Lørdag aften er det tid til Danmarks sidste test før VM i fodbold. Her står vi overfor Mexico på Brøndby Stadion. For begge landstrænere er det en sidste mulighed for at prøve nye ting af inden, slutrunden går i gang, så det er en vigtig kamp.

Åge Hareides tropper har ikke fået den bedste opvarmning til VM. Først var der sagerne med Daniel Wass, Andreas Bjelland og Nicklas Bendtner, der alle brokkede sig over ikke at blive udtaget, og i denne uge har Simon Kjærs sponsoraftale med NordicBet så stjålet opmærksomheden.

Hos Mexico er der anderledes styr på tropperne. Mexicanerne er gået videre fra gruppespillet ved de seneste seks VM-slutrunder, og den trend satser de på at fortsætte i Rusland. De har en stærk trup, men den er ikke helt på samme niveau som tidligere.

På hjemmebane er Danmark ikke overraskende favoritter. Bookmakeren bwin giver dog alligevel hele odds 2,35 på en sejr til de rød-hvide, imens der er odds 3,30 på sejr til Mexico.

 

bwin Spil på Danmark - Mexico hos bwin

Indbetal minimum 100 kr. og modtag et backup-væddemål på 100% op til 1.000 kr. | Kun nye spillere | Tabes backup-væddemålet tildeles et freebet svarende til indsatsen op til værdien af den kvalificerende indbetaling | Backup-væddemål udløber 7 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: Danmark – Mexico

Kan Hareides tropper få fokus tilbage på fodbolden?

Dansk boldspil Union logoEn af det danske landsholds spidskompetencer har altid været en utrolig stabilitet og sammenhængskraft. Denne synes dog at være forsvundet lidt på det sidste. De rød-hvide vikinger har nemlig været ramt af en lang række uheldige sager, hvor især landstræner Åge Hareide og DBU har set skidt ud.

Først og fremmest er der Hareides trupudtagelse. Fravælgelsen af Nicklas Bendtner, Daniel Wass og Andreas Bjelland har skabt stor debat i vores lille kongerige. Det skyldes især, at Wass og Bjelland har sendt hård kritik afsted imod Hareide. Størstedelen af den danske befolkning er enig med de fravalgte spillere, og folkestemningen er i øjeblikket imod nordmanden.

Debatten om spillerne forsvandt dog tidligere på denne uge, hvor Politiken afslørede, at DBU har sendt anfører Simon Kjær en regning på hele 500.000 kroner for hans sponsoraftale med NordicBet. Denne er ifølge fodboldforbundet i strid med DBU’s egen aftale med Danske Spil. DBU’s beslutning har ifølge Politiken skabt dårlig stemning i truppen, der står bag Simon Kjær.

Imod Mexico skal landsholdet forsøge at putte alt dette bag sig. De skal fokusere på VM i fodbold og ikke noget som helst andet. Danmark får Christian Eriksen tilbage, og han bør være motiveret efter for nyligt at være blevet far for første gang.

 

Danmarks trup

Målmænd: Kasper Schmeichel (Leicester City), Frederik Rønnow (Brøndby IF), Jonas Lössl (Huddersfield Town)

Forsvarsspillere: Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach), Simon Kjær (Sevilla), Jonas Knudsen (Ipswich Town), Andreas Christensen (Chelsea), Mathias Jørgensen (Huddersfield Town), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jens Stryger Larsen (Udinese)

Midtbanespillere: Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruna), William Kvist (FC København), Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), Viktor Fischer (FC København), Lukas Lerager (Bordeaux), Lasse Schöne (Ajax), Pione Sisto (Celta Vigo)

Angribere: Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Martin Braithwaite (Bordeaux), Kasper Dolberg (Ajax), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Cornelius (Atalanta)

Læs analyse af Danmarks VM-trup her.

 

Formstærke mexicanere

Det mexicanske fodboldforbunds logoDet mexicanske landshold er rejst til Danmark i rigtig fin form. I sidste weekend slog de Skotland med 1-0, og i deres syv træningskampe siden VM-billetten blev booket, har de blot tabt en enkelt gang. I løbet af denne periode har de, udover Skotland, slået Polen, Island og Bosnien-Herzegovina. Derudover er det også blevet til uafgjort imod Belgien. Selvtilliden bør derfor være i top.

Mexico har en helt særlig evne til altid at præstere ved VM-slutrunder. De er gået videre fra samtlige gruppespil siden slutrunden i 1994. Det er dog også blevet til exit i ottendedelsfinalen ved samtlige af disse slutrunder, så det helt store mexicanske gennembrud mangler stadig.

Det er dog ikke fordi, mexicanerne ikke har en stærk trup. Der er masser af talent i den mexicanske trup, og flere af spillerne har masser af rutine fra europæisk topfodbold. Det gælder især Rafael Marquez, der i en årrække var en profil for FC Barcelona. Derudover er det værd at fremhæve folk som Raul Jimenez, Hector Herrera, Andres Guardado, Hector Moreno og selvfølgelig Javier ‘Chicharito’ Hernandez, der alle spiller i nogle af Europas stærkeste ligaer.

Det samme kan an ikke sige om de offensive profiler Jonathan og Giovani dos Santos samt Carlos Vela. De har alle valgt penge og bekvemmelighed over sportslige ambitioner og er derfor flyttet til den amerikanske MLS. Det er skidt for Mexicos landshold, da de her ikke bliver matchet på særlig højt niveau. Derfor kan man også frygte, at de mangler de sidste procenter ved sommerens slutrunde.

Generelt ligner det, at Mexicos landshold bevæger sig i den forkerte retning for tiden. Profilerne er alle oppe i årene, og vi mangler stadig at se de unge spillere slå igennem på højeste niveau.

 

Mexicos trup

Målmænd: Jose de Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Guillermo Ochoa (Standard Liege)

Forsvarsspillere: Hugo Ayala (UANL), Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Rafael Marquez (Atlas), Diego Reyes (Porto), Miguel Layun (Sevilla), Hector Moreno (Real Sociedad), Edson Alvarez (America), Jesus Gallardo (Monterrey)

Midtbanespillere: Jonathan dos Santos (LA Galaxy), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt), Giovani dos Santos (LA Galaxy), Hector Herrera (Porto), Andres Guardado (Betis), Javier Aquino (UANL)

Angribere: Raul Jimenez (Benfica), Carlos Vela (Los Angeles FC), Javier Hernandez (West Ham United), Jesus Manuel Corona (Porto), Oribe Peralta (America), Hirving Lozano (PSV)

Læs analyse af Mexicos VM-trup her.

 

Danmark – Mexico spilforslag

Danmark er favoritter hjemme på Brøndby Stadion, men det er svært for alvor at være optimistisk på Åge Hareides vegne for tiden. De rød-hvide får ganske vist Christian Eriksen tilbage, men præstationerne i 2018 har generelt været skuffende. Landsholdet sprudler ikke længere, og især offensiven ser svag ud.

Mexico er et taktisk solidt mandskab, der sjældent blotter sig. Det er et hold med en utrolig slutrundeerfaring, og de ved, hvad der skal til for at få succes på den største scene.

Vi forudser en lige kamp, hvor begge hold fokuserer mere på at finpudse formen end på for alvor at vinde kampen. Derfor anbefaler vi også, at man oddser på uafgjort til odds 3,10 hos bwin.

 

bwin Følg spilforslaget hos bwin

Indbetal minimum 100 kr. og modtag et backup-væddemål på 100% op til 1.000 kr. | Kun nye spillere | Tabes backup-væddemålet tildeles et freebet svarende til indsatsen op til værdien af den kvalificerende indbetaling | Backup-væddemål udløber 7 dage efter tildeling

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

bookmaker bwin logo