VM for kvinder afholdes i Danmark og begynder den 29. november. Med hjemmebanefordelen er håbet, at vi kan udnytte den til fulde og gå hele vejen. Danmark vandt senest medaljer i kvindehåndbold ved den seneste slutrunde i EM 2022, hvor vi tabte finalen mod vores naboland, Norge.

Den danske landstræner, Jesper Jensen, har udtaget sine 18 spillere, der skal jagte medaljer ved verdensmesterskaberne i Danmark. På denne side tager vi et kig på, hvem der kommer i spil til VM, og deres betydning for landsholdet.

Tip: Tror du på, at den danske trup kan sikre os verdensmesterskabet? Så tag et kig på de danske VM Håndbold odds.

  • Velfungerende app
  • Betal med MobilePay
  • Hurtig udbetaling
Total bonus
500 DKK

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Målmænd i den danske trup

Danske Målmænd VM Kvindehåndbold 2023

Sandra Toft er en fast spiller på målet hos den ungarske storklub, Győri. Hun har forlænget sin kontrakt med tre år op til VM. Győri er kontinuerligt fast inventar i Champions League og i toppen af den ungarske liga. Den erfarne målmand har også været førsteholdsmålmand for det danske landshold i flere år med 167 kampe i den danske landsholdstrøje.

Althea Reinhardt fra Odense Håndbold kommer til VM-truppen med lovende takter. I en af de seneste kampe for Odense mod Ringkøbing formåede den danske landsholdsmålmand at redde over halvdelen af de bolde, Ringkøbing sendte mod målet. Dette bidrog til en storsejr på 37-24. Althea har i mange år været andetvalg i målet efter Sandra Toft og har i alt spillet 93 kampe i den danske landsholdstrøje.

Anna Kristensen fra Team Esbjerg, der fører den danske kvindeliga, har været sublim denne sæson. På trods af at være tredjevalg er det blevet til 3 optrædener for Danmark. Spørgsmålet er, om hendes unge alder på 23 år potentielt kan give hende andetvalgspladsen på landsholdet til dette VM.

Stregspillere i den danske trup

Danske Stregspillere VM Kvindehåndbold 2023

På stregen har vi to spillere fra Team Esbjerg, der har været medvirkende til en fremragende sæson for den vestjyske klub. Det er den erfarne spiller Kathrine Heindahl med 122 kampe og 252 mål for Danmark og Rikke Iversen, der ofte har været reserve for Danmark, men stadig har spillet 58 kampe med 89 mål for landsholdet.

Den sidste stregspiller i truppen er Rikke Iversens storesøster, Sarah Iversen, som trods karrierens efterår er blevet udtaget til truppen. I denne sæson har hun spillet 12 kampe og scoret 20 mål med en målprocent pr. skud på 66,7%. Årsagen til udtagelsen af Iversen-søstrene ligger i deres erfaring som reserver på landsholdet. Jesper Jensen håber derfor, at valget af de erfarne spillere kan være nøglen til succes for de danske kvinder.

Fløjspillere i den danske trup

Danske Fløjspillere VM Kvindehåndbold 2023

På fløjene har vi igen to spillere fra Odense Håndbold, Elma Halilcevic og Andrea Aagot Hansen, der er blevet udtaget af Jesper Jensen. Begge spillere er en del af fremtiden på landsholdet, med deres unge alder på 23 år og henholdsvis 15 og 16 landskampe. Det bliver derfor spændende at følge de to unge danskeres indtog i VM.

Ligesom på den danske streg forventes erfaring også at tage pladsen i startopstillingen, og en af disse er den målfarlige stregspiller Trine Østergaard, der til dagligt spiller i den rumænske storklub, CSM Bucuresti. Hun har 165 optrædener for Danmark med 320 mål til følge. Udover Trine Østergaard vil hendes fremtidige kollega, Emma Friis, der står til at skifte til CSM Bucuresti i 2024, også være at finde i truppen. Emma Friis har de seneste år været reserve for netop Trine på landsholdet. Hun har 42 landskampe på CV’et med 116 mål. Hvis hun fortsætter den gode form på landsholdet, kan hun, qua sin unge alder på 24 år, udvikle sig til at blive en stor profil for Danmark.

Bagspillere i den danske trup

Danske Bagspillere til VM Kvindehåndbold 2023

Der er udtaget 8 bagspillere, heriblandt Anne Mette Hansen, Louise Viner Burgaard og Kristina Jørgensen fra den franske storklub Metz. Alle tre spillere er fast inventar på det danske landshold, hvor de tilsammen har 393 kampe og 953 mål for Danmark. Denne sæson har de tre spillere også været medvirkende til, at Metz fører uden et nederlag i deres første 11 kampe i Frankrigs bedste liga for kvinder.

Fra den hjemlige liga har vi Mie Højlund og Helena Elver fra Odense Håndbold, samt Simone Petersen og Julie Scaglione fra Ikast Håndbold. De fleste af spillerne fra den hjemlige liga er udset til at være reserver, dog anses Mie Højlund som en af de faste i opstillingen for Danmark.

Den sidste bagspiller er Line Haugsted fra Győri, som mange håber spiller lige så godt som ved det seneste VM i 2021. Her blev hun noteret for flest blokerede skud med i alt 19 blokeringer ved slutrunden. Med sine 81 kampe for landsholdet og fast inventar hos den ungarske storklub Győri, hvor hendes kollega Sandra Toft også spiller, kan hun blive en rigtig vigtig spiller under dette VM for Danmark.