Rasmussen kalder Danmark for dark horse ved Eurovision

Dansk deltagelse ved Eurovision

Af Millenius/Shutterstock

Der var helt sikkert en masse danskere, som bed negle i går omkring klokken elleve. Eurovision-semifinalerne var nemlig ved at være færdige, og Danmark var endnu ikke sikre på at gå videre til lørdagens Eurovision finale.

Det hele endte dog lykkeligt. De danske vikinger blev nemlig råbt op som nummer otte ud af de ti sange, som gik videre fra semifinale nummer to. Hovedpersonen selv, Jonas Flodager Rasmussen, var da også ved at være godt og grundigt nervøs for ikke at gå videre.

– Især fordi kameraholdet kom hen til os som noget af det første, og så gik de bare væk og kom ikke tilbage. Jeg nåede at tænke “fuck mand, skal vi virkelig ikke være med i den finale”, men det skulle vi jo heldigvis, udtalte han til de danske medier i nat.

 

Spil på Eurovision hos NordicBet

 

Brødrene Olsen var ikke favoritter

Med semifinalen veloverstået er der i den danske lejr nu fuld fokus på at levere en gedigen overraskelse til finaleshowet på lørdag. Eksperterne og bookmakeren NordicBet spår nemlig ikke Danmark de helt store chancer for at snuppe sejren. Det er vores allesammens viking dog ikke ligefrem enig i.

– Som jeg har sagt hele tiden, så er vi først og fremmest gået efter finalepladsen, for det er vigtigt at komme over det skridt. Bagefter har jeg sagt, at hvis vi nåede over det, så kan alt ske, sagde Rasmussen umiddelbart efter semifinalen.

Han fremhæver det faktum, at Brødrene Olsen overhovedet heller ikke var favoritter forud for Eurovision i 2000. Det handler bare om at gøre det så godt som overhovedet muligt og så sætte sin lid til juryen og TV-seerne.

– Brødrene var heller ikke favoritter. Det handler om at ramme den helt rigtige lørdag aften, og så tror jeg selvfølgelig på, at vi er en dark horse, der kan overraske. Det virker til, vi har en del fans i salen, så hvorfor ikke, lød argumentationen fra Rasmussen.

 

Odds på Danmark ved Eurovision

Hos NordicBet er de da også en hel del mere optimistiske nu, end de var før semifinalerne. Oddset på en dansk sejr er således dalet fra 67,00 til 40,00. Derudover fik man før odds 4,00 på, at Danmark sluttede i top ti, hvilket nu er nede i odds 2,75.

Det hænger blandt andet sammen med, at de danske vikinger skal på scenen som nummer 15 ud af 26. Australien er nummer 14, mens Tjekkiet er nummer 16. Det har bestemt ikke skadet vikingernes vinderchancer, da de virkelig kommer til at skille sig ud fra mængden. Særligt fordi vores sang overhovedet ikke minder om hverken australiernes eller tjekkernes.

Nedenfor har vi samlet en liste over samtlige odds på Danmark ved Eurovision

  • Danmark slutter i top 20 odds 1,20
  • Danmark slutter i top 15 odds 1.60
  • Danmark slutter i top 10 odds 2,75
  • Danmark slutter i top 5 odds 6,00
  • Danmark slutter i top 3 odds 12,00
  • Danmark vinder Eurovision odds 40,00

Odds på Danmark ved Eurovision

 

Top ti er bestemt ikke urealistisk

Allerede før semifinalerne tog vi en snak med én af de fem vikinger, som repræsenterer Danmark ved Eurovision. Han sagde, at det sagtens kunne ende med en top ti-placering. Efter at have set samtlige sange samt deres startrækkefølge, er der ikke den store tvivl om, at han havde ret.

Før semifinalerne var de danske vikinger placeret på en 18. plads blandt bookmakerne, mens de nu ligger på en delt 11. plads sammen med Tjekkiet og Finland. Derfor synes vi da også helt sikkert, at odds 2,75 hos NordicBet er anbefalesværdigt. Hvis man gerne vil vide mere om blandt andet Danmarks sceneshow, så synes vi, at man skal læse vores eksklusive interview med Dan Firth.

 

Hvem er favoritterne?

Efter offentliggørelsen af startrækkefølgen er der én nation, som jubler mere end alle de andre. Cypern fik nemlig den perfekte lodtræning, da de skal spille næstsidst. Det er en kæmpe fordel, da afstemningen først bliver åbnet efter alle 26 lande har sunget deres sange. TV-seerne har derfor en hel del nemmere ved at huske den cypriotiske sang, end dem der skal spille i starten af showet.

Her finder vi blandt andet vores naboer fra Norge, der skal på scenen som nummer syv. Oddset på nordmændene er nu helt oppe i 20,00. De var ellers en af favoritterne, men bookmakerne har altså bestemt sig for, at deres startposition har forværret deres vinderchancer dramatisk.

Udover Cypern så står Israel også med rigtig gode kort på hånden. De spiller som nummer 22 – lige efter en rock-sang fra Ungarn og lige efter en country-sang fra Holland. Det er en ganske god kombination for israelerne, der ligesom danskerne har et letgenkendeligt nummer. NordicBet giver odds 2,20 på, at cyprioterne går hele vejen, mens der er odds 4,00 på Israel.

 

odds