Vi slutter året af med et brag, når Danmark, Norge og Sverige er værter for VM i kvindehåndbold 2023.

Verdens bedste hold inden for kvindehåndbold er klar til at kæmpe om æren og titlen som verdensmestre. Med værtslandene Sverige, Danmark og Norge som kulisse kan vi forvente intet mindre end en spektakulær begivenhed fyldt med intense kampe og passionerede håndboldfans.

Gruppespillet er ved at være slut og mellemrunden skydes snart i gang. Læs med her for at se stillingen i grupperne (og i VM) og få vores bud på, hvem der når langt i verdensmesterskabet.

  • Velfungerende app
  • Betal med MobilePay
  • Hurtig udbetaling
Total bonus
500 DKK

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Stillingen i VM i Kvindehåndbold

Gruppe A: Sverige, Kroatien, Kina, Senegal – Kampen om førstepladsen

I Gruppe A er der ingen tvivl om, at værtsnationen Sverige er den umiddelbare favorit. Sverige, et land med en dyb forankring i håndbold, har tidligere opnået stor succes på verdensplan og er senest blevet belønnet med en sølvmedalje i EM 2010. Vi kan forvente, at de vil bruge hjemmebanefordelen og gå efter førstepladsen i gruppen.

Men vi må ikke glemme Kroatien, som også er en stærk deltager. De har tidligere opnået en bronzemedalje ved EM og har vist sig som en formidabel modstander. Kampen om førstepladsen mellem Sverige og Kroatien vil utvivlsomt blive intens.

Selvom de er underdogs, vil Kina og Senegal kæmpe med alt, hvad de har – og de kan overraske. Kina har tidligere deltaget i VM, mens Senegal er relativt nye i denne arena. Det bliver spændende at se, om de kan give de to stærke europæiske hold kamp til stregen.

Forventet resultat: Sverige og Kroatien går videre, men kampen om førstepladsen kan gå begge veje.

Gruppe B: Montenegro, Ungarn, Cameroun, Paraguay – En balanceakt

Gruppe B byder på en interessant blanding af hold fra forskellige hjørner af verden. De to europæiske hold må dog være favoritter til at gå videre til næste runde.

Ungarn har tidligere fejret stor succes i kvindehåndbold og vil sikkert forsøge at genoplive tidligere tiders triumfer. Montenegro har dog haft mere succes på det seneste og bør ikke undervurderes. Deres sejr over verdensmestrene, Frankrig, ved EM i 2020 understreger deres potentiale.

Cameroun og Paraguay er klart underdogs i gruppen, men begge hold har tidligere deltaget i VM, og i et VM tæller erfaring med. Paraguay har derudover nået finalen fem gange i det kontinentale mesterskab, så de skal ikke undervurderes.

Forventet resultat: Montenegro og Ungarn går videre, men det bliver helt sikkert tæt.

Gruppe C: Norge, Sydkorea, Grønland, Østrig – Norges dominans

I Gruppe C træder Norge ind som de ubestridte favoritter. De norske håndboldkvinder har tidligere vundet både VM og EM og har en meget erfaren og dygtig trup, som altid er indstillet på at levere resultater på højeste niveau. De må forventes at dominere gruppen og gå efter førstepladsen.

Sydkorea har faktisk både en guldmedalje og en bronzemedalje ved VM i bagagen, og alene derfor bør holdet ikke undervurderes. Heller ikke af de norske favoritter. Sydkorea vil med garanti kæmpe for at udfordre Norge og sikre sig andenpladsen i gruppen.

Grønland og Østrig er de to udfordrere i gruppen. Østrig har en større erfaring med VM-deltagelse end Grønland, som kun har kvalificeret sig én gang tidligere. Det bliver spændende at se, om Grønland kan gøre indtryk og måske overraske positivt.

Forventet resultat: Norge går ubesværet videre, mens Sydkorea og Østrig må slås om andenpladsen.

Gruppe D: Frankrig, Slovenien, Angola, Island – Fransk suverænitet

Frankrig har været en af de mest dominerende og suveræne europæiske håndboldnationer i de senere år, både på herre- og kvindesiden. Derfor er forventningen da også, at de franske håndboldkvinder fortsætter deres dominans ved dette års VM i Gruppe D. Med en VM-titel i 2017 og en række andre medaljer i bagagen er de klare favoritter til at gå videre.

Som andre europæiske nationer ved dette VM vil også Slovenien være en betydelig udfordrer i gruppen. Slovenien har en stærk tradition i kvindehåndbold og vil kæmpe til sidste fløjt om andenpladsen i gruppen. Angola, den ubestridte bedste afrikanske håndboldnation, har masser af VM-erfaring og bør på ingen måde undervurderes. De har tidligere nået kvartfinalen og vil kæmpe for at gøre det igen.

Island går ind i gruppespillet som gruppens klare underdogs – men måske kan de islandske kvinder overraske.

Forventet resultat: Frankrig går videre, mens Slovenien og Angola slås for andenpladsen.

Gruppe E: Danmark, Rumænien, Serbien, Chile – Danske forventninger

Danmark er vært for VM Håndbold 2023 for kvinder og går ind i turneringen med store forventninger. Selvom de danske jernladies VM-guldmedalje daterer tilbage til 1997, har VM-bronzen fra 2021 givet landstræner Jesper Jensen og hans hold af stærke, talentfulde kvinder blod på tanden.

Derfor går holdet på banen for at kæmpe om førstepladsen i Gruppe E. Rumænien er en stærk udfordrer med tre verdensmesterskaber og en imponerende håndboldhistorie. De vil uden tvivl kæmpe med om førstepladsen i gruppen.

Selvom Serbien kun har deltaget i VM fire gange tidligere, nåede de faktisk finalen i deres VM-debut tilbage i 2013 og endte med en sølvmedalje. Holdet viser samme takter nu om dage, og de kan ende med at overraske. Chile har en beskeden chance for at gå videre i denne på papiret meget jævnbyrdige gruppe.

Forventet resultat: Danmark og Rumænien går videre, men kampen om førstepladsen kan gå begge veje.

Gruppe F: Tyskland, Polen, Japan, Iran – Tysklands evige guldjagt

De tyske kvinder har erklæret, at de er på jagt efter deres første VM-guld i 30 år, og til deres held, har de fået en overkommelig gruppe at indlede jagten med. Derfor må det forventes, at de tyske kvinder går efter førstepladsen i Gruppe F. Polen og Japan skal Tyskland dog ikke undervurdere.

Begge disse nationer har deltaget i mange tidligere udgaver af VM, begge hold har været i finalen og spillet om ædelt metal flere gange. Derfor bliver kampen om andenpladsen meget intens.

Den åbenlyse underdog i Gruppe F er selvsagt Iran, men mon ikke de vil være motiverede af deres VM-debut for to år siden og forsøge at overraske.

Forventet resultat: Tyskland tager førstepladsen, Polen og Japan slås om andenpladsen.

Gruppe G: Brasilien, Spanien, Ukraine, Kasakhstan – Jævnbyrdig gruppe

Gruppe G er en af dette VM’s mest jævnbyrdige grupper, og der kan ikke findes en klar favorit til gruppesejren. Naturligvis må Kasakhstan ikke undervurderes af de andre hold, men de vil sandsynligvis ende i bunden af tabellen på grund af deres manglende VM-erfaring.

Spanien, Ukraine og Brasilien er alle udfordrere til gruppesejren. Spaniens håndboldkvinder har vundet flest medaljer, men de har aldrig vundet VM. Det har Brasilien til gengæld gjort tilbage i 2013, og holdet har talenterne til igen at blive en medaljekandidat. Ukraines kvindelandshold har tidligere vundet EM-sølvmedalje, og de går altid målrettet efter sejren ved sådanne turneringer, derfor bør de ikke undervurderes.

Forventet resultat: Det eneste sikre er, at Kasakhstan ikke går videre fra gruppespillet.

Gruppe H: Holland, Tjekkiet, Argentina, Congo – Europæisk dominans

I Gruppe H er de europæiske nationer igen favoritter. Holland, som tidligere vandt Håndbold VM for kvinder i 2019, går ind i gruppen som favoritter. De hollandske håndboldkvinders seneste præstationer vidner om, at de tror på deres muligheder for at gentage succesen i 2023.

Tjekkiet har også tidligere vundet VM, selvom det er længe siden. Men de har holdet til at kæmpe for og vinde andenpladsen i Gruppe H. Argentina og Congo har lige mange VM-deltagelser bag sig, men om det kan række til mere end en tredje- og en sidsteplads i gruppespillet, er næppe sandsynligt.

Forventet resultat: Holland tager sig af førstepladsen, mens andenpladsen går til Tjekkiet.

Hvordan er grupperne blevet til?

Grupperne blev dannet via lodtrækning, som blev foretaget af IHF – det internationale forbund for håndbold – i Gøteborg den 6. juli 2023.

Før selve lodtrækningen, som på fair vis skulle opdele de 32 hold i otte grupper med fire hold i hver, havde IHF seedet holdene i fire lag. Denne form for seedning bruges til at sikre, at hver gruppe kommer til at bestå af et hold fra hvert seedningslag.

På grund de danske håndboldkvinders flotte præstationer i internationale turneringer blev de placeret i seedningslag 1. Det betyder helt konkret, at Danmark i gruppespillet ikke skal spille mod andre stærke håndboldnationer som Frankrig og Norge. Denne omhyggelige seedningsproces sikrer også, at alle hold får en retfærdig start på mesterskabet og skaber desuden en spændende konkurrence.

Hvis du vil se, hvordan du kan spille på resultaterne i gruppespil, mellemrunde, kvart- og semifinaler, og naturligvis finalen, kan du læse mere i denne artikel VM Håndbold odds.

Følg med fra første fløjt

VM i kvindehåndbold 2023 tegner til at blive en begivenhed fyldt med intensitet, utrolige præstationer og passioneret opbakning fra håndboldfans fra hele verden. Der er nemlig meldt udsolgt til alle kampene.

Hver nation vil kæmpe med alt, hvad de har, for at nå langt i turneringen og måske endda vinde VM i kvindehåndbold 2023. Sæt dig godt til rette og følg med fra første fløjt, når kampene går i gang på landsdækkende TV.