kristoffer hari

Kristoffer Hari
23. December 1997, Tåstrup
Nuværende klub: Sparta Atletik.

Indenfor atletik har Danmark aldrig været en af de største nationer. Den største danske løber gennem tiden har været Wilson Kipketer, der har sat utallige rekorder på 800 meter distancen, og som har gjort Danmark stolte med hhv. sølv og bronzemedaljer ved OL.

Nu er der dog et nyt håb på vej, han er ikke gammel nok til at have et kørekort, men han er til gengæld lynhurtig. Der er tale om Hari, Kristoffer Hari, eller Dynamit Hari, som han er blevet døbt af sportsverden. Den unge Hari er født d. 23. december 1997, hvilket gør ham til en ung mand, der har et kæmpe potentiale og en stor fremtid.

Kristoffer Hari startede sin løbekarriere i klubbe, Hvidovre AM, men han har sidenhen skiftet til den absolut største atletikklub i Danmark, Sparta Atletik.

Som 15-årig satte Kristoffer Hari dansk juniorrekord, da han løb 100 meter på 10,53. Tiden var ikke blot imponerende fordi, at han slog en rekord, men samtidig fordi, at den blev sat i modvind. Han forberede allerede rekorden med 10 hundrededele d. 15. juni 2013 ved Copenhagen Open, hvor han samtidig løb den hurtigste tid af alle 15-årige nogensinde.

Bare ugen efter satte Kristoffer Hari endnu en personlig rekord, da han løb i tiden 10,37 i Schweinfurt i Tyskland. Med denne tid er han den næsthurtigste dansker nogensinde, kun slået af Morten Jensen, der har løbet 10,29 på 100 meter distancen.

Ved DM i 2013 stillede Kristoffer Hari op i seniorkategorien, og der satte han alt og alle på plads med tiden 10.61. Han kunne dermed lade sig hyld, som den yngste danske mester nogensinde.

Tøjgiganten Puma valgte i 2013 at skrive et større sponsorart med danskeren, der skal hjælpe med at rebrande det tyske tøjfirma. Det samme skete for Usain Bolt, da han var i Kristoffer Haris alder, og hvis man kigger på deres respektive tider, så løb de ca. lige hurtigt, da Usain Bolt var nede i samme alder.