Brøndby IF – FC Nordsjælland odds: Det bliver et brag på Vilfort Park

Sidste sæsons sølvvindere fra Brøndby IF skal op imod bronzevinderne fra FC Nordsjælland hjemme på Vilfort Park i Match of the Week. Tigrene fra Farum ekspederede det svenske tophold AIK Stockholm ud af Europa League-kvalifikationen i torsdags. Der kommer derfor nok til at være et par trætte spillere i truppen.

De blå-gule fra Vestegnen snuppede med nød og næppe sejren på DS Arena mod Hobro IK i søndags. Johan Larsson bragte planmæssigt gæsterne i front efter en times tid, men Vito Hammershøy-Mistrati fik bragt balance i regnskabet med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid. Indskiftede Mikael Uhre endte dog med at blive den store helt, da han sikrede de tre point på en hovedstødsscoring til allersidst. Alexander Zornigers mandskab fører Superligaen med syv point.

De nordsjællandske tigre havde ikke de store problemer med at vinde mod Vendsyssel FF i søndags på Right to Dream Park. Nicklas Strunk gjorde det til 1-0 kort før pausen. Andreas Skov Olsen fordoblede føringen efter 68 minutter. Godsway Donyoh scorede fra straffesparkspletten til slutresultatet 3-0 i dommerens tillægstid. Kasper Hjulmands tropper ligger placeret på en delt femteplads i ligaen – á point med Vejle.

Hjemmeholdet er blevet gjort til store forhåndsfavoritter hos bookmakerne på internettet. Tre point til værterne giver således odds 1,43 hos Danske Spil. En sejr til udeholdet belønnes med odds 6,80. Uafgjort giver pengene 4,90 gange igen.

 

Odds på kampen hos Danske Spil

 

Optakt: Brøndby IF – FC Nordsjælland

Brøndby skal finde de gamle dyder frem

Danske Brøndby IF's officielle logoEfter sidste sæsons store skuffelse hvor mesterskabet blev smidt væk i de sidste tre spillerunder, så ligner det, at Brøndby vil gå efter guldet igen i år. Christian Nørgaard er godt nok blevet solgt til Fiorentina, men der er kommet en fuldgod erstatning ind den anden vej i Josip Radošević. Den kroatiske kriger har stadig sin debut til gode, men sportsdirektør Troels Bech har allerede været ude i pressen og rose ham til skyerne.

Derudover har man også fået stortalentet og den hjemvendte søn Nicolai Laursen ind på en et-årig lejeaftale. Det synes vi virker som en god idé. Efter tre år hos Jong PSV har han brug for at spille seniorfodbold, og Superligaen kunne sagtens være det helt rette sted. Spørgsmålet er dog hvor meget spilletid, han kan komme til at få på den offensive midtbane. Alexander Zorniger er nemlig rigtig godt besat på den plads. Der er dog kontinuerligt rygter om, at Hany Mukhtar kan være på vej væk. Det kan betyde spilletid til den 20-årige kreatør.

De blå-gule fra Vestegnen har endnu ikke fundet deres topniveau frem, men det skal nok ske. Det må også siges at være imponerende, de har hentet hele syv point uden at spille særlig godt. Hvis de kan finde tilbage til deres gamle dyder, så ligner de et rigtig godt bud på en mesterskabskandidat i år. Højt genpres, enorm løbekapacitet, mange målscorere og solide stoppere er alt sammen noget truppen besidder. De har endda også fået forbedret bredden dramatisk. Om de har lagt skuffelsen fra sidste sæson bag sig vil tiden vise, men umiddelbart kunne det godt se sådan ud.

Kevin Mensah må se til fra sidelinjen. Han er således ude med en korsbåndsskade indtil ultimo februar.

 

De unge tigre har fået blod på tanden

FCNSelvom FCN-truppen har en gennemsnitsalder på lidt over 21 år, så må man virkelig sige, at de har hår på brystet. Selvom de har spillet seks kampe i denne sæson, så har de endnu ikke tabt. Det betyder, at de har fået skrabet fem point sammen i ligaen, mens de samtidig har slået både Cliftonville og AIK ud af EL-kvalen. Læg dertil at de mangler deres absolut største stjerne Mathias Jensen, som blev skadet i sæsonpremieren mod Esbjerg fB, og der begynder at danne sig et billede af et modent mandskab.

Særlig purunge Andreas Skov Olsen har virkelig bevist sit værd, da han allerede har scoret fire gange indtil videre. Han blev matchvinder mod Cliftonville på udebane og var på pletten allerede efter fire minutter i 1-1-opgøret mod AGF på udebane. Mod Vendsyssel garnede han igen i 3-0-sejren, og som skrevet før scorede han sejrsmålet i torsdags på Stockholms Olympiastadion.

Den tidligere AaB-målmand Nicolai Larsen begynder også at ligne sig selv igen. Efter en turbulent sidste tid i Nordjylland valgte han at søge nye græsgange i Farum, men han fik nærmest ingen spilletid i sin første sæson. Nu er Rúnar Alex Rúnarsson så blevet solgt til franske Dijon, hvilket har givet ham chancen. Den må så sandelig sige, at han har grebet. De seneste tre opgør har han således holdt buret rent, og særligt i hjemmekampen mod AIK var han virkelig en kandidat til man of the match. Udover at redde et straffespark så havde han flere vanvittigt vigtige aktioner. Larsen havde uden tvivl en stor andel i, at de endte med at gå videre til næste runde. Nu må vi se om han kan fortsætte de fornemme takter på Vilfort Park.

Jonathan Amon og Mathias Jensen er begge to forsat ude på ubestemt tid med skader.

 

Spilforslag til Brøndby IF – FC Nordsjælland

Værterne er storfavoritter, og vi synes ikke rigtig, at der er værdi i at spille på en sejr til dem.

Gæsterne har dog den brandvarme 18-årige angriber Andreas Skov Olsen på holdkortet. Vi kunne sådan set godt forestille os, at han scorer for tredje kamp i træk. Hvis Brøndby-forsvaret på et tidspunkt i løbet af de 90 minutter kommer til at give ham for meget plads, så bliver de straffet prompte. Efter vores bedste overbevisning kunne det godt komme til at ske.

Derfor anbefaler vi at spille på, Andreas Skov Olsen scorer i kampen til odds 4,00 hos Danske Spil.

 

Odds på Skov Olsen scorer hos Danske Spil

 

Danske Spils logo og slogan på grøn baggrund