Onsdag den første august starter Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt. Det sker på Gammeltorv i Aalborg, hvor rytterne bliver sendt ud på 218,4 kilometer rundt i Nordjylland. Herefter følger fire andre etaper frem til den traditionelle afslutning på Frederiksberg i hovedstaden søndag eftermiddag. Igen i år venter der er et brag af et cykelløb, hvor de tidligere vindere Mads Pedersen og Christopher Juul Jensen er blandt de absolutte favoritter hos bookmakeren Danske Spil. Her finder man et hav af Danmark Rundt odds, så der er masser af muligheder for at spille på løbet.

 

Bookmaker is inactive

 

De bedste odds på Danmark Rundt

Det siger sig selv, at Danske Spil er det perfekte sted at sætte sine Danmark Rundt odds. Spiludbudet er større end nogle andre steder, og man får derudover høje odds. For Danske Spil er Danmark Rundt 2018 nemlig en af årets vigtigste begivenheder, hvorfor bookmakeren virkelig forkæler spillerne.

Den helt store favorit, og det bedste bud på et odds på vinderen af Danmark Rundt, er 22-årige Mads Pedersen. Den unge Trek-Segafredo-rytter er forsvarende mester, og han har været forrygende i år. I foråret blev han nummer to i Flandern Rundt, og han passer perfekt til et løb som Danmark Rundt 2018. Pedersen er en hurtig afslutter, men han er ligeledes stærk på korte og eksplosive stigninger, imens han også er glimrende i kampen imod uret. Han bliver kaptajn for Team PostNord Danmark, hvor han får en gruppe sultne, unge folk til sin rådighed.

Hos Team PostNord Danmark finder man også Christopher Juul Jensen, der vandt løbet i 2015. Han kommer også til Danmark i forrygende form, og han vandt senest en etape under Schweiz Rundt i maj. Juul Jensen risikerer dog at skulle hjælpe Mads Pedersen, så det er risikabelt at lave et oddse på ham som vinder af Danmark Rundt.

Det er også værd at holde øje med hollandske Pieter Weening, der kommer til løbet som kaptajn for det lille hollandske hold Roompot – Nederlandse Loterij. Han har tidligere været en rytter i verdensklasse, og han er specialist i korte etapeløb som dette.

Et sidste frækt bud på et odds på Danmark Rundt er Chris Anker Sørensen. Han sætter cyklen i garagen efter denne sæson, og Danmark Rundt bliver hans sidste chance for at imponere og begejstre danskerne. Han bliver kaptajn for Riwal CeramicSpeed Cycling Team, og han vil uden tvivl forsøge at skabe rav i løbet. Chris Anker er stadig en forrygende cykelrytter, og han kan sagtens lave et stort resultat.

 

Hårde opgaver venter rytterne

Selvom Danmark er et lille og relativt fladt land, venter der rytterne en hård uge. Arrangørerne har sammensat en svær rute, der virkelig viser Danmark frem fra sin bedste side rent cykelmæssigt.

Allerede på første etape får rytterne at mærke, hvor hårdt et løb Danmark Rundt 2018 bliver. Her skal de op over flere hårde stigninger omkring etapens afslutning, og undervejs kan sidevinden også spille en rolle. Rytterne kører nemlig rundt tæt på Vesterhavets kyst, og her kan et angrebsivrigt hold godt splitte feltet til atomer, hvis vinden er rigtig.

Anden etape er løbets kongeetape, og der venter her feltet flere legendariske stigninger. Etapen bevæger sig rundt i det kuperede landskab i Østjylland inden, den afsluttes i Vejle. Her skal rytterne blandt andet opad Kiddesvej-bakken, hvor det stiger med vanvittige 21 procent. Vil man vinde PostNord Danmark Rundt 2018, skal man sidde med helt fremme på anden etape.

I år dropper løbet Fyn, og på tredje etape ryger feltet derfor direkte til Sjælland. Her kører det fra Næstved til Vordingborg, og der venter blandt andet rytterne en fire kilometer lang opstigning til Møns Klint på en grusvej. Det har potentialet til at blive både smukt og brutalt, og vejret kan spille en enorm rolle.

Efter de første tre etaper venter der rytterne en 19,1 kilometer lang enkeltstart i Nykøbing Falster. Det er her vinderne af Danmark Rundt 2018 skal findes. Det er derfor afgørende, at du oddser på en rytter, der kan køre enkeltstart, når du sætter dine odds på vinderen af Danmark Rundt 2018. Der er ikke de store udfordringer på enkeltstarten, og det er derfor en rute, der passer perfekt til specialisterne.

Femte og sidste etape går fra Faxe til Frederiksberg i København. Det er en udpræget sprinteretape, der slutter med en massespurt på Frederiksberg Allé, Danmarks Champs-Élysées. Før den næsten uundgåelige massespurt skal rytterne dog ud på ti omgange rundt i hovedstaden, hvor der utvivlsomt vil komme massevis af angrebsforsøg fra håbefulde opportunister.

 

Stærkt felt forkæler danske cykelfans

Feltet til årets Danmark Rundt ser rigtig stærkt ud. Løbet får besøg fra nogle af de største danske ryttere i Chris Anker Sørensen, Mads Pedersen og Christopher Juul Jensen, og de kommer alle med høje ambitioner. Derudover stiller alle Danmarks næststærkeste ryttere også til start i folk som Rasmus Guldhammer, Asbjørn Kragh Andersen, Alexander Kamp, Troels Vinther, Jonas Aaen Jørgensen, Rasmus Quaade, Lasse Norman Hansen og Martin Toft Madsen.

De mest spændende navne finder man dog blandt de udenlandske. Den fulde rytterliste er endnu ikke udgivet, men der er allerede gode navne iblandt. Pieter Weening er en åbenlys stjerne. Han har tidligere vundet en etape i Tour de France, to etaper i Giro d’Italia og var længe en af stjernerne på Rabobank-holdet.

Det er også værd at fremhæve den franske sprinter Bryan Coquard. Han har olympiske medaljer fra banen på sit CV, og med sine blot 26 år ligner han fremtiden for fransk cykelsport. Han rangerer på niveauet lige under de hurtigste sprintere i verden, men men han ligner et godt bud på en etapevinder i Danmark Rundt 2018.

Både Astana pro Team og Team Sunweb kommer ligeledes til Danmark med stærke hold. Der kommer desværre ingen Tour de France-danskere med, da de alle restituerer efter de hårde uger i Frankrig. Men begge hold, der hører til blandt verdenseliten, har bredde nok trupper til stadig at sende masser af kvalitet til Danmark.

 

Hold øje med landsholdet

Som altid får landstræner Anders Lund ansvaret for Team PostNord Danmark. Holdet består af en blanding af unge talenter og så profiler fra udenlandske hold, der ikke stiller op i løbet. I år kommer Mads Pedersen fra Trek-Segafredo og Christopher Juul Jensen fra Mitchelton-Scott til at anføre landsholdet. Det giver Anders Lund muligheden for både at se sine udlandsprofessionelle ryttere an, men også fremtiden for dansk cykling.

Samtidig kan han teste nogle af sine profiler forud for VM i landevejscykling, der køres i september. Danmark Rundt er derfor en yderst

 

Se Danmark Rundt i fjernsyn og på stream

DR har rettighederne til at sende Danmark Rundt i fjernsynet. Det betyder, at du kan se alle etaperne live på TV og på DR’s hjemmeside. Derudover kan du livestreame alle etaperne gratis på DR’s hjemmeside, hvor du også får adgang til eksklusivt indhold om løbet.

 

Bookmaker is inactive

 

Bookmakeren Danske Spils officielle logo. Hos Danske Spil kan man finde de bedste odds på Danmark Rundt 2018 og vinde mange penge.