Champions League-gruppespillet står for døren. Her kan du se, hvordan de respektive grupper ser ud.

Bookmakeren bet365 har i vores optik det bedste og største spiludvalg på verdens mest prestigefyldte turnering for klubhold. Hos bet365 finder man naturligvis et hav af spil på alle rundens kampe samt Champions League i det hele taget. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan spille på.

bet365 Odds på Champions League hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Stillingen i Champions League-grupperne

Indlæser…

Mere om Champions League-stillingen

Champions League-gruppespillet består i 2020/21 af 32 klubber, hvoraf de fleste er direkte kvalificeret via deres nationale turneringer som for eksempel den engelske Premier League. Andre hold har derimod været igennem en eller flere runder i Champion League-kvalifikationen.

Den første runde af Champions League er inddelt i otte grupper. Der er fire hold i hver gruppe. De fire hold møder så hinanden hinanden både ude og hjemme. Efter seks kampe vil første- og andenpladsen fra hver gruppe gå videre til knockout fasen. Tredjepladsen bliver sendt videre til 1/16-finalerne af Europa League.

Når vi kommer i gang med knockoutfasen, så skal spilles der henholdsvis ottendedels-, kvart- og semifinaler. Derefter rundes der selvfølgelig af med årets vel nok største fodboldbegivenhed på globalt plan – nemlig finalen i Champions League.

I alle knockout runderne spilles der både en hjemme- og en udekamp, mens selve finalen bliver afgjort i én kamp.

Årets vinder af Champions League er selvskrevet i næste års gruppespil uagtet deres placering deres nationale liga. Det kom eksempelvis i spil, da Chelsea vandt turneringen tilbage i 2011/12. Her havde de en ringe sæson i ligaen og sluttede blot som nummer seks. Deres sejr i Champions League-finalen gav dem dog en billet til næste års turnering. Det skete på bekostning af Tottenham, som til trods for deres fjerdeplads måtte tage til takke med en plads i Europa League.

Hvad sker der, hvis to hold slutter lige?

Det er naturligvis ikke utænkeligt, at to hold slutter på lige mange point i Champions Leagues gruppespil. I det tilfælde har UEFA naturligvis udtænkt en række måder, hvorpå en sådan situation kan løses på så fair vis som muligt. Det er set før ved store internationale turneringer, at man er blevet tvunget til at kigge på marginaler for at finde ud af, hvem der skulle videre. Et eksempel er VM i 2018, hvor Japan gik videre fra gruppespillet, da de havde fået færre gule kort end Senegal, som så måtte forlade turneringen.

 1. Man vil først kigge på pointfordelingen i holdenes indbyrdes kampe.
 2. Holdenes indbyrdes målforskel.
 3. Mål scoret i indbyrdes kampe.
 4. Udebanemål scoret i indbyrdes kampe.
 5. Målforskel i alle gruppekampe
 6. Mål scoret i alle gruppekampe
 7. Udebanemål scoret i alle gruppekampe
 8. Sejre i alle gruppekampe
 9. Udebanesejre i gruppekampene
 10. Fair play (rødt kort = tre point og gult = et point)
 11. Hvis der fortsat er dødt løb afgøres det ved klubbernes placering på UEFA’s rangliste.

Danske hold i Champions League

Det er heldigvis sket ret så ofte de sidste par år, at det er lykkes et dansk hold at kvalificere sig til Champions Leagues gruppespil. Historisk set har Danmark da også præsteret godt i Champions League.

Danmark i Europa Cuppen for Mesterhold

Inden turneringen i 1992 blev til Champions League nåede både AGF og Brøndby turneringens kvartfinaler. Her er det dog værd at bemærke, da det for AGF’s vedkommende i 1960/61 blot krævede en samlet sejr over Legia Warszawa i kvalifikationen og norske Frederikstad i første runde at nå kvartfinaler. Her tabte man med 7-2 til Benfica over to kampe.

I 1986/87 slog Brøndby ungarske Budapest Honvéd i første runde med samlede 6-3. I anden runde stod den på to kampe mod de østtyske mestre Dynamo Berlin. Her vandt man 2-1 hjemme i Brøndby, mens det blev 1-1 i Østberlin. Brøndby endte som AGF 26 år tidligere med at ryge ud i kvartfinalen til de portugisiske mestre, som denne gang var FC Porto. Det blev et knebent samlet 2-1 nederlag efter de to kampe.

Champions League-æraen

Da man indførte Champions League i 1992/93 begyndte turneringen så småt at blive mere eksklusiv. Det blev således sværere for de mindre nationer som Danmark at kvalificere sig.

Det første hold, som kom med var AaB i 1995/96. Aalborgenserne havde egentlig tabt til ukrainske Dynamo Kiev i kvalifikationen, men ukrainerne blev smidt ud efter beskyldninger om, at de skulle have forsøgt at bestikke dommeren i deres første gruppekamp mod Panathinaikos. Dermed blev AaB smidt ind i Gruppe A med Panathinaikos, Nantes og FC Porto.

Her blev det til en sidsteplads i Champions League gruppe stillingen og fire point for AaB, som slog Panathinaikos første kamp og spillede uafgjort mod FC Porto i den sidste.

AaB var også med i 2008/09, hvor man var i gruppe med Manchester United, Villarreal og Celtic. Her skabte man igen historie ved at blive det første danske hold til at undgå sidstepladsen i sin gruppe. AaB sluttede nemlig foran Celtic og kvalificerede sig således til UEFA Cuppen.

Brøndbys vanvidspulje

Tre år senere kvalificerede Brøndby sig til Champions Leagues gruppespil. Det skete efter en samlet 2-1 sejr over slovakiske Kosice. Det sendte de danske mestre en tur i Gruppe D, hvor modstanderne hed Barcelona, Bayern München og Manchester United. De to sidstnævnt hold skulle senere ende i finalen.

Det lignede naturligvis en Mission Impossible for Brøndby, som da også endte sidst i stillingen i gruppen. Det lykkedes dem dog at slå Bayern München med 2-1 i første kamp. Derudover blev det til fem nederlag.

FCK-årene

Hele otte år senere lykkedes det igen et dansk hold at kvalificere sig, da Brøndbys ærkefjender FCK slog den hollandske storklub Ajax med samlede 3-2 i kvalifikationen. FCK var også tæt på tredjepladsen i Gruppe F, som bestod af Manchester United, Celtic og Benfica, men Benfica var bedre indbyrdes.

FCK’s anden deltagelse i 2010/11 skulle vise sig at blive historisk. Her sluttede man nemlig på andenpladsen i Gruppe D – efter Barcelona men foran Rubin Kazan og Panathinaikos, da stillingen i gruppen skulle gøres op. I ottendedelsfinalerne tabte man dog med samlede 2-0 til Chelsea.

Siden da har FCK deltaget i 2013/14 og 2016/17. Det er værd at bemærke at man i 2016/17 gjorde AaB kunsten efter ved at slutte på tredjepladsen i sin gruppe.

FC Nordsjællands direkte billet

I 2012/13 fik FC Nordsjælland som det første danske hold en direkte billet til Champions Leagues gruppespil takket være blandt andre FC Københavns flotte resultater de forrige år. FCK selv var én kamp fra også at være med, men man tabte den afgørende kvalifikationskamp mod Lille efter forlænget spilletid.

FC Nordsjælland endte med at få et point i Gruppe E, som indeholdte Chelsea, Juventus og Shakhtar Donetsk. Det ene point kom i Parken mod Juventus.

I år har Danmark endnu en debutant i Champions League i form af FC Midtjylland, som forsøge at undgå sidstepladsen i stilling i Champions Leagues gruppe D.

Champions League vinderne gennem tiderne

I 1992/93 sæsonen skiftede Mesterholdenes Turnering navn, og det er derfor, at den nu kaldes for Champions League. Med det nye navn fulgte også en helt ny og voldsomt ambitiøs turneringsstruktur.

I løbet af de kommende år blev Champions League således udvidet til at omfatte flere hold end blot de nationale mestre. Det har været med til at skabe det turneringsformat, som vi kender i dag med 32 hold fordelt på de i alt otte grupper.

Før i tiden spillede holdene langt færre kampe. Eksempelvis skulle Aston Villa blot spille ni kampe for at kunne kalde sig det bedste hold i Europa tilbage i 1981/82. Det betød naturligvis også, at der var plads færre fejl, da bare ét nederlag kunne være katastrofalt.

Men hvem har vundet Champions League flest gange? Se med herunder, hvor vi lister samtlige vindere af turneringen fra 1955/56 til og med dags dato.

KlubAntal titler
Real Madrid13
AC Milan7
Liverpool6
Bayern München6
Barcelona5
Ajax4
Manchester United3
Inter Milan3
Juventus2
SL Benfica2
Nottingham Forest2
FC Porto2
Chelsea2
Aston Villa1
Celtic1
Hamburger SV1
Steaua Bukarest1
Olympique Marseille1
Borussia Dortmund1
Feyenoord1
PSV Eindhoven1
Røde Stjerne Beograd1

bet365 Odds på Champions League hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+