Kroatien og Nigeria forventes at kæmpe hårdt om andenpladsen i Gruppe B efter Argentina. Kampen i første runde er derfor altafgørende for begge hold, der er rejst til Rusland med store ambitioner og drømme om VM-succes.

Kroatien rangerer blandt outsiderne til VM-trofæet. De har flere verdensklassespillere i truppen, og de kan gå rigtig langt. Kroaterne har dog ikke fået nogen synderlig imponerende optakt til VM-slutrunden. Derfor kan man frygte, at holdets aldrende stjerner står foran endnu en skuffende turnering.

Det nigerianske landshold har været med til VM seks ud af de seneste syv gange. De er dog aldrig nået længere end ottendedelsfinalen, hvilket er begyndt at frustrere befolkningen. Nigerianerne er dog inde i en spændende udvikling, og holdet går en lys fremtid i møde.

De danske bookmakers er enige om, at Kroatien er gedigne favoritter. NordicBet giver pengene 1,75 gange igen i tilfælde af en kroatisk sejr og 5,50 gange igen ved tre point til super ørnene fra Nigeria. 

 

NordicBet Spil på kampen hos NordicBet

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsen er minimum 500 kr. og mindst ét valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: Kroatien – Nigeria

Modric og Rakitic præsterer endelig sammen

Det kroatiske fodboldforbunds logoSkiftende kroatiske landstrænere har længe haft problemer med at få det bedste ud af de to midtbanestjerner Luka Modric og Ivan Rakitic på samme tid. De to profiler er blandt de bedste centrale midtbanespillere i verden, men hvis den ene spillede godt, var den anden som regel skuffende. De søgte simpelthen de samme rum og prøvede på de samme ting, hvorfor de ofte annullerede hinanden.

Det problem løste landstræner Zlatko Dalic som et af de første, da han tiltrådte som kroatisk landstræner. Han rykkede prompte Luka Modric op på en uvant position som tier og gav Rakitic rollen som dybdeliggende playmaker. Nu er det op til Modric at lægge de afgørende afleveringer på den sidste tredjedel, imens Rakitic koncentrerer sig om defensive pligter og at sætte Modric i gode positioner. Denne beslutning betyder dog også, at Kroatien sjældent har plads til Mateo Kovacic og Marcelo Brozovic i startopstillingen. I stedet er det Milan Badelj, der starter inde som den tredje mand på midtbanespilleren, hvor han agerer bindeled mellem kæderne med sit utrolige løbepensum.

Selvom Kroatien virker stærkere teknisk end tidligere, har de ikke været overbevisende i 2018. De har i alt spillet fire kampe, hvor det er blevet til to nederlag og to sejre. Nederlagene kom til de to sydamerikanske nationer, Peru og Brasilien, imens de hentede smalle etmålssejre over Mexico og Senegal. I disse fire kampe havde Kroatien svært ved at komme frem til chancer, og især i de to nederlag var de svage rent offensivt.

Den kroatiske trup mangler også formstærke målscorere. Frontangriberen Mario Mandzukic scorede blot fem mål i Serie A for Juventus, imens reserven Nikola Kalinic nettede seks gange for AC Milan. Derfor ligner højrefløjen Andrej Kramaric også den farligste spiller i øjeblikket.

Forventet startopstilling

Subasic – Strinic, Lovren, Vida, Vrsaljko – Rakitic, Badelj – Perisic, Modric, Kramaric – Mandzukic

Se Kroatiens VM-trup

 

En ny begyndelse for Nigeria

Det nigerianske fodboldforbunds logoDet nigerianske landshold er på vej ind i en ny æra. Holdet har ingen deciderede verdensstjerner længere, men truppen indeholder til gengæld mange unge og sultne spillere, der er på vej fremad. De mest kendte er selvfølelig 21-årige Kelechi Iheanacho fra Leicester City og 22-årige Alex Iwobi fra Arsenal. De er dog langt fra de eneste unge profiler. Nigeria har en af de yngste trupper ved VM, og fremtiden ser igen lys ud for Super Eagles.

Følelsen af at Nigeria står foran det helt store gennembrud har dog længe hængt omkring landsholdet. Faktisk har den eksisteret lige siden Nigerias VM-debut 1994, hvor de røg ud i ottendedelsfinalen. Desværre er potentialet endnu ikke blevet forløst. Det er konstant lige ved og næsten for nigerianerne, og det kan også sagtens blive tilfældet i Rusland.

Super Eagles har fået en skidt opvarmning til turneringen med kun en enkelt sejr ud af fem mulige kampe i 2018 i stærkeste opstilling. Sejren kom imod Polen i marts, og siden er det blevet til tre nederlag og en enkelt uafgjort. Tre af disse kampe blev spillet kort før VM. Her blev det til 1-1 mod Congo først og siden fulgte smalle nederlag til England og Tjekkiet. Det er som sådan ikke bekymrende, at Nigeria ikke slår modstandere af sidstnævntes kaliber, men det er en skidt trend. Spillerne kan ikke undgå at hænge en smule med hovedet, og hvis de taber til Kroatien, kan det blive rigtig svært at komme ovenpå igen.

Hvis Nigeria skal  lave en stor præstation, har de brug for, at stjerne John Obi Mikel spiller op til sit absolut bedste. Den tidligere Champions League-vinder spiller i dag i Kina, hvor han ikke bliver matchet på ligeså højt niveau som tidligere, men han er suverænt den mest erfarne i nigerianernes trup. Derfor er det også op til ham at lede og animere sine holdkammerater.

Forventet startopstilling

Uzoho – Idowu, Balogun, Troost-Ekong, Abdullahi – Onazi, Ndidi – Moses, Mikel, Iwobi – Ighalo

Se Nigerias VM-trup

 

Kroatien – Nigeria spilforslag

Det er ikke til at komme udenom Kroatiens favoritværdighed. De er kort sagt stærkere end Nigeria på samtlige positioner. Derudover er kroaterne også markant mere erfarne, hvilket er en afgørende faktor i kampe på den allerstørste scene. Nigerianerne har en masse spændende unge spillere med til VM, men denne slutrunde ligger simpelthen for tidlig i holdets cyklus. De nigerianske spillere har brug for mere tid til at udvikle sig, så man skal nok først for alvor regne med dem ved det næste VM.

Samtidig er det også værd at bemærke, at Nigeria ikke er kommet til VM i den bedste form. De har leveret en del skuffende resultater, og de hænger formentlig en smule med hovedet. Derfor anbefaler vi, et spil på Kroatien-sejr til odds 1,72 hos NordicBet.

 

NordicBet Følg spilforslaget her

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsen er minimum 500 kr. og mindst ét valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Nordicbets logo og slogan på blå baggrund