daniel, Michael Gogl, Tsgabu Grmay, Ruben Guerreiro, Toms Skujins

Quick-Step Floors

Julian Alaphilippe, Remi Cavagna, Bob Jungels, James Knox, Enric Mas, Maximilian Schachmann, Pieter Serry

Wanty Groupe Gobert

Guillaume Martin, Jerome Baugnies, Thomas Degand, Fabien Doubey, Odd Christian Eiking, Xandro Meurisse, Dion Smith

Sport Vlaanderen – Baloise

Benjamin Declercq, Kevin Deltombe, Thomas Sprengers, Dries Van Gestel, Mathias Van Gompel, Aaron Verwilst, Jordi Warlop

Cofidis, Solutions Credits

Jesus Herrada, Guillaume Bonnafond, Nicolas Edet, Jose Herrada, Luis Angel Mate, Anthony Perez, Julien Simon

WB Aqua Protect Veranclassic

Maxime Vantomme, Justin Jules, Julien Martier, Dimitri Peyskens, Ludovic Robeet, Franklin Six, Antoine Warnier

Delko Marseille Provence KTM

Romain Combaud, Julien El Fares, Angel Madrazo, Javier Moreno, John Anderson Rodriguez

Vital Concept Cycling Club

Yoann Bagot, Johan Le Bon, Justin Mottier, Patrick Müller, Quentin Pacher, Kevin Reza, Tanguy Turgis

Unibet Odds på Fleche Wallonne hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Unibet officielt logo