Caroline Wozniacki er en af de danske tennisspillere, som alle kender, på banen såvel som udenfor. Hun er kendt for sin imponerende spillestil og hendes navn er synonymt med vedholdenhed, talent og stor professionalisme.

Her kan du blive lidt klogere på, hvem Wozniacki er som tennisspiller, lige fra hendes karriere til spillestil og vundne præmiepenge. Alt det du har brug for at vide, inden du foretager et bet på en af hendes kampe.

bet365 Spil på Wozniacki

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Om Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki er født ind i en sportsfamilie, hvor begge forældre har været professionelle sportsudøvere, og hun har svunget ketcheren siden barnsben.

Hendes første coach eller træner var således også hendes egen far, Piotr Wozniacki, som må siges at have haft en afgørende indflydelse på hendes tidlige karriere. Også Wozniackis mor, Anna, og bror, Patrik, har været stærkt involveret i hendes tenniskarriere. Patrik Wozniacki har endda været hendes træner i en periode.

Wozniacki gjorde sig allerede bemærket som juniorspiller, og siden har hun opnået bemærkelsesværdig succes på både de danske og de internationale baner. Udover sine imponerende præstationer på banen er den blonde tennisspiller med det store smil også kendt for sit engagement i velgørenhedsarbejde og sit liv uden for banen.

Privat er Caroline Wozniacki bosat i USA, gift med tidligere NBA-spiller, David Lee, ved et smukt bryllup i Italien og sammen har de to børn.

I 2020 meddelte Wozniacki, i en alder af 29 år, at hun ville trække sig tilbage fra professionel tennis. Hendes farvel til sporten blev markeret med stor respekt fra både fans og kolleger. Men efter en kort tænkepause blev det alligevel svært at lægge ketcheren på hylden, og i 2021 fik hun et eftertragtet comeback.

Alt i alt må man konkludere, at Wozniackis mange sejre og placeringer på verdensranglisten i den grad har cementeret hende som en af de mest succesfulde danske tennisspillere i sin tid.

Fakta

NavnCaroline Wozniacki
Fødselsdato11. juli 1990
FødebyOdense, Danmark
BopælFisher Island, USA
Højde177 cm
Vægt65 kg
SpillehåndHøjre hånd
Fakta om Caroline Wozniacki

Karriere

Wozniackis professionelle karriere startede i 2005, da hun som kun 15-årig fik et wildcard til Western & Southern Open i Cincinnati. Hun formåede at gøre sig bemærket under far Piotrs kyndige vejledning og vandt allerede året efter, som single juniorspiller, ved Wimbledon. Senere samme år var finalist ved Australian Open.

Udover sin deltagelse i de store Grand Slam turneringer har hun også ad flere omgange repræsenteret Danmark som en del af det olympiske team. I skrivende stund har hun ikke mindre end 30 single-titler på sit CV og hun var den første dansker i en Grand Slam-finale siden Kurt Nielsen i 1955 ved Wimbledon.

Wozniackis vigtigste bedrifter og vundne turneringer

 • 2005: Debut som juniorspiller i WTA-turnering i Cincinnati
 • 2006: Vandt singletitel ved Wimbledon for juniorer
 • 2008: Første WTA-titel ved Nordic Light Open i Stockholm
 • 2008: En del af det danske olympiske team
 • 2009: Vinder af WTA-turneringerne i Ponte Vedra Beach og Eastbourne
 • 2009: Nåede finalen i US Open
 • 2010: Nr. 1 på verdensranglisten for første gang
 • 2010: Vinder af WTA-turneringerne i Montreal og New Haven
 • 2010: Nåede finalen i WTA Tour Championships
 • 2011: Nr. 1 på verdensranglisten
 • 2011: Vinder af WTA-turneringerne i Dubai og Indian Wells
 • 2012: En del af det danske olympiske team
 • 2014: Vinder af WTA-turneringen i Istanbul
 • 2015: Nåede finalen i US Open
 • 2016: Vinder af WTA-turneringerne i Tokyo og Hong Kong
 • 2017: Vinder af WTA-turneringen i Tokyo
 • 2017: Nåede finalen i WTA Tour Championships
 • 2018: Vinder af Australian Open og ranglistens nummer 1 i verden
 • 2018: Vinder af WTA-turneringen i Beijing
 • 2019: Farvel-turnering i Australian Open før pensionering
 • 2019: Tildelt WTA’s Karen Krantzcke Sportsmanship Award
 • 2020: Caroline Wozniacki trækker sig officielt tilbage fra professionel tennis
 • 2021: Wozniackis comeback til professionel tennis
 • 2021: Vinder af WTA-turneringen i Chicago

Nu hvor Caroline Wozniacki har droppet sin pension og genoptaget sin karriere, bliver det spændende at se, om der bliver føjet flere titler til samlingen.

Rangliste

Caroline Wozniacki viste allerede retningen for sin fantastiske karriere i tennis, i sin barndom, som juniorspiller. Hun gjorde sig fortjent til et wildcard i en professionel turnering og fra da af var der kun en vej, og det var fremad, og hun skød op af kvindernes verdensrangliste i fuld fart.

Som 16-årig, året efter  sin professionelle debut, lå hun nr. 237 på verdensranglisten og kun to år senere sluttede hun sæsonen som nr. 12 godt på vej til at erobre kvindernes top-ti.

Endelig i 2010 efter flere sejre på WTA-touren, kvindernes pendant til ATP, som er de mandlige tennisspilleres organisation, og masser af slid og hårdt arbejde for at sikre sin plads blandt de mest topseedede kvindelige tennisspillere i verden, nåede Wozniacki endelig toppen, som nr. 1 i verden. Her nåede hun at ligge, som verdensranglistens nr. 1, i intet mindre end 71 uger, før hun i 2012 måtte afgive pladsen og slutte sæsonen som nr. 10.

I 2018 vandt hun Australian Open og rangerede ganske kort nr. 1, og da hun stoppede karrieren i 2020 var det som nr. 35 blandt verdens bedste kvindelige tennisspillere.

I dag, hvor Wozniacki har genoptaget sin karriere efter sin velfortjente pause, er hun indplaceret som nr. 206, men mon ikke hun med sin velkendte vedholdenhed formår at kravle op ad listen igen?

Spillestil

Wozniacki er en defensiv spiller og er kendt for sin kontra-stødende spillestil. Hendes største fortrin er klart hendes effektive bane-dækning, hendes aggressive fodarbejde og bevægelse rundt på banen. Herudover er hun kendetegnet ved at være en vedholdende spiller.

Hendes største våben er hendes tohåndsbaghånd og hendes stærke førsteserv. Som mange andre danske tennisspillere er hun stærkest på hardcourt, hvor hun har vundet langt størstedelen af sine titler.

Sponsorater

I 2007 underskrev Caroline Wozniacki en sponsoraftale med Adidas, som gav hende tøj og sko. To år senere, i 2009, indgik hun et samarbejde med Stella McCartney for Adidas og har sidenhen båret designerens tøj.

Udstyrsmæssigt har hun både haft aftaler med Babolat, hvor hun spillede med deres Pure Aero-ketcher, men også med Yonex, hvor hun har spillet med deres Yonex VCORE-ketcher.

Senere har hun indgået sponsorater med flere livsstilsbrands, såsom Turkish Airlines, Compeed, Rolex med flere.

Præmiepenge

Ifølge WTA har Caroline Wozniacki indtil skrivende stund indkasseret lidt af en formue, nemlig 35.679.738 USD i præmiepenge. Det svarer til omtrent 247 millioner kroner – altså en kvart milliard.

En professionel tennisspiller som hende tjener sine penge gennem sponsorater og de præmiepenge, der typisk er på højkant i tennisturneringerne.

Med en samlet præmiesum på mere end 245 mio. danske kroner er der nok ingen tvivl om, at Wozniackis samlede indkomst for størstedelens vedkommende stammer fra præmier.