Siden sin professionelle debut i 2020, er Holger Rune blevet et kendt navn; ikke bare i Danmark, men også internationalt. Det skyldes i høj grad hans imponerende præstationer på tennisbanen og hans meget udtalte temperament.

Her på siden præsenter vi dig for alt du skal vide om Holger Rune – lige fra hans opvækst og karriere til vundne præmiepenge og det udstyr, han bruger på banen. Derudover kan du bruge undermenuen ovenfor til at finde de bedste odds på Holger Rune, se hans næste kamp og få en guide til, hvordan du streamer hans kampe i TV og på nettet.

bet365 Odds på Holger Rune

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Om Holger Rune

Holger Rune er en dansk tennisspiller, der begyndte at gå til tennis som 6-årig, fordi hans søster gjorde det. Der gik ikke længe inden, at han blev bidt af sporten og blot 5 år senere i 2014, blev han, sammen med Clara Tauson, Danmarksmester i U12 Mixed Double.

Siden da har det taget fart og den unge danske herre, er i dag blandt verdens bedste tennisspillere. Det kan i høj grad tilskrives særligt hans træner, Lars Christensen, og hans mor, Aneke Rune, som Holger Rune selv har udnævnt som sine to største inspirationskilder.

Holger Vitus Nødskov Rune, som er hans fulde navn, startede sin passion for tennis i sin barndomsklub, Skovshoved IF. Siden da har han været lidt omkring, og i dag spiller han officielt for Kjøbenhavns Boldklub (KB), hvor han træner, når han er i Danmark.

Det sker dog efterhånden sjældnere og sjældnere, da Holger Rune har flyttet adresse til Monaco, som så mange andre sportsstjerner før ham. Når han er i sin middelhavsresidens, træner han på Mouratoglou Tennis Academy, der ligger i franske Biot.

Fulde navnHolger Vitus Nødskov Rune
Fødselsdato29. april 2003
FødebyGentofte
BopælMonaco
Højde1,88 meter
Vægt77 kilo
SpillehåndHøjrehåndet
Oplysninger om Holger Rune.

Karriere

Som sagt begyndte Holger Rune sin karriere allerede tilbage i 2014, hvor han vandt Danmarksmesterskabet i Mixed Double med Clara Tauson, der også i dag er professionel tennisspiller. I de efterfølgende år havde han fortsat succes som ungdomsspiller.

Fra 2015 til og med 2019 vandt Rune Holger adskillige danske og internationale turneringer, herunder Paris Boulogne-Billancourt, Passage D’Agen, Porto San Giorgio, inden- og udendørs EM og mange flere. Dertil kommer deltagelse i adskillige turneringer, herunder Junior Grand Slam ved Australian Open i 2015, hvor Holger Rune var den yngste mandlige deltager.

Fra ungdomsspiller til professionel

I 2020 lykkedes det Holger Rune at optjene point nok til at være blandt de 500 bedste tennisspillere i verden og den professionelle karriere begyndte for alvor at tage fart. Siden da har han opnået følgende resultater:

 • 2020: Vinder af Future Turkey
 • 2020: Vinder af Future Spanien
 • 2020: Vinder af Future Switzerland
 • 2021: Vinder af Verona ATP Challenger
 • 2021: Vinder af Biella ATP Challenger
 • 2021: Vinder af San Marino ATP Challenger
 • 2021: Vinder af Bergamo ATP Challenger
 • 2021: Kvartfinaledeltagelse i ATP Santiago
 • 2021: Kvartfinaledeltagelse i Moselle Open ATP 250
 • 2021: Kvalifikation til US Open
 • 2021: Top-8 til Masters Final Next Gen Milan
 • 2022: Vinder af San Remo ATP Challenger
 • 2022: Vinder af BMW Open ATP 250
 • 2022: Kvartfinaledeltagelse i Roland Garros
 • 2022: Finaledeltagelse i Sofia Open ATP 250
 • 2022: Vinder af Stockholm Open ATP 250
 • 2022: Finaledeltagelse i Swiss Indoors Basel ATP 500
 • 2022: Vinder af Rolex Paris Masters ATP 1000
 • 2023: Vinder af BMW Open ATP 250
 • 2023: Finaledeltagelse i Rolex Monte-Carlo ATP 1000
 • 2023: Finaledeltagelse i Rome Masters ATP 1000

Derudover har Holger Rune spillet med som single i Wimbledon 2023, French Open i både 2022 og 2023 og Australian Open i 2023, samt som double i US Open.

Fremadrettet karriere

Udover at deltage i ATP-turneringer verden over, er der også en klar forventning om, at Holger Rune kommer til at gøre sig bemærket til de fire Grand Slam-turneringer i 2024: Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Du kan til hver en tid konsultere Holger Runes kampprogram for at få et indblik i hvilke turneringer, det er planlagt, at han skal spille i indtil videre. Samtidig vil du også kunne se datoer for kommende kampe så snart, at disse er fastlagt.

Rangliste

Når vi siger, at Holger Rune er en af verdens bedste tennisspillere, er det ikke bare noget, vi finder på. Det er nemlig sådan, at ATP (Association of Tennis Professionals), det internationale tennisforbund, har en rangliste over de bedste tennisspillere i forskellige discipliner. Spillernes placering på disse ranglister bestemmes ud fra et pointsystem, som baserer sig på deres præstationer.

Som sagt blev Holger Rune blandt de bedste 500 tennisspillere i 2020 og derefter tog det for alvor fart. Det fremgår af nedenstående tabel, hvor vi har gengivet hans placering på ranglisten siden marts 2020:

TidspunktRang
Marts 2020827
December 2020473
Marts 2021371
December 2021103
Marts 202288
December 202211
Marts 20238
Holger Runes placering på ranglisten siden marts 2020.

I skrivende stund rangerer Holger Rune som den 6.-bedste tennisspiller i verden, men i august 2023 var han helt oppe på en fjerdeplads. Foran ham på ranglisten ligger spillere som Andrey Rublev, Jannik Sinner, Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz og Novak Djokovic.

Udstyr og sponsorater

I takt med, at Holger Rune har kæmpet sig opad som tennisspiller, er han også blevet attraktiv for virksomheder. Det betyder, at han i dag er sponsoreret af blandt andet Nike, Babolat, State Energy og Rolex.

Derfor er det også udstyr fra henholdsvis Nike og Babolat, som Holger Rune bruger, når han er på banen. I skrivende stund bruger han 2023-modellen af Babolat Pure Aero som ketcher og Babolat RH X12 Pure Aero i grå og gul som tennistaske.

Mens Babolat står for selve tennisudstyret, er det Nike, der leverer Holger Runes sko, samt hans øvrige tøj. Navnet på skoen er Nike Air Zoom Vapor Pro 2, mens variationen er større blandt de t-shirt- og shorts-modeller, som Holger Rune har på, når han er på tennisbanen.

Det er naturligvis ikke for sjov, at Holger Rune har disse samarbejdsaftaler. Når han bruger Babolats ketchere og Nikes sko er det for at få de sponsorpenge, som firmaerne betaler for eksponeringen. De præcise beløb er ukendte, men ifølge BT skulle Holger Rune tjene et tocifret millionbeløb på sin sponsoraftale med Rolex. Dertil kommer indkomsten fra de øvrige sponsorer, som sandsynligvis løber op i et par millioner om året.

Præmiepenge

Som professionel tennisspiller tjener man dels sine penge gennem sponsorater, som gennemgået ovenfor, og dels gennem de præmiepenge, der er på højkant i de turneringer, som man deltager i.

Selvom Holger Rune bliver godt betalt af sine sponsorer, må det antages, at størstedelen af hans indkomst indtil videre stammer fra hans præmiepenge. Ifølge ATP, har Holger Rune i skrivende stund, vundet i alt 6.164.147 millioner dollars i præmiepenge. Det svarer ved dagskursen til 43.742.452 kroner (altså knap 44 millioner kroner).

Omtrent halvdelen af disse penge er vundet indtil videre i 2023, hvilket tyder på, at den danske tenniskomet kommer til at kunne polstre bankkontoen endnu bedre i 2024. Potentialet er der i hvert fald, når man sammenligner med verdens nuværende #1, Novak Djokovic, der har vundet svimlende 175.281.484 dollars i præmiepenge i løbet af sin karriere.