Rusland – Kroatien odds: Alt du skal vide om VM-kvartfinalen i Sotji

Den sidste af de fire kvartfinaler er den kamp, Danmark skulle have stået i. Her mødes Rusland og vores banemænd fra Kroatien. Begge hold måtte ud i straffekonkurrence i ottendedelsfinalen, så de har formentlig begge tunge ben, når denne kamp sparkes igang i Sochi.

Rusland leverede en vaskeægte sensation, da de slog Spanien i ottendedelsfinalen. Sejren skabte spontane fejringer over hele det store land, og i Moskvas gader festede befolkningen til den lyse morgen.

Helt så imponerende var Kroatien ikke. De havde store problemer med at nedbryde den danske defensiv, og de balancerede flere gange på afgrundens rand. Imod Rusland kommer kroaterne endnu en gang op imod en betondefensiv, så de kan igen komme i problemer.

Gæsterne er dog gjort til favoritter af bookmakerne. Unibet har nogle af markedets højeste Rusland – Kroatien odds, og her er der odds 3,90 på Rusland og 2,25 på Kroatien.

 

Odds på kampen hos Unibet

 

Rusland – Kroatien optakt

Defensiven skal bære Rusland

Det russiske fodboldforbund, RFS', officielle logo på transparant baggrundRusland var ikke levnet mange chancer imod Spanien, men det var bestemt fortjent, at de gik videre. Landstræner Stanislav Cherchesov havde læst den spanske modstander, og dermed formåede russerne at lukke ned for Spaniens stjernerække af offensive profiler. Spanierne havde bolden i små 80 procent af kampen, og de havde 23 afslutninger, men de blev kun sjældent virkelig farlige. Når de så endelig truede russerne, var Igor Akinfeev altid på plads i målet.

Imod Kroatien skal Rusland bruge den samme taktik. Russerne kommer til at stå dybt på banen, hvilket beskytter langsomme Sergey Ignashevich og Ilya Kutepov imod løbedueller. De to skal i stedet stå omkring feltet, mandsopdække Mario Mandzukic og ellers afvise Kroatiens indlæg. Derudover skal Roman Zobnin og Daler Kuzyaev på midtbanen sørge for at Ivan Rakitic og Luka Modric ikke får nogen plads eller tid med bolden på den sidste tredjedel af banen. Imod Spanien beviste Ruslands defensiv, at den sagtens kan byde verdens bedste teknikere op til dans. Det er en kompakt defensiv, og spillerne har gode relationer. Igor Akinfeev og Sergey Ignashevich har spillet sammen i CSKA Moskva i en menneskealder, hvor de også er holdkammerat med Mario Fernandes og Aleksandr Golovin. Den slags detaljer spiller en stor rolle i disse kampe.

Offensivt har Rusland også en række playmakers. Cheryshev og Golovin kan afgøre kampe på egen hånd, og Dzyuba er en af turneringens køligste angribere. Tre mål har den Zenit Skt. Petersborg-ejede targetman scoret ved denne slutrunde, og qua hans størrelse er han svær at danse med for alle modstandere.

Rusland må desværre undvære rutinerede Yuri Zhirkov og Alan Dzagoev. Sidstnævnte har siddet ude siden åbningskampen og kommer ikke i kamp mere i denne turnering. Zhirkov pådrog sig en skade imod Spanien, og hans turnering er også slut ifølge Cherchesov.

Forventet startopstilling

Akinfeev – Kudryashov, Ignashevich, Kutepov, Fernandes – Zobnin, Kuzyaev – Cheryshev, Golovin, Samedov – Dzyuba

Se Ruslands VM-trup

 

Kroatien nærmer sig miraklet

Det kroatiske fodboldforbunds logoI 1998 vandt Kroatien bronze ved VM. Dengang var stjernerne folk som Slaven Bilic, Davor Suker og Robert Prosinecki. Siden er Kroatien dog gået fra den ene skuffelse til den næste i international fodbold, men den stime kan stoppe nu. Profilerne er i dag Ivan Rakitic, Luka Modric og Mario Mandzukic, og de ser endelig ud til at udfylde de store sko efterladt i 1998.

Kroatien var formentlig gruppespillets allerstærkeste hold, hvor de gjorde rent bord med tre sejre. Især 3-0-sejren over Argentina var skelsættende, men generelt set imponerede kroaterne med deres spil. Offensivt var de fremragende med syv scorede mål, og defensivt holdt de clean sheets imod både Nigeria og Argentina.

Fælles for både Nigeria og Argentina er dog, at de begge forsøgte at presse Kroatien højt på banen. De forsøgte at sætte sig på kampen og dominere spillet. Det gjorde hverken Island eller Danmark, og i disse kampe havde kroaterne det utrolig svært. Imod Island sikrede de en smal 2-1-sejr på et mål af Ivan Perisic i det 90. minut, og imod Danmark måtte de hele vejen til straffekonkurrence før, sejren blev sikret.

Kroatien har det nemlig rigtig svært imod defensive hold, der pakker sig dybt på banen. Det så man også i kvalifikationen, hvor Kroatien tabte til Island på udebane, fik 1-1 på hjemmebane imod Finland og blot hev tynde 1-0-sejre i land imod Kosovo på hjemmebane og Finland på udebane.

Kroaterne risikerer at undvære venstreback Ivan Strinic, der er tvivlsom. Han pådrog sig en skade imod Danmark, og han har derfor brugt starten af ugen på et individuelt træningsprogram. Flere af Kroatiens spillere kommer i karantæne ved et gult kort. Det gælder Rebic, Rakitic, Brozovic, Mandzukic, Pjaca, Vrsaljko, Corluka og Jedvaj.

Forventet startopstilling

Subasic – Strinic, Lovren, Vida, Vrsaljko – Rakitic, Brozovic – Perisic, Modric, Rebic – Mandzukic

Se Kroatiens VM-trup

 

Rusland – Kroatien spilforslag

Der er ingen tvivl om Kroatiens favoritværdighed. På papiret er de markant bedre end Rusland, og de har allerede taget nogle pæne skalpe i Nigeria og Argentina. Taktisk set ligger denne kamp dog rigtig fint til russerne. Deres gode defensiv kan gøre livet utrolig svært for kroaterne, og Igor Akinfeev har stået en fantastisk turnering i målet. Som det ser ud nu, er der simpelthen ingen sprækker i det russiske mandskab.

Offensivt har Rusland også gjort det solidt. Cheryshev har x-faktor, og Golovin har været en af turneringens helt store oplevelser. Dzyuba er derudover en tank oppe foran, og hans hovedstødsevner og kynisme bliver også afgørende på både dødbolde og kontraangreb.

Vi anbefaler derfor et spil på, at Rusland går videre til odds 2,50 hos Unibet. Det er noget lavere end oddset på Rusland-sejr i regulær spilletid, men til gengæld er der øget sikkerhed, da russisk sejr efter forlænget spilletid eller straffekonkurrence altså også udløser gevinst.

 

Følg spilforslaget hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund