AlbanienVi danskere stiftede bekendtskab med Albanien i EM-kvalifikationen, hvor det desværre som bekendt blev albanerne som trak det længste strå. Selv om Danmark spillede to kampe mod Albanien i EM-kvalifikationen, er det nok kun de mest hardcore fodboldfans, som kender de fleste af navnene i den 23-mand store EM trup, som landstræner Gianni de Biasi har udtaget til EM i fodbold i Frankrig.

Den største overraskelse i Albaniens EM trup er velnok udeladelsen af den albanske Super Leagues topscorer, Hamdi Salihi. Med sine 28 mål i den hjemlige liga, troede de fleste at Salihi ville være selvskrevet til EM-truppen, men sådan skulle det ikke være.

De største profiler i Albaniens EM-trup er Lazio-keeper Berisha og Napoli-backen Elseid Hysaj samt de to Basel-spillere Taulant Xhaka og Naser Aliji. I truppen er også Nantes-forsvaren Lorik Cana, som er en af Albaniens mest erfarne spillere sammen med Mergin Mavraj fra FC Köln og midtbanespilleren Andi Lila fra den græske klub PAS Giannina.

På toppen har Albanien Armando Sadiku, som med sine fire mål i seks kampe for Albanien er truppens mest målfarlige spiller. Hidtil har Sadiku primært været brugt som indskifter, men set i lyset af fraværet af Salihi, bliver det formentlig Sadiku som starter på toppen for Albanien ved EM 2016.

Albanien har hjemme i EM gruppe A sammen med Frankrig, Rumænien og Schweiz, og du kan se odds på EM grupperne her.

 

Albaniens EM 2016 trup

Målmænd:

Etrit Berisha (Lazio)

Alban Hoxha (Partizani Tirana)

Orges Shehi (Skenderbeu Korce)

Forsvar:

Ansi Agolli (Qarabag)

Frederic Veseli (Lugano)

Arlind Ajeti (Frosinone)

Naser Aliji (Basel)

Elseid Hysaj (Napoli)

Mergim Mavraj (FC Köln),

Lorik Cana (Nantes)

Midtbane:

Ledian Memushaj (Pescara)

Ergys Kace (PAOK)

Andi Lila (PAS Giannina)

Taulant Xhaka (Basel)

Migjen Basha (Como)

Ermir Lenjani (Nantes)

Odise Roshi (Rijeka)

Amir Abrashi (Freiburg)

Burim Kukeli (FC Zürich)

Angreb:

Armando Sadiku (Vaduz)

Shkelzen Gashi (Colorado Rapids)

Bekim Bala (Rijeka)

Sokol Cikalleshi (Istanbul BB)