Danmark er sikret stærk repræsentation i tennis ved sommerens OL i Paris med Holger Rune og Clara Tauson. Caroline Wozniackis deltagelse er dog endnu uafklaret.

Det blev officielt bekræftet sent onsdag aften af Det Internationale Tennisforbund (ITF), at Danmark som minimum har to tennisspillere med til OL i Paris 2024. Holger Rune og Clara Tauson har kvalificeret sig og kan se frem til deres debut ved de olympiske lege.

Jens Anker Andersen, sportschef i Dansk Tennis Forbund (DTF), udtrykte stor begejstring over nyheden: “Det er fantastisk for dansk tennis igen at have spillere kvalificeret til OL. Det bliver en kæmpe oplevelse for Clara og Holger, der kan se frem til deres første olympiske lege,” sagde han i en pressemeddelelse.

Holger Rune, der i øjeblikket ligger nummer 15 på verdensranglisten, har længe været sikker på sin OL-plads. Clara Tauson, der ligger nummer 65, sikrede sin kvalifikation efter imponerende præstationer ved French Open, hvor hun nåede fjerde runde. Med flere nationer, der har mere end fire spillere i top-56, var hendes rangering tilstrækkelig til at opnå en OL-billet.

Wozniacki i venteposition

Mens Rune og Tauson kan glæde sig til OL, må Caroline Wozniacki vente lidt endnu på sin skæbne. Den tidligere verdensetter og grand slam-vinder håber på en af de to pladser, der er reserveret til tidligere Grand Slam- eller OL-vindere. Wozniacki, der aktuelt ligger nummer 117 på verdensranglisten, er afhængig af, at enten Naomi Osaka eller Angelique Kerber ikke gør brug af deres såkaldte protected ranking.

“Det er frustrerende, at Carolines kvalifikation til OL stadig er uafklaret, når vi hele tiden har fået at vide, at den 12. juni var deadline. Men der er ikke andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed,” udtalte Jens Anker Andersen.

OL i Paris

Tennisturneringen ved OL i Paris afholdes på Roland Garros-anlægget fra den 27. juli til den 4. august. Dansk Tennis Forbund afventer stadig en afklaring på Caroline Wozniackis deltagelse, før de træffer beslutning om eventuel deltagelse i mixed double.

Med udsigten til dansk deltagelse på højeste niveau håber fansene nu på, at Wozniacki også kan sikre sig en plads. Lykkes det, vil det i så fald være hendes fjerde OL-deltagelse.

Thomas Nielsen
Thomas Nielsen Odds.dk skribent

Håndbold, Fodbold (Superliga, Bundesliga, Premier League, m.fl.), NFL, Tennis