Den tyrkiske Süper Lig er så småt begyndt at nærme sig slutfasen af sæsonen. Der er lagt op til en hæsblæsende afslutning på Süper Lig, hvor fire hold kæmper om mesterskabet. Samtidig er der også spænding i bundkampen, hvor mange hold kæmper for livet.

Vi vil se på, hvem der er favoritter til at løbe med det tyrkiske mesterskab. Det har med otte kampe tilbage udviklet sig til en kamp mellem fire klubber: Galatasay, Istanbul Basaksehir, Sivasspor og Trabzonspor. I skrivende stund adskiller blot fire point disse fire klubber. Vi kigger også nærmere på, hvem bookmakerne har som deres favoritter til at løbe med titlen.

Ifølge bookmakeren bet365 kommer kampen til at stå mellem Trabzonspor, Istanbul Basaksehir og Galatasaray. Sivasspor bliver af bet365 spået til at være en outsider til mesterskabet.

Du kan desuden livestreame Süper Lig hos bet365 – læs mere i vores guide til streaming af Süper Lige.

bet365 Spil på Süper Lig hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Hvem vinder Süper Lig 2019/20

I skrivende stund er vi omkring 3/4 inde i sæsonen. Derfor er det naturligvis en smule lettere på nuværende tidspunkt at spå om, hvem der vinder denne sæsons Süper Lig. De seneste to år er Galatasaray løbet med titlen. Sidste sæson var der også stor spænding i kampen om mesterskabet. Istanbul Basaksehir førte længe Süper Lig og så ud til at være på vej mod deres første titel nogensinde.

Det satte Galatasaray dog en stopper for, da de overhalede bysbørnene med blot fire runder igen. Istanbul Basaksehir havde ført ligaen i 20 runder i træk. Det endte med, at Istanbul Basaksehir sluttede to point efter Galatasaray. Besiktas sluttede på tredjepladsen fire point efter Galatasay, mens Trabzonspor sluttede som nummer fire – blot seks point efter.

I år er billedet som nævnt stort set identisk. Eneste forskel er, at Besiktas overraskende nok er skiftet ud med Sivasspor. Sivasspor sluttede sidste sæson som nummer 12 i Süper Lig. Det var blot fire point fra nedrykning. Den massive forbedring skyldes blandt andet, at man har handlet fornuftigt forud for denne sæson med flere gode forstærkninger.

En kamp mellem fire hold

Hvem vinder så Süper Lig i år? I skrivende stund fører Trabzonspor an i kapløbet om mesterskabet. De er da også smalle favoritter hos bookmakeren bet365. Trabzonspor sluttede som nævnt på fjerdepladsen sidste, hvilket de naturligvis vil gøre alt for at forbedre i år. En årsagerne til at de har gode forudsætninger for at gøre præcis dette er norske Alexander Sørloth, som har scoret flittigt med mål gennem denne sæson. Trabzonspor har dog ikke råd til at dumme sig én eneste gang for de har som nævnt Istanbul Basaksehir lige i hælene. De seneste to års mestre, Galatasaray, er også klar til at udnytte eventuelle dumheder fra de øvrige holds side. Sivasspor er som nævnt outsideren hos bookmakerne blandt topholdene. Ingen havde forventet, at de skulle blande sig i mesterskabskampen, men her 3/4 inde i sæsonen er de stadig med.

En af de ting, som kendetegner den tyrkiske liga er, at der er mange spillere i 30-erne med stor erfaring fra de store ligaer rundt omkring i Europa. Her kan eksempelvis nævnes Robinho, Kevin-Prince Boateng, Demba Ba, Martin Skrtel, Gaël Clichy, Papiss Cissé og Radamel Falcao. Tyrkiske legender som Emre Belözoglu og Burak Yimaz gør sig også stadig gældende.

Tæt kamp giver gode odds

Den tætte kamp er naturligvis godt nyt, når det kommer til at placere et odds på vinderen af Süper Lig. Med fire meget realistiske bud på en vinder, er der gode odds at hente uanset, hvem man tror på. Hvis Sørtloth kan fortsæt med lave mål på samlebånd, ser det naturligvis godt ud for Trabzonspor. Man skal dog heller ikke undervurdere Istanbul Basaksehirs hold, som indeholder flere rutinerede stjerner, som har prøvet lidt af hvert på den helt store scene. Galatasaray har som nævnt vist de seneste to år, at de har, hvad der skal til for at blive mestre. Det eneste af de øvrige hold, som har prøvet det er Trabzonspor. Det var dog helt tilbage i midten af 80’erne, så det er ikke noget, som de nuværende spillere kan bruge til det store. Sivasspor kan ifølge bookmakerne næsten kun overraske i mesterskabskampen. De er dog som nævnt stadig godt med, så de er et godt bud på en outsider med god værdi.

bet365 Spil på Süper Lig hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Bliver det tre på stribe for Gala?Logo of Galatasaray

De seneste to års mestre er som nævnt igen med i kampen om titlen. De år var der også tæt kamp om titlen. Så det er ikke noget, som det er slet ikke nogen uvant situation for Galatasaray. Galatasaray har desuden momentum. Efter første halvdel af sæsonen lignede de nemlig langt fra en mesterskabskandidat. Efter 2-1 nederlaget til Göztepe den 21. december var man helt nede på syvendepladsen og hele ti point efter Sivasspor. Herefter vendte bøtten dog for Galatasaray, som vandt vanvittige otte kampe i træk! Dette sendte dem tilbage i mesterskabskampen og op på tredjepladsen.

Falcao bliver vigtig

En vigtig fator i Galatasarays comeback har været den colombianske veteran Radamel Falcao. Han vendte få kampe inden Galatasarays stime på otte sejre tilbage fra en længere skadespause. Falcao scorede Galatasarays to første mål i 5-0-afklapsningen af Antalyaspor. Han scorede desuden et mål i hver af de to efterfølgende kampe mod Denizlispor og Konyaspor, som endte henholdsvis 2-1 og 3-0 til Galatasaray. Galatasarays sejrsstime sluttede med et 2-2-resultat mod Sivasspor – en kamp som Falcao også scorede i. Dermed havde han lavet otte mål på syv kampe. Den eneste kamp i denne periode, hvor han spillede og ikke scorede var mod Yeni Malatayaspor, men her spillede han dog også blot ni minutter.

Falcao er dog ikke den eneste offensive profil hos Galatasaray, som også råder over kapaciteter Sofiane Ferghouli, Younès Belhanda og Henry Onyekuru. I målet har man den rutinerede Fernando Muslera, som ofte er kaptajn på klubben, da Selcuk Inan oftest sidder på bænken.

Galatasarays store fordel sammenlignet med deres rivaler i kampen om mesterskabet er som nævnt, at de har prøvet det før. Særdigt sidste års sæson, hvor man fik overhalet Istanbul Basaksehir i løbet af sæsonens sidste runder må give Galatasaray moral forud for denne sæsons hæsblæsende afslutning, hvor de mangler både Istanbul Basaksehir og Trabzonspor.

Kan Istanbul Basaksehirs “old boys” endlig gøre det?Istanbul Basaksehir Logo

Istanbul Basaksehir har været uhyre stabile siden oprykningen tilbage i 2014. De seneste fem sæsoner har man opnået to fjerdepladser, en tredjeplads og to andenpladser. Den seneste af disse andenplads kom son nævnt sidste år. Her første man længe Süper Lig, men stribe dårlige resultater mod slutningen af sæsonen gjorde det muligt for Galatasaray at overhale dem indenom.

Når man lader blikket glide ned over Istanbul Basaksehirs holdkort lægger man først og fremmest mærke til de mange rutinerede profiler, som de kan mønstre. Her tænkes på spillere som Demba Ba, Robinho, Martin Skrtel, Gökhan Inler, Mehmet Topal, Gaël Clichy og Eljero Elia. Forudne disse har man naturligvis også yngre kræfter, som løfter holdet. Her tænkes blandt andre på Enzo Crivelli og Edin Visca, som begge har bidraget med vigtige scoringer i løbet af sæsonen.

Fokus på Süper Lig

Som mange i Danmark nok ved, er Istanbul Basaksehir også med i Europa Leauge, hvor de har gjort det godt. Det vides i skrivende stund endnu ikke, hvornår de skal spille deres returkamp mod de danske mestre fra FC København. Dette betyder, at Istanbul Basaksehir ok ikke andet andet kan koncentrer sig om ligaen. Et mesterskab ville være en historisk begivenhed for klubben, som endnu aldrig har vundet hvert ligaen eller pokalturneringen.

De skal derfor satse på, at deres erfaringer fra sidste sæson kan komme dem til gode i år og gøre, at de ikke smider det hele væk til sidst som tilfældet var det sidste år. De har foruden en yderst vigtig kamp mod Galatasaray et fornuftigt slutprogram mod midter- og bundhold.

Skal det endelig lykkes Trabzonspor efter 36 årTrabzonspor Logo

Man skal helt tilbage til 1984 for at finde det seneste af Trabzonspors seks mesterskaber. Dengang vandt man ligaen foran de øvrige medlemmer af de turskiske “Big Four” – Fenerbache, Galatasaray og Besiktas. I 2020 er det igen tre hold, som man kæmper med om mesterskabet. Denne gang er Besiktas og Fenerbache dog udskiftet med Istanbul Basaksehir og Sivasspor.

Til trods for, at de seneste mesterskab efterhånden ligger et par årtier tilbage har Trabzonspor markeret sig ved at vinde pokalturneringen fem gange siden da. Seneste gang var i 2010. Man uhyre tæt på at endelig at genvinde mesterskabet i 2011. Her sluttede man på 82 point, hvilket var samme antal som Fenerbache. Istanbul-klubbens målscorer var dog fire mål bedre, hvilket betød, at de løb med mesterskabet.

Sørloths mange mål

Dengang scorede Burak Yilmaz flittigt med mål for Fenerbache. Nu er det norske Alexander Sørloth, som har den opgave. Den udfører han med bravour. Efter 26 kampe havde Sørtloth scoret hele 19 mål. Et stort plus for Trabzonspor er, at de har fået stortalentet Abdülkadir Ömür klar efter en lang meniskskade. Trabzonspor har naturligvis også et par rutinerede herre med international erfaring i form af den tidligere John Obi Mikel, Jaoa Pereia og holdets kaptajn José Sosa.

Det gælder naturligvis for Trabzonspor om at holde skruen i vandet. I deres resterende program har de en yderst vigtig udekamp mod Galatasaray, som naturligvis bliver en nøglekamp i spillet om Süper Lig-titlen.

Kan Sivasspor skabe sensationen?Sivasspor logo

Sivasspor er ligesom Istanbul Basaksehir relativt nye i den bedste række. De rykkede første gang op i 2005. Sivasspors hidtil bedste sæson var 2008/09, hvor man sluttede nummer to. Det lignede længe, at det ville blive til klubbens første mesterskab. Nederlag til Gaziantespor og Büyüksehir endte dog med at koste dem førstepladsen, og Besiktas tog mesterskabet. I 2016/17 tilbragte man en sæson i den næstbedste række. I år er Sivasspor dog som bekendt tilbage i toppen.

Fra slutningen af november til starten af februar lå Sivasspor nummer et i denne sæsons Süper Lig. Førstepladsen blev dog sat over styr efter et katastrofalt 5-1-nederlag til Gaziantep den 2. februar. Siden da ramte man en periode med flere nederlag og uafgjorte, som gjorde, at hold som Trabzonspor og Istanbul Basaksehir fik så småt begyndte at skabe afstand til dem.

En af grundene til Sivasspors succesfulde sæson er, at de har købt fornuftigt ind. Holdets nuværende topscorer Mustapha Yatabaré blev eksempelvis hentet i Konyaspor på en fri transfer i sommers. Et andet eksempel er Fernando Andrade, som blev hentet på en lejeaftale i FC Porto. Fans af dansk fodbold vil også bemærke, at Sivasspor råder over den tidligere FCK-profil Claudemir. Man har også den ivorianske angriber Arouna Koné.

Sivasspor er i den gunstige situation, at de har et ganske fornuftigt kampprogram. Deres umiddelbart sværete kampe er mod Fenerbache og Göztepe. De kan desuden måske drage fordel af, at ingen regner med dem.

Hvad nu Besiktas og Fenerbache?

De to medlemmer af Tyrkiets “Big Four,” som glimrer ved deres fravær er som nævnt Besiktas og Fenerbache. Fenerbache startede som nævnt godt men de har i skrivende stund ikke vundet deres seneste syv kampe i træk. Profilerne hos Fenerbache er Max Kruse, Vedat Muriqi, Luiz Gustavo og den tyrkiske veteran Emre Belözoglu. Fenerbache får efter alt at dømme mere end vært ved at nå Europa League-pladserne.

Besiktas har som nævnt også skuffet de var en kort periode midt på sæsonen med der, hvor det er sjovt, men fire nederlag på fem kampe fik afsporet dem. Det lader dog til, at de har fået bedre styr på det mod slutningen af sæsonen. Med en god slutspurt kan de gøre sig forhåbninger om at hente et af de foran liggende hold. Besiktas her naturligvis også en stribe velkendte navne på dere hold: Kevin-Prince Boateng, Loris Karius, Domagoj Vida, Mohamed Elneny, Atiba Hutchinson og den tyrkiske landsholdslegende Burak Yilmaz, som naturligvis er holdets kaptajn.

bet365 Spil på Süper Lig hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+