Champions League er den mest prestigefyldte turnering i europæisk klubfodbold, hvor alle de bedste hold fra Europa spiller med. Det betyder ikke bare intense fodboldkampe på højt plan, men også rigtig mange mål scoret af verdens bedste spillere. De mange angribere kæmper alle om en af de mest eftertragtede titler i fodbold; nemlig titlen som Champions League-topscorer.

Sidste sæson så vi Manchester City vinde Champions League-trofæet, som de længe har jagtet til pokalskabet. Sejren kom med stor hjælp fra Erling Haaland, som med 12 mål blev topscorer i sidste sæsons Champions League. Den målscorende nordmand, som har slået næsten alle rekorder i sine første sæsoner i engelsk fodbold, er igen i år blandt favoritterne til at snuppe topscorertitlen i Champions League. Han kommer dog til at kæmpe om titlen med blandt andet Harry Kane, som har fået en flyvende start hos Bayern München, og Kylian Mbappe fra PSG.

Med Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema og Lionel Messi ude af europæisk fodbold, er der altså nye konkurrenter til titlen som topscorer i Champions League. Disse får du overblikket over her på siden, hvor du både finder en Champions League-topscorerliste, vores bud på favoritterne til årets topscorertitel og gode råd til, hvordan du får mest ud af dine Champions League-topscorerodds.

bet365 Odds på denne sæsons Champions League-topscorer

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Champions League topscorer 2023/24

Indlæser…

Vores topscorer-favoritter i Champions League 2023/24

Det er altid en svær øvelse at forudsige, hvad der kommer til at ske i en fodboldsæson – og i år er ikke anderledes. Alligevel har både vi og bookmakerne vores bud på, hvem der kommer til at blive topscorer i Champions League 2023/24. Som det kort blev nævnt i indledningen, er tilsyneladende ustoppelige Erling Haaland den helt store favorit, men han skal nok få lidt udfordring. Særligt tidligere topscorer i Premier League, Harry Kane, kommer til at give kamp til stregen, men også Mbappé, Lewandowski og potentielt set Haalands holdkammerat, Álvarez, forventes også at score mål på stribe i denne sæson af Champions League.

Erling Haaland (Manchester City)

Sæsonens ubetingede CL-topscorer-favorit er Erling Haaland. Målslugeren fra Manchester City har de seneste to sæsoner været en ustoppelig spiller i angrebet med 44 mål i 41 kampe i Premier League og 35 mål i 31 kampe i Champions League (for RB Salzbug, Borussia Dortmund og Manchester City). Taget statistikken og den flotte sæsonstart i betragtning, kommer de øvrige kandidater til topscorertitlen til at kæmpe for at vælte unge Haaland af pinden.

bet365 Odds på Haaland som CL-topscorer

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Harry Kane (Bayern München)

Harry Kane har i mange år været en af de bedst scorende spillere i en af Europas sværeste ligaer, Premier League. Trods de flotte præstationer hos Tottenham, har han endnu til gode at få sit gennembrud i europæisk fodbold trods 33 kampe og 22 mål.

Men med det nylige skifte til Bayern München, kommer det måske til at ændre sig. Den tyske storklub er som altid favoritter til at nå langt, hvilket naturligvis kommer deres nye angriber til gode. Samtidig har Harry Kane fået en fremragende start på sæsonen, hvilket gør ham til en oplagt kandidat som Champions League-topscorer i 2023/24.

Kylian Mbappé (PSG)

Kylian Mbappé og PSG har de sidste mange sæsoner forsøgt at få det trofæ, de hungrer efter, det har ikke lykkes med superstjerner som Neymar og Messi. Nu er begge af disse spillere dog fortid i klubben. Det bliver derfor spændende at se om de kan nå langt i denne sæsons udgave af Champions League. Kylian Mbappe er i hvert fald altid værd at nævne i forbindelse med topscorer titlen, han har efterhånden 62 kampe i Champions League med 41 mål til følge.

Nu skal Mbappé, i sin formodede sidste sæson i PSG, forsøge at sikre pokalen med de store øre. Sidste sæson var han nummer tre på topscorerlisten – tre mål bag Haaland.

Robert Lewandowski (FC Barcelona)

Den polske angriber Robert Lewandowski er nok den mest erfarne angriber af alle kandidaterne. Lewandowski har spillet i alt 112 Champions League kampe og scoret 92 mål. Det placerer ham på Champions League all-time topscorer listen efter Ronaldo og Messi. Den målfarlige angriber trives også i sin nuværende klub FC Barcelona, hvor han i den seneste sæson var medvirkende til at FC Barcelona vandt La Liga.

Julián Álvarez (Manchester City)

En spiller der kunne få sit gennembrud og være et bud på en topscorer er endnu en spiller fra Manchester City, den argentinske angriber Julián Álvarez har siden Argentinas triumf ved VM været en spiller der har udviklet sig til at være en nøglespiller for The Citizens. Det er sandsynligvis ikke nok til at overhale holdkammeraten, Erling Haaland, men tror du på Álvarez som CL-topscorer i 2023/24, er der gode odds at hente på ham.

bet365 Se flere topscorer-kandidater

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Tips til at oddse på topscoreren i Champions League

I teorien er det nemt at oddse på Champions Leagues topscorer. Du skal blot logge ind hos din foretrukne bookmaker og søge efter vinderspillet for Champions League. Herunder vil du kunne vælge “Topscorer”, og så er du egentligt klar til at placere dit væddemål. I praksis er det dog ikke helt så nemt, for hvem er det egentligt, der ender med at blive sæsonens topscorer? Vi har givet vores bud ovenfor, men alt kan ske i fodbold – og det er lige netop det, der gør det svært.

Når det så er sagt, så forbedrer man som regel sine vinderchancer ved at sætte sig lidt ind i den spiller man oddser på. Her er der særligt to ting, der påvirker, hvorvidt spilleren overhovedet har en chance for at blive CL-topscorer – og dem gennemgår vi nedenfor.

Spilletid

Det kan virke banalt, men spilletid er altafgørende for en spillers topscorer-chancer. Kigger du tilbage på tidligere topscorere i Champions League, vil du se, at det er spillere, som har fået rigtig meget spilletid. Årsagen er enkel; det er noget nemmere at score mål for spillerne på banen end det er for spillerne på bænken. Det vil sige, at man kan være nok så dygtig en angriber, men hvis ikke man rent faktisk får tid på græsset, så bliver man ikke topscorer.

Der kan være mange årsager til, at bestemte spillere får mere eller mindre spilletid end andre. Oftest bliver de bedste spillere typisk prioriteret, hvilket heldigvis går meget godt i tråd med at vi gerne vil oddse på Champions League bedste målscorer. Men det kan også handle om karantæner og skader. Det er begge ting, som kan være lidt sværere at forudse end, at Haaland nok skal få spilletid. Det kan dog være en god idé at tjekke op på om din topscorer-favorit har en historik med mange skader eller aggressivt spil, som kan resultere i nedsat spilletid.

Transfers

I de fleste fodboldligaer har man et transfervindue om sommeren (mellem sæsonerne) og om vinteren (typisk i januar). Op til og i løbet af disse perioder kan det være en god idé at følge med i transfernyheder og -rygter, så du ikke bliver taget med bukserne nede, hvis din favorit til topscorertitlen pludselig skifter til et hold, der ikke spiller i Champions League. For som du nok kan gennemskue, er det svært at blive topscorer, hvis man forlader eller kommer til ligaen midt i sæsonen.

Denne risiko er ikke helt så udpræget, når vi snakker om Champions League, som den er ved de nationalte ligaer som Superligaen, Bundesligaen og La Liga. Det skyldes, at de bedste spillere typisk skifter mellem de bedste klubber. Derfor bliver de ofte ved med at spille i den prestigefyldte turnering, men dermed ikke sagt, at man kan ignorere transfers fuldstændigt. Fodbold er nemlig en holdsport, så hvis en tidligere topscorerkandidat skifter til en klub, der klarer sig dårligt, vil det typisk kunne se på spilleres målscore. Det samme gælder naturligvis den anden vej rundt.

Tidligere topscorere i Champions League

Det kommer næppe som nogen overraskelse at all-time topscoreren i Champions League hedder Cristiano Ronaldo. Den portugisiske angriber nåede frem til netmaskerne hele 140 gange i sine kampe med Manchester United, Juventus og især Real Madrid.

Cristiano Ronaldo er også den spiller, der har formået at blive turneringstopscorer flest gange i CL. I hele 7 CL-turneringer var Cristiano Ronaldo den mest scorende spiller fra 2007 og frem til 2018.

Argentinske Lionel Messi er den næst mest scorende i CL-regi og har nettet 129 gange i alt på de store europæiske CL-arenaer. Messi er samtidig den angriber, der har vundet CL-topscorerprisen flest gange i træk, da han vandt titlen 4 gange fra 2008 til 2012.

SæsonTopscorerMål
2022/23Erling Haaland12
2021/22Karim Benzema15
2020/21Erling Haaland10
2019/20Robert Lewandowski15
2018/19Lionel Messi12
2017/18Cristiano Ronaldo15
2016/17Cristiano Ronaldo12
2015/16Cristiano Ronaldo16
2014/15Neymar, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi10
2013/14Cristiano Ronaldo17
2012/13Cristiano Ronaldo12
2011/12Lionel Messi14
2010/11Lionel Messi12
2009/10Lionel Messi8
2008/09Lionel Messi9
2007/08Cristiano Ronaldo8
2006/07Kaká10
2005/06Andriy Shevchenko9
2004/05Ruud van Nistelrooy8
2003/04Fernando Morientes9
2002/03Ruud van Nistelrooy12
2001/02Ruud van Nistelrooy10
2000/01Raúl7
1999/00Mário Jardel, Rivaldo, Raúl10
1998/99Andriy Shevchenko, Dwight Yorke8
1997/98Alessandro Del Piero10
1996/97Milinko Pantić5
1995/96Jari Litmanen9
1994/95George Weah7
1993/94Ronald Koeman, Wynton Rufer8
1992/93Romário7
1991/92Sergei Yuran, Jean-Pierre Papin7
1990/91Peter Pacult, Jean-Pierre Papin6
1989/90Romário, Jean-Pierre Papin6
1988/89Marco van Basten10
1987/88Gheorghe Hagi, Petar Novák, René van der Gijp, Rabah Madjer, Ally McCoist, Míchel, Rui Águas4
1986/87Borislav Cvetković7
1985/86Torbjörn Nilsson6
1984/85Torbjörn Nilsson7
1984/85Michel Platini7
1983/84Viktor Sokol6
1982/83Paolo Rossi6
1981/82Dieter Hoeneß7
1980/81Terry McDermott, Graeme Souness, Karl-Heinz Rummenigge6
1979/80Søren Lerby10
1978/79Claudio Sulser11
1977/78Allan Simonsen5
1976/77Gerd Müller, Franco Cucinotta5
1975/76Jupp Heynckes6
1974/75Gerd Müller, Eduard Markarov5
1973/74Gerd Müller8
1972/73Gerd Müller11
1971/72Johan Cruyff, Antal Dunai, Lou Macari, Silvester Takač5
1970/71Antonis Antoniadis10
1969/70Mick Jones8
1968/69Denis Law9
1967/68Eusébio6
1966/67Jürgen Piepenburg, Paul Van Himst6
1965/66Flórián Albert, Eusébio7
1964/65Eusébio, José Torres9
1963/64Vladica Kovačević, Sandro Mazzola, Ferenc Puskás7
1962/63José Altafini14
1961/62Heinz Strehl, Alfredo Di Stéfano, Justo Tejada, Ferenc Puskás8
1960/61José Águas11
1959/60Ferenc Puskás12
1958/59Just Fontaine10
1957/58Alfredo Di Stéfano10
1956/57Dennis Viollet9
1955/56Miloš Milutinović8
Alle topscorere i Champions League siden 1955/56.