Takket være vores live-opdaterede Superliga-tabel her på siden, kan du gennem hele sæsonen følge med i Superliga-stillingen. Udover at se, hvordan de ligger placeret i forhold til de øvrige hold i den danske top-liga, kan du også se antal kampe spillet, mål scoret, samt hvor mange kampe, der er endt i en sejr, uafgjort eller et tab for sæsonens klubber.

Tabellen er koblet op på en database, hvorfra den henter informationer efter hver kamp. Det betyder, at du hele tiden kan få det fulde overblik over den præcise stilling i Superligaen. Længere nede på siden gennemgår vi, hvordan tabellen læses, så du får alle informationerne med.

Expekt Odds på stillingen i Superligaen

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Stillingstabel for Superligaen 2023/24

Indlæser…

Tabellen for Superligaen 2023/24 opdateres automatisk efter hver kamp.

Sådan læser du vores Superliga-tabel

Trods ovenstående stillingtabels enkelhed, indeholder den alle informationer, som du behøver for at få et overblik over stillingen i Superligaen. Nedenfor har vi kort beskrevet de forskellige kolonner, så du kan få det fulde udbytte af tabellen:

  1. ”#” viser klubbens nuværende placering i Superligaen
  2. ”Klub” viser klubbens navn
  3. ”K” viser antal kampe spillet for den pågældende klub
  4. ”V” viser hvor mange kampe klubben har vundet
  5. “U” viser antallet af kampe, der er endt uafgjort
  6. ”T” viser hvor mange kampe klubben har tabt
  7. ”Mål” viser antallet af mål scoret henholdsvis mod og af modstanderne
  8. ”Point” viser antallet af point klubben har optjent

Som du også kan læse i vores gennemgang af Superligaen, optjener klubberne tre point ved en sejr og 1 point ved en uafgjort kamp. Tabte kampe giver ingen point. Har flere klubber lige mange point, afgøres rangeringen på baggrund af måldifference.

Bemærk: Mobilversionen af Odds.dk viser blot punkt 1, 2, 3 og 8. De resterende punkter, der viser resultaterne af kampene, fremgår kun, når du besøger hjemmesiden på din computer.

Superliga-placeringer som adgangsbillet til europæisk fodbold

Når klubberne kæmper om at få de bedste Superliga-placeringer, handler det ikke bare om, at de vil vinde Danmarksmesterskabet. Om muligt endnu vigtigere er det, at de øverst placerede hold i Superligaen får en adgangsbillet til kvalifikationsrunderne til diverse europæiske fodboldturneringer.

Holdet, der slutter sæsonen på 1.-pladsen, bliver sendt direkte videre til 2. kvalifikationsrunde i Champions League. Dertil er 2.- og 3.-pladsen, samt vinderen af Europa Playoff, sikret en adgangsbillet til kvalifikationsrunderne i Conference League.

Der er flere årsager til, at disse europæiske turneringer er eftertragtede blandt de danske klubber. Først og fremmest gør det en stor forskel for økonomien, da TV-pengene typisk er noget højere i de europæiske ligaer end i Superligaen. Derudover giver det de danske klubber (og deres spillere) mulighed for at vise sit værd i turneringer, der er niveauet over den danske top-liga – både i forhold til prestige og sværhedsgrad.

Der er med andre ord meget på spil for de danske klubber og det er lige netop derfor, at den endelige 3F Superliga stilling er af afgørende betydning.

Odds på stillingen i Superligaen

Udover at satse penge på de enkelte Superliga-kampe, så er det vældig populært at oddse på stillingen i Superligaen, når den sidste kamp er spillet i maj måned. Udover, at der kan være penge at vinde, kan det nemlig være vældig sjovt at se, hvorvidt man på forhånd har kunne regne ud hvilke klubber, der ender på hvilke placeringer.

Hvis du har et bestemt hold du holder med, eller hvis du mener, at du har gennemskuet, hvordan ovenstående Superliga-tabel ser i maj 2024, så kan du overveje at oddse på udfaldet hos bet365 eller en anden bookmaker.

Expekt Odds på stillingen i Superligaen

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Ofte stillede spørgsmål om stillingen i Superligaen

Hvad er stillingen i Superligaen?

Stillingen i Superligaen ændrer sig hele tiden, men du kan følge med i de enkelte klubbers placeringer i tabellen øverst på siden her. Informationer opdateres live og er således altid aktuelle.

Hvor kan man se de aktuelle Superliga-placeringer?

Placeringerne i Superligaen kan følges i såkaldte Superliga-tabeller. De findes rundt omkring; vi har blandt andet en øverst på siden her, men man kan også finde en stillingstabel på Superligaens egen hjemmeside.

Hvilke placeringer i Superligaen sikrer adgang til Europa-pladser?

Der kan være lidt forskel fra år til år i forhold til, hvilke placeringer i Superligaen, der sikrer adgang til de tildelte Europa-pladser. I 2023/24 får 1.-pladsen adgang til Champions League, mens 2.- og 3.-pladsen, samt vinderen af Superligaens Europa Playoff får adgang til Conference League.

Hvilke placeringer i Superligaen fører til nedrykning?

Det er de to nederste placeringer i Superligaen, der fører til nedrykning. Det vil sige, at hvis et hold slutter sæsonen på en 11.- eller 12.-plads, vil de skulle spille i 1. division i den efterfølgende sæson.