Feltet i årets PostNord Danmark Rundt er et af de stærkeste nogensinde, som det kan ses her. Samtlige mandskaber har en eller flere spændende navne, der nok skal sætte kulør på løbet. Derfor er der også nok ryttere at vælge imellem, når man skal sætte sine odds på Danmark Rundt 2018. Det oplagte bud på et vinderspil er naturligvis stjerneskuddet Mads Pedersen, der også vandt i sidste sæson. Ruten er dog uforudsigelig i år, så der kan sagtens ligge en overraskelse og vente.

 

Bookmaker is inactive

 

De danske favoritter til Danmark Rundt

Det er simpelthen umuligt at komme udenom Mads Pedersen, når man snakker om favoritterne til Danmark Rundt 2018. Løbet ligger simpelthen perfekt til den unge dansker, og han er i fantastisk form.

Mads Pedersen begejstrede hele cykel-Danmark med sin andenplads i Flandern Rundt i foråret. Senere fulgte to top ti placeringer i Giro d’Italia, hvorefter han holdt en kort løbspause. Den pause har gjort ham godt, og efter et hårdt forår er han nu igen på vej i topform til et efterår, hvor man med rette kan tillade sig at have store forventninger til hans resultater. I juni vandt han Fyen Rundt, og han blev også nummer seks ved danmarksmesterskaberne.

Den unge dansker er fantastisk i kampen mod uret, så enkeltstarten på fjerde etape passer perfekt til ham. I Flandern Rundt viste han, at han også sagtens kan køre opad på de kortere og mindre eksplosive stigninger, så han bør også kæmpe med om sejren på Kiddesvej. Danske Spil giver odds 1,80 på Mads Pedersen som samlet vinder.

Mads Pedersen stiller til start for det danske landshold, hvor man også finder Christopher Juul Jensen, der vandt løbet i 2015. Normalt er han ikke en rytter, der tager mange sejre, men han har udviklet sig gevaldigt i denne sæson. I juni vandt han en etapesejr i Schweiz Rundt, hvor han viste dræberinstinkt. Juul Jensen er også en glimrende enkeltstartskører, og på hans gode dage, kan han sagtens sidde med over Kiddesvej, hvilket han viste i 2015. Hos Danske Spil får man odds 8,00 på, at Christopher Juul Jensen tager endnu en sejr.

 

Bookmaker is inactive

 

Outsiderne

Den største trussel imod en dansk sejr er Wout van Aert. Belgieren er blot 23 år, men han er et af cykelsportens helt store talenter. Han har vundet VM i cykelcross tre gange, og han leverede fremragende resultater i foråret. Her kørte han en tredjeplads i Strade Bianche hjem, en niendeplads i Flandern Rundt og en tiendeplads i Gent-Wevelgem. Van Aert er en mester, når det bliver rigtig hårdt, og han excellerer på de stejle stigninger. Han viste rigtig god form i Østrig Rundt, der blev kørt i midten af juli, hvor han sluttede i top ti på tre etaper og generelt var en af de helt store oplevelser. Danske Spil vurderer van Aert til at være en af de absolutte favoritter til odds 4,50

Derudover må man heller ikke glemme det ukrainske tempofænomen Andrei Grivko, der er kaptajn på Astana Pro Team. Han var ikke med i Tour de France, men lader til at være i god form. I juni vandt han det ukrainske mesterskab i enkeltstart, og i maj blev det til en samlet femteplads i Belgien Rundt. Grivko er fremragende på enkeltstarter, især de lidt kortere af slagsen, og han har heller ingen problemer med små stigninger. Han ligner derfor et rigtig godt bud på et PostNord Danmark Rundt odds, hvor man får pengene 12 gange igen hos Danske Spil.

 

Rutinerede hollændere kan lege med

Team Sunweb ledes af den 21-årige tysker, Lennard Kämna. Han fik sit store gennembrud i sidste sæson, hvor han leverede en række store præstationer. Han blev blandt andet nummer to ved U23 VM i enkeltstart og kørte i top ti på den afgørende enkeltstart i Vueltaen. Han er stadig ved at lære det professionelle felt at kende men, da han fik sit forår ødelagt af skader, bør han være opsat på at revanchere sig i efteråret. Danmark Rundt passer ham glimrende, og man får pengene 18 gange igen hos Oddset, hvis han vinder.

En mand, der bestemt ikke er ung længere, er 37-årige Pieter Weening. Han er med til Danmark Rundt som kaptajn for hollandske Roompot-Nederlandse Loterij, og han skal nok få vist sig frem. Weening viste i juli, at formen er, hvor den skal være, da han vandt en stor etape i Østrig Rundt. Tidligere på sæsonen blev det også til en samlet andenplads i Kroatien Rundt, og han har samlet en del topplaceringer sammen i denne sæson. Weening er en snu og rutineret ræv, og han bør også sidde med fremme på Kiddesvej. Enkeltstarten kan dog skabe problemer for ham, men en god placering i klassementet kan give vinger. Danske Spil giver odds 75 på en samlet sejr til Peter Weening.

 

Kan danskerne overraske i år?

Et af de mest interessante ting ved Danmark Rundt er at følge ungdommen i dansk cykling. I sidste sæson brød Mads Pedersen igennem i løbet, og før ham har folk som Jakob Fuglsang og Michael Valgren gjort det samme.

I år skal det især blive spændende at følge unge Casper Pedersen fra Aqua Blue Sport. I en alder af 21 vandt han en etape i sidste sæson, og han kommer derfor til løbet med blod på tanden. I denne sæson har han taget et stort skridt opad, og han har deltaget i flere af sæsonens allerstørste løb som for eksempel Liege-Bastogne-Liege. Han har endda leveret store resultater på den store scene, for eksempel med en samlet femteplads i 4 dage ved Dunkerque i maj og flere top ti placeringer. Pedersen er en dygtig afslutter, og han kan også levere en god enkeltstart, hvis han virkelig skal. Danske Spil giver odds 25 på en samlet sejr til Mads Pedersen.

Hos Bjarne Riis’ Team Waoo er det 24-årige Alexander Kamp, man sætter sin lid til. Han blev nummer 14 i DM tidligere på måneden, og han ser ud til at være skarp. I maj vandt han en etape og sluttede på 2. pladsen samlet i Norge Rundt. Han er to gange tidligere sluttet i top ti i Danmark Rundts samlede klassement, og nu er det tid til, at han skal tage endnu et skridt op ad karrierestigen. En samlet sejr til Alexander Kamp udløser odds 50 hos Danske Spil.

 

Danske Spils odds på vinderen af PostNord Danmark Rundt 2018
Danske Spils odds på vinderen af Danmark Rundt 2018.

 

Hvem er Danmark Rundts hurtigste sprinter?

Danmark Rundt har tradition for drabelige massespurter. Alle sprintere fra Skandinavien vil gerne vinde på Frederiksberg, og igen i år kan man se frem til hårde kampe på stregen. Danske ryttere som Casper Pedersen, Mads Pedersen og Asbjørn Kragh Andersen vil alle gøre deres bedste for at sejre i massespurterne. De største stjerner finder man dog blandt løbets udlændinge. Her er det italienske Andrea Guardini og franske Bryan Coquard, der virkelig skiller sig ud.

29-årige Guardini har aldrig helt forløst sit enorme potentiale, men han har alligevel en enkelt Giro d’Italia-sejr på sit CV. I 2014 var han også med til Danmark Rundt, og dengang vandt han i øvrigt to etapesejre. I denne sæson har han hentet tre sejre i alt, og han er en rytter, der altid kommer for at vinde.

26-årige Coquards CV er endnu ikke helt så imponerende, og størstedelen af hans sejre ligger i mindre franske løb. Man kan dog ikke tage fra ham, at han er en fantastisk rytter med et enormt vindergen. Det viste han i 2016, hvor han vandt hele 17 sejre. I denne sæson har han taget tre sejre i alt, og han har derudover et hav af top ti placeringer på resultatlisten.

Både Guardini og Coquard er fremragende bud på etapevindere, og man bør derfor have dem inde i overvejelserne, når man sætter sine odds på Danmark Rundt 2018.

 

Bookmaker is inactive

 

Bookmakeren Danske Spils officielle logo. Danske Spil udbyder odds på cykelløbet PostNord Danmark Rundt 2018.