Når Stoke City og Manchester City krydser klinger på bet365 Stadium, så er det i sandhed bund imod top. Hjemmeholdet ligger nemlig og roder rundt på den forkerte side af nedrykningsstregen. Udeholdet kører derimod på automatpilot imod det engelske mesterskab. Kan Paul Lamberts mandskab levere et mindre mirakel, eller bliver det endnu en stensikker sejr til Pep Guardiolas tropper?

The Potters spillede 0-0 med Southampton på udebane i lørdags. Det var fjerde gang ud af fem mulige, at de forlod banen med et enkelt point. Deres sidste sejr ligger helt tilbage i midten af januar måned, hvor de slog Huddersfield på hjemmebane med 2-0. Det er da også derfor, at Stoke ligger placeret på en 19. plads i Premier League med 27 point. Ét mindre end Southampton på 17. pladsen.

The Citizens tabte i onsdags med 1-2 på hjemmebane til FC Basel i Champions League. Det gjorde dog ikke det store, da de bankede dem med 0-4 på udebane. Derfor er de stensikkert videre til kvartfinalerne, og de sparede endda alle deres stjernespillere i processen. Man City ligger på en stensikker førsteplads i ligaen med 78 point. Det er 16 mere end bysbørnene fra Manchester United på andenpladsen.

Udeholdet er kæmpe favoritter hos samtlige bookmakere. En udesejr giver odds 1,22 hos betfair. En hjemmesejr belønnes med odds 15,00. Et uafgjort resultat giver pengene 6,50 gange igen.

Man kan score sig en fin odds bonus hos betfair, og det kan man læse meget mere om i vores anmeldelse af dem.

 

betfair Sportsbook Odds på opgøret hos betfair

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: Stoke City – Manchester City

Stoke City

Paul Lamberts mandskab har haft et elendigt kalenderår indtil videre. Det er nemlig blevet til fire nederlag, fire uafgjorte og kun en enkelt sejr med en samlet målscore på 6-10. De startede året ud med at tabe 0-1 på udebane til Newcastle, for derefter at blive besejret af Coventry i FA Cuppen med 2-1. Det blev for meget for Stoke-ledelsen, som fyrede manager Mark Hughes umiddelbart efter kampen og ansatte Paul Lambert i stedet for. Det har dog ikke hjulpet særlig meget, da han startede med at tabe 3-0 på udebane til Manchester United, og selvom han slog Huddersfield med 2-0 på hjemmebane i den efterfølgende kamp, så er det hans hidtil eneste sejr som træner for The Potters.

Derefter blev det nemlig til en nulløsning med Watford på hjemmebane, hvilket blev fulgt op af et 2-1 nederlag på udebane til Bournemouth. I deres sidste tre kampe har de godt ikke tabt, men de har heller ikke vundet. De har spillet 1-1 med både Brighton & Hove Albion på hjemmebane og Leicester på udebane, og som skrevet før blev det til endnu en nulløsning mod Southampton på St. Mary’s Stadium i lørdags. Der skal altså snart en sejr på bordet, hvis de vil op på den rigtige side af stregen, men de skal nok ikke regne med, at den kommer mod mægtige Man City.

Stoke har kæmpestore problemer i defensiven. De er rent faktisk det mandskab, som har lukket flest mål ind af alle i Premier League, og det skal de hurtigt muligt have lavet om på. De scorer nemlig heller ikke særlig mange mål. De har den sjettedårligste offensiv i ligaen, og det er altså en rigtig dårlig kombination både at indkassere mange scoringer og samtidig ikke lave nogen i den anden ende. Det er da også hovedårsagen til, at de ligger og roder rundt i den tunge ende af tabellen.

Stephen Ireland er et spørgsmålstegn. Mame Biram Diouf er ukampdygtig på ubestemt tid. Lee Grant kommer heller ikke i aktion.

 

Manchester City

Man City logoPep Guardiolas tropper har derimod haft et ganske glimrende 2018. De har nemlig vundet 12 kampe, spillet en enkelt uafgjort og tabt tre med en samlet målscore på 41-15. De startede sådan set året strålende ud med tre sejre i streg. Først blev Watford sendt hjem med et 3-1-nederlag fra Etihad, og derefter blev Burnley banket med 4-1 på hjemmebanen. Bristol City blev også sendt hjem fra Manchester med et nederlag. Det var i den første af to Carabao Cup-semifinaler. Sergio Agüero sørgede med sin overtidsscoring for en 2-1-sejr til hjemmeholdet. Deres første og hidtil eneste nederlag i Premier League kom, da de skulle spille mod Liverpool på Anfield. I et sindsoprivende opgør måtte Pep Guardiola se sig slået af Jürgen Klopp med cifrene 4-3.

Der skulle dog ikke gå særlig lang tid, før de kom tilbage på sejrssporet. Sergio Agüero scorede nemlig hattrick mod Newcastle på hjemmebane, og det var nok til at vinde 3-1. Derefter gik turen til Bristol, hvor den anden Carabao Cup-semifinale skulle spilles. Kevin de Bruyne sikrede en 2-3-sejr med sit mål dybt inde i dommerens tillægstid. Herefter blev Kenneth Zohore og Cardiff City slået ud af FA Cuppen med 0-2 i Wales. Bundproppen West Bromwich Albion slog man stensikkert med 3-0 på hjemmebane i den efterfølgende kamp. Mod Burnley på Turf Moor lignede det længe en 0-1-sejr, men Jóhann Berg Guðmundsson dukkede op kort før tid og gjorde det til 1-1.

Mod både Leicester på hjemmebane og Basel på udebane blev det til storsejre, inden de måtte se sig slået i FA Cuppen af Will Grigg og Wigan med 1-0 på udebane. De vandt Carabao Cup-finalen med 3-0 over Arsenal, og de slog The Gunners igen fire dage senere på Emirates med samme cifre. De engelske mestre fra Chelsea fik ikke et eneste skud på mål, og blev besejret med 1-0 på Etihad tre dage efter.

Benjamin Mendy, Fernandinho og Raheem Sterling alle tre tilbage på træningsbanen og kan komme i aktion.

 

Spilforslag

Det her opgør lugter langt væk af en stensikker sejr til udeholdet. Særligt når man tænker på, at alle deres stjernespillere blev sparet i midtugens Champions League knockout-kamp.

Vi tvivler på, at Stoke kan komme på måltavlen mod mægtige Manchester City. Deres fokus vil helt sikkert være på det defensive, og det kommer nok til at gå ud over offensiven.

Derfor anbefaler vi at spille på, begge hold scorer ikke i kampen til odds 1,85 hos betsafe.

 

betfair Sportsbook Følg spilforslaget hos betfair

Indbetal og spil for minimum 100 kr. og få et freebet på 100 kr. | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDK10M | Kvalificerende væddemål skal være til minimum odds 1,50 | Kvalificerende væddemål skal være afgjort senest 90 dage efter oprettelse | Freebet udløber 90 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

betfair logo