Superligaen: De bedste odds på FC København vs Esbjerg

superliga logo hvidLørdagens superligaopgør foregår i Parken. De lidt detroniserede mestre fra FC København møder Esbjerg, der anført af Martin Braithwaite startede aldeles flyvende i år. Tingene har ændret sig siden da og vi har kigget på hvorfor:

For at starte med hjemmeholdet, så er der ikke den store forklaring på, hvorfor FC København har startet helt katastrofalt. Man er kommet over nedrykningsstregen, men hvem havde helt ærligt regnet med, at FCK lå omkring nedrykningsstregen efter 7 runder? Vi gætter på under 1% – og dem, der havde, var formentlig Brøndby-fans, der fyrede nogle gæt af, de ikke selv troede på. Det er en chokerende start, FC København har haft i denne sæson.

I sidste runde fik FC København endelig hul på bylden med en 4-1 sejr i Viborg. FC København er naturligvis ikke nedrykningskandidat og spørgsmålet er, om det var en kickstart for løverne. Potentialet er der bestemt og man har fået Ståle Solbakken tilbage. Man skal ikke undervurdere effekten af det – og her tænker jeg primært mentalt. Han var en succestræner sidst han var i klubben og det kan give et øjeblikkeligt morale-boost.

FC København kommer til at undvære Kris Stadsgaard i et par uger, hvilket svækker defensiven en del. På midtbanen er Thomas Delaney ramt af karantæne. Selvom det er 2 faste mand, der er ude, så ser FCK ud til at være i stand til at stille tæt på stærkeste opstilling.

Esbjerg er en anden historie. Man startede sæsonen som lyn og torden med Braithwaite i front. Efter salget af ham til Toulouse, så er det gået gevaldigt i stå på den geografisk rigtige danske vestegn. De sidste 3 kampe har budt på ét sølle point. Bevares det kom mod mesterskabsfavoritterne fra FC MIdtjylland, men inden tabte man til både Randers og Viborg. Det er håbløst, hvis man har drømme om at kvalificere sig til Europa næste sæson også. Esbjerg ligger i øjeblikket på en fjerdeplads, og hvis man skal forsvare den – og dermed europæiske fodboldpladser – så skal der helt andre boller på suppen.

Trupsmæssigt har Esbjerg undergået en stor forvandling. I første omgang led man et stort tab, da Braithwaite forsvandt. Efterfølgende har man søgt at erstatte ham med Pape Pate Diouf, men han mangler fortsat at slå igennem.

Ugen er gået med en del ballade om nyindkøbet Mohammed Fellah, som skiftede til Esbjerg som følge af kvalifikationen til Europa League-slutspillet, idet Esbjerg glemte at notere ham på holdlisten og han derfor ikke får lov til at deltage i Europa League. Det er noget af en bommert, da Fellah er en solid spiller. Han er ligeledes ude i aften med en småskade.

Esbjerg købte i alt 3 spillere efter at have kvalificeret sig til Europa League og de to andre er med i aften og klar til debut. Det drejer sig om Ryan Johnson Laursen og Mushaga Bakenga. Især Bakenga er der store forventinger til.

De bedste odds på kampen er:

FC København: 1.71 hos MermaidBet
Uafgjort: 4.00 hos Tipico
Esbjerg: 5.50 hos Tipico

Kampen starter allerede klokken 17:00 i dag og du kan følge den på Canal 9.

Dagens spilforslag:

 

Dagens spilforslag
FCK med mere end 1 mål til odds 2.90 hos UniBet
knap_odds_her

FC København fik hul på bylden i Viborg senest, mens Esbjerg er i en lille pointkrise. Esbjerg har slet ikke været sig selv siden Braithwaite-salget og selvom man har foretaget nye indkøb, så er disse endnu ikke indspillet på holdet, samt det måske vigtigste af indkøbene er ude med en skade.

Det taler alt sammen i retning af hjemmeholdet, der stiller tæt på stærkeste opstilling og er sammenspillede. Lægger man dertil en mulig “Ståle-effekt”, så ligger det til en solid hjemmesejr i dagens opgør. En af bookmakerne skiller sig bemærkelsesværdigt stort ud i forhold til de andre, så der slår vi naturligvis til:

FC København-Esbjerg (0-1): 1-tal = FC København vinder med mindst 2 mål til odds 2.90 hos Unibet

Hitrate: 27/69 = 39%
Samlet indsats: 69
Samlet resultat: -7.24
Tilbagebetalingsprocent: 90%