I år er Vuelta a España tilbage på sine normale 21 etaper. De fleste af disse er bjergetaper, så det skal nok blive underholdende som altid på de spanske landeveje. I denne artikel ser vi nærmere på de 21 etaper. Det er nemlig vitalt, at man kender etaperne, inden man sætter sine Vuelta-odds.

Du kan desuden tjekke TV-Guiden til Vuelta a España, så du altid kan være med fra transmissionens start.

bet365 Odds på vinderen af Vueltaen

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Se de højeste odds på Vueltaens vinder: 

Indlæser…

1. etape: Utrecht – Utrecht (holdtidskørsel), 23,3 kilometer – 19. august

Vuelta a España 2022 starter med en holdtidskørsel på 23,3 kilometer. Starten går en den hollandske by Utrecht. Det er desuden værd at notere sig, at etapen er flad som en pandekage.

Holdtidskørslen er en relativt sjældent set disciplin på topniveau de sidste par år. Det er dermed godt at se, at Vueltaen holder den i live.

Da dette er en relativt kort holdtidskørsel, bør den ikke skabe de helt store afstande i kalssementet. Man ser stort set ikke længere lange holdtidskørsler, da man ikke ønsker, at ryttere på mindre hold skal tabe for meget tid i klassementet.

Da er da også de store WorldTour-hold, som vil være favoritter i dag. Det vil ikke overraskende sige Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers, BORA – hansgrohe og Quick-Step Alphy Vinyl.

Odds på etapen hos Bet365

2. etape: ‘s Hertogenbosch – Utrecht, 175,1 kilometer – 20. august

‘s Hertogenbosch, bedre kendt som Den Bosch, er startby for første linjeløbsetape i Vueltaen 2022. Målet er igen i dag i Utrecht.

Det er primært fladt i dag. Som vi så det ved sommerens danske Tour-start, så har arrangørerne med lidt fantasi fundet en bjergspurt.

Her er tale om en kategori 3-stigning, hvilket er Vueltaens laveste. Da der ikke én eneste bjergspurt i morgen, vil vinderen være garanteret to dage i bjergtrøjen. Derfor vil vi uden tvivl se stor kamp om bjergspurten i udbruddet.

Kampen om etapesejren må ventes at skulle udkæmpes mellem løbets sprintere. Det vil sige folk som Sam Bennett, Arnaud Démare og Tim Merlier.

Odds på etapen hos Bet365

3. etape: Breda – Breda, 193,2 kilometer – 21. august

Der er mildt sagt ikke mange højdemeter på Vueltaens 3. etape med start og mål i Breda. Det er med andre ord ikke en etape, hvor et udbrud har de store muligheder.

Derfor må det ventes, at det primært vil være de spanske pro-kontinentalhold, som vil være interesserede i at komme afsted.

Der skal ske noget vildt, hvis ikke denne etape skal ende i en massespurt. Her vil det være de aktører, som på gårsdagens etape, som skal i aktion.

Odds på etapen hos Bet365

4. etape: Vitoria-Gasteiz – Laguardia, 152,5 kilometer – 23. august

Så er Vueltaen tilbage i Spanien – nærmere betegnet Baskerlandet, og det er med en typisk Vuelta-etape. De første 57 kilometer er primært flade, men derefter er der ikke mange flader kilometer.

Der rammer man nemlig løbets første kategori 2-stigning – Puerto de Opakua. Det er en etape, hvor vi med garanti vil se rytterne fra Euskaltel – Euskadi være særdeles aktive.

Det kunne ligne en god etape for et udbrud, da den kan blive svær at kontrollere. Der kan dog også sidde folk i feltet, som føler, at de kan vinde i dag.

Her tænker vi ikke på de rene sprintere, men mere for puncheur-typerne. Det vil sige ryttere som Alejandro Valverde, Sergio Higuita, Ethan Hayter og Julian Alaphilippe.

Odds på etapen hos Bet365

5. etape: Irun – Bilbao, 187,2 kilometer – 24. august

Der venter endnu en kuperet dag i Baskerlandet, når turen går fra Irun til Bilbao. Der venter fem kategoriserede stigninger undervejs – først tre á kategori 3 og derefter to i kategori 2.

På toppen af den sidste af disse vil der foruden bjergpoint også være bonussekunder at hente, inden der venter en længere nedkørsel mod dagens målby – Bilbao.

Netop Bilbao var startby for sidste års Vuelta. Her var der tale om en enkeltstart, som blev vundet af Primoz Roglic. Sidst en linjeløbsetape sluttede i Bilbao var i 2019, hvor Philippe Gilbert vandt fra et udbrud.

Afslutningen fra dengang ligner meget den, som vi har i dag. Det var dog syv etaper længere henne i løbet, hvor udbruddet normalt har bedre muligheder for at holde hjem. Det kan meget vel i dag ende med, at vinderen skal findes i en spurt i et reduceret felt.

Odds på etapen hos Bet365

6. etape: Bilbao – Ascensión al Pico Jano, 181,2 kilometer – 25. august

Vueltaens 6. etape byder på løbets første bjergetape. Her venter nemlig hele to kategori 1-stigninger, hvoraf der er mål på dagens sidste – Pico Jano, som er ny i Vuelta-sammenhæng.

Det kan meget vel blive en god dag for et udbrud. Dermed kan vi ende med at få to løb i løbet – et om etapesejren og et om klassementet.

Derfor kan det tænkes, at der vil være hård kamp for at komme afsted, så der kan vente en hård start. Dagens første kategoriserede stigning er Puerto de Alisas, som er kategori 2. Den byder på 5,8 procent over 8,7 kilometer.

Den første af dagens kategori 1-bjerge er Collada de Brenes, som kommer efter omkring 140 kilometer. Den er 6,8 kilometer lang med 8,2 procent i snit. Det er på toppen, at vi finder dagens bonussekunder.

Med 12,6 kilometer til mål rammer feltet dagens sidste udfordring – Pico Jano. Man skal ikke lade sig snyde af dens gennemsnitlige stigningsprocent på 6,5 procent. Den er nemlig oppe på mellem otte og ti procent i bunden, hvorefter den flader lidt ud midtvejs. Mod toppen er den ret konstant på omkring syv.

Odds på etapen hos Bet365

7. etape: Camargo – Cistierna, 190 kilometer – 26. august

Dette bør blive en etape, hvor et udbrud vil have gode muligheder for at holde hjem. Etapen er placeret mellem to bjergetaper, så klassementrytterne vil fokusere på at spare kræfterne. Derudover kategori 1-bjerget midt på etapen gøre det svært at kontrollere for de hårdføre sprintere.

Puerto de San Glorio starter efter 103,4 kilometer. Den har en længde på 22,4 kilometer og stiger med relativt overkommelige 5,5 kilometer.

Skulle feltet have udbruddet indenfor rækkevidde, når toppen er placeret, vil jagten starte. Der venter nemlig omkring 65 kilometer fra toppen til målstregen i Cistierna, hvoraf størstedelen er flade.

Odds på etapen hos Bet365

8. etape: La Pola Llaviana – Colláu Fancuaya, 153,4 kilometer – 27. august

Her venter endnu en hård etape med løbets potentielt hidtil hårdeste bjerg. Vi starter tilmed lige på og hårdt med en kategori 2-stigning.

Det er Alto de la Colladona, som stiger med syv procent over 6,4 kilometer. Derfra gør det svagt nedad mod de næste to stigninger – en kategori 2 og en kategori 3. Vi vil uden tvivl se de tungere folk blive sat på første stigning. De vil herefter håbe, at løbet hurtigst muligt falder til ro.

Derefter venter to kategori 3-stigninger, inden vi rammer dagens målbjerg  – Colláu Fancuaya. Den byder på 8,5 i snit over 10,1 kilometer og må betegnes som den hidtil hårdeste stigning i løbet. Der kommer nemlig et stykke midtpå, hvor den bliver voldsomt stejl – her tale vi 16 procent.

Det er en etape, hvor vi regner med, at klassementrytterne kommer til at køre om etapesejren. Der vil dog være godt med bjergpoint undervejs, så der vil bestemt også være interesse for at komme afsted i udbrud.

Odds på etapen hos Bet365

9. etape: Villaviciosa – Les Praeres. Nava, 171,4 kilometer – 28. august

Så er det dagen inden løbets første hviledag. Det kunne godt blive en god dag for et udbrud. Det er nemlig ikke en dag, hvor man som klassementrytter kan tage det store tid.

Feltet rammer den første kategoriserede stigning efter 48 kilometer. Det er kategori 2-stigningen Alto de Torno. Den stiger med seks procent i snit over sine 7,6 kilometer.

Næste punkt på dagsordenen er Mirador del Fito, som til trods for at den køres fra den lettere side stadig er kategori 1. Den stiger da også 6 procent over otte kilometer, så helt let er den bestemt ikke.

Herefter venter to kategori 3-stigninger, hvor der er bonussekunder på den sidste. Derfra går det mod dagens korte men skrappe målstigning – Les Praeres.

Den var senest med i 2018, hvor Simon Yates vandt på toppen foran Miguel Ángel López og Alejandro Valverde. Yates tog samtidig førertrøjen tilbage fra Jesus Herrada. Spanien havde taget trøjen efter et udbrud et par dage forinden. Yates endte med at vinde Vueltaen det år.

Hvis favoritterne igen ender med at køre om sejren på Las Praeres, så er Adam Yates naturligvis igen ikke noget dårligt bud.

Odds på etapen hos Bet365

10. etape: Elche – Alicante (Enkeltstart), 30,9 kilometer – 30. august

Dagen efter løbets anden hviledag byder på løbets eneste individuelle enkeltstart. Den er knap 31 kilometer lang fra Elche til Alicante helt flad.

Det er naturligvis en dag, hvor man skal holde øje med specialisterne. Her tænker vi på ryttere som Edoardo Affini, Rohan Dennis Ethan Hayter og Bruno Amirail.

Det er dog også en dag, hvor der kan og vil ske ting i klassementet. Der er nemlig et par af favoritterne, som er gode på tempocyklen og sagtens kan gå hen at vinde etapen. Det er Remco Evenepoel, Joao Almeida og Primoz Roglic, hvis han stiller til start.

Simon Yates har også kørt gode enkeltstarter i år. Han blev nummer fem på tidskørslen i Paris-Nice og vandt enkeltstarten i Budapest i Giro d’Italia.

Odds på etapen hos Bet365

11. etape: ElPozo Alimentarción – Cabo de Gata, 191,2 kilometer – 31. august

Efter enkeltstarten venter en kærkommen mulighed for løbets sprintere. Derfor vil vi med garanti se sprinterholdene kontrollere etapen fra start.

Dagens udbrud ventes derfor at komme til at består af ryttere fra de wild card-holdene. Vinden kan få betydning for afsltutning af etapen. Det samme gør sig gældende for den spurt om bonussekunder, som kommer ti kilometer inden mål.

De sidste par kilometer kunne dog ikke blive fladere, så hvis der er sket splittelse, bør sprinterholdene kunne skabe samling igen.

Odds på etapen hos Bet365

12. etape: Salobreña – Peñas Blancas. Estepona, 192,7 kilometer – 1. september

Så er bjergene tilbage. Vi befinder os fortsat i Málaga-området. Dagens etape slutter på Peñas Blancas. Estepona. Den var senest med i 2013, da Leopold König sejrede foran Dani Moreno.

Eneste mindre forhindring ingen bjerget en ukategoriseret stigning, som slutter ca. 40 kilometer inden målbjerget.

Peñas Blancas. Estepona strækker sig over 19 kilometer med 6,7 procent i gennemsnit. Procenterne varierer undervejs. Der kommer et hårdt stykke kort inden mål med 14 procent.

Det bør være en relativt let etape at kontrollere, hvilket meget vel kan betyder, at det bliver klassementrytterne, som skal køre om sejren.

Odds på etapen hos Bet365

13. etape: Ronda – Montilla, 168,4 kilometer – 2. september

Denne etape kunne ved første øjekast meget vel ligne en sag for sprinterne. Det går dog op og ned det meste af dagen.

Derudover har vi de sidste fem kilometer, som bliver ganske hårde. Her stiger det stødt de første tre. Derefter går det ned og ligeud de næste to. Den sidste kilometer kommer det så igen til at trække tænder ud.

Derfor kan det blive en hård afslutning for de tunge sprintere. Det kan derimod blive en god etape for løbets puncheurs.

Odds på etapen hos Bet365

14. etape: Montoro – Sierra de la Pandera, 160,3 kilometer – 3. september

Det blevet weekend, og denne byder på to dage i bjergene. Først har vi denne hårde etape til Sierra de la Pandera.

Sidst Vueltaen var forbi her i 2017, hvor Rafal Majka sejrede foran Miguel Ángel López. Dengang kørte de dog bjerget fra en anden side. Sidst vi havde denne afslutning var helt tilbage i 2009, da Den Lille Prins, Damiano Cunego sejrede på toppen foran Jakob Fuglsang på andenpladsen.

Der venter et hårdt stykke frem mod dagens sidste stigninger Las Villares og Sierra de la Pandera. Da der venter en hård dag igen i morgen, kan det meget vel blive en dag for et udbrud.

Målbjerget Sierra de la Pandera bliver især hård efter de første fire kilometer. Herfra venter nemlig ca. to kilometer med omkring 13 procent i snit. Den stiger dog ikke voldsomt i opløbet.

Odds på etapen hos Bet365

15. etape: Martos – Sierra Nevada, 152,6 kilometer – 4. september

Inden løbets sidste hviledag venter endnu en varm og hård dag i bjergene. I dag skal vi helt op i højderne, når der er mål på Sierra Nevada.

Mange cykelfans husker den nok fra 2017 udgaven. Her sejrede Miguel Ángel López. Som mange af colombianerne har han det bedre end de fleste, når vi kommer op over de 2.000 meter. Her er vil vel at mærke oppe på 2.512!

Inden vi når til Sierra Nevada, gælder det dog lige Alto del Purche. Den er kategori 1 og særdeles stejl undervejs.

Fra toppen er der 20 kilometer til bunden af Sierra Nevada. Den byder på 19,3 kilometer og 7,9% i snit. De første fem kilometer er stejlest, hvorefter den primært ligger omkring de syv procent.

Der er ingen tvivl om, at det bliver en vigtig dag i klassementet, og det kan meget vel blive endnu en god dag for colombianerne eller Richard Carapaz.

Odds på etapen hos Bet365

16. etape: Sanlúcar de Barrameda – Tomares, 189,4 kilometer – 6. september

Vueltaens første uge starter med en sprinteretape. Det blive samtidig sidste mulighed for sprinterne, inden sidste etape i Madrid.

Derfor vil sprinterholdene med garanti også gøre deres for at sikre en massespurt. Etapen er dog ikke helt uden forhindringer.

Der kommer nemlig et par mindre stigninger mod afslutningen af etapen, og det stiger stødt op mod målstregen.

Odds på etapen hos Bet365

17. etape: Aracena – Monasterio de Tentudía, 162,3 kilometer – 7. september

Dette kan meget vel ende med at blive en etape, hvor vi får klassikeren med to løb i løbet. Det kan nemlig meget vel tænkes, at et stærkt udbrud kommer afsted og holder hjem. Bag dem kan favoritterne så prøve hinanden af på dagens målstigning.

Etapen starter med en længere nedkørsel, hvorefter vi rammer noget hård og kuperet terræn. Der er generelt meget få flade kilometer på etapen.

Målstigningen Monasterio de Tentudía er kategori 2 og ny i Vuelta-sammenhæng. Den 10,3 kilometer og stiger med fem procent i snit. Det tal er dog misvisende.

Den flader nemlig ud efter de første tre kilometer. Efter tre knap så hårde kilometer tager den dog fat igen. De sidste fire kilometer byder nemlig primært på mellem syv og otte procent.

Odds på etapen hos Bet365

18. etape: Trujillo – Alto de Piornal, 192 kilometer – 8. september

På dagens etape er Alto de Piornal i fokus. Den skal nemlig køres fra hele fire forskellige sider. Den var senest med tilbage i 2006, hvor Relax – Gams Angel Vallejo var ført over toppen. Den dag var den dog den første af tre stigninger på en etape, som blev vundet af Danilo Di Luca.

Årets første passage er Alto de la Desperá. Den er kortest med sine 3,7 kilometer. Til gengæld lyder den gennemsnitlige stigningsprocent på 9,4.

Derefter skal vi på anden passage helt op til Alto de Piornal. Her gælder det 13,5 kilometer men også en overkommelig gennemsnitlig stigningsprocent på fem.

Sidste passage er stort set identisk. Det er dermed tvivlsomt, hvorvidt det bliver en etape, som kan skabe den store splittelse blandt favoritterne. Som altid kan varmen dog blive en faktor.

Odds på etapen hos Bet365

19. etape: Talavera de la Reina – Talavera de la Reina, 138,3 kilometer – 9. september

Inden løbets sidste bjergetape venter endnu en etape, som er perfekt til et udbrud. Der skal køres to omgange, som indkluderer kategori 2-stigningen Peurto de la Piélago.

Den byder på 5,6 procent i snit over 9,3 kilometer og har debut i Vueltaen. Toppen rundes sidste gang med lige over 40 kilometer til mål, så der er tid til reparere på skaderne, hvis man er blevet sat.

Den lange afstand fra sidste passage af toppen gør samtidig, at favoritterne vil holde sig i ro og spare på krudtet til i morgen, hvor klassementet skal afgøres

Odds på etapen hos Bet365

20. etape: Moralzarzal – Puerto de Navacerrada, 181 kilometer – 10. september

Så er det sidste chance, hvis der skal ske noget i klassementet inden morgendagens paradeetape til Madrid. Dermed må vi også vente, at det bliver klassementrytterne, som skal køre om etapesejren.

Dagens første bjerg kommer efter 23,7 kilometer. Her er tale om kategori 1-stigningen Puerto de Navacerrada, hvor der også er mål. Denne gang byder den på 10,3 kilometer og 6,8 procent i snit. Den er hårdest midtpå, hvor der er et stykke med 13 procent.

Fra toppen er der dog næsten 50 kilometer til den første af to kategori 2-stigninger. Den anden af disse er Puerto de Canencia. Den strækker sig over 7,5 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 4,9.

Herefter går finalen for alvor i gang med kategori 1-stigningen Puerto de la Morcuera. Den var senest med i 2019, hvor Geoffrey Bouchard var første mand over begge gange, den blev passeret. Den etape var dog helt anderledes end dagens og blev vundet af Sergio Higuita.

I år venter nemlig også dagens målbjerg – Puerto de Cotos. Den har en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,9 over 10,3 kilometer. De første fem kilometer er ikke noget at skrive hjem om, men derefter tager den lidt fat med omkring 6,5 procent og stykker med op til ti.

Det er med andre ord etape, som indbyder til angreb, og den kan blive svær at kontrollere for den ledende rytters hold.

Odds på etapen hos Bet365

21. etape: Las Rozas – Madrid, 96,7 kilometer – 11. september

Så er det tid til sidste etape af Vueltaen 2022. Det bliver som så ofte før med en paradeetape til Spaniens hovedstad Madrid.

Her vil vi få feltets sprintere at se i kampen om sejren. Vi har tidligere haft dansk succes i Madrid senest ved Magnus Cort i 2016. I år kunne Mads Pedersen være et godt bud på en dansk vinder i Madrid.

Odds på etapen hos Bet365

bet365 Odds på Vueltaen hos Bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+