Søndag eftermiddag er der en rigtig lækkerbidsken på menuen i Premier League, når Chelsea hjemme på Stamford Bridge tager imod Arsenal. Det er ikke blot to af Englands allerstærkeste fodboldklubber, det er også to lokalrivaler. De to London-klubber mødte for første gang hinanden i 1907, og siden er det blevet til hele 191 kampe i mellem de to hold.

Det er dermed umuligt ikke at mærke historiens vingesus, når de to klubber møder hinanden på grønsværen. Kampen er også højdepunktet i Premier Leagues femte runde, og forventningerne er høje.

De regerende mestre fra Chelsea er kommet fint fra start i denne sæson med ni point efter de første tre kampe. I midtugen blev det ydermere til en imponerende 6-0 sejr i Champions League imod FC Københavns banemænd, Qarabag. Dermed er The Blues nu oppe på fire sejre i træk, og de har undervejs taget nogle imponerende skalpe.

Anderledes skidt står det til hos Arsenal. Arsene Wengers tropper er allerede faldet bag konkurrenterne, og de har lidt nogle pinlige nederlag. Arsenal har derudover haft mindre tid til at restituere end Chelsea på grund af deres Europa League-kamp imod FC Köln torsdag aften.

Derfor er det heller ikke overraskende, at Chelsea er pæne favoritter hos bookmakerne. Hos bet365 får man således odds 1,75 på en Chelsea-sejr, imens Arsenal er helt oppe i odds 4,50.

Læs vores anmeldelse af livebetting-eksperterne bet365 her.

 

Spil på London-derbyet hos bet365

 

Optakt: Chelsea – Arsenal

Chelsea

På trods af en del transferuro hen over sommeren, er Chelsea startet sæsonen i fin stil. Manager Antonio Conte var efter sigende utilfreds med klubbens manglende investeringer i spillere, men dette har været svært at se på spillet. Chelsea har set yderst solide ud indtil videre i denne sæson, de ligner endnu en gang et hold, der vil kæmpe med om mesterskabet.

Tirsdag aften smadrede The Blues Qarabag med 6-0 i Champions League efter en gennemført fremragende præstation. Sejren var Chelseas fjerde i træk, og de blå fra Stamford Bridge har virkelig revancheret nederlaget til Bournemouth i åbningskampen. Undervejs har Chelsea slået Tottenham Hotspur og Leicester City på udebane samt Everton og altså Qarabag på hjemmebane. Sejrsstimen har derfor bestemt ikke været gratis.

I kampen imod Qarabag gav Conte flere reservespillere chancen for at spille fra start. Blandt andet startede Andreas Christensen, Davide Zappacosta og Michy Batshuayi, og de imponerede alle. Dette betød selvfølgelig også, at flere af de vigtige spillere, såsom Eden Hazard, David Luiz, Victor Moses og Tiemoué Bakayoko fik muligheden for at hvile på bænken. Dette betyder selvfølgelig ikke det store på dette tidspunkt af sæsonen, men på sigt er disse små pauser guld værd.

Torsdag formiddag kom det frem, at Hazard er tæt på at forlænge sin kontrakt med Chelsea. Hazards nuværende kontrakt udløber i 2020, og den ser nu ud til at blive forlænget med et år yderligere. Real Madrid har længe jagtet den belgiske stjerne, men forlængelsen bør sikre hans fremtid hos Chelsea. Den nye kontrakt er også fuldt fortjent. Hazard var fremragende i sidste sæson, og han er med afstand Chelseas bedste spiller i øjeblikket.

Fravær og holdnyheder

Det er dog ikke sikkert, at Hazard starter imod Arsenal. Hazard er stadig ved at komme sig over en længerevarende skade, og Conte har indtil videre været meget forsigtig med ham. Han har således kun spillet 12 minutter i Premier League i denne sæson, imens han kun fik 32 minutter på banen imod Qarabag.

– Vi må have en smule tålmodighed med ham, så han kan komme sig, og blive helt klar. Jeg tror, at det er den rette ting for ham, udtalte Conte torsdag om Hazards chancer for at starte imod Arsenal.

Arsenal

The Gunners ligner i disse dage en klub, der er gået fuldstændig i stå. De bedste spillere forlader den synkende skude, og ledelsen afviser kategorisk klubbens kritiske tilstand. Selvkritikken lader til at være fuldstændig forsvundet, og for hver dag der går, bliver Wengers rennomé mere og mere plettet.

Arsenals start på sæsonen har heller ikke været overbevisende. De vandt ganske vist Community Shield imod netop Chelsea, men de har sidenhen lukket et hav af mål ind. I alt har Arsenal lukket otte mål ind i deres første fire kampe, hvoraf de to er blevet tabt. Pinligst var 4-0 nederlaget på Anfield Road til Liverpool. Her blev Arsenal virkelig kørt over, og kampen viste, hvor svært The Gunners får ved at komme tilbage i Champions League.

I sidste uge tog Arsenal dog en overbevisende 3-0 sejr hjemme på Emirates Stadium imod Bournemouth. Her scorede Danny Welbeck to gange og Alexandre Lacazette en enkelt, og sejren var aldrig for alvor i fare.

Fravær og holdnyheder

Den franske manager har annonceret, at flere nøglespillere bliver sparet imod Köln. Petr Cech, Laurent Koscielny, Granit Xhaka, Danny Welbeck, Alexandre Lacazette, Aaron Ramsey og Mesut Özil sad alle ude under onsdags træning, og ingen af dem forventes at spille i torsdagens Europa League-kamp.

Det gør skadede Santi Carzola og Francis Coquelin heller ikke. De kommer heller ikke til at spille imod Chelsea.

Det kan Jack Wilshere måske til gengæld. Englænderen vente for nyligt tilbage fra endnu en skadespause, og der er gode muligheder for, at han starter sin første kamp i denne sæson imod Köln. Wenger har stadig stor tiltro midtbanespilleren, og Wilshere har brug for at komme tilbage i kampform hurtigst muligt.

 

Spilforslag

Det er svært at have tiltro til Arsene Wenger og Arsenal. Klubben er nærmest i frit fald, og de har endnu ikke imponeret i denne sæson. Samtidig møder de et Chelsea-mandskab, der er både i storform og på hjemmebane. Der er altså ikke meget, der taler for, at Arsenal skal få noget med fra denne kamp.

Vi spiller derfor på, at Chelsea vinder til odds 1,75 hos bet365.

Med Arsenals defensive problemer in mente, og Chelseas tilsvarende offensive styrke, kan der ydermere også findes værdi i et handicapspil på Chelsea (-1) til odds 2,87 hos bet365. Her skal Chelsea vinde med mindst to mål før, at spillet går hjem.

Spil på kampen hos bet365