Både Uruguay og Frankrig tog imponerende skalpe i ottendedelsfinalerne, hvor de slog henholdsvis Argentina og Portugal ud. Nu er det så kvartfinaletid, og det kan næsten ikke undgå at blive spændende, når de to tidligere verdensmestre mødes.

Uruguay har gjort kort proces ved denne VM-slutrunde. Det er blevet til fire sejre i deres første fire kampe, og de har blot lukket et enkelt mål ind indtil videre. Offensivt har Edinson Cavani været fremragende, og han scorede senest to mål imod Portugal.

Efter et sløjt gruppespil kom der endelig gang i den franske offensiv imod Argentina. Her sejrede Les Bleus med 4-3 efter et brag af en kamp. Kylian Mbappé var den helt store oplevelse med to mål og et fremtvunget straffespark, og franskmændene lignede endelig en seriøs verdensmesterkandidat.

Frankrig er ikke overraskende blevet gjort til favoritter i dette opgør. De er stærkere på papiret, og sejren over Argentina var imponerende. NordicBet giver pengene 2,04 gange igen på en fransk sejr, og odds 4,45 på sejr til Uruguay. Begge i ordinær spilletid vel og mærke.

 

NordicBet Odds på kampen hos NordicBet

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsen er minimum 500 kr. og mindst ét valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: Uruguay – Frankrig

Disciplineret defensiv baner vejen for Uruguay

Uruguays fodboldforbunds logoSelvom Uruguays suverænt største stjerner findes i angrebet, er det defensiven, der er hjørnestenen på Oscar Tabarez’ succesmandskab. Uruguay gik igennem gruppespillet uden at lukke et eneste mål ind, og de har formentlig VM’s stærkeste taktiske fundament. Det skyldes, at Tabarez har været landstræner siden 2006, hvorfor alle spillerne kender hans system og taktiske ideer til fingerspidserne. Det kan man ikke sige om de andre resterende VM-mandskaber, der alle har fået nye landstrænere for nyligt.

Det er naturligvis Atletico Madrids Diego Godin, der styrer defensiven med hård hånd. Han tillader ingen fejl, og han er en eksemplarisk leder. Ved siden af sig har han dygtige José Gimenez, og i målet står Fernando Muslera. Der er simpelthen ingen smalle steder, da spillerne samtidig arbejder stenhårdt for folket.

I gruppespillet dominerede Uruguay samtlige kampe, men sådan var det ikke imod Portugal. Her forsvarede sydamerikanerne sig dybt på banen, og de havde blot bolden i en tredjedel af tiden. Ydermere kom Los Celeste blot frem til fem afslutninger i hele kampen imod hele 20 fra Portugal. Forskellen var dog, at Uruguay fik det meste ud af deres boldbesiddelse og chancer, og derfor scorede de altså på 40 procent af deres afslutninger. Portugal derimod blev holdt til halve chancer og langskud, hvilket sydamerikanerne ingen problemer havde med at afvise.

Netop på grund af Uruguays solide fundament skal man heller ikke forvente, at Tabarez ændrer nogen som helst medmindre, han bliver tvunget til det. Det kan dog ske, da både Edinson Cavani og Luis Suarez har døjet med mindre skader i den forgangne uge. Cavani døjer med en lårskade, imens Suarez fik et slag under træningen. Begge forventes dog at starte. Det samme gør Gimenez, der sad ude med en skade imod Portugal.

Forventet startopstilling

Muslera – Laxal, Godin, Gimenez, Caceres – Vecino, Torreira, Nandez – Betancur – Cavani, Suarez

Se Uruguays VM-trup

 

Hvor langt kan Mbappé bære Frankrig?

Det franske fodboldforbunds logo på hvid baggrundFranske Kylian Mbappé har længe været verdens måske allerstørste talent. Imod Argentina gik han dog fra talent til regulær verdensstjerne, da han nærmest ene mand slog Lionel Messi og kompagni. Mbappé fremtvang et straffespark og scorede to smukke mål. Han var overalt på banen, og argentinerne havde aldrig en chance for at stoppe ham. Kampen var hans helt store gennembrud, og det skal blive interessant at se, hvorvidt han kan fortsætte med det gode spil.

Mbappés pragtkamp kunne da heller ikke have kommet på et bedre tidspunkt. Franskmændene var sløje i de første tre gruppespilskampe, hvor det blot blev til tre mål på trods af overkommelige modstandere. Offensivt havde de blå-hvide store problemer, og hverken Griezmann, Mbappé eller Giroud fandt for alvor formen. Det ændrede sig dog markant imod Argentina. Det lader til, at landstræner Didier Deschamps endelig har fundet en løsning til de offensive problemer, og nu spiller det virkelig.

Giroud er en fremragende opspilsstation, og hans konstante tilstedeværelse i feltet betyder, at Griezmann og Mbappé altid har en spiller at kombinere med, imens de også har nemmere ved at finde åbne rum på den sidste tredjedel. Frankrig er endda blevet dødsensfarlige på omstillinger, hvilket de viste imod Argentina.

Desværre for Frankrig må de undværre Juventus-stjernen Blaise Matuidi, der er i karantæne. I stedet forventes det, at Ousmane Dembélé fra Barcelona får chancen i startopstillingen. Han har stadig ikke imponeret ved denne slutrunde, så dette er hans chance for at at træde ind på den allerstørste scene. Derudover må Frankrig også stadig undvære Djibril Sidibe. Ham er der dog ingen, der savner længere, da Benjamin Pavard virkelig har grebet chancen i hans fravær på højrebacken.

Forventet startopstilling

Lloris – Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard – Pogba, Kanté – Dembélé, Griezmann, Mbappé – Giroud

Se Frankrigs VM-trup

 

Uruguay – Frankrig spilforslag

Frankrig har det bedste hold på papiret, men de har været meget afhængige af enkeltmandspræstationer undervejs i turneringen. Derudover skal man også passe på med ikke at lægge alt for meget i sejren over Argentina, der som bekendt har haft et forfærdeligt VM. Vi har derfor fidus til Uruguay. De leverede en disciplineret og solid indsats imod Portugal, og de har derfor selvtilliden i orden.

Frankrig har vist sig svage imod modstandere, der forsvarer sig dybt på banen. Det så man imod både Danmark og Australien. Grunden til de smadrede Argentina var, at sydamerikanerne gik højt op på banen og prøvede på at kontrollere kampen. Den fejl laver Uruguay ikke. Uruguay kommer ikke til at give Mbappé særlig meget plads, og franskmændene skal derfor arbejde hårdt for blot at komme frem til halve chancer.

Vi anbefaler derfor et spil på, at Uruguay går videre til odds 2,65 hos NordicBet. 

 

NordicBet Følg spilforslaget her

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsen er minimum 500 kr. og mindst ét valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Nordicbets logo og slogan på blå baggrund