Her hos Odds.dk er vi vilde med eSport, og det er der efterhånden også rigtig mange danskere, der er, og nogle af disse er helt sikkert også vilde med den danske eSuperliga, hvor Superliga-klubbernes FIFA-spillere dyster i den virtuelle liga i FIFA-spillet. Sæson fem af eSuperligaen præsenteret af Superligaen, DreamHack og Nordic Entertainment Group nærmer sig sin begyndelse. Den femte udgave af eSuperligaen starter tirsdag den 3. november, og turneringen afsluttes med Finals-eventet, hvor datoen endnu ikke er offentliggjort. De største forhåndsfavoritter er Brøndby, FCK og Vejle. Sidstnævnte er forsvarende mester i eSuperligaen, og de skal absolut stadig regnes blandt de bedste hold i ligaen.

Danske Spil har naturligvis odds på eSuperligaen. Hvis du er en rigtig FIFA-fanatiker, der har spillet FIFA i mange år og ligger inde med en stor viden om spillet, så er det her altså lige noget for dig. Du kan følge eSuperligaen tirsdage og onsdage fra klokken 17.00 på Viaplay og TV3 Max. Herfra er programmet proppet med masser af intense og spændende opgør, når der skal spilles om pointene i sæson 5 af eSuperligaen.

Bookmaker is inactive

– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos eOddset

Odds på eSuperligaen

Herunder kan du se de bedste odds på vinderen af eSuperligaen hos Danske Spil.

Indlæser…

Disse odds på eSuperligaen leveres af bookmakeren Danske Spil

Ser man på eSuperligaen odds hos Danske Spil er de ikke i tvivl om, at det er københavner-klubberne Brøndby eller FCK, der er de største favoritter til at løbe med sejren i denne femte sæson af eSuperligaen. Brøndby er de største favoritter målt på eSuperliga odds og herefter følger FCK og Vejle. Brøndby har forstærket sig markant til denne sæson med tilgangen af Mr Lillelys, der gjorde det fremragende i eSuperligaen i FIFA 20-sæsonerne. Derudover har de stadig Fredberg og Dingo, mens også unge Lukas Blazek er en del af truppen. Der er naturligvis også FCK, der stadig har ligaens måske største profil i skikkelse af Marcuzo, og også FCK har hentet forstærkning til denne sæson, hvor LordHjorth er hentet til fra Vejle.  Det bliver interessant at se, hvad FCK-holdet kan i år. De skuffede massivt i fjerde sæson af eSuperligaen, og man havde da også forventet, de havde slået Horsens i finalen i sæson 3.

FIFA 20 viste os, at ingen af holdene må undervurderes. Det bliver interessant at se, om det i FIFA 21 bliver tydeligt at se, der er niveauforskel på holdene. Horsens viste jo i sæson 3, at alt kunne ske i FIFA 20, da de sensationelt gik hen og vandt titlen. Hvis man har et godt øje til overraskelser, kan der altså være ganske gode penge at hente på et hold som eksempelvis SønderjyskE, der gjorde en god figur i sæson 4.

eSuperligaen odds og kampprogram

Turneringens format

I grundspillet kommer alle turneringens hold til at møde hinanden en gang over 15 runder. Holdene skal bestå af minimum to spillere og maksimum fem. Når grundspillet er forbi, vil de fire bedstplacerede hold gå videre til finalerunden, Holdene på femte til 12.-pladsen skal i play-off. Her kommer de til at spille én kamp mod et andet hold om en plads i finalerunden. Nummer fem kommer til at spille mod nummer 12, nummer seks mod nummer 11  og så videre.

Som noget nyt i år skal der spilles en kamp på Xbox og en på PlayStation 4. Det betyder, at holdene skal vælge en Xbox-spiller og en PS4-spiller.

I kvartfinalerne kan det hold, som sluttede som nummer et i grundspillet vælge, hvilket af holdene fra playoff, som de vil møde. Herefter vælger nummer to og så fremdeles. Derfor kan det være værd at følge nøje med i forhold til odds på eSuperliga, da vinderen af grundspillet står i en gunstig position.

Der duelleres i FIFA Ultimate Team, hvor alle spillerne i ligaerne får kontoer fra EA, hvor alle spillere i spillet er tilgængelige. Derfor skal du ikke forvente at se én eneste af de almindelige Superliga-profiler figurere på nogle af spillernes foretrukne startellever eller på deres udskiftningsbænke, da spillerne hellere vil bruge de bedste spillere i spillet som Cristiano Ronaldo, Ruud Gullit og Kylian Mbappé.

Kampprogrammet

Nedenfor kan du se kampprogrammet for den kommende runde af sæson 5 af eSuperligaen. Vi opdaterer naturligvis løbende i takt med, at der kommer nye kampe på programmet. Husk at alle kampe kan ses på Viaplay. Som noget nyt i år er der heller ingen B-stream, så alle hold kommer til at spille på den store hovedscene hver gang. Første kamp starter stadig klokken 17.00, mens den sidste går i gang klokken 23.00.

DatoHjemmeholdTidUdebanehold
3/11Brøndby17:00Lyngby
3/11AGF18:00FCK
3/11AC Horsens19:00FC Helsingør
3/11Hobro20:00OB
3/11SønderjyskE21:00Randers
3/11Esbjerg22:00Vejle
3/11AaB23:00FC Nordsjælland

Sådan oddser du på eSuperligaen 2020

Hos Danske Spil er det altid muligt at lave odds på eSuperligaen, og du finder alle kampene hos eOddset. Husk at holde nøje øje med denne side, da vi vil opdatere den løbende. Hvis man ved en masse om odds på eSport og i særdeleshed FIFA, kan man lynhurtigt få nogle ekstra lommepenge ved at bruge sin store viden. Horsens viste som nævnt i tredje sæson, at det er muligt at skabe de store overraskelser, når man først er nået til Finals. Man kan selvfølgelig oddse på alle rundens kampe i hver spillerunde af sæson 5 af eSuperligaen.

Bookmaker is inactive

– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos eOddset

Hvor man kan se eSuperligaen 2020?

Der er 15 hold med i sæson 5 af eSuperligaen, hvilket der også var i sæson 3 og 4, og du kan følge dit favorithold på Viaplay, der viser alle kampene fra eSuperligaen. Alle kampene kan således streames på Viaplay, mens udvalgte opgør også vil blive vist på TV3 Max. For at kunne se kampene skal du blot have Viaplay-basispakken, som du kan købe for kun 99 kroner om måneden. Du behøver derfor ikke have Sportspakken, som er dyrere. Kampene starter tirsdag den 3. november og vil fremadrettet blive vist på netop tirsdage og onsdage.

Så stor er præmiepuljen

Igen i år kommer eSuperligaen til at have en samlet præmiepuje på 365.000 kroner, hvoraf cirka halvdelen går til det vindende hold. De otte bedst placerede mandskaber kommer altså til at dele intet mindre end 365.000 kroner mellem sig, hvilket fortæller lidt om, prestigen der er i eSuperligaen.

August “Agge” Rosenmeier, der er FIFA-spiller hos Astralis og ekspert på eSuperligaen, fortalte følgende til Superliga.dk forud for sidste sæson.

“I Danmark har vi nogle af verdens bedste FIFA-spillere, og sportsgrenen har efterhånden udviklet sig til at være en af de mest konkurrencedygtige ligaer i verden. Det er en fantastisk nyhed, at eSuperligaen nu vil blive vist hos en af Skandinaviens største broadcastere, og jeg ser virkelig frem til at dække turneringen,” siger tidligere FIFA-verdensmester og eSuperliga-ekspert, August ”Agge” Rosenmeier til Superliga.dk.

Til sæson 4 kom eSuperligaen til Nordic Entertainment Group (NENT) efter ellers at være blevet sendt hos Discovery i de første tre sæsoner. Kim Mikkelsen, der er Head of Sports i Nordic Entertainment Group, sagde følgende om samarbejdet, da det var en realitet.

“Vi er glade for at meddele, at Nordic Entertainment Group bliver en del af eSuperligaen. Vi har været partner med Superligaen siden 1998, og det er derfor naturligt, at vi tager endnu et skridt mod et tættere samarbejde med de danske klubber og DreamHack. Vi tror på sportspil, som matcher vores nuværende portefølje af sportsgrene, og eSuperligaen passer godt ind i den,” siger Kim Mikkelsen, Head of Sports i Nordic Entertainment Group.

Divisionsforeningen er glade for samarbejdet med NENT

Direktør for Superligaen A/S, Claus Thomsen, fortalte forud for sæson 4, at han da også glædede sig til at komme i gang med den nye sæson af den populære eSuperliga: ”Vi er enormt begejstrede for fremadrettet at kunne præsentere en af verdens bedste og mest kompetitive FIFA-turneringer, eSuperliga, sammen med NENT. Der er garanti for, at dramaet fra eSuperligaen bliver leveret til de danske fans i en kvalitet, der ikke findes andre steder i verden,” siger Thomsen til Superliga.dk

Samarbejdet med både DreamHack, som har masser af erfaring med eSport, og Nordic Entertainment Group, der viser den virkelige Superliga, fortæller også, at der ikke er blevet sparet på noget i forhold til ambitionerne.

Bookmaker is inactive

– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos eOddset

Vindere af eSuperligaen

SæsonMestreFinalist
2018 sæson 1BrøndbyVejle
2019 sæson 2FCKBrøndby
2019 sæson 3AC HorsensFCK
2020 sæson 4VejleOB
Officielt logo for den danske eSuperliga