Kan den usynlige minister, Thyra Frank, beholde sit job? Odds her

politisk protest

Af Tetiana Yurchenko/Shutterstock

Thyra Frank nærmer sig halvandet år som ældreminister i VKLA-regeringen. I modsætning til de fleste af hendes kollegaer, har hun dog ikke for alvor markeret sig, og hun har endda været indblandet i flere dårlige sager. Derfor spekuleres der for tiden heftigt i, hvorvidt Thyra Frank kan være på vej til at blive afsat. Ifølge flere politiske eksperter pønser statsminister Lars Løkke Rasmussen på en ministerrokade i den nærmeste fremtid, og i så fald er det oplagt, at Frank ryger ud.

 

Odds på, at Thyra Frank afsættes her

 

Hvem er Thyra Frank?

65-årige Thyra Frank blev medlem af Folketinget for første gang i 2011. Hun sad i Folketinget i mellem 2011 og 2015, hvorefter hun den 28. november 2016 blev udnævnt til ældreminister. Frank fik jobbet på grund af sin fortid som dansk plejehjemsleder. Hun har arbejdet indenfor ældrepleje siden 1976, og i 23 år var hun leder af plejehjemmet Lotte, der ligger i København. Som plejehjemsleder fik Thyra Frank stor ros for sin fokus på nærvær og personlig pleje frem for bureaukrati og kynisme. Hendes gode arbejde sikrede hende i 2008 titlen Ridder af Dannebrog.

I 2011 gik hun ind i politik, hvor hun blev Liberal Alliances spidskandidat til folketinget i Nordjylland. Hun blev dog ikke genvalgt ved folketingsvalget i 2015, men Lars Løkke Rasmussen belønnede hende altså alligevel senere med jobbet som ældreminister. Dermed blev hun den første rendyrkede danske ældreminister nogensinde.

 

Derfor bliver Thyra Frank afsat

Thyra Frank var en stor stjerne, da hun gik ind i politik, men den tid er for længst forbi. I dag er hun som regel omgivet af negative overskrifter, og støtten til hende er til at overse. Dette skyldes især hendes manglende gennemslagskraft og evne til at sætte fokus på hendes egne sager. Derudover har hun flere gange udtalt sig uheldigt i medierne, hvilket måske er årsagen til, at hun i dag foretrækker at holde sig væk fra medierne.

 

Den usynlige minister

Allerede i et af sine første interviews som minister gjorde Thyra Frank sig uheldigt bemærket. Her bemærkede ministeren, at det var kommunernes job at forbedre de forfærdelige forhold på landets plejehjem. Dette fik flere politiske kommentatorer til at påpege, at Thyra Frank løb fra sit ansvar. Thyra Frank blev efterfølgende også kritiseret af både sine kolleger på Christiansborg samt magtfulde organisationer som FOA og Ældre Sagen.

Netop ansvarsfraskrivelsen var besynderlig, da Thyra Frank jo netop var blevet ansat som den første minister nogensinde indenfor det område. Dermed burde hun altså træde i karakter i stedet for at smide aben videre.

Thyra Frank er også blevet anklaget for at være doven. Dette skyldes især, de manglende lovforslag fra hendes side af. Normalt markerer ministre sig med at fremsætte en række lovforslag, der skal være med til at forbedre Danmark. Dette har Thyra Frank ikke gjort. Faktisk havde hun som den eneste minister ikke et eneste lovforslag med, da regeringen i 2016 fremsagde sit lovprogram.

Af samme årsag er Thyra Frank også den mindst omtalte danske minister. Hvor de andre ministre hyppigt markerer sig og udtaler sig i medierne, virker Thyra Frank næsten usynlig. Hun er stort set aldrig i live TV, og hun er også sjældent gæst i de store radioprogrammer. Flere gange har forskellige programmer forsøgt at få hende til at deltage, men svaret fra Thyra Frank er som regel nej.

I marts 2018 kom Thyra Frank endelig med et lovforslag, men det blev kritiseret voldsomt. Thyra Frank erklærede, at hun ville bekæmpe bureaukrati indenfor ældreplejen, men resultatet af hendes forslag vil forværre plejehjemmenes forhold. Dette skyldes, at selve administrationen vil blive markant dyrere. Derfor vakte forslaget også modstand fra blandt andet Kommunernes Landsforening, samt flere partier på Christiansborg, heriblandt Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Så gode er oddsene på, at Thyra Frank bliver fyret

Det er som bekendt 888sport, der har sat odds på Thyra Franks politiske fremtid. Bookmakeren har sat grænsen for spillet til den første maj 2018, hvilket altså er små to måneder ude i fremtiden. Dermed kan der nå at ske meget inden, spillet afgøres.

888sports spil går helt specifikt på, hvorvidt Thyra Frank er ældreminister den første maj eller ej.

Ja 2,50
Nej 1,45

 

Alt tyder som bekendt på, at Frank bliver afsat indenfor den nærmeste fremtid. Hun har ikke haft en eneste god sag siden, hun startede, og det virker blot som et spørgsmål om tid før, hun får en fyreseddel. Derfor er odds 1,45 på, at hun bliver fyret inden den første maj også rigtig flot.

 

Få oddsbonus på 1.000 kroner

For at kunne oddse på Thyra Franks fremtid, skal man naturligvis have en konto hos 888sport. Det er heldigvis helt gratis at oprette en konto hos 888sport, men man skal naturligvis sætte penge ind for at kunne oddse. Man bestemmer selv, hvor mange penge man vil spille for, og der er ingen krav og minimumindskud. Derfor kan alle også være med, uanset om man har tænkt sig at spille for 20 eller 5.000 kroner.

Som ny kunde hos 888sport får man ydermere adgang til en stor oddsbonus. Maksimumbonussen er på hele 1.000 kroner, men man bestemmer ret beset selv bonussens størrelse. 888sport fordobler nemlig alle nye kunders første indskud, og dermed får man 100 kroner i bonus, hvis man indsætter 100 kroner og 1.000 kroner i bookmakerbonus, hvis man indsætter 1.000 kroner.

 

Odds på politik hos 888sport

Så snart man har indsat penge og fået sin oddsbonus, kan man begynde at oddse. Man finder spillet på Thyra Frank ved at gå til “Politik” i venstre side af skærmen. Herefter skal man vælge “Danmark / Ministerier”.

Hos 888sport kan man også spille på en række andre politiske begivenheder. Man kan for eksempel oddse på, hvem, der bliver USA’s næste præsident, men der er også spil på politik i både Sverige og Storbritannien. Derudover kan man også oddse på, hvem Venstres næste gruppeformand bliver. Derudover kan man naturligvis også oddse på folketingsvalg hos 888sport, omend det ligger en smule ude i fremtiden i øjeblikket.

Der er altså masser af mulighed for at oddse på politik hos 888sport, så det gælder bare om at komme i gang.

 

Odds på politik hos 888sport

 

888sport logo