Danmarks VM-trup odds – Hvem udtager Åge Hareide?

Fans af Danmarks landshold

Af Iurii Osadchi/Shutterstock

Senest den 22. juni skal den danske landstræner, Åge Hareide, offentliggøre sin 23 mands trup til VM i Rusland 2018. Med tre måneders fodbold tilbage at spille inden slutrunden er det naturligvis svært at spå om, hvem der skal med i flyveren til Rusland, da meget kan nå at ske. Spillere kan både blive sat af og på holdet i deres respektive klubber, imens skader også kan ramme pludseligt. Hos Danske Spil har man dog alligevel vovet pelsen og sat odds på, hvilke spillere, der udtages til Danmarks VM-trup.

 

Odds på Danmarks VM-trup her

 

De oplagte valg

I Åge Hareides landsholdstrup er der naturligvis en række navne, der er selvskrevne så længe, de undgår skader. Dette er rygraden på det hold, der førte Danmark til den første VM-slutrunde i otte år. I denne pulje finder man:

Navn Odds
Kasper Schmeichel 1,03
Simon Kjær 1,03
Andreas Bjelland 1,03
Andreas Christensen 1,03
Jannik Vestergaard 1,10
Christian Eriksen 1,03
Thomas Delaney 1,03
Pione Sisto 1,05
Nicklas Bendtner 1,10
Nicolai Jørgensen 1,05
Yusuf Poulsen 1,10

 

De ovennævnte spillere er de største stjerner i den danske trup. Der er dog også et par lidt mindre profilede spillere, der virker sikre på en billet til Rusland så længe, de bare får spilletid i foråret. Dette gælder:

Frederik Rønnow 1,12
Jonas Lössl 1,30
Riza Durmisi 1,12
Jens Stryger Larsen 1,05
Peter Ankersen 1,18
Henrik Dalsgaard 1,22
Lasse Schöne 1,20
Kasper Dolberg 1,45
Viktor Fischer 1,15
William Kvist 1,10

 

Chancen for at alle ovennævnte holder sig fri fra skader og samtidig holder pladserne på de respektive klubhold er dog små. Der vil højst sandsynligt være et par spillere, der falder fra. Skader er umulige at spå om, men det er spilletid og niveau ikke. William Kvist er i overhængende fare for at misse slutrunden. Den aldrende FCK-kaptajn har længe været en favorit hos landstrænerne, men hans  niveau er stærkt dalende. Kasper Dolberg er heller ikke selvskreven i Danmarks trup længere. Stortalentet mangler endnu sit landsholdsgennembrud, og han har haft det svært hos Ajax i denne sæson. Hvis ikke han spiller et stort forår, må han formentlig se langt efter sin første landsholdsslutrunde.

 

Boblerne

Åge Hareide er velsignet med en utrolig bred trup. Især i forsvaret og på midtbanen har nordmanden mange spillere at vælge i mellem. Blandt boblerne finder man således også flere store navne, som egentlig burde være selvskrevne på landsholdet, men som ikke er det af forskellige grunde. Det er dog spillere, der sagtens kan komme med, hvis de leverer varen i foråret. Alle disse spillere har nemlig høje individuelle kvaliteter, og de kan sagtens gå ind og blive kampafgørende ved en VM-slutrunde.

Mathias Zanka Jørgensen 1,40
Nicolai Boilesen 2,25
Pierre-Emile Højbjerg 2,00
Daniel Wass 2,25
Mike Jensen 2,50
Lukas Lerager 2,50
Michael Krohn-Dehli 2,75
Martin Braithwaite 2,20

 

Pierre-Emile Højbjerg er på det seneste begyndt at spille fast for Southampton i Premier League, hvilket er gode nyheder. Daniel Wass, Michael Krohn-Dehli og Lukas Lerager spiller dog også fast i store ligaer, og dette er ikke længere nok til at være selvskrevet på det danske landshold. Spillerne skal også passe ind i systemet, og det er der ingen af dem, der for alvor gør.

 

De sorte heste

Man finder som regel altid en dark horse eller to i en VM-trup. Dette bliver formentlig også tilfældet i Åge Hareides trup. Disse er naturligvis svære at spå om, men det er også her, man kan hente rigtig høje odds. For at disse skal med, kræver det en blanding af held og fremragende spil i foråret. Det er spillere, der ikke har den store landsholdserfaring, men som Åge Hareide alligevel har set nærmere på ved forskellige anledninger. Det kan enten være i periferien af landsholdet eller i forbindelse med ungdomslandsholdene eller ligalandsholdet.

Jonas Knudsen 3,75
Christian Nørgaard 5,00
Anders Christiansen 6,50
Jakob Poulsen 8,00
Robert Skov 20,00
Lasse Vibe 4,00
Emiliano Marcondes 4,50
Kenneth Zohore 6,00

 

Her er de bedste spil

Det kan være fristende at spille på alle de sikre kort, da Christian Eriksen og så videre selvfølgelig kommer med til VM. Dette vil dog være dumt. Bolden er som bekendt rund i fodbold, og der er ikke meget, der skal gå galt før, at man står tilbage med et stort underskud. Faktisk er det blot tre af de 21 spillere vi betegnede som sikre, der skal misse slutrunden før, at man står tilbage med et stort underskud, hvis man spiller på dem alle. Det kan kort sagt ikke betale sig at gå efter de lavthængende frugter. Slet ikke med så lang tid til slutrundens start.

I stedet skal man kigge på outsiderne og boblerne efter værdien.

Her er det især odds 2,00 på Pierre-Emile Højbjerg og 2,75 på Michael Krohn-Dehli, der frister. Højbjerg er endelig begyndt at spille fast for for Southampton igen, og han har virkelig noget at bidrage med. Højbjerg kan tilføje noget teknisk snilde og fandenivolskhed til den centrale midtbane, som hverken Kvist eller Delaney besidder. Dette kan især blive nyttigt i kampene imod Peru og Australien, hvor man må forvente, at Danmark bliver boldbesiddende.

Kreativitet kan Krohn-Dehli også tilføje. Den tidligere Brøndby IF-stjerne skiftede i januar til Deportivo La Coruna fra Sevilla, og han får nu igen masser af spilletid i La Liga. I den danske trup er det kun Eriksen, der har bedre teknik og bedre øje for spillet end Krohn-Dehli, der dermed vil være en god mand at have med på bænken.

I angrebet virker Bendtner, Cornelius og Jørgensen som sikre valg. De var Hareides foretrukne i kvalifikationen, hvor de alle levede op til forventningerne. Hareides system har dog brug for mange angribere, især alsidige angribere, der også kan spille på fløjen. Dette gælder især, hvis Kasper Dolberg ikke formår at slå i gennem i foråret.

Emiliano Marcondes passer perfekt ind i denne karakteristik. Derudover har han den tekniske x-faktor, der kan ændre en kamp. Det kræver dog selvfølgelig, at han spiller en god halvsæson for Brentford.

 

Odds på Danmarks VM-trup her

 

Odds på X Factor hos Danske Spil