barcelona_bayern

Årets Champions League er efterhånden nået frem til semifinalerne, hvor der venter to gigantiske brag mellem de fire bedste klubber i Spanien og Tyskland – nemlig Bayern München – Barcelona og Dortmund – Real Madrid.

Fodboldeksperter og fans i forening lovpriser i disse tider både den tyske og spanske liga, som beskrives som de to bedste i europæisk fodbold i øjeblikket. Dette understreges også meget godt ved, at de fire sidste mandskaber i Europas mest prestigefyldte fodboldturnering – UEFA Champions League – er fra netop Tyskland og Spanien.

Tirsdag aften kl. 20:45 står så det første semifinalebrag mellem Bundesligaens- og Primera Divisions absolutte førerhold, Bayern München og FC Barcelona.

Odds på vinderen af årets champions league

 

Bayerns hjemmebane er en fæstning

Bayern München har fordelen af at være på hjemmebane i det første opgør, og der venter Messi og co. en varm velkomst på Allianz Arena, som med garanti vil være udsolgt med mere end 71.000 larmende tilskuere.

Bayern München er ikke et hold der taber ofte i egen hule, og i indeværende sæson i den tyske liga er det da også blevet til 12 sejre, 2 uafgjorte og blot ét nederlag i 15 hjemmekampe. Hele 52 mål har den bayerske målmaskine hamret i modstandernes netmasker, mens gardinet kun har blafret 11 gange i de blå/rødes ende. En imponerende hjemmebane statistik, som også er medvirkende til, at Bayern München indtager favoritrollen i aftenens kamp mod selveste FC Barcelona.

Derudover hører det med til historien at den førnævnte tyske målmaskine er ekstra velsmurt i øjeblikket. Bayern kommer nemlig til opgøret med en formkurve der hedder ubesejret i 23 kampe i træk, hvor det er blevet til 18 sejre og 3 uafgjorte. Målscoren for de seneste 5 kampe viser hele 19-3 i Bayern Münchens favør.

 

Bliver Messi klar?

Barcelona kommer til Tyskland med ét formål; at tilspille sig et godt udgangspunkt forud for returopgøret i Barcelona om en uge. Ser man på Barcelonas seneste to udekampe i Champions League mod henholdsvis AC Milan og Paris St. Germain, hvor Barcelona tabte 2-0 og spillede 2-2, må man antage at uafgjort vil være et godt udgangspunkt for spanierne.

Barcelona er dog ikke et hold, som primært vinder fodboldkampe ud fra en stærk defensiv. Catalanerne vinder deres kampe ved altid at være i boldbesiddelse i store dele af kampene, og ved at score mange mål i sine kampe. Men mod en stærk tysk defensiv på udebane, og med de omfattende problemer Barcelonas offensiv har haft i de seneste to udekampe i Champions League in mente, vil Catalanerne formentligt forsøge at benytte overvægt i boldbesiddelse til at holde de målglade tyskere væk fra eget straffefelt.

Odds på Messi som topscorer

Kampens helt store spørgsmål er dog, om Messi bliver klar til aftenens kamp. Han blev skadet i den første kamp mod Paris St. Germain, og var kun med som indskifter i returopgøret. Barcelonas sportsdirektør, Zubizarreta, har dog meldt ud i denne uge, at Messi er klar til at spille. Han har dog kun trænet med bold i under en uge, og det er derfor langtfra sikkert at Messi er med fra start.

 

Spil på kampen hos Tipico

Man skal naturligvis aldrig udelukke Barcelona-sejr uanset hvor de spiller og hvem modstanderen er, men bookmakernes odds afslører med tydelighed at de færreste regner med en spansk sejr i aften.

Tipico giver f.eks. 2.15 igen på en tysk hjemmesejr, mens der er flotte 3.50 at hente på uafgjort. Tror man at Messi og co. kan slå tyskerne i deres egen hule, får man pengene 3.30 gange igen.

Derudover kan du selvfølgelig spille på hvilke spillere der laver mål i kampen, hvem der scorer det første mål, antal hjørnespark og meget, meget mere. Tipico har 83 forskellige væddemål på aftenens kamp, og derudover kan du livebette på kampen helt frem til slutfløjtet.

Kampen kan følges live på dansk tv på 3+ med optakt fra kl. 20:00, og du kan spille på kampen allerede nu.

 

Læs optakt på Champions league her