Argentina – Island odds: Kan vikingerne levere endnu en sensation?

Island får VM-debut på Spartak Stadion i Moskva, og modstanderen er ingen andre end vice-verdensmestrene fra Argentina. Lionel Messi og kompagni er naturligvis gigantiske favoritter, men de islandske vikinger har før ageret favoritdræbere.

Argentina er blandt favoritterne til at løbe med VM-trofæet, men de har fået en skidt opvarmning til VM, der både inkluderer skader og katastrofale resultater. Argentinerne er stadig meget afhængige af Messi, og bundniveauet er lavt.

Island har heller ikke fået den bedste opvarmning til slutrunden. De blåklædte vikinger har ikke vundet i deres seneste fire kampe, og de har lukket et hav af mål ind. Islændingene har dog en rutineret trup, og nu hvor det virkelig gælder, bør de også være klar.

Den massive niveauforskel på de to landes VM-trupper ses tydeligt på bookmakernes odds. Unibet giver odds 1,33 på tre point til Argentina, imens man får pengene 10,50 gange igen i tilfælde af en islandsk sejr.    

 

Odds på kampen her

 

Optakt: Argentina – Island

Argentina skal træde i karakter

Det argentinske fodboldforbunds officielle logoDet argentinske landshold har været skidt kørende siden, det tabte VM-finalen for fire år siden. De kom kun med til dette VM på et hængende hår, og ved Copa America tabte de i finalen til Chile. Det nederlag fik efterfølgende Messi til at trække sig fra landsholdet i frustration over, at argentinerne altid taber deres finaler. Messi har endnu ikke vundet et international trofæ med det argentinske landshold, bortset fra OL i 2008, og det går ham tydeligvis på. Et internationalt trofæ er også alt, han mangler for at skrive sig ind i historiebøgerne som verdens allerstørste spiller.

Argentina har fået en blandet opvarmning til VM. I marts slog de Italien med 2-0 i en træningskamp, men få dage senere blev de kørt rundt i manegen af Spanien og tabte med 6-1. De to kampe beviste, hvor stor forskel der er på Argentinas top- og bundniveau, hvilket er meget bekymrende.

Bekymring er der også om Argentinas målmandsposition. Målmandsposten var allerede tynd inden førstemålmand Sergi Romero blev skadet, men nu er den katastrofal. Det ser ud til, at Willy Caballerro kommer til at starte i kassen. Han har dog ikke spillet fast fodbold siden, han forlod Malaga efter 2013/2014-sæsonen. Siden da har han brugt tiden på bænken hos først Manchester City og siden Chelsea. I de sidste fire sæsoner har han faktisk blot spillet 24 ligakampe, og i den forgange sæson fik han otte kampe i alle turneringer. Den 36-årige målmand har blot tre landskampe på CV’et, og han er uden tvivl holdets svageste punkt.

Der er også tvivl om Milan-profilen Lucas Biglia. Han var en af de store profiler i kvalifikationen, men han er langt fra sin optimale form. Han pådrog sig en slem skade før slutrunden, og han vil blive savnet, hvis han ikke bliver helt klar.

Forventet startopstilling

Caballero – Tagliafico, Otamendi, Fazio, Mercado –  Biglia, Lo Celso – Di Maria, Messi, Agüero – Higuain

Se Argentinas VM-trup her

 

Fortsætter den islandske optur?

det officielle logo for det islandske fodboldforbundIsland imponerede hele fodboldverden ved EM for to år siden. Dengang slog de England ud og gik hele vejen til kvartfinalen. Helt så godt går det næppe ved dette VM, hvor de er kommet i en hård gruppe, men intet virker umuligt for den tidligere lilleputnation. Islændingene har en helt fantastisk holdånd, og selvom de er begrænset rent teknisk, kan holdånden og mentaliteten bære dem langt.

Den islandske trup er derudover utrolig rutineret. Venstreback Hördur Magnusson på 25 år er den yngste mand i startopstillingen. Kernen har spillet sammen siden afslutningen af 2011, og truppen er stort set identisk med den, der imponerede ved EM for to år siden. Spillerne kender simpelthen hinanden og systemet til fingerspidserne, hvilket gør dem i stand til at overpræstere. De har et solidt taktisk fundament, de kan falde tilbage på, når de kommer under pres og i svære situationer.

Island er endda blevet endnu stærkere taktisk nu end ved EM. Landstræner Heimir Hallgrimsson er begyndt at spille 4-5-1, i stedet for 4-4-2, imod de stærkere mandskaber. Det gør Island endnu stærkere defensivt, imens det også giver Gylfi Sigurdsson mere offensiv frihed, Aron Gunnarsson og Emil Hallfredsson sørger for at rydde op på midtbane.

På trods af de mange positive ting for Island, har resultaterne ikke været gode. Faktisk har de endnu ikke vundet en kamp i 2018. Her det det blevet til tre nederlag, til Mexico, Peru og Norge, samt uafgjort imod Ghana. I disse fire kampe har de blå-hvide lukket hele 11 mål ind. Det hører dog med til historien, at Hallgrimsson har eksperimenteret en del i disse kampe, hvor flere forskellige spillere er blevet testet af.

 

Forventet startopstilling

Halldorsson – Magnusson, R. Sigurdsson, Arnason, Saevarsson – Hallfredsson, Gunnarsson – Bjarnason, G. Sigurdsson, Gudmundsson – Bödvarsson

Se Islands VM-trup her

 

Argentina – Island spilforslag

Argentinerne er store favoritter i denne VM-åbningskamp. Deres seneste kampe har dog vist, at de ikke er på det niveau, de bør være på. Det kan være, at de kan spille sig i form i løbet af turneringen, men de kommer næppe til at være overbevisende i åbningskampen. Vi forventer derfor en tæt kamp, hvor Argentina kommer til at kæmpe hårdt for at komme frem til chancer. Island derimod kommer til at stå dybt på banen, og så vil de forsøge at ramme argentinerne på kontraangreb.

Islands defensive styrke kombineret med Argentinas offensive svagheder gør, at vi forudser en målfattig kamp. Vi anbefaler derfor, et spil på under 2,5 mål til odds 1,85 hos Unibet.

 

Følg spilforslaget her

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund