Danmarks bedste fodboldhold på kvindesiden er ligesom deres mandlige kollegaer igang med deres slutspil. Der er naturligvis først og fremmest fokus på mesterskabskampen, hvor de som så ofte før er Fortuna Hjørring og Brøndby, som kæmper om titlen. Alt tyder på, at der bliver tale om en tæt duel helt frem til sæsonens afslutning. Det er naturligvis også muligt, at oddse på, hvem der vinder Elitedivisionen – samt de enkeltvise kampe. Disse odds finder man hos Danmarks største bookmaker Danske Spil.

 

Odds på vinderen af Elitedivisionen 2019/20

Indlæser odds…

OBS: Disse odds kommer fra bookmakeren Danske Spil
Som nævnt tyder alt på, at det bliver en tæt kamp mellem storholdene Fortuna Hjørring og Brøndby om mesterskabet. Det er ikke nødvendigvis den store overraskelse, da man skal helt tilbage til 2001 for at finde et år, hvor en af de to klubber ikke løb med guldet. Dengang var det Odense, som tog mesterskabet. Siden da har Hjørring vundet seks mesterskaber, mens Brøndby har taget sig af intet mindre end 12 titler. Sidste sæson vandt Brøndby med fem point ned til Hjørring på andenpladsen.

Ved den lejlighed satte Brøndby gennem deres 14 kampe i slutspillet kun point til i deres kamp i Hjørring, som endte 0-0. Det viser, hvor vitale de indbyrdes kampe mellem Fortuna Hjørring og Brøndby er for mesterskabet. Der er dog andre klubber, som også kan drille dem. Gennem denne sæson har Brøndby og Hjørring haft langt flere pointtab end normalt. I denne sæsons grundspil tabte Hjørring eksempelvis til Farum BK, som sluttede treer i grundspillet – tre point efter Brøndby. Brøndby tabte også med 3-2 til VSK Aarhus.

Som det fremgår af de ovenstående odds, har Danske Spil ikke den store tiltro til, at de øvrige hold i slutspillet kan blande sig i mesterskabskampen. Hjørring vandt grundspillet, hvilket betyder, at de har fået 10 point med sig over i slutspillet. Brøndby blev nummer to og har derfor måtte lade sig nøjes med to point. Derfor er det ikke overraskende, at Hjørring er smal favorit til at løbe med mesterskabet. Der er dog som skrevet blot to point mellem holdene derfor skal der ikke mere end én kamp til før det hele er vendt på hovedet.

Outsiderne

Der resterer blot fire kampe af denne sæson. Det betyder, at der i skrivende stund kun er to hold med en teoretisk chance for at nå Fortuna Hjørring og Brøndby. Her er tale om Thisted og Farum. Der er som nævnt 12 point tilbage at spille om, så det er svært at forestille sig, at Thisted skulle få vendt de seks point de i skrivende stund er fra førstepladsen. Farum er syv point efter, så det er så godt som umuligt. I skrivende stund giver Thisted odds 60, mens Faurm giver hele 100 gange pengepene igen hos Danske Spil. VSK Aarhus og Kolding er for langt efter til, at det er matematisk muligt for dem at blive mestre.

 

Hvem vinder Elitedivisionen 2019/20?

Som det kan ses bliver der med al sandsynlighed tale om endnu et parløb mellem Fortuna Hjørring og Brøndby. Derfor er det naturligvis nærliggende at tage et nærmere på de to hold og deres styrker og svagheder forud for sæsonens sidste kampe.

Fortuna Hjørring

Siden 2013 har Hjørring og Brøndby på skift vundet mesterskabet. Hvis det mønster skal fortsætte, skal Hjørring tage sejre i år. Det er de som nævnt også ganske godt på vej mod at realisere dette. I år har Hjørring dog haft det svært mod andre hold end Brøndby. I grundspillet lykkedes det eksempelvis blot at få ét point fra de to kampe mod Farum, mens man også spillede uafgjort i den ene kamp mod Thisted. Derfor er det bestemt ikke kun kampene mod Brøndby, som man skal koncentrere sig om.

Sæsonens helt store profil indtil nu hos Hjørring har været Caroline-Sophie Møller. Den 21-årige Hjørring-spiller har indtil videre scoret 13 mål i 15 kampe i Elitedivisionen gennem denne sæson. Hjørring har også den finske angriber Sanni Franssi, som også gør sit for at sparke holdet mod mesterskabet.

 

Brøndby IF

Brøndby sluttede som nævnt grundspillet som nummer to efter Hjørring. Det betød, at man vi fik otte point med sig i slutspillet og derfor har to point op til Hjørring. Det er især kampene mod Fortuna Hjørring, som kostede Brøndby i grundspillet. Her tabte man nemlig begge kampe med 2-1. Nu får de en ny chance for at slå rivalerne i slutspillet. Brøndby ved inden slutspillet, at de gerne skal vinde alle deres kampe, hvis mesterskabet skal i hus. Hvis kampen mod Hjørring skulle ende uafgjort, skal Brøndby naturligvis håbe på, at et af de andre hold kan tage point fra Hjørring.

Hos Brøndby er de store offensive profiler ligaens topscorer Nicoline Sørensen, som har socret hele 16 mål i denne sæson. Holdkammeraten Nanna Christiansen har scoret 11 mål, så der er bestemt mål i Brøndby-mandskabet. I målet har Brøndby desuden en god sidste skanse i den danske landsholdsmålmand Katrine Abel.

 

Kampen om oprykning til Elitedivisionen

To hold fra grundspillet er ikke med i mesterskabsspillet. Her er tale om Odense Q og BFS. De skal i stedet spille mod fire hold fra Kvalifikationsrækken om at sikre sig en plads i næste års Elitedivision. Der er to pladser på højkant. De øvrige hold i kampen er AaB, B93, HB Køge og Vildbjerg. Her er det samme princip som i mesterskabsspillet, da hvert hold kun møder hinanden én gang.