Det er top imod bund, når West Bromwich Albion lørdag tager imod Liverpool i den engelske Premier League. Hjemmeholdet ligger på sidstepladsen i ligaen, og det vil kræve et decideret mirakel for WBA at overleve. Liverpool derimod ligger på tredjepladsen, og de kæmper for medaljer i øjeblikket.

Selvom det unægteligt ser svært ud fra WBA for tiden, må de endnu ikke afskrives. I sidste weekend slog de nemlig Manchester United med 1-0 på Old Trafford, og derfor er der stadig liv i de hvid-blå fra Birmingham.

Man kan ikke stave Liverpool uden liv, og de Merseyside-klubben lever bestemt også i bedste velgående. Jürgen Klopps tropper er i Champions League-semifinalen, og de ånder i øjeblikket United tungt i nakken på andenpladsen. Liverpool stormer simpelthen fremad for tiden, og holdet er derfor også på vej imod den bedste sæson i årevis.

Det er da heller ingen overraskelse, at Liverpool er store favoritter, når de besøger Hawthorns lørdag. 888sport giver odds 1,52 på en sejr til The Reds, imens hjemmesejren udbydes til odds 6,25. 

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: West Bromwich Albion – Liverpool

West Bromwich Albion

WBA logoWBA har haft en utrolig svær sæson. Den ene skuffelse har afløst den næste, og det har længe stået klart, at deres tid i Premier League nærmer sig enden. Med fire kampe igen har WBA ni point op til Swansea, hvilket betyder, at de skal vinde samtlige kampe for at have en lille chance for at blive oppe. Udover kampen imod Liverpool mangler WBA dog også en kamp imod Tottenham Hotspur, hvorfor det virker urealistisk for dem at overleve.

WBA har dog startet en lille slutspurt. De er ubesejret i april, hvor det er blevet til 1-1 imod Swansea og senest en 1-0-sejr på udebane over Manchester United. Sejren over United var virkelig imponerende, og den signalerede, at WBA endnu ikke skal begraves. Selv hvis klubben ikke overlever, planlægger den at gå ud med et brag. Derfor kan Liverpool bestemt heller ikke tillade sig at tage nemt på opgøret.

Den primære årsag til WBA’s krise i denne sæson er holdets dårlige hjemmeform. Som bundhold i Premier League skal man kunne vinde på hjemmebane, men det har WBA ikke formået. Faktisk er det blot blevet til én sejr i de 16 hjemmekampe i denne sæsons Premier League.

Den statistik bliver svær at rette op på imod Liverpool, hvor WBA må undvære flere dygtige spillere. Først og fremmest sidder angriber Daniel Sturridge ude, da hans lejekontrakt ikke tillader ham at spille imod Liverpool. Derudover må WBA også undvære rutinerede James Morrisson imens profilerne Nacer Chadli, Jonny Evans og Gareth Barry alle er yderst tvivlsomme.

 

Liverpool

LFC logoI modsætning til WBA har Liverpool haft en fantastisk sæson. Holdet er gået hele vejen til Champions League-semifinalen, hvor to vigtige kampe imod AS Roma venter, imens de også kæmper med om Premier League-medaljer. Liverpools succes er især bygget på en fremragende offensiv bestående af Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané. Trioen har båret Liverpool frem, og selv imod de allerstærkeste modstandere har den levet op til forventningerne.

Den store succes har dog også sin pris her i slutningen af sæsonen. Liverpool har nemlig spillet rigtig mange kampe og trukket hårdt på profilerne, så Jürgen Klopp står overfor nogle svære beslutninger. Blot tre dage efter opgøret imod WBA møder Liverpool nemlig Roma, og  det er nærliggende, at Klopp sparer flere spillere. Den tyske manager kan simpelthen blive tvunget til at prioritere Champions League over en Premier League-medalje. Det kan han også sagtens tillade sig, da Liverpools kvalifikation til Champions League i næste sæson allerede er sikret. The Reds kan nemlig højst falde til fjerdepladsen, hvilket ikke vil være en katastrofe, da denne stadig giver adgang til det fine selskab.

Det er endnu uvidst præcis, hvor meget Klopp roterer, men det er oplagt, at han holder en eller flere fra fronttrioen på bænken. Det kan også tænkes, at enten James Milner eller Georginio Wijnaldum, der begge løber mange kilometer i løbet af en kamp, får lov til at spare lidt kræfter.

Klopps rotationsmuligheder bliver dog begrænset en anelse af holdets skadessituation. Joel Matip, Adam Lallana og Emre Can sidder definitivt ude. Derudover er Joe Gomez og Dejan Lovren begge tvivlsomme. Til gengæld er Nathaniel Clyne for nyligt vendt tilbage for en længerevarende skadespause, omend han stadig ikke er i optimal kampform.

 

WBA – Liverpool spilforslag

Hvis Liverpool og Klopp vælger at spare en eller flere af de offensive nøglespillere, vil det uden tvivl gå udover Liverpools spil. The Reds er  det bedste hold på papiret, men spørgsmålet er, hvor mange kræfter de vil bruge. Selv hvis Klopp stiller i stærkeste opstilling, vil han formentlig fortælle sine spillere, at de ikke skal slide unødvendigt på sig selv. Samtidig er det meget sandsynligt, at han hiver en eller flere spillere ud, når sejren er sikret.

For WBA bliver det afgørende at lukke ned for Liverpools offensiv for at skabe et resultat. Det gjorde de eksemplarisk, da de i sidste weekend mødte United på udebane. Holdet kommer formentlig til at stå dybt og så ellers forsøge at ramme Liverpool på kontraangreb.

Der er altså ikke meget, der tyder på, at det bliver en målrig kamp. Vi anbefaler derfor, at man spiller på under 2,5 mål til odds 2,16 hos 888sport.

 

Bookmaker is inactive