Hvis Liverpool – AS Roma var forretten, så er Bayern München – Real Madrid hovedretten blandt Champions Leagues semifinaler. De to klubber mødtes også i sidste sæson, hvor Real Madrid gik videre med samlet 6-3 efter to højdramatiske opgør, der endte i forlænget spilletid i returkampen. Nu er det så revanchetid for Bayern, der forsøger at nå klubbens første Champions League-finale siden 2013.

Bayern München er på vej imod en kæmpe sæson. Det tyske mesterskab er allerede sikret, og i sidste uge kvalificerede de sig til pokalfinalen. Dermed Jupp Heynckes tæt på en historisk treble i sin sidste sæson som Bayern-træner. Det kræver dog, at de kan nå forbi Real Madrid, hvilket ikke er lykkedes dem i de seneste to indbyrdes match-ups.

Det er op til Zinedine Zidane og Real Madrid at stoppe Heynckes fra at få sin drømmeafsked.. Spanierne har haft en skidt sæson, men i Champions League har de været solide. Alligevel balancerede Real på afgrundens rand, da de i kvartfinalen tabte 3-1 på hjemmebane til Juventus. Det ændrer dog ikke på, at det er fuldt fortjent, at kongeklubben er nået hele vejen til semifinalen endnu en gang.

Det er  en kamp mellem to af verdens største klubber, og den er svær at spå om. Bayern er dog smalle favoritter i det første opgør grundet hjemmebanefordelen. Hos bookmakeren 888sport får man odds 2,02 på en Bayern-sejr, imens oddset på Real Madrid ligger på 3,70.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Bayern München – Real Madrid

Tysk effektivitet fra Bayern München

FCBMDer er ingen over og ingen ved siden af Bayern München i tysk fodbold for tiden. Klubben fra Sydtyskland dominerer fuldstændig, og de er godt i gang med at gøre rent bord. I pokalfinalen venter Eintracht Frankfurt i en kamp, hvor Bayern naturligvis er gigantiske favoritter.

Bayerns sæson kan inddeles i to halvdele. I den første del af sæsonen, hvor Carlos Ancelotti var cheftræner, gik holdet fra den ene skuffelse til den næste. I den anden halvdel, efter Ancelotti blev fyret og erstattet med Heynckes er Bayern derimod gået fra sejr til sejr. Bayern har blot tabt to af de 37 kampe Heynckes har stået i spidsen for i denne sæson, hvilket understreger holdets suverænitet. Bayern har ikke tabt en kamp siden midten af marts, og derfor er spillerne i højt humør inden opgøret imod Real Madrid.

Kampen imod Real Madrid bliver en speciel oplevelse for midtbanespiller James Rodriguez. Den colombianske landsholdsspiller er ejet af Real Madrid men udlejet til Bayern München. Dermed får han nu muligheden for at møde en del af sine gamle holdkammerater samt den klub, der fandt ham for dårlig og vragede ham. Man må forvente, at James er ekstra opsat til denne kamp, da han skal bevise, at Real Madrid tog fejl af ham.

I weekenden smadrede Bayern Hannover med 3-0 på udebane. Heynckes benyttede den anledning til at spare flere profiler og give nogle reserver chancen. Her så man Robert Lewandowski, Ribery, Müller, Javi Martinez, Joshua Kimmich, Hummels og David Alaba starte på bænken. I deres fravær fik folk som Sandro Wagner, Sebastian Rudy, Niklas Süle, Juan Bernat, Rafinha og Lars Lukas Mai chancen fra start. Især 18-årige Mai var en stor oplevelse i sin Bundesliga-debut.

Bayern må stadig undvære målmand Manuel Neuer. Derudover sidder Arturo Vidal og Kingsley Coman også ude med skader.

 

CL er Zidanes eneste redning

real madrid CFDenne sæson har udviklet sig til en lang skuffelse for Zinedine Zidane og Real Madrid. Kongeklubben startede sæsonen som forsvarende spanske mestre og dobbelte Champions League-vindere, men de er nu i fare for at ende uden trofæer. Det vil være en katastrofe for Zidane, og det kan måske udløse en fyreseddel. Derfor er Champions League også hans sidste chance for at redde sæsonen.

I Champions League har Real Madrid heldigvis ikke oplevet samme formdyk som i Spanien. Faktisk ser spillerne ud til at trives i de europæiske kampe, hvor de måske kommer lidt væk fra den hjemlige krise. Alligevel kom Real i enorme problemer, da de i returkampen i kvartfinalen tabte 3-1 på hjemmebane til Juventus. Spanierne vandt 3-0 i Torino i det første opgør, hvilket burde være mere end rigeligt til at gå videre. På hjemmebane endte Real dog i et mindre stormvejr, da de kom bagud 3-0. Herefter bølgede kampen frem og tilbage indtil det 91. minut, hvor kongeklubben fik et tyndt straffespark, som Cristiano Ronaldo sikkert sparkede ind.

Netop Ronaldo er da også den helt store nøglespiller for Real Madrid. Den 33-årige portugiser har scoret vanvittige 15 mål i Champions League i denne sæson, hvilket gør ham til suveræn topscorer. Det er Ronaldo, der træder i karakter, når Real Madrid er i problemer. Ronaldo er i dag en verdensklasse angriber, der altid står klar med en lang tå, når der er brug for et mål. Han er uden tvivl den bedste angriber i verden i øjeblikket på trods af den fremskredne alder.

Real Madrid havde ingen kamp i weekenden, hvorfor alle holdets spillere bør være udhvilede og friske. Imod Bayern får holdet Sergio Ramos tilbage fra karantæne, men til gengæld er de i fare for at måtte undvære dygtige Nacho, der er tvivlsom.

 

Spilforslag Bayern – Real

Forsvarsspil er en døende kunstform i moderne fodbold. Nutidens trænere stiller større og større krav til forsvarsspillernes tekniske egenskaber, hvilket går udover de defensive aspekter af jobbet. Derfor ser man gang på gang Champions League-kampe eksplodere i regulære målfester. Denne kamp har potentialet til at blive en af disse målfester. Både Real Madrid og Bayern München har teknisk dygtige forsvarsspillere, der meget gerne vil føre bolden fremad. Det er samtidig to hold, der fokuserer på at score et mål mere end modstanderen end på at lukke af defensivt.

Derudover er det selvfølgelig også to hold, hvis styrker ligger i offensiven. Hos hjemmeholdet er stjernerne folk som Müller, Lewandowski, Rodriguez og Ribery, imens det hos gæsterne er Ronaldo, Isco og Benzema.

Vi tror derfor på, at det bliver en målrig kamp og anbefaler over 2,5 mål til odds 1,60 hos 888sport.

Bookmaker is inactive

 

888sport logo