Olympique Marseille – Atlético Madrid odds: Hvem vinder Europa League?

I år skal Europa League-finalen spilles på Parc Olympique Lyonnais. Slaget skal stå mellem franske Olympique Marseille og spanske Atlético Madrid. Begge mandskaber har stået i en finale før, men dog med meget blandede resultater.

Franskmændene har således ikke særlig gode erfaringer fra deres finaler i europæiske cup-turneringer. De spillede sig nemlig videre til UEFA Cup-finalen i både 1999 og 2004. Her tabte de dog med henholdsvis 3-0 til Parma og 2-0 til Valencia.

Spanierne har derimod masser af gode minder fra deres to Europa League-finaler. Både i 2010 og 2012 løftede de nemlig trofæet efter henholdsvis en 2-1-sejr over Fulham i forlænget spilletid og en 3-0-triumf over landsmændene fra Athletic Bilbao.

Det kunne måske også godt være derfor, at bookmakerne har gjort gæsterne til forhåndsfavoritter. En Atlético-sejr giver eksempelvis odds 1,69 hos NordicBet. En Marseille-sejr belønnes med odds 6,15. Uafgjort giver pengene 3,70 gange igen.

Nye og eksisterende kunder hos NordicBet kan i øvrigt få et freebet på 100 kroner til Europa League-finalen

 

Spil på Europa League-finalen hos NordicBet

 

Optakt: Olympique Marseille – Atlético Madrid

Forbandelsen skal brydes

Europa League finaleSom skrevet før har Marseille ikke særlig mange gode minder fra deres to forhenværende finaler. De har faktisk ikke formået at score i nogle af dem. Den forbandelse bliver franskmændene nødt til at bryde, hvis de vil løfte trofæet for første gang nogensinde. Selvom spanierne har en super solid defensiv, så burde det da også være muligt at få netmaskerne til at blafre.

Florian Thauvin har nemlig været flittigt scorende og assisterende i nærmest hele sæsonen. I Ligue 1 er det blevet til 22 mål og 11 oplæg i 34 kampe, mens han har nettet tre gange og lagt op til yderligere to i elleve Europa League-optrædener. I weekenden lavede han endda to kasser og én assist i 3-3-kampen mod En Avant Guingamp. Der er altså ikke den store tvivl om, at Thauvin er brandvarm for tiden.

Dimitri Payet har endda også været fyr og flamme igennem længere tid. Set over hele sæsonen står han noteret for ti scoringer og tyve oplæg – heraf tre mål og syv assists i Europa League. Payet blev sparet i det fornævnte opgør mod Guingamp, så han burde være fuldstændig frisk til finalen. Det er denne drabelige franske duo, som skal bryde forbandelsen og score mod madrilenerne, der ellers kun har lukket fire mål ind i 1/16-finalerne, 1/8-finalerne, kvartfinalerne og semifinalerne.

Konstantinos Mitroglou og Rolando Jorge Pires da Fonseca døjer begge to med småskavanker, og ingen af dem når at blive klar til kampen.

 

Tre i træk for Atlético Madrid?

Atletico Madrids officielle logoDiego Simeone og co. er ved at slutte deres sæson af med stil, efter de ellers måtte tage til takke med en tredjeplads i deres Champions League-gruppe bestående af AS Roma, Chelsea og Qarabag. Udover at have spillet sig hele vejen videre til finalen i Europa League, så ligger de nemlig også lunt i svinget til at snuppe sølvmedaljerne i La Liga. Det eneste de mangler er et enkelt point i deres sidste ligakamp mod Eibar på hjemmebane.

Deres succes er bygget op omkring deres super solide defensiv, som er ekstrem svær at bryde ned. Inde imellem stængerne har de en af verdens bedste målmænd i slovenske Jan Oblak, der i denne sæson har præsteret at holde buret rent 28 gange i 47 optrædener. Om han kan holde Thauvin og Payet fra fadet vil tiden vise, men sådan som han har præsteret i denne sæson, er der rimelig gode chancer for, at det kan lade sig gøre.

Udover et betonforsvar så har Atlético Madrid også en fantastisk fransk forward ved navn Antoine Griezmann. Der er masser af snak om et sommerskifte til Barcelona, og det er da også fuldt forståeligt, når man kigger på hans måltotal. I denne sæson har han fået netmaskerne til at blafre 27 gange, og han har også lagt op til yderligere 13 scoringer. Derfor er det da også helt sikkert ham, som ligner det bedste bud på en matchvinder for madrilenerne.

Både José María Giménez de Vargas og Víctor Machín Pérez Vitolo er tvivlsomme til opgøret, da de er på vej tilbage efter henholdsvis en muskelskade og en haseskade.

 

Olympique Marseille – Atlético Madrid spilforslag

I vores optik er det med ganske god grund, at bookmakerne har gjort gæsterne til forhåndsfavoritter. De har simpelthen et bedre hold end værterne. Når man kigger på de to mandskaber spiller for spiller, så ligner det endnu et Europa League-trofæ til spanierne. Særligt på grund af den franske forbandelse med at tabe uden at score, når de endelig har fået spillet sig hele vejen til en finale.

Vi tror, at betonforsvaret holder stand, og at Marseille for tredje gang i træk må tage til takke med sølvmedaljer. Antoine Griezmann kunne sagtens blive udslagsgivende og/eller kampafgørende.

Derfor anbefaler vi at spille på, Atlético Madrid vinder kampen til odds 1,69 hos NordicBet.

 

Spil på Atlético-sejr hos NordicBet

 

 

odds