FC Nordsjælland – FC København odds: Direkte duel om tredjepladsen

Der skal duelleres om bronzemedaljer og Europa League på Right to Dream Park. FC Nordsjælland kan nøjes med uafgjort, mens FC København er pisket til sejr. Begge mandskaber har dog ikke været særligt godt kørende det sidste stykke tid. Derfor bliver det også spændende at se, hvem der trækker sig sejrrigt ud af denne duel.

De nordsjællandske tigre har taget skeen i den anden hånd, efter at de tabte tre kampe i træk. I deres seneste to opgør er det således blevet til en 2-1-sejr over AC Horsens på hjemmebane, mens de spillede 0-0 med AaB på udebane i fredags.

Løverne er derimod inde i en skidt stime. Først tabte de med 1-0 på Aalborg Portland Park og derefter måtte de se sig slået med 0-2 af FC Midtjylland på eget græs. Derfor skal de vinde i aften, ellers står den på et playoff-opgør mod enten AGF eller SønderjyskE om Europa League.

Gæsterne er blevet gjort til smalle favoritter hos bookmakerne. En FCK-sejr giver for eksempel odds 2,20 hos Unibet, mens en FCN-sejr giver pengene tre gange igen. Uafgjort belønnes med odds 3,55.

Spil på FCN - FCK her

 

Optakt: FC Nordsjælland  -FC København

Tigrene skal have fixet forsvaret

FC NordsjællandKasper Hjulmands mandskab har bestemt ikke haft noget nemt mesterskabsslutspil. Rent faktisk har de tabt over halvdelen af deres kampe og særligt forsvaret har set shaky ud. I fredags fik de således deres første clean sheet i mere end to en halv måned, da det endte 0-0 mod de bolchestribede nordjyder. Det var i øvrigt også første gang i mere end to måneder, at det ikke lykkedes dem at komme på måltavlen. Det er altså ikke offensiven som fejler noget, hvilket man også kan se, hvis man tager et kig på tabellen. Farumgenserne er således det tredjemest scorende mandskab i ligaen, men de har den dårligste defensiv af top seks-holdene. Hvis de vil snuppe bronzemedaljerne, skal der altså fokuseres på forsvaret, som har lukket intet mindre end 17 mål ind i de sidste ni opgør.

I den anden ende af banen skal Mathias Jensen forsøge at slutte sin fornemme sæson af med stil. Den 22-årige midtbanemotor har tiltrukket sig interesse fra nær og fjern, og et sommerskifte til Ajax Amsterdam kunne godt ligge i kortene. Det vil da også være fuldt fortjent, da han har været en kæmpe profil for FCN. Tolv gange har han fået netmaskerne til at blafre, og derudover har han også lagt op til yderligere syv scoringer. I sine seneste otte kampe for klubben har han noteret sig fire mål og tre assists, og han kunne sagtens blive udslagsgivende og/eller kampafgørende igen i aften. Særligt fordi der helt sikkert kommer til at sidde talentspejdere på tilskuerrækkerne for at holde øje med ham.

Både Martin Frese og Patrick da Silva kommer ikke i aktion. De er begge to ude et stykke tid endnu med henholdsvis en korsbåndsskade og en knæskade.

 

Løverne kan kun bruge tre point

FC KøbenhavnStåle Solbakkens spillere havde sat sig selv i den bedste tænkelige position for at snuppe tredjepladsen og billetten til Europa League inden udekampen mod AaB og hjemmekampen mod FC Midtjylland. Efter to nederlag i træk ser det dog en hel del sværere ud. Særligt fordi de plejer at have store problemer på kunstgræsbanen i Farum. Rent faktisk har de ikke formået at tage tre point på udebane mod FCN siden den 15. april 2013, hvor Ragnar Sigurðsson, Igor Vetokele og Andreas Cornelius sørgede for en 2-3-sejr. Siden da er det blevet til fem uafgjorte opgør og tre nederlag med en samlet målscore på 5-11. Det er altså alt andet end en ønskemodstander, som de har fået i sidste spillerunde.

Skal den dårlige stime mod Kasper Hjulmand og co. vendes, så skal deres profiler træde i karakter. Særligt Viktor Fischer skal steppe up, fordi han har været langt under sit tårnhøje topniveau det sidste stykke tid. Siden sit vinterskifte fra tyske Mainz, har han ellers taget Superligaen med storm. I sine første 16 opgør for københavnerne har han scoret seks gange og assisteret syv gange. Det er dog hverken blevet til mål eller assists i de seneste fire kampe, hvilket man også kan se på løvernes pointhøst. Fire point har de fået skrabet sammen via en 2-3-sejr på CASA Arena over AC Horsens og 1-1 i Telia Parken med ærkerivalerne fra Brøndby IF. Der skal andre boller på suppen, hvis Viktor Fischer og FC København vil slutte i top tre.

Aboubakar Keita, Andrija Pavlović, László Köteles og Mikael Antonsson bliver ikke klar til kampen. De er ukampdygtige på ubestemt tid med henholdsvis en meniskskade, en knæskade, en tandskade og en knæskade.

 

FC Nordsjælland – FC København spilforslag

Som skrevet før så er gæsterne pisket til sejr, hvis de vil slutte en ellers skuffende sæson af med stil. Efter at have vundet The Double to år i træk må de nu tage til takke med enten en tredje- eller en fjerdeplads, hvilket er deres dårligste slutplacering i et årti.

Efter de dårlige præstationer mod både AaB og FCM, så bliver de snart detroniserede mestre simpelthen nødt til at komme ud med et andet udtryk. Vi tror, at det er en flok sultne løver, der vil gøre alt for at tage tre point på Right to Dream Park for første gang i mere end fem år. FCN-forbandelsen skal brydes, hvis sæsonen skal reddes, og det regner vi med, at den bliver.

Derfor anbefaler vi at spille på, FC København vinder kampen til odds 2,20 hos Unibet.

 

Spil på FCK-sejr her

 

bookmaker odds