En af de mest prestigefulde priser en fodboldspiller kan vinde er Den Gyldne Støvle ved et verdensmesterskab. Denne pris gives til topscoreren ved hvert VM, og den er i gennem tiderne blevet vundet af nogle af historiens allerbedste angribere. Spillere som Eusébio, Gerd Müller, Gary Lineker, Davor Šuker og Ronaldo Nazario har alle vundet prisen og dermed sikret sig en plads i fodboldens historiebog. Hvem der bliver VM topscorer er også et af de langtidsvæddemål, som man kan lave rigtig mange penge på ved verdensmesterskaberne.

Prisen blev for første gang uddelt i 1982 under navnet “Den Gyldne Sko”. Dermed har VM topscorerne fra turneringerne før 1982 ikke officielt vundet Den Gyldne Støvle. FIFA plejer dog at inkludere dem blandt vinderne i statistikkerne alligevel.

Det nuværende navn blev i øvrigt vedtaget før VM for otte år siden i Sydafrika.

Få 2.000 kroner i VM bonus hos Cashpoint

Få 1.500 kroner i VM bonus hos Unibet

VM topscorer-listen

Hvad hvis to spillere scorer lige mange mål?

Skulle to spillere eller mere gå hen og lave lige mange mål ved slutrunden, får den spiller med flest assists Den Gyldne Støvle. Sådan har det været siden VM i 1994, hvor både russiske Oleg Salenko og bulgarske Hristo Stoichkov scorede seks mål. Siden dengang er det dog ikke sket, at to eller flere spillere er endt på det samme antal mål.

Skulle begge spillere også have lavet det samme antal assists, så vil den spiller med færrest spillede minutter få prisen.

Hvem er favoritterne til at blive VM topscorer?

I dette afsnit tager vi et kig på, hvem der er favoritter til at blive VM topscorer hos bookmakeren Unibet. De to helt store favoritter er den lille, vævre, argentiske troldmand Lionel Messi fra FC Barcelona og verdens dyreste fodboldspiller brasilianske Neymar fra Paris Saint Germain. Der er dog rigtig mange om buddet i år. Man skal slet ikke undervurdere farlige folk som den franske skarpretter Antoine Griezmann eller den femdobbelte Ballon d’Or-vinder Cristiano Ronaldo. Der er selvfølgelig også den engelske goalgetter Harry Kane, som har scoret mål på samlebånd for Tottenham Hotspur i Premier League siden 2014.

Der er også nogle dark horses til at snuppe Den Gyldne Støvle. Blandt andet den belgiske bomber Romelu Lukaku, det brasilianske stjerneskud Gabriel Jesus og den tyske targetman Timo Werner. Hvis man hælder mere til en af outsiderne, så kan man selvfølgelig også spille på Sergio Agüero fra Manchester City, Edinson Cavani fra PSG, Thomas Müller og Robert Lewandowski fra Bayern München eller Luis Suárez fra FC Barcelona.

Der er naturligvis også mulighed for at oddse på, at det går hen og bliver en dansker, som kommer til at ende øverst på VM topscorerlisten. Vores allesammens Kong Eriksen giver pengene 101 gange igen. Tror man derimod mere på, at det bliver en dansk angriber, så kan man tage Nicolai Jørgensen til odds 151 eller Yussuf Poulsen til odds 401.

Som skrevet før så er der rigtig mange god bud på en VM topscorer ved sommerens slutrunde i 2018, og hvis man kan forudsige, hvem der scorer flest mål af samtlige spillere, så kan man endda score sig en stor gevinst, da der er minimum odds 10 på alle kandidaterne. Nedenfor har vi samlet en liste over, hvem man kan spille på, og hvor meget Unibet giver, hvis de snupper Den Gyldne Støvle.

Unibet Odds på vinderen af Den Gyldne Støvle hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Hvem bliver dansk VM topscorer?

Det er endda også muligt at spille på, hvem der bliver dansk VM topscorer. Her er favoritten Nicolai Jørgensen fra Feyenoord som blev sidste sæsons topscorer i den hollandske Æresdivision. Unibet giver odds 3,25, hvis han tegner sig for flest danske scoringer.

Derefter har vi den danske topscorer fra VM-kvalifikationen Christian Eriksen. Midtbanegeneralen fra Tottenham har været fyr og flamme igennem længere tid, og hvis man tror, at han er brandvarm i Rusland, så kan man også få odds 3,25 på, at han ender øverst på den danske VM topscorerliste.

De øvrige kandidater er den tidligere FCK-spiller Andreas Cornelius og den forhenværende FCM-spiller Pione Sisto. Bliver det en af de to, som scorer flest danske mål, så får man pengene ni gange igen. Tror man på et langskud, så er der også Yussuf Poulsen fra RB Leipzig, som belønnes med odds ti.

Hold øje med reglerne, når du oddser på VM topscoreren

Når man spiller på, hvem der bliver VM topscorer, så er det vigtigt at undersøge de forskellige bookmakeres regler. Hos nogle bookmakere spiller man nemlig på vinderen af Den Gyldne Støvle, mens man hos andre spiller på selve topscoreren. Dette er ikke det samme, selvom man måske umiddelbart skulle tro det.

Vinderen af Den Gyldne Støvle afgøres naturligvis af FIFA. Her kan der altså kun være en enkelt vinder, og det er ham, der får trofæet efter finalen er færdigspillet.

Spiller man derimod på selve topscoreren, så kan der sagtens være flere vindere. Dette sker, hvis flere spillere ender på samme antal mål. Her vil bookmakerne derefter dele oddset alt afhængig af, hvor mange vindere der er. Er der for eksempel to spillere med samme antal mål, så bliver odds 5,00 til odds 2,50, odds 12,00 til odds 6,00 og så videre. I dette tilfælde har man altså lidt ekstra sikkerhed i forhold til at spille på vinderen af Den Gyldne Støvle.

Det er svært at sige, hvilken variant der er bedst at spille på. Oddset er selvfølgelig en anelse højere på den første mulighed, men der er derimod øget sikkerhed ved mulighed nummer to. Det vigtigste er egentlig, at man er klar over, hvad det er, som man spiller på.

Tidligere vindere

På listen over de tidligere vindere finder man som skrevet før nogle af verdens største angribere igennem tiderne.

Rekorden for flest mål ved et VM holdes af den franske angriber Just Fontaine. Han scorede vanvittige 13 mål tilbage ved VM i 1958. Dette gjorde han i blot seks kampe. Dengang blev der altså spillet færre kampe, end der gøres i dag, hvilket bare gør hans præstation endnu mere imponerende. Det var ellers ikke fordi, at Frankrig havde nogen særlig nem slutrunde, men de var derimod involveret i et par målrige opgør. Fontaine scorede blandt andet hattrick, da franskmændene slog Paraguay med hele 7-3 i åbningskampen, og i bronzekampen imod Vesttyskland lavede han yderligere fire mål, da Frankrig vandt med tenniscifrene 6-3.

Nedenfor har vi samlet en liste over samtlige VM topscorere igennem tiderne. Lige fra den første slutrunde i 1930 som blev afholdt i Uruguay, hvor den argentinske angriber Guillermo Stábile scorede otte mål, til verdensmesterskaberne for fire år siden i Brasilien, hvor den colombianske midtbanemand James Rodríguez noterede sig for seks scoringer.

VM-topscorere gennem tiden

VM-slutrundeTopscorer
1930 UruguayGuillermo Stábile 8 mål
1934 ItalienOldřich Nejedlý 5 mål
1938 FrankrigLeônidas 7 mål
1950 BrasilienAdemir 8 mål
1954 SchweizSándor Kocsis 11 mål
1958 SverigeJust Fontaine 13 mål
1962 ChileFlórián Albert, Valentin Ivanov, Garrincha, Vavá, Dražan Jerković, Leonel Sánchez 4 mål
1966 EnglandEusébio 9 mål
1970 MexicoGerd Müller 10 mål
1974 VesttysklandGrzegorz Lato 7 mål
1978 ArgentinaMario Kempes 6 mål
1982 SpanienPaolo Rossi 6 mål
1986 MexicoGary Lineker 6 mål
1994 USAOleg Salenko og Hristo Stoichkov 6 mål
1998 FrankrigDavor Šuker 6 mål
2002 Japan/SydkoreaRonaldo Nazario 8 mål
2006 TysklandMiroslav Klose 5 mål
2010 SydafrikaThomas Müller 5 mål
2014 BrasilienJames Rodríguez 6 mål

Unibet Odds på Den Gyldne Støvle hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Bookmakeren Unibets officielle logo på en mørkegrøn baggrund.