I alt skal rytterne ved PostNord Danmark Rundt 2018 ud på 787 kilometer rundt omkring i det danske landskab. Det er en smule længere end i 2017-udgaven, og ruten er da også hårdere i år. Der venter nemlig rytterne flere udmarvrende opgaver, og der bliver stillet store krav til vinderen af årets løb. Han skal nemlig både kunne sprinte, klatre og køre en god enkeltstart, hvilket kun de allerstærkeste ryttere kan.

 

Bookmaker is inactive

 

1. etape: 1. august Aalborg – Aalborg 218,4 km.

Årets Danmark Rundt starter i Aalborg, hvor rytterne skal ud på en interessant etape i besværligt terræn. Etapen tager rytterne fra Aalborg, op igennem Vendsyssel gennem Brønderslev, Vrå og Løkken og tilbage til Aalborg.

Starten af etapen er relativt simpel og bør gennemføres uden problemer eller drama, men så snart rytterne når Løkken, kan det blive rigtig interessant. Feltet følger nemlig Vesterhavets kyst, og her vil det være oplagt at angribe i sidevinden. Det er altså afgørende, at de store hold sidder helt fremme med deres klassementshåb, da feltet sagtens kan blive splittet ad.

Når feltet når Løgstør begynder etapens finale. Her bliver vejene mindre og terrænet mere kuperet. Omkring Nibe finder man etapens største udfordringer, hvor rytternes klatrerevner virkelig bliver testet. Der er en række mindre eksplosive stigninger, hvor man godt kan eksplodere et mørt felt.

Herefter går turen tilbage til Aalborg, hvor feltet skal ud på en 7,4 kilometer rundstrækning, der indeholder Hasseris-stigningen. Rundstrækningen skal gennemføres tre gangen inden, at etapen afgøres ved Aalborg Væddeløbsbane.

Odds på vinderen af 1. etape hos Danske Spil

 

2. etape: 2. august Viborg – Vejle 172 km.

Som altid er etapen til Vejle Danmark Rundts kongeetape. 172 drabelige kilometer venter rytterne, hvor især finalen ser ud til at blive spektakulær.

Etapen starter foran domkirken i Viborg, hvorefter den går gennem Dollerup Bakker og til Silkeborg. Det går konstant op og ned af små stigninger, og rytterne får aldrig tid til at restituere. Det er oplagt landskab til udbrud, og det forventes at lykkeriddere vil stikke til højre og venstre.

Det helt store show starter dog først, når rytterne når Vejle. Her skal rytterne køre tre omgange på den hårdeste rundstrækning i Danmark. Hver rundstrækning er på 5,7 kilometer, og den starter og slutter på Koldingvej. Det store tilløbsstykke er den legendariske stigning på Kiddesvej, hvor det stiger med 21 procent. Det er her Danmark Rundt afgøres, da vinderen af løbet SKAL sidde blandt de allerførste på denne etape. Kiddesvej-stigningen skal passeres tre gange, og fra toppen er der blot 100 meter til målstregen.

Odds på vinderen af 2. etape hos Danske Spil

 

3. etape: 3. august Næstved – Vordingborg 178,4 km.

Efter kongeetapen går turen til Sjælland til tredje etape. Dermed skal feltet ikke over Storebæltsbroen i år, hvilket selvfølgelig er en skam, da det altid skaber gode billeder.

Tredje etape starter i det flade landskab omkring Næstved, hvorefter det bliver en smule mere kuperet omkring Everdrup og Egeskov. Mange af vejene er små og smalle, så placeringskampen i feltet bliver hård og afgørende. Holdene vil forsøge at holde deres profiler fremme i front af feltet for at undgå uheld, men det bliver ikke nemt.

Højdepunktet på tredje etape bliver opstigningen til Møns Klint. Den sker via en fire kilometer lang grusvej, der byder på i alt 100 højdemeter. Det bliver en stor test af rytterne, og det er et afgørende moment på etapen.

Herefter kører rytterne igen ud på småveje, inden finalen køres i Vordingborg. Her venter en 5,4 kilometer lang rundstrækning på en hurtig rute, der skal gennemføres tre gange.

Odds på vinderen af 3. etape hos Danske Spil

 

4. etape: 4. august Nykøbing Falster – Nykøbing Falster (enkeltstart) 19,1 km.

På fjerde etape bliver PostNord Danmark Rundt 2018 afgjort. Den 19,1 kilometer lange enkeltstart ligger perfekt til specialisterne, og meget tyder på, at tidsforskellene bliver markante. Etapen starter i Nykøbing Falster, hvorefter rytterne bliver sendt ud af byen gennem Sønder Kirke og Sønder Vedby. Heftefter går turen tilbage imod Nykøbing Falster igen, og etapen afsluttes på Skovalléen lige før stadionet.

Der er ikke de store udfordringer på ruten, så den passer rigtig godt til de ryttere med stærke motorer på flad vej. Det kan for eksempel være den forsvarende vinder Mads Pedersen, der er et oplagt bud på en etapevinder.

Odds på vinderen af 4. etape hos Danske Spil

 

5. etape: 5. august Faxe – Frederiksberg 198,8 km.

Efter sidste års afstikker til Aarhus afsluttes Danmark Rundt 2018 igen på Frederiksberg i hjertet af København. Her venter der formentlig rytterne en massespurt, omend årets rute faktisk giver muligheder for udbrud.

Etapen startes i Faxe i det sydlige Sjælland, hvorefter den følger havet langs Rødvig, Stevns Klint, Køge og Greve ind til finalen i København. De mange kilometer langs kysten kan måske åbne op for sidevindskørsel, der kan åbne nogle muligheder for offensive hold.

Sådan går det dog næppe. Frederiksberg Allé, hvor etapen afsluttes, er nemlig Danmarks svar på Champs Élysées, og her venter der rytterne ti omgange på flad vej. Det vil kræve noget ekstraordinært at slippe væk fra feltet og vinde i andet end en massespurt.

Odds på vinderen af 5. etape hos Danske Spil

 

Cykelløbet PostNord Danmark Rundts rute for 2018, hvor rytterne skal ud på fem forskellige etaper