I 2016 imponerede Wales alt og alle ved at komme i semifinalen af EM. Det lykkedes dog ikke waliserne at kvalificere sig til det efterfølgende VM. Nu er dragerne dog tilbage i EM regi. Det skete, da man blev nummer to i Gruppe E. Nu skal Wales forsøge at leve op til det flotte EM fra for fire år siden. Wales skal spille deres to første gruppekampe i Baku inden sidste kamp i Rom mod Italien.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Wales

Odds på Wales’ gruppeplacering

Wales er endt i Gruppe A med Italien, Schweiz og Tyrkiet. Til sammenligning bød deres gruppe i 2016 på England, Slovakiet og Rusland. Dengang endte Wales med at vinde deres pulje. I år har bookmakeren Unibet til gengæld ikke den store tiltro til waliserne. De giver således i skrivende stund odds 1,65 på, at gruppespillet bliver endestation på Wales. Skulle Wales ske at gå videre fra deres gruppe, da Unibet odds 2,25. En overraskende førsteplads i gruppen vil til gengæld udløse odds 7,5.

Odds på Wales’ samlede præstation

Kommer Wales endnu engang videre fra gruppespillet, er der odds 1,65 på, at ryger ud i ottendedelsfinalen pg 7,5 i kvartfinalen. Semifinalerne, som blev endestationen i 2016, giver odds 12.00 denne gang. Går Wales et skridt videre ved dette EM, vil en andenplads give odds 51.00 igen, mens Wales som europamestre giver hele 151 gange pengene igen.

Walisisk topscorer

Det er endnu ikke muligt at spille på Wales’ interne topscorer. Du kan dog spille på, at en waliser bliver samlet topscorer ved EM. Her dragernes bedste bud naturligvis Gareth Bale. Tottenham-kanten er holdets suverænt største stjerne. Han har med lejeopholdet i Tottenham endelig fået gang i karrieren igen efter, at den var ved at gå i stå i Real Madrid. Et andet bud er holdets anden stjernespiller, Aaron Ramsey. Juventus-midtbanespilleren giver odds 101 igen, hvis han bliver topscorer.

 

Unibet Odds på Wales' EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Wales

Chris Coleman stod i spidsen for succesholdet i 2016. Da det ikke lykkedes Wales at kvalificere sig til VM 2018 i Rusland, forlod Coleman posten. Ny mand i sædet blev landsholdslegenden Ryan Giggs. I EM-kvalifikationen endte Giggs’ Wales i Gruppe E sammen med VM-finalisterne fra Kroatien, Slovakiet, Ungarn og Aserbajdsjan. Man kom godt fra start, da man på hjemmebane i Cardiff slog Slovakiet med 1-0. Denne sejr kom i hus efter en tidlig scoring af Daniel James.

Herefter fulgte to nederlag mod Kroatien og Ungarn. Det lykkede Wales at komme tilbage på sporet med en 2-1-sejr mod gruppens bundprop, Aserbajdsjan. Det var dog med hiv og sving, og der skulle et sent mål af Bale til. To 1-1-resultater mod Slovakiet og Kroatien betød, at Wales var tvunget til at vinde deres to sidste kampe, Samtidig skulle man håbe på hjælp fra Kroatien, som skulle slå Slovakiet for at give Wales en chance.

I næstsidste spillerunde fik Wales en 2-0-sejr mod Aserbajdsjan, mens Slovakiet tabte 3-1 til kroaterne. Dermed kunne Wales sikre sig andenpladsen, da man i sidste kamp slog Ungarn med 2-0 på to mål af Aaron Ramsey.

 

Wales’ EM-historie

Inden kvalifikationen til EM 2016 havde Wales allerede været snublende tæt på at kvalificere sig flere gange. I 1976 var der kun fire hold, som kom videre til slutrunden. Det betød, at alle gruppevinderne skulle spille play-off-kampe om en plads. Her tabte Wales 3-1 over to kampe til Jugoslavien.

I 1988 endte nederlag i kvalifikationens to sidste kampe mod Danmark og Tjekkoslovakiet med at koste EM-billetten. I kvalifikationen til EM 1992 sluttede man et point efter de senere finalister fra Tyskland. Det var med legender som Mark Hughes, Ian Rush og Dean Saunders på holdet.

I 2004 blev play-offs igen endestationen, da man tabte 1-0 til Rusland over to kampe. Det blev sidste chance for spillere som Gary Speed og Ryan Giggs, som begge siden blev landstræner for Wales. Ved EM 2016 i Frankrig kom der for første gang 24 hold med. Det betød, at Wales’ andenplads i gruppen med Belgien, Bosnien, Israel, Cypern og Andorra var nok til en EM-billet. Her endte man i Gruppe B med England, Slovakiet og Rusland. Det resulterede i sejre mod Slovakiet og Rusland og et nederlag til England. Dermed vandt man gruppen.

Førstepladsen i gruppespillet betød, at man i ottendedelsfinalen fik en overkommelig modstander i form af Nordirland. Efter en 1-0-sejr var man klar til kvartfinalen mod Belgien, som var en af turneringens helt store favoritter. Det manuskript havde Wales dog ikke læst, da mål af Ashley Williams, Hal Robson-Kanu og Sam Vokes sendte Belgien til tælling. Aaron Ramsey fik et gult kort mod Belgien, hvilket betød, at han fik karantæne i semifinalen mod Portugal. Her tabte Wales da også med 2-0 til de senere europamestre efter mål af Cristiano Ronaldo og Nani.

 

Profilen: Gareth Bale

Det er umuligt at komme udenom, at Gareth Bale er den helt store profil på dette hold. Bale har tilbragt denne sæson med at være udlejet til Tottenham, da forholdet til Real Madrid mildt sagt ikke var det bedste.

Da Wales sikrede kvalifikationen efter sejren over Ungarn blev Bale fotograferet med et banner, hvorpå der stod “Wales. Golf. Madrid. I den rækkefølge.” Det faldt naturligvis ikke i god jord i Madrid, hverken hos klubben eller dens fans. Beskeden var mere rettet mod de spansker medier end Real Madrid, men billederne gik verden rundt.

Bale fylder 31 under EM, så hvis han skal have mest muligt ud af sine bedste år på landsholdet, er dette EM måske hans sidste chance. VM er alt andet lige en del sværere at kvalificere sig til.

 

Talentet: Daniel James

Sidste sommer skiftede Daniel James Swansea ud med Manchester United, og siden da har han ikke set sig tilbage. Den 22-årige walisere har allerede vist klassen i Premier League, hvor man er fast mand hos Manchester United i sin første sæson. James er kendt som en lynhurtig venstrekant, som både kan score mål og sætte dem op for sine holdkammerater.

Ryan Giggs gav Daniel James landsholdsdebut i november 2018 i en venskabskamp mod Albanien. Han er sidenhen blevet en nøglespiller for Wales. Han figurerede således i samtlige Wales’ kvalifikationskampe, hvor man score et mål og lavede en assist. Her var tale om vigtige mål. Scoringen kom i 1-0 sejren mod Slovakiet, mens assisten kom i andet møde mellem de to, som endte 1-1.

Wales endte som bekendt med at vinde gruppen foran netop Slovakiet. Det skal derfor blive yderst interessant at følge unge James ved EM, hvor han sammen med Ramsey og Bale skal forsøge at føre Wales mod endnu en stor slutrunde.

 

Landstræneren: Ryan Giggs

Ryan Giggs nåede at spille 64 landskampe for Wales, inden han stoppe på landsholdet som 34-årig. Dengang havde Wales kort forinden fejlet i forsøget på at kvalificere sig til VM 2006. Efterfølgende lejede Giggs med tanken om at gøre comeback, men det blev aldrig til noget. Han var dog kaptajn for Storbritanniens hold ved OL 2012 i London.

Giggs var dog ikke helt færdig med landsholdet. I januar 2018 blev han udnævnt til ny walisisk landstræner. Chris Coleman havde forladt posten for at tage det ledige manager job i Sunderland (han blev fyret efter fire måneder, da klubben rykkede ned for andet år i træk). Kvalifikationen til EM 2020 blev som bekendt sikret. Dermed får Giggs endelig chancen for at være med til en slutrunde med Wales.

Truppen for Wales

Wales’ trup kendes ikke i skrivende stund. Man kan dog roligt glæde sig til at se spillere som Gareth Bale, Aaron Ramsey og Daniel James, da disse naturligvis er selvskrevne. Med sådanne offensive kapaciteter bliver Wales interessante at følge. Defensiven er dog også på plads. Man lukkede således blot seks mål ind i de otte kvalifikationskampe.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+