Kommer Formel 1 til Danmark og København? Se odds her

Kevin Magnussen Renault formel 1

Et af de hyppigst diskuterede sportsemner i den danske andedam i denne tid er, hvorvidt København kan og bør afholde et Formel 1-løb i den nærmeste fremtid. Den 10. januar besøgte Formel 1-direktøren Chase Carey København, hvor han mødtes med repræsentanter for regeringen, Københavns Kommune samt projektets idé- og pengemænd, Helge Sander og Lars Seier Christensen. Dermed er Formel 1-drømmen tættere på end nogensinde før, og bookmakeren NordicBet har nu sat odds på, hvorvidt Kevin Magnussen og kompagni kommer til København eller ej.

Vil der blive gennemført et Formel 1-løb i København inden den 1. januar 2022?

Nej 1,35
Ja 2,70

 

Odds på Formel 1 i København her

 

Den københavnske Formel 1-rute

Planlægningen af Formel 1-løbet har allerede været i gang i et stykke tid. For nylig godkendte den officielle Formel 1-banekonstruktør det danske baneforslag i Københavns centrum. Planen er, at kørerne skal ud på en 4,6 kilometer lang rute, der tager dem forbi flere af Københavns ikoniske steder.

Banen er udarbejdet i samarbejde med Jan Magnussen, og den kan meget vel blive den hurtigste i Formel 1-kalenderen. Det er især på langsiden over Langebro og ud til Amager, at der kommer fart på. Her forventes det, at kørerne kommer helt op omkring 370 kilometer i timen.

På Amagerbrogade skal kørerne dreje 90 grader, hvorefter den anden langside begynder. Denne følger Torvegade over Knippelsbro, og også her kommer der virkelig fart på. Herefter kommer bilerne ind i hjertet af København, når de kører forbi Børsen og Christiansborg Slotsplads. Kort efter følger hvad der kan blive et smukt øjeblik, når kørerne skal under Den Sorte Diamant og ind imod det moderne byggeri ved Hambrosgade.

Københavns formel 1 rute

Den københavnske Formel 1-rute.

 

Det taler for Formel 1 i København

Formel 1-ledelsen leder i øjeblikket efter nye steder at afholde løb, og Chase Carey lod til at være yderst imponeret af København.

– København præsenterer på mange måder den form for lokation, som kan skabe en god platform for vores sport. Vi er også spændte på at være i et land, der har en så rig historie med kærlighed til vores sport, udtalte Carey til DR efter sit besøg.

Den danske regering har også godkendt planerne om at få Formel 1 til Danmark. Dette blev klart efter et møde med Københavns overborgmester Frank Jensen, regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, finansminister Kristian Jensen, kulturminister Mette Bock og erhvervsminister Brian Mikkelsen i 2017.

– Vi støtter op om Formel 1 i Danmark, fordi det er en af verdens tre største sportsbegivenheder. Det vil være med til at brande Danmark som en åben nation, som en turistnation og som en grøn nation, fortalte Brian Mikkelsen til DR i forbindelse med Chase Careys besøg.

Udover den politiske opbakning har projektet også opbakning fra erhvervslivet. I november, 2017, blev der afholdt et møde med mulige sponsorer og samarbejdspartnere, og her var der eftersigende en positiv stemning omkring finansieringen af løbet.

København er ydermere en by, der er kendt for at afholde store begivenheder. I de forgangne år har København blandt andet afholdt VM i landevejscykling, og kommunen arbejder aktivt på at få Tour de France til Danmark. Et Formel 1-løb vil gøre København endnu mere berømt i udlandet, hvilket på sigt kan være med til at tiltrække både turister og investeringer til hovedstaden.

Det danske Formel 1-bud har altså seriøs medvind for tiden. Der er allerede blevet investeret mange ressourcer og arbejdstimer i projektet, og der er blevet lagt et solidt grundlag.

 

Opret konto hos NordicBet og odds på Formel 1

 

Det taler imod Formel 1 i København

Selvom at Formel 1 er en kæmpe begivenhed, er der stadig stor modstand imod projektet i København og omegn. Dette skyldes blandt andet, at foregangsmændene, Helge Sander og Lars Seier, begge er polariserende karakterer. Derudover er der mange københavnere, der er modstandere af den nedlukning af byen, som løbet vil medføre. De fleste husker med gru, hvordan VM i landevejscykling satte byen på den anden ende i 2011, og hvordan begivenheder som Copenhagen Marathon og Distortion hvert år skaber kaos.

– Sådan et motorløb vil skabe alt for mange gener for København. Både i form af støj- og luftforurening, og byen vil være spærret af i mange dage, udtalte Københavns Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten i januar 2018.

Netop den forurening som et Formel 1-løb medfører er også et stort kritikpunkt. København bryster sig af at være en grøn kommune, og flere af hovedstadens politikere har en grøn profil.

– Vi er generelt tilhængere af mangfoldige events og begivenheder i København. Men Formel 1 og motorsport, synes vi ikke, er med til at understøtte vores grønne by og vores profil som bæredygtig by. Så det bliver nej tak, udtalte Alternativets Niko Grünfeld, der er kultur- og fritidsborgmester, ligeledes til DR i januar 2018.

Københavns Kommune har endnu ikke endegyldigt godkendt planerne om at få Formel 1 til byen. Stemmer kommunen imod vedtagelsen, dør projektet definitivt. Derudover er det værd at bemærke, at finansieringen af løbet endnu ikke er på plads. Hverken private investorer og sponsorer eller regeringen har endnu forpligtet sig til at putte penge i kassen.

 

Formel 1 til København inden 2022?

Hvis projektet får endegyldig godkendelse fra Københavns Kommune, og finansieringen kommer på plads, er håbet at lave en tre-årig aftale, der løber fra 2020. Altså skal København afholde tre Formel 1-løb mellem 2020 og 2023. NordicBet har sat grænsen ved 2022, hvilket betyder, at man som spiller har råd til, at planerne bliver udsat med op til to år.

Endnu er der mange spørgsmålstegn ved projektet, hvorfor oddset på “nej” er lavt. Seier og Sander har dog vind i sejlene for tiden, og regeringens støtte er vigtig. Med Kevin Magnussens plads i Formel 1-feltet boomer den danske interesse i sporten derudover i disse år. Formel 1 bliver dækket tæt af alle danske sportsmedier, og sporten har tusindvis af fans landet over. Som tingene ser ud i øjeblikket, er der altså værdi i at spille “ja” til 2,40 hos NordicBet.

 

Odds på København som Formel 1-vært