NordirlandNordirland får EM-debut i Frankrig, hvor landet deltager i dets første europamesterskab nogensinde. Nordirland er ikke et hold mange regner med ved EM i fodbold 2016, men man gør klogt i ikke at undervurdere Michael O’Neills mandskab.

Nordirland kom med til EM via en førsteplads i kval-gruppe F, hvor man var i pulje med Rumænien, Ungarn, Finland, Færøerne og gigant-skuffelsen Grækenland. Her led Nordirland kun ét nederlag i de 10 kampe.

O’Neills nordirske EM trup tæller stort set kun spillere som til dagligt gør sig i engelsk og skotsk fodbold, hvor nogle af de største profiler er forsvarsspilleren Jonny Evans, midtbaneduoen Steven Davis og Oliver Norwood samt Norwich-angriberen Kyle Lafferty.

Mens Nordirlands EM trup ikke vælter sig i verdensstjerner, beviste holdet igennem EM-kvalifikationen at man kriger sejrene hjem via hård fight og et godt arbejdende kollektiv, og der venter som minimum Nordirlands modstandere en hård kamp ved denne slutrunde.

Det er umiddelbart svært at spå om Nordirlands startopstilling, for O’Neill har brugt en række forskellige formationer i både kvalifikation og træningskampe. Senest har man benytte sig af 3-5-2 eller 5-3-2 systemer, hvorfor der kan blive plads til to angribere i startopstillingen. Her bør Lafferty være selvskreven, mens Jamie Ward eller Conor Washington kommer til at agere angrebsmakker til Lafferty. Dog bliver det spændende at følge 24-årige Will Grigg, som har været brandvarm for Wigan i denne sæson, hvor han har scoret 28 mål i 43 kampe. Han har også sneget sig med i Nordirlands EM trup, og bør også få spilletid i Frankrig.

På mål står det store valg mellem Roy Carroll og Michael McGovern, og her falder valget formentligt på den rutinerede Roy Carroll.

Du kan se Nordirlands trup til EM i fodbold 2016 herunder, og hvis du vil spille på Nordirland ved EM, kan du finde masser af odds på EM her.

 

Nordirlands EM 2016 trup

Målmænd:

Michael McGovern (Hamilton)

Roy Carroll (Notts County)

Alan Mannus (St Johnstone)

Forsvar:

Jonny Evans (West Brom)

Craig Cathcart (Watford)

Gareth McAuley (West Brom)

Luke McCullough (Doncaster)

Aaron Hughes (Melbourne)

Conor McLaughlin (Fleetwood)

Lee Hodson (MK Dons)

Paddy McNair (Manchester United)

Midtbane:

Steven Davis (Southampton)

Oliver Norwood (Reading)

Chris Baird (Derby)

Corry Evans (Blackburn)

Shane Ferguson (Millwall)

Stuart Dallas (Leeds)

Niall McGinn (Aberdeen)

Josh Magennis (Kilmarnock)

Angreb:

Kyle Lafferty (Norwich)

Jamie Ward (Nottingham Forest)

Will Grigg (Wigan)

Conor Washington (Queens Park Rangers)