FC Københavns officielle logo

Dame N’Doye er en af de bedste angribere, der nogensinde har spillet i Superligaen. Mellem 2008 og 2012 scorede han mål på samlebånd for FC København, inden han røg til udlandet. Efter seks sæsoner i udlandet er senegaleseren nu tilbage i Superligaen hos FC København. N’Doye siger selv, at han er sit livs form, og forventningerne til ham er derfor i top. Danske Spil har sat odds på, hvor mange mål FCK-legenden kommer til at score, og herfra er der store forventninger til den hjemvendte senegaleser.

 

Bookmaker is inactive

 

Sådan er oddsene

Danske Spil forventer, at Dame N’Doye kommer til at tage Superligaen med storm og levere en solid sæson som frontangriber for FC København. Det kan tydeligt aflæses på bookmakerens odds.

Hvor mange mål scorer N’Doye?

Under 7,5 mål 2,00
Over 7,5 mål 1,70
Over 9,5 mål 2,50
Over 12,5 mål 4,50
Superliga-topscorer 20,00

Som det kan ses på ovenstående odds forventer Danske Spil, at N’Doye som minimum kommer til at score otte ligamål i den kommende sæson. Samtidig vurderes det også til at være sandsynligt, at N’Doye kommer endnu højere op og måske endda kæmper med om topscorertitlen.

 

Hvilken tilstand vender N’Doye hjem i?

Det er altid faretruende, når en gammel klublegende vender hjem. Forventningerne er enorme, og de kan blive svære at leve op til. Se bare på, hvordan det gik Daniel Agger og Thomas Kahlenberg, da de vendte hjem til Brøndby for at genrejse klubben.

Sådan går det dog næppe for Dame N’Doye. Han er efter sigende vendt hjem i forrygende form, og han virker stadig topmotiveret.

– Derfor er jeg i dag vendt hjem til den klub og den træner der skabte mig, hvor min karriere tog fart, og som ligger mit hjerte nærmest. Jeg er 33 år. En pæn alder for en sportsmand. Men jeg er bedre og stærkere end nogensinde. Det glæder jeg mig til at bevise, udtalte han til FCK’s officielle hjemmeside, da skiftet blev offentliggjort.

At N’Doye ikke har scoret så mange mål i de sidste par sæsoner bør heller ikke umiddelbart give grund til bekymring. Han har nemlig primært spillet på fløjen. Det var især tilfældet i Trabzonspor, hvor han alligevel kvitterede med fem mål og fem assists i sidste sæson.

Manager Ståle Solbakken er da også optimistisk på N’Doyes vegne.

– Han er selvfølgelig blevet ældre, men han har stadig en enorm fysik og spillede masser af kampe i sidste sæson, så vi er sikre på, at han vil kunne bidrage med en masse på banen og hjælpe vores unge angribere til at blive endnu bedre, sagde han til fck.dk.

– Det er ingen hemmelighed, at vi har haft akut brug for offensiv forstærkning, og heldigvis var N’Doye meget motiveret for at komme tilbage til os, så det gik ret hurtigt, da vi først begyndte at snakke med ham om muligheden. Vi er glade for at have ham på plads og så arbejder vi videre på at forstærke os yderligere.

 

N’Doye går stor sæson i møde

Siden N’Doye forlod Superligaen har han udviklet sig gevaldigt. Han er blevet mere erfaren og simpelthen bare en klogere spiller. Han er samtidig blevet mere alsidig, hvilket skyldes, at han altså er blevet kastet rundt på nye positioner.

N’Doye er og bliver dog frontangriber, og det bliver selvfølgelig også her, at Solbakken kommer til at bruge ham.

– Jeg er angriber. Forreste angriber. Det ved FCK, og det ved Ståle, sagde N’Doye efter skiftet.

Den tidligere senegalesiske landsholdsspiller har da også fået en rigtig god start hos københavnerne. Han leverede en fin præstation imod CSKA Moskva, hvor FCK vandt med hele 4-1.

Derfor lader det også til, at Solbakken virkelig stoler på N’Doye. Han er altså ikke købt bare for at minde fansene om bedre tider. Han skal op og gøre en forskel. Meget tyder på, at N’Doye kommer til at starte oppe foran sammen med et andet nyindkøb, Kenan Kodro. Her vil Kodro fungere som den mere bevægelige angriber, imens N’Doye altid vil være at finde i feltet.

 

Odds på mål fra N’Doye

Danske Spil har som bekendt pæn tiltro til N’Doye. Han har indtil videre scoret 59 Superliga-mål, og den total bør han forbedre markant i den kommende sæson. At N’Doye scorer over 7,5 mål bør næsten være garanteret.

FCK bør være markant stærkere end sidste sæson, og især offensiven forventes at fungere bedre. De har købt stærkt ind indtil videre, og de har mange flere heste at spille på. I en velfungerende offensiv kan N’Doye virkelig boltre sig, og han skal derfor blive rigtig spændende at følge.

At 7,5 mål er en meget lav linje understreges af, at håbløse Andrija Pavlovic scorede syv træffere i sidste sæson på trods af hans reservetjans. Og det var for et historisk dårligt FCK-mandskab. Derfor er odds 1,75 på over 7,5 mål også rigtig flot. Det samme er odds 2,50 på over 9,50 mål i øvrigt. Det er en total N’Doye bør kunne nå selv, hvis han ender som reserve.

 

Bookmaker is inactive

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift