FrankrigNår EM i Frankrig 2016 bliver skudt i gang fredag d. 10 juni, er det med Frankrig som store hjemmefavoritter. Selv om Frankrig har udeladt et par af de helt store stjerner, er der stadigvæk masser af kvalitet hos de franske spillere.

På mål finder man en af verdens bedste målmænd i Hugo Lloris fra Tottenham, lige som man på midtbanen måske finder verdens bedste spiller i Poul Pogba fra Juventus.

Men Frankrig er meget mere end Lloris og Pogba. I angrebet finder man blandt andet Antoine Griezmann, og på midtbanen har man udover Pogba også Kingsley Coman der har været en af de helt store stjerner for Bayern i denne sæson.

Den største svaghed forud for EM helt sikkert forsvaret, der ikke er dårligt, men heller ikke har samme kvalitet som Tyskland fx. har. Man finder dog en kæmpe rutine i Evra, Sagna og Mathieu fra Barcelona.

Frankrig er naturligvis på hjemmebane, og sidst de var det ved en stor slutrunde, endte det som bekendt med at de vandt. Det var ved VM i 1998. Man kan godt argumentere for at holdet ikke helt har samme kvalitet denne gang, specielt efter man har været nødtvunget til at lade Benzema blive hjemme. Men med i truppen er unge Martial fra Manchester United, og det skal blive spændende at se om han kan få sit store landsholdsgennembrud.

Frankrig er i gruppe A sammen med Rumænien, Albanien og Schweiz. Se stillingen i alle EM grupperne her.

 

Frankrigs trup til EM i fodbold 2016

Målmænd:

Benoit Costil (Rennes)
Hugo Lloris (Tottenham)
Steve Mandanda (Marseille)

Forsvar:

Lucas Digne (Roma)
Patrice Evra (Juventus)
Christophe Jallet (Lyon)
Laurent Koscielny (Arsenal)
Eliaquim Mangala (Manchester City)
Jeremy Mathieu (Barcelona)
Bacary Sagna (Manchester City)
Adil Rami (Sevilla)

Midtbane:

Yohan Cabaye (Crystal Palace)
Lassana Diarra (Marseille)
N’Golo Kante (Leicester)
Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain)
Paul Pogba (Juventus)
Moussa Sissoko (Newcastle)

Angreb:

Kingsley Coman (Bayern Munich)
Andre-Pierre Gignac (Tigres)
Olivier Giroud (Arsenal)
Antoine Griezmann (Atletico Madrid)
Anthony Martial (Manchester United)
Dimitri Payet (West Ham).