De sidste to sæsonen er Galatasaray løbet med det tyrkiske mesterskab. Sidste år adskilte blot seks point Galatasaray på førstepladsen og Trabzonspor på sjettepladsen. Der er i skrivende stund otte kampe tilbage og fire point adskiller Trabzonspor på førstepladsen og Sivasspor på fjerdepladsen. Der er dermed lagt op til endnu en hæsblæsende aflustning på Süper Lig. Den tætte liga betyder naturligvis også, at der er god værdi i at oddse på Süper Lig. Bookmakeren bet365 har mange odds på Süper Lig og på de individuelle kampe i ligaen. Bet365 livestreamer desuden kampe fra Süper Lig til deres kunder.

bet365 Spil på Süper Lig hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Tæt kamp i top og bund

Det er som nævnt yderst tæt i mesterskabskampen. Her kæmper Trabzonspor, Istanbul Basaksehir, Galatasaray og Sivasspor. Det er nogenlunde samme billede som de seneste to sæsoner, hvor netop fire hold har har været involveret i mesterskabskampen. Galatasaray, Istanbul Basaksehir og Trabzonspor sloges også om mesterskabet sidste år. Her var Besiktas det fjerde hold. De er som nævnt udskiftet med Sivasspor i år. I og med at det ofte er yderst tæt i den tyrkiske mesterskabskamp, skifter førstepladsen naturligvis ejermand et par gange i løbet af sæsonen. Sidste år sad Istanbul Basaksehir således på den i lang tid, men med få runder tilbage, blev de overhalet af Galatasaray.

Det er dog ikke kun i toppen, at der er spænding i Süper Lig. Omkring halvdelen af ligaen er nemlig stadig indblandet i bundstriden. Intet hold er i skrivende stund håbløst sat af, så alle har stadig alt at spille for. Et af de få hold, som ikke ser ud til at have meget at spille for, er storklubben Fenerbache. Med otte kampe igen er de ni point efter Sivasspor, som sidder på den fjerdeplads, som giver Europa League. Besiktas, som er et af ligaens andre storhold har stadig gode muligheder for at nå en plas i Europa, men mesterskabet bliver svært for dem.

Det er som nævnt lagt op til åben slagudveksling mellem Trabzonspor, Istanbul Basaksehir, Galatasaray og Sivasspor. Trabzonspor har norske Alexander Sørtloth, som har været yderst flittig til at score mål. Istanbul Basaksehir har en stribe rutinerede spillere, som har prøvet det meste i international fodbold. Galatasaray blev som nævnt mestre de to seneste år og ved derfor, hvad der kræves for at opnå dette. Sivasspor er den store outsidere, som få på forhånd havde regnet med. Det kan naturligvis blive en fordel for dem.

Du kan læse meget mere om den Süper Lig og alle de store klubber i vores store guide til Süper Ligs forår lige her.

bet365 Spil på Süper Lig hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Kan Sørtloth sparke Trabzonspor til topsTrabzonspor Logo

Trabzonspor overtog førstepladsen fra Sivasspor efter 20. spillerunde efter en sejr mod Fenerbache. Den sejr var Trabzonspors femte i træk. I skrivende stund har de ikke tabt deres seneste 11 kampe i træk. En af årsagerne til Trabzonspors store succes er Alexander Sørtloth. Den 24-årige nordmand har scoret mål på samlebånd i dette års Süper Lig. Trabzonspor har desuden bare været bundsolide og kun tabt tre af deres første 26 kampe i sæsonen, hvilket er yderst hæderligt.

Foruden Sørtloth råder de blandt andre også over den talentfulde tyrkiske midtbanespiller Abdülkadir Ömür, som her til foråret endelig er vendt tilbage efter en længere skadesperiode. Ugurcan Cakir i målet er også et af tyrkisk fodbolds store talenter. Trabzonspor er ikke en af de klubber, som gør brug af flest veteraner fra de øvrige europæiske ligaer. De har dog 36-årige Joao Pereira, som mange måske kender fra portugisisk og spansk fodbold. Holdets kaptajn er 34-årige José Sosa, som har spillet i storklubber som AC Milan, Atlético Madrid, Napoli og Batern München.

Trabzonspor har et hårdt slutprogram med blandt andet svære udekampe mod Göztepe, Alanyaspor og Galatasaray. Kampen mod Galatasaray bliver særdeles vigtig, når det kommer til fordelingen af det tyrkiske mesterskab og Champions League-pladserne. Trabzonspor har med andre ord i råd til at dumme sig, hvis de skal holde forfølgerne bag sig og sikre klubbens første mesterskab i 36 år.

Tager Basaksehirs veteraner endelig mesterskabetIstanbul Basaksehir Logo

Sidste år var Istanbul Basaksehir snublende tæt på mesterskabet. Man første som nævnt ligen frem til der resterede blot fire runder. Én sejr i sæsonens sidste syv kampe gjorde det dog muligt for Galatasaray at overhale Istanbul Basaksehir indenom og vinde for andet år i træk. I år er Istanbul Basaksehir igen godt med. De lagde ud med at tabe sæsonens to første kampe, men siden da har de blot tabt én gang i Süper Lig. De er som bekendt også godt med i Europa League, hvor de vandt deres første kamp i ottendedelsfinalerne mod FCK. Det vides dog endnu ikke, hvornår returopgøret spilles.

Det er som nævnt ikke usædvanligt, at hold i Tyrkiet råder over rutinerede spillere med erfaring fra de andre store ligaer i Europa. Man skal dog lede længe efter et hold, som praktiserer dette i samme grad som Istanbul Basaksehir. Over halvdelen af deres trup har rundet de 3o år. Blandt disse spiller finder man velkendte navne som Robinho, Gökhan Inler, Martin Skrtel, Demba Ba, Gaël Clichy, Mehmet Topal og Eljero Elia. Det skal dog retfærdigvis siges, at klubben også har yngre profiler. Blandt disse er den 25-årige franske angriber Enzo Crivelli, som i denne sæson har socret i omkring hver anden kamp.

Basaksehirs helt store nøgle kamp blandt de resterende er hjemmekampen mod Galatasaray. Man vandt det modsatte opgør med 1-0, og en sejr vil selvfølgelig være guld værd for begge hold.

Får Galatasaray tre på stribe

Galatasaray har som nævnt mulighed for at vinde sit tredje mesterskab i træk. Sidst et hold vandt tre eller flere mesterskaber i træk var, da netop Galatasaray gjorde det fire år i træk. fra 1997 til 2000. Som tilfældet var det to to seneste år, kunner de dog til at kæmpe hårdt for det. Midt på sæsonen var der dog ikke meget, der tydede på, at Galatasaray skulle kæmpe med om mesterskabet. Det fik en stime af sejre fra slutningen af december til starten af februar dog ændret på. Her fik otte sejre i træk bragt Galatasaray fra syvende- og til tredjepladsen.

En medvirkende faktor til denne succes er, at Radamel Falcao har ramt målformen. Colombianeren havde været ude på grund af en skade gennem flere uger. Falcao spillede i seks kampe fra ovennævnte sejrsstime.  Her scorede Falcao syv mål.  Dermed er har han ramt formen på det helt rigtige tidspunkt, og han bliver selvsagt uhyre vigtig for Galatasaray. Han er desuden flankeret af Sofianae Feghouli og Henry Onyekuru, som begge også har været stærkt spillende i foråret.

Galatasaray har et yderst hårdt slutprogram. Man rammer blandt andet en periode med tre kampe, hvor modstanderne hedder Basaksehir, Trabzonspor og Alanyaspor. De kampe bliver selvsagt vitale for Galatasarays chancer i mesterskabskampen.

Outsideren SivassporSivasspor logo

Få havde regnet med, at Sivasspor ville være en regel bejler til mesterskabet. Men det ikke desto mindre stadig tilfældet med blot otte kampe tilbage. De førte længe ligaen midt på sæsonen. Men fra slutningen af januar frem til midten af marts vandt de blot to ud af otte kampe. Den helt store nedtur kom i form af et 5-1 nederlag til midterholdet Gaziantep. Dermed gælder det for Sivasspor først og fremmest om at slutte sæsonen godt af, så man ikke ender med at smide en plads i Europa League væk. I skrivende stund er Sivasspor blot henholdvis fem og seks point foran Besiktas og Alanyaspor.

Sidste sæson sluttede Sivasspor blot som nummer 12 i Süper Lig. Når i år er en anden, hænger det blandt andet sammen med, at de har ageret yderst fornuftigt på transfermarkedet. Man har blandt andre hentet den stærke kantspiller Fernando Andrade på en leje aftale i FC Porto. Man hentede også den maliske målmand Mamadou  Samassa i Troyes, mens den tidligere FCK-spiller Claudemir er blevet fragtet ind fra Braga. Sivasspors bedste indkøb må dog siges at være den 34-årige maliske angriber, som i sommers kom til klubben på en fri transfer fra Konyaspor. Han har i skrivende stund scoret 11 mål og tre assists på 25 kampe i Süper Lig.

De største udfordringer i Sivasspors slutprogram må ventes at blive udekampene mod Fenerbache og Göztepe. De øvrige seks kampe er alle mod hold fra den nederste del af tabellen, så Sivasspor bør have gode forudsætninger for at forsvare deres plads i top fire.

bet365 Spil på Süper Lig hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Bet365 tilbyder betbuilder på alle kampe