Bedste eSport bookmakere i Danmark

Danske Spil er klart den bookmaker, der har flest eSportsodds af de udbydere, som har licens i Danmark. Deres odds er dog ikke altid de bedste på markedet, om end de ligger pænt i svinget, når det kommer til at udbyde odds på eSportsopgør.

Bookmakere som Unibet, Nordicbet, Betsafe og Betfair tilbyder også odds på eSport, men det er af mere svingende karakter; de har ikke odds oppe dagligt og dækker ikke alle events, turneringer eller ligaer. Af den grund kan det netop være lukrativt at holde øje med de sider og sammenligne med f.eks. Danske Spil for at opnå det højeste odds på en given kamp.

500 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
500 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
DKKTotal Bonus
1.500 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus

 

I nogles øjne er de computernørder, i andres veritable superstjerner. De er unge, hurtige på tasterne og så lever mange af dem en drømmetilværelse, hvor dét at gå på arbejde er lig med at spille computerspil hele dagen. Der tales naturligvis om eSport-stjernerne.

eSport er forkortelsen af elektronisk sport, og her er der tale om en sportsgren, som giver fodboldklubberne skarp konkurrence i kampens om teenage-drengenes fritid. eSport vokser sig stadigt større og større, og nu kommer det såmænd også hjem i din stue, når TV2 Zulu sender live eSport hver mandag og onsdag.

 

Odds på Counter-Strike, Dota2 og flere til…

Der findes mange eSports-titler, men de største inden for nichen hedder Counter-Strike: Global Offensive (FPS), League of Legends (MOBA), Dota2 (MOBA) og StarCraft II (RTS). Det er selvfølgelig muligt at oddse på disse titler, mens spil som HearthStone og FIFA 15 (snart FIFA 16) er spiltitler, der engang i mellem udbydes odds på.

Det danske marked startede ud med League of Legends, her især League of Legends Championship Series (LCS), der afvikles i både EU og NA. Der er ti hold i hver division, som dyster mod hinanden flere gange i løbet af en sæson. Det er disse 1X2-opgør, som har trukket mest volume ud af danskerne den seneste årrække.

Counter-Strike er dog, på grund af spillets stigende popularitet, begyndt at overtage markedsandelen og er kommet op på side med League of Legends. Her laves oddsene ikke til én bestemt liga, men oprettes til stort set alle opgør, som findes i de forskellige ligaer, turneringer og events, som topholdene deltager i.

Det er som nævnt også muligt at oddse på Dota2, StarCraft og nogle gange FIFA, men det er sjældent at de figurerer hos de forskellige betting sites på en daglig basis. Dota2 trækker næstmest volume efter LoL og CS, men det kan bedst betale sig at sætte sig ind i League of Legends samt Counter-Strike, hvis det ønskes at bette på eSport i et større omfang.

 

Hvad betyder de forskellige eSport odds?

De odds, der findes flest af, er de normale odds, som er til stede i alle andre sportsgrene; væddemål med udgangspunkt i 1X2.

I de fleste BO1-opgør (best of one, altså ét map eller en kamp) er det kun muligt at bette på 1- eller 2-tallet, da uafgjort ikke er en mulighed.

Der er undtagelser til reglen, f.eks. hos Danske Spil, som, selvom der skal findes én vinder, har uafgjort med i deres odds på Counter-Strike kampe. Det har de, da deres 1X2 ikke tager hensyn til overtid, men at kampen hos dem afgøres efter de 30 runder, som en CS kamp varer. Hos andre bookmakere vil oddset først være afgjort, når overtiden er blevet færdigspillet.

 

Aktuelle kampe på eOddset

Indlæser kampe…

 

Odds på eSport hos Danske Spil >>

Du finder eSport under eOddset hos Danske Spil

 

Det er ikke 1X2, som er det eneste spilbare. Mange kampe oprettes også med handicap eller specialodds, hvor der nogle gange kan være rigtig gode penge at hente, idet alle odds-sættere endnu ikke har sat sig 100 procent ind i alle hold og spillere samt tilsvarende udskiftninger eller stand-ins på enkelte dage.

De typiske handicap-odds er (0-1), dvs. at et hold fører med ét map eller kamp inden opgøret går i gang. Her vil et spil på 1-tallet f.eks. betyde, at hjemmeholdet skal vinde 2-0, før oddset går hjem. Bliver kampen 2-1, og med et (0-1) handicap, så er resultatet altså 2-2 og dermed har de, der har placeret på X, vundet.

Der udgives – især inden for Counter-Strike – odds på (0-7) og lignende. Det betyder – ikke ligesom (0-1) – at udebaneholdet fører med maps eller kampe, men derimod med runder.

I CS spilles der først til 16 runder, før et hold har vundet. Dvs. at et resultat på 16-9 til hjemmeholdet vil medføre gevinst, hvis der er spillet på krydset i en (0-7) kamp. Disse odds er farlige, men kan være rigtig lukrative, hvis man har sat sig godt ind i de to holds styrker og svagheder samt mappet, som de dyster på.

I League of Legends er specialoddset ’First kill’ inkluderet i stort set alle opgør. Det er kort sagt hvem af de to hold, der får dræbt den første modstander. I enkelte tilfælde laver bookmakerne et endnu mere specifikt odds, så man kan bette på ’First kill’ blandt alle ti spillere; det forhøjer oddset, men gør det også besværligt at tjene penge i længden.

I alle spiltitler findes specialoddset ’Most kills’, der oftest sættes op som H2H mellem to spillere fra samme hold, men det sker også at udbyderne lader to modstandere konkurrere inden for det odds. Her tages ikke højde for spillernes KDA (kill, death, assist) ratio, men alene de kills som spillerne laver. På danske kampe er det oftest odds mellem karrigan og cajunb fra TSM i CS, og Bjergsen samt Santorin i LoL, der er oprettet.

 

Tips og Tricks til odds på eSport

Som enhver anden sportsgren er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad du better på. Ja, det er et kedeligt råd, men især inden for eSport kan det hurtigt blive dyrt, hvis du altid better på forhåndsfavoritten.

Det er meget vigtigt at tage den seneste form i betragtning, samt det er værd at notere sig, om kampen bliver spillet online eller til en event på LAN. Er det online, så kan spillere blive DDoS’et (læs: ramt af et mildt “hackerangreb”), hvilket kan medføre, at hold er tvunget til at tage en stand-in med – noget som bookmakerne ikke aflyser deres bets over. Er det til LAN-events, så er overraskelserne det mindre; de deltagende hold yder bedre på LAN, når de sidder sammen, end de gør online, når de sidder hjemme hver for sig og spiller.

Hvis du går og tænker, at du vil med på eSportsbølgen og placere dine hårdt tjente penge på nichen, så er det vigtigste, at du fokuserer på én spiltitel og sætter dig grundigt ind i spillets elementer, holdene på scenen, spillerne på de forskellige hold samt eventsne, de deltager til. Efterhånden, som du bliver mere erfaren og opnår en større forståelse af, hvad eSport er og hvordan det hænger sammen, er det muligt at udvide til flere spiltitler.

Du kan selvfølgelig også bare følge spilforslagene her på Odds.dk, hvis du vil hurtigt i gang og have en edge inden for genren eSport.