AC Horsens – FC Midtjylland: Ulvene fra Heden mod Den Gule Fare

Endelig er Alka Superligaen tilbage med et brag efter efter næsten to måneders pause. Den første kamp i forårssæsonen skal spilles på CASA Arena, når førerholdet fra FC Midtjylland skal op imod den helt store positive overraskelse fra efterårssæsonen AC Horsens.

Den gule fare sluttede efteråret af med at slå SønderjyskE på hjemmebane den 8. december. De var ellers bagud 0-1 i pausen på et mål af Troels Kløve, men i anden halvleg fik Oliver Drost og Jonas Thorsen sørget for tre tiltrængte point. Horsens er placeret på en delt fjerdeplads i Superligaen med 27 point – samme antal som Hobro.

Ulvene fra Heden udraderede Randers med 0-4 den 11. december på udebane. Alexander Sørloth og Gustav Wikheim scorede et enkelt mål hver, mens Mikkel Duelund kom på måltavlen to gange. FCM fører ligaen med 44 point – ét mere end Brøndby på andenpladsen.

Udeholdet er bookmakernes favorit til at trække sig sejrrigt ud af denne duel. En udesejr giver odds 1,67 hos Unibet, mens en hjemmesejr belønnes med odds 5,00. Et uafgjort resultat giver pengene 4,00 gange igen.

Læs vores anmeldelse af Unibet her.

 

Spil på kampen hos Unibet

 

Optakt: AC Horsens – FC Midtjylland

AC Horsens

Der er sket ting og sager for den gule fare i januar måned. Bubacarr Sanneh er blevet solgt til FC Midtjylland, og Mads Døhr Thychosen er også taget tilbage til Heden efter endt lejeaftale. Derudover er Daisuke Sato og Joseph Mensah fortid i klubben, da deres kontrakter er udløbet. Ind er kommet Jonas Borring fra FCM, Rune Frantsen fra Vendsyssel, Oliver Drost fra Vejle, Mads Juel Andersen fra Brøndby og Mathias Kristensen fra Tarup-Paarup. Fire mand er altså forsvundet, mens fem er kommet til. Nu er det store spørgsmål så, om Bo Henriksen kan bygge videre på en eminent forårssæson.

AC Horsens ligger nemlig noget overraskende i top seks og har muligheden for at komme med i mesterskabsslutspillet. Det var der nok ikke mange, som havde regnet med, inden sæsonen blev sparket igang. I sidste sæson måtte de ud i to altafgørende playoff-opgør mod Vendsyssel for at få lov til at spille endnu en sæson i Superligaen, men så slemt går det næppe i år. Selv hvis de ender blandt de nederste otte hold, så har de stadig rigtig stærke kort på hånden for at undgå nedrykningsspillet. De har nemlig skrabet så mange point sammen, at de burde kunne klare frisag.

Delphin Tshiembe er i karantæne, da han har samlet for mange strafpoint sammen. Derudover har Bo Henriksen frit valg på alle hylder.

 

FC Midtjylland

Det har også været et rigtig travlt vintervindue for ulvene fra Heden. Alexander Sørloth er blevet solgt til Crystal Palace i Premier League for mere end 100 millioner kroner, og Rasmus Nissen er taget til Ajax for omkring 40 millioner kroner. Derudover er Filip Novák blevet solgt til tyrkisk fodbold, og Michael Falkesgaard er taget til Thailand. Andre Rømer og Jonas Borring er skiftet til henholdsvis OB og Horsens. Derudover er Simon Kroon og Jákup Thomsen blevet lejet ud til henholdsvis SønderjyskE og Thisted. Der er altså blevet solgt ud af arvesølvet, og det bliver ekstremt spændende at se, hvordan det påvirker spillet på banen. I efteråret var herninggenserne fyr og flamme, og særligt hjemme på MCH Arena så de sindssygt stærke ud.

Bubacarr Sanneh og Bill Hamid er blevet hentet til fra AC Horsens og D.C. United, mens Artem Dovbyk er kommet til på en fri transfer fra Dnipro. Hjemvendte Erik Sviatchenko er blevet lejet i Celtic, mens Frederik Brandhof, Mads Døhr Thychosen, Babajide David og Kaan Kairinen er vendt tilbage til klubben efter deres respektive lejeophold. Hvor mange af alle disse spillere der kan gøre en forskel fra dag ét er det store spørgsmål, men særligt Sanneh og Sviatchenko burde kunne gå direkte ind i start 11’eren. Om de har brug for en tilvænningsperiode må tiden vise.

Tim Sparv har fået for mange strafpoint, og han er derfor i karantæne. Derudover kan Jess Thorup vælge og vrage mellem alle mand.

 

Spilforslag

Den gule fare har solgt deres nok allervigtigste spiller, Bubacarr Sanneh, til netop FCM, og det tror vi bliver udslagsgivende i denne kamp. Sanneh spillede en sublim halvsæson og scorede fire mål i 16 kampe som stopper, og han er generelt en af de bedste forsvarsspillere i Alka Superligaen.

Derudover kan AC Horsens nok ikke blive ved med at overpræstere, som de gjorde i efteråret. På et eller andet tidspunkt må gassen gå af ballonen, og selvom de endnu ikke har tabt på CASA Arena i denne sæson, så tror vi på en udesejr i dette opgør.

Derfor anbefaler vi at spille på, FC Midtjylland vinder kampen til odds 1,67 hos Unibet.

 

Følg spilforslaget hos Unibet

 

Unibet officielt logo